Naravno da je uvijek bolje bateriju puniti što sporije – ja najčešće punim na 0.5A, ako mi je nešto hitnije (a rijetko je, pošto imam nekoliko baterija uvijek) – onda na 1A max… Ista stvar i s punjenjem mobitela – uvijek radije odaberem sporo punjenje nego quickcharge…
Sigurno ćeš primjetiti da ti se baterija i brže grije kod brzog punjenja, a toplina i baterije si nisu baš dobre 🙂
—–
Što se punjača tiče – već duže vrijeme (nekoliko godina) koristim Xtar VC4 i super mi je – uštekan je na 2.1A adapter, ali ionako ne može dati više od 1A po bateriji (ako su dvije unutra u vanjskim slotovima, dok unutarnji daju po 0.5A) – i to mi je skroz ok… punim u njemu sve vrste baterija, od ovih za parenje do običnih AA/AAA punjivih…
Imao sam prije njega Nitecore UM20 (2 slot), ali mi je na njemu ekran riknuo – no to je bilo mojom greškom jer sam ga išao rastavljati (ne sjećam se zbog čega) i nešto mi se razmrdalo na ekranu i slojevima istog pa više nisam mogao dobiti sliku kak spada (ima ekran kao oni stari digitroni, ako je netko ikad rastavljao digitron 🙂 )
Taj punjač je isto radio ok – samo što je imao jednostavniji ekran samo sa prikazom postotka napunjenosti, dok mi je Xtar bolji jer prikazuje voltažu, brzinu punjenja i koliko je mAh ušlo u bateriju…
——
S Golisi punjačima nemam iskustva, ali pretpostavljam da je to većinom sve isto kao i bilo koji Nitecore, Liitokala ili Xtar… lako moguće da svaki od proizvođača ima neki punjač iz neke serije koji je manje dobar ili nije baš najbolje napravljen…
Recent Replies
Forum Statistics
1,493
Registered Users
7
Forums
108
Topics
1,286
Replies
192
Topic Tags