-
AuthorPosts
-
16/02/2022 at 12:46 #11776
Bero moj, crni moj Bero. Ok moj primjerak je SS ali u nastavku teksta budete shvatili sve.
Sve je krenulo sa gledanjem recenzija poznatih Vape Youtubera, svima je zakon, woow, fenomenalan. Pa ajde, idemo ga kupit, moj prvi RTA, mora bit dobar.Pakovanje nemam potrebe komentirat, tu je sve manje-više neki standard, osim 3 drip tipa koji dolaze u paketu, od kojega je jedan ružan do zlaboga, drugi je premali a ovaj treći može proći, ali to je subjektivno.
Kao prvi RTA koji sam složio, mogu reći da je full jednostavan u tom pogledu i bude vam radio od prve.
Nakon par mjeseci korištenja, probavanja svih mogućih žica, inserata došao sam do toga da sam našao nekakav sweet spot arome, koja je ruku na srce dobra, ali budemo se toga dotaknuli malo kasnije.
Prvo što moram pohvaliti je protok zraka, koji je uglađen, bez turbulencija i što je bitno bez falša.Koristim 2x 0.8 insert i tri otvorene rupe na prstenu.
Također izrada je sasvim ok, ništa ne viri, nema loših spojeva, navoji su odlični.
E sad ono što je bitno je pozicija samog coila, meni najbolje rezultate je davao kada je coil bio podignut od rupe za zrak, tako da je sredina coila u ravnini sa vrhom postova grijača. Također treba pripaziti na to da coil bude što bliže postovima grijača, a to se najbolje vidi kada stavite top cap i pogledate kroz dimnjak da vam je coil na sredini samog dimnjaka, u tom slučaju zrak odozdo udara u coil pod kutem, što u pravilu ne bi trebalo biti dobro ali u ovom slučaju aroma je bolja i para puno kompaktnija. To se odnosi na klasik žicu, 28ga, dok fused clapton traži veći insert jer na 0.8 insertu ne skida aromu sa coila dovoljno i osim što vam je toplija para, veća potrošnja tekućine, sama tekućina se kuha na coilu i aroma nije ni blizu kao na recimo 28ga žici.Postavljanje vate nije problem, i dobro natapa ako vatu postavite do ruba donjeg ruba decka. Dovoljno ju je samo mrvu rascufati natapanje je odlično. Problem je ako spustite vatu skroz do dna tanka, jer jedino tako možete jedino popariti „zadnju“ kap iz tanka, ako je tanjite natapa ok ali nedo Bog da ga polegnete odma vam bude pretopio komoru, isto tako ako imate malo jači cug bude grgljao. Ako ne tanjite vatu bude ok, ali dva tri puffa za redom i evo vas na rubu dry hita.
U mom slučaju jedino što mi je funkcioniralo je to da vatu stavim do donjeg ruba decka, da mrvu viri van, doslovno tek toliko da je vidite, te da pazite kada vam razina tekućine padne ispod tog ruba, odma refill.Sistem zatvaranja top capa mi nije jasan, dođe mi da nazovem u Vandy Vape i da im postavim pitanje kao meni moj mehaničar „ko ti je to radio?“ Nije problem ako paziš, ali puno puta mi se desilo da ga slučajno otvoriš kada ideš staviti ili skinuti tank sa moda.
E sad dolazimo do arome, za koju ne mogu reći da je loša ali eto nije za mene. Discovery serija Cohiba, Old Cap, M type znači duhani, to je dobro, jako dobro, ubije onu slatkoću koju neki duhani znaju imat i aroma je zbilja dobra. Recimo la tabaccheria red vigrinia fenomenalna je na Beri, ali to je to… Bilo što da stavite u tank što je mrvu kompleksnije zaboravite. Recimo Mild seven iz Discovery serije je samo duhan, na drugim tankovima ima i čokolade. Dark Delight je gorak, Grampa gorak, neke kompleksnije tipa Schrodinger, ma ništa, kakva čokolada kakva kava. Draw u kojem je kikiriki super ili recimo Parliament u kojem na drugim atomizerima osjetiš lješnjak i rekao bi med, toga na Beri nema, duhan i samo duhan. Mislim nije da nema ali to je tako slabo da jedva osjetiš. Opet, nakon toga probao sam coil dolje, gore, žica ova ona, insert, ali rezultat je isti.
Netko još bude možda rekao da „plastični“ inserti nisu baš neka sreća te da ih je lako spalit kada radiš dry burn, ja nisam imao s tim problema jer ne žarim nikada coil na tako velikoj temperaturi da bi se on rastopio.Zaključak je taj, ako parite duhane, Berserker je zbilja dobar tank, možda bi se usudio reći najbolji od dosta njih na kojima sam probao duhane, pogotovo NET duhani koji nisu suhi kao na drugim atomizerima. Za sve ostalo je ono, žali Bože vate i tekućine.
Ja bi mu dao ocjenu 6/10
Samo radi protoka zraka, velikog broja inserata, ok start paketa sa zamjenskim staklom i tri drip tipa.
Minus je svakako kapacitet tanka ( potovo što morate paziti na dužinu vate ), top cap i nedorečene kompleksne arome.
Za duhan da, kao all round atomizer ne.16/02/2022 at 15:40 #11797Nino, bilo bi super kada bi mogao odlican tekst potkrijepiti sa slikom ili dvije.
16/02/2022 at 17:38 #11805Kad sam krenuo čitat recenziju, mislio sam – ček, nije valjda da ti je čep ok? 🙂 ali dobro – kasnije si se toga dotaknuo 🙂
Da su taj čep riješili kak spada – bio bi super tank, ali fakat ni meni nije jasno kako su mogli u prodaju staviti nešto što:
a) odvrneš kad malo jače puhneš u njega
b) s totalno krivo postavljenim navojima za odšarafljivanje baze i čepaAroma, protok zraka, build deck – odlični, ali ovo gore – ajme majko…
Jedino rješenje za ovo odvrtanje čepa je staviti jako tanki o-ring (ali se razloha nakon kratkog vremena) ili namotati jedno 4 namotaja konca ispod onih “izbočina” na koje čep sjedne da ga zalocka (bolje i dugotrajnije rješenje – hvala Karlu za ideju 🙂 )E da – treba paziti kod builda da se coil ne stavlja prenisko jer postoji mogućnost kurenja inserata (dešavalo se ljudima) – nekih pola cm iznad inserta je sweet spot (i za aromu i izbjegavanje navedenog)
ps: dodao sam tagove na post radi lakše pretrage…
16/02/2022 at 17:44 #11807Na Beri v2 mini je čep ok izveden i mislim da ju tu pozitivna razlika između njih. Još jedna pozitivna stvar je što su vrhovi inserta za zrak metalni, ali svejedno kod burnanja coila sam vadio insert pa ga vratio nazad…
16/02/2022 at 18:02 #11814a da, na miniju su popravili te gluposti, ali ne kužim zašto onda i normalan bar ne izbace kao neki v2.5 s tim stvarima popravljenim 🙂 vjerojatno bi ga odmah kupio kad bi bio povoljan da to naprave…
zaboravih gore napisati – jako me živcira i to što je gotovo pa nemoguće, pod malo slabijim svjetlom, vidjeti razinu tekućine prilikom natakanja – bar na crnom Berserkeru (ne znam jel šta bolje na srebrnom)
16/02/2022 at 21:41 #11822To sam zaboravio za točenje, točiš napamet, i uvijek sa maramicom u ruci. Ja sam još stavio onu gumu na vrh koja je otvorena, nije ništa bolje.
Da ekipa koja čita ne misli da samo pljujemo, evo ja parim trenutno na njemu, a doma imam puno boljih tankova, ali kao što sam rekao, ako je duhan na rasporedu onda je obavezno u kombinaciji sa Berserkerom.
16/02/2022 at 23:34 #11825kaj je najbolje i mislio sam na tu gumicu bez onih gromita (tj. otvorenu s rupama) 🙂 ta s gromitima je još gora i nepraktičnija 😀
16/02/2022 at 23:39 #11826Podučen iskustvom pređašnjih verzija berserkera, punim ga odozdo, ujedno tako više i stane tečnosti. Što se tiče neželjenog otvaranja top cap-a, problem rešava gumica od bilo kog drip tip-a koja se postavi ispod gume sa prorezima.
17/02/2022 at 00:10 #11827kao što sam napisao već – ta gumica ti se rastrga nakon par otvaranja 🙂 a pošto deblje ne stanu, ograničen si na korištenje tanjih… konac je daleko bolje rješenje…
Evo upravo sam ga složio opet nakon mjesec dana… točit ga odozdo mi ne pada napamet 🙂
Wild wild west je milina unutra17/02/2022 at 07:48 #11828Meni gumice ne pucaju. Većinom koristim rebraste za veći užitak, ali ih okrenem naopačke….. Ne, čekaj, krivi topic! Darko jel da brišem ovo..?! 😕🤔
-
AuthorPosts
You must be logged in to reply to this topic.