BAT otvara novu biotehnološku tvrtku za razvoj novih medicinskih tretmana

Duhanski div British American Tobacco najavio je pokretanje biljne biotehnološke tvrtke pod nazivom KBio u Ujedinjenom Kraljevstvu.

LONDON — Multinacionalni duhanski div British American Tobacco (BAT) objavio je da su pokrenuli tvrtku pod nazivom KBio Holdings Limited (KBio) kako bi “ubrzali istraživanje, razvoj i proizvodnju novih tretmana” u preradi usmjerenoj na biljke.

Ova tvrtka trebala bi iskoristiti “opsežne tehnološke mogućnosti temeljene na biljkama” BAT-a i američke organizacije za biljnu biologiju Kentucky BioProcessing (KBP) u Owensboru.

“Uzbuđen sam zbog prilike da nadograđujem značajna postignuća BAT-a i KBP-a”, rekao je Patrick Doyle, glavni izvršni direktor KBio-a. “Uvjeren sam u potencijal KBio-ove moćne platforme bazirane na biljci, sposobnosti i nastajanje nove mreže u ranoj fazi. Do danas je tehnologija pokazala svoju sposobnost proizvodnje novih kandidata za antitijela i cjepiva visoke čistoće uz djelić vremena i cijene od trenutnih tehnologija.”

Direktor znanstvenog istraživanja BAT-a, dr. David O’Reilly, dodao je da je osnivanje KBio-a ključni korak za dugoročne napore njegove tvrtke da se odmakne od klasičnih duhanskih cigareta.

“Znanost i inovacije su temelj BAT-a i ispunjavanja naše svrhe izgradnje boljeg sutra”, rekao je O’Reilly u izjavi. “Prepoznajemo potencijal naše inovativne biljne tehnologije i uspostavili smo KBio kako bismo maksimalno iskoristili taj potencijal. Uzbuđeni smo vidjeti što nam donosi budućnost.”

U priopćenju, BAT je rekao da Doyle donosi “preko 20 godina globalnog iskustva vodstva u farmaceutskoj i biotehnološkoj industriji”.

“On je dokazani lider s iskustvom u inovacijama, razvoju talenata i dubokim poznavanjem farmaceutskog razvoja, spajanja i preuzimanja te puteva do uspješne komercijalizacije”, navodi se u istoj izjavi.

“KBio će nastojati uspostaviti inovativnu suradnju u istraživanju i razvoju i financiranje s ciljem proširenja svog nastavka i budućeg portfelja, s ambicijom financijske samodostatnosti,” dodaje BAT.

BAT razvija cjepivo protiv COVID-19 virusa

U 2020., Kentucky BioProcessing (KBP), podružnica u potpunom vlasništvu tvrtke Big Tobacco British American Tobacco (BAT), ušla je u utrku za razvoj cjepiva protiv COVID-19.

Razvoj cjepiva je u tijeku, ali program će sada potpasti pod okrilje KBio Holdings Limited (KBio).

“To nije rebrand, to je nova tvrtka. BAT jako vjeruje u potencijal biotehnologije i smatra da je najbolji način za optimizaciju ove tehnologije stvaranje nove tvrtke s prilagođenim fokusom i stručnošću.” Novi entitet će se usredotočiti na korištenje biljaka duhana za razvoj bioloških lijekova i cjepiva za rijetke i zarazne bolesti.

Choose your Reaction!
Leave a Comment