Dosta sam ih probao i definitivno ima razlike. Probat cu navesti sve i opisati moje iskustvo s njima:
Muji i Puff cotton – jedno te isto, nekako najrasprostranjenije i uvijek imam vrecu sa strane. Daje onaj specifican okus pamuka dok se ne “uhoda”, cca 3-5 ml mora proci dok se ne stabilizira. Nakon toga je sasvim ok. Zlatna sredina.
Cotton Bacon, Cotton Bacon V2, Bacon Prime – nikada mi nisu odgovarali, daju nekakvu laganu off aromu. Pogotovo Prime. Lagano raditi, ok natapa, ali nista posebno
Cellucotton – niti celuloze, znakoviti odmak od pamuka. Lagano za raditi, niti dugacke, izvrsno natapa i provodi tekucinu, nema off taste. Jedini problem je sto se ne siri kada se natopi kao pamuk i samim time je dosta teze pogoditi pravi build u manjim komorama.
Fiber N’ Cottonn – mjesavina niti celuloze i pamuka. Za sada mi se pokazao kao jedan od boljih. Odlicn o natapa i provodi tekucinu, iz prve nema off taste (sto ga cini savrsenim za testiranje tekucina u RDA).
Cotton Candy – isto kao i Cotton Bacon V2, mozda malo manji off taste.
Canna Cotton – ovo je jako zanimljivo. 20% niti konoplje sa pamukom. Slicno kao i kod ostalih kombinacija sa pamukom, poanta je “povezati” niti pamuka sa duljim nitima sto dovodi do nekako boljeg protoka tekucina. Nema off taste, izrazito lagano za raditi, ne treba se previse “cesljati” da se niti izravnaju. Pokazao mi se kao najbolja kombinacija u RTA koji zahtijevaju puno protoka tekucine (manja komora, kompleksnija i manja zavojnica), drugim rijecima, podnosi dosta vece temperature dok ne “popusti” natapanje.
Kendo i Kendo Gold – kao da je pamuk premazan sa necime hidrofobnim. Uzasno tesko za raditi, potrebno je strpljenja, paznje, neuobicajeno dugo prtljanja dok pamuk ne pocne “saugat”. Kad proradi, ok je, ali opet, nista posebno. Odustao jer ima boljih opcija.
Mavaton X – tzv. “couch filling”. Cisti pamuk, neizbjeljen. Relativno cudan za raditi jer je odmak od onoga sto je ustaljena navika. Brutalno natapa, nema off taste nikakav. Skup i relativno tesko za naci.
Pertle i raznorazni zniranci (wotofoi, flying eaglovi i ostalo) – ista stvar kao i cotton bacon. Tu i tamo losije, ali nikad nesto bolje od Muji-ja.