ATOMIZERI ZA E CIGARETE

ATOMIZERI ZA E CIGARETE

8

Uz modove za e cigarete, atomizeri ili raspršivači su jedna od osnovnih komponenti svakog osobnog isparivača. Kada govorimo o kvaliteti arome i količini pare koju nam naša elektronska cigareta daje, može se reći da je pravi izbor atomizera presudan u oblikovanju cjelokupnog vape iskustva.

Ukratko, atomizeri za e cigarete su ujedno spremnici za tekućinu kao i baza za zavojnicu ili grijač što proizvodi mješavinu pare i okusa koje dobijate sa svog isparivača. On se postavlja na mod koji daje struju te zagrijava zavojnicu što rezultira većom ili manjom količinom pare ovisno o vrsti zavojnice te snazi kojom istu zagrijavamo.

Atomizere možemo podijeliti u nekoliko kategorija, no dvije najvažnije razlike koje ćemo spomenuti danas nalazimo u raspršivačima koji koriste gotove grijače te u onima kod kojih korisnik sam izrađuje zavojnice od žice i vate ili metalne mrežice.

ATOMIZERI S GOTOVIM GRIJAČIMA

Ovi atomizeri za e cigarete su vrlo popularni među početnicima jer postavljanje i zamjena grijača zahtjeva minimalan trud i uglavnom je veoma jednostavna. Ukratko, svaki ovakav atomizer dolazi s jednom ili više vrsta zavojnica koje se kupuju zasebno i kada korisnik procijeni da ukus arome ili količina pare više nije onakva kakva treba biti, jednostavno izvadi stari grijač i zamijeni ga novim. Cijeli proces traje sve ga par minuta, a životni vijek ovih grijača ovisi o tome koliko sam korisnik pari i koje e tekućine koristi. Ipak, recimo da jedan ovakav grijač može trajati između tjedan i mjesec dana.

RBA ATOMIZERI

Ovi su atomizeri za e cigarete dobili ime od engleske riječi „rebuildable“ koja označava da je nešto obnovljivo ili da se može ponovo izgraditi. U skladu s time, kod isparivača ovog tipa korisnik sam „gradi“ svoje zavojnice što otvara cijeli jedan novi svijet mogućnosti i različitih opcija. Ako želite sami izrađivati svoje grijače, najčešće će vam biti potrebna posebna vrsta žice odgovarajuće debljine i materijala od koje ćete namotati zavojnicu. Materijali variraju, ali najčešće nailazimo na kanthal, nichrome, SS, titan itd. Pored toga, potrebna vam je vata za provlačenje kroz zavojnicu koju možete pronaći u vape shopovima, a od klasične kozmetičke vate se razlikuje po tome što nije kemijski izbijeljena i obrađena te udisanje pare koja nastaje isparivanjem tekućinom natopljene vate neće sadržati nepoželjne kemikalije. 

Želite li štogod dodati na ovu temu, napišite u komentaru!

U svakom slučaju se vidimo u live streamu petkom s početkom u 21:00 na Vaper Pub Youtube kanalu!

Choose your Reaction!
 • Zadnji gotovi grijači koje sam upotrebljavao su za Vivi novu i Evod (ak se ko sjeća toga), kupi 10 komada iz Kine, 3 ne rade i tak to,
  onda sam kupio Kayu Light, bilo je kako ću ja to, pun straha počeo sam raditi i išlo to iz prve, napominjem da onda se još nije upotrebljavala vata, već se žica motala oko špage i igle, kad je gotovo izvučeš iglu

  zaključak, trebalo bi probati sam raditi grijače jer onda je samo nebo granica

 • Iako atomizeri na gotove grijače imaju svojih prednosti,
  moj izbor je nakon korištenja jednih i drugih ipak pao na RTA.

  Ovi na gotove grijače su jednostavni za uporabu za nove Vapere,
  a dobro dođu i onim iskusnijim ako nemaju vremena i živaca igrati se rebuildom RTA atomizera.

  No, meni osobno je sad to baš fora i dobro mi dođe za ubit dosadu povremeno.

  Dakako, još uvijek imam Zlide 22mm 2ml i Zenith II na gotove grijače.
  Neka ih, ne traže kruha kak’ se ono veli.

 • Kratko i jasno. Ideja za slijedeći edukativni članak bi možda bila objašnjenje vrste žica za samostalnu izradu coila.

 • trenutno koristim DL s gotovim grijačima, još niam ušao u igru s rebuildom, ali kupio sam RBA i RTA tank, pa ću i to probati uskoro

Leave a Comment