Bok… malo puno pitanja u jednom postu, pa da probam redom 🙂
Prvo – vjerojatno si gore mislio na 80/20 u korist VG-a, a napisao si 80PG…
Prvi put čujem za povezanost tinitusa i nikotina – ima negdje neki članak o tome možda? Full me zanima ta tema…
—
Ovo kako postepeno smanjuješ nikotin je skroz ok, daleko bolje nego naglo preći sa 12 na recimo 3mg…
—
Nikotin utječe na okus arome (tako bar kažu) – ja trenutno već neko vrijeme (više od 2 godine) parim na 1.5mg i meni je to ok… Zbog nikotina u tekućini je potrebno i steepanje, ako ga nema – steepanje nije toliko nužno (iako ga je dobro odraditi svejedno bar par dana da se molekule iz arome povežu s bazom – kakva god ona bila)
—
da bi dobio 1.5mg nikotina za longfill, a na omjeru 78/22 (VG/PG):
– 24ml arome (već u longfillu)
– 9ml nicshota (20mg/ml) (nicshot omjera 70/30, VG/PG)
– 87ml čistog VG-a sa 0mg nikotina
—
druga opcija sa nicshotovima koji su 50/50 – rezultat je tekućina u omjeru 69/31
– 9ml nicshota (20mg/ml) (omjera 50/50)
– 87ml baze omjera 90/10 (u korist VG-a) sa nula nikotina
– u ovom slučaju bi si trebao složiti 90/10 bazu
—
treća opcija (nicshot 70/30, baza 90/10) – rezultat je tekućina u omjeru 70/30 (točnije 70.5/29.5 u korist VG-a)
– 9ml nicshota (20mg/ml) (nicshot omjera 70/30 u korist VG-a)
– 87ml baze u omjeru 90/10 u korist VG-a (nula nikotina)
—
naravno, ako staviš cijeli nicshot (10ml) – rezultat će biti mrvu drugačiji, ali vrlo vjerojatno neprimjetno za parenje i puno lakše za miksanje)
—
ako želiš eksperimentirati bez nikotina – moj savjet ti je da si napraviš neku manju količinu iste tekućine bez i sa nikotinom pa usporediš nakon par dana kad malo odstoji…
Recent Replies
Forum Statistics
1,489
Registered Users
7
Forums
108
Topics
1,286
Replies
192
Topic Tags