-
AuthorPosts
-
25/09/2021 at 09:14 #1733
Ovdje napišite koji su po vama najbolji coilovi za MTL/DL. Bilo da ih kupujete gotove ili sami motate.
Za kupovne coilove napisite naziv a za one koji sami motate navedite koja žica,koliko namotaja i koliki promjer.
I bilo bi pozeljno napisati kratki osvrt.
☁️☁️☁️☁️☁️☁️☁️☁️☁️☁️☁️☁️☁️☁️25/09/2021 at 09:22 #1735Za MTL meni osobno najvise odgovara Vandy Vape MTL Fused Clapton.
U Brunhildi MTL aroma je odlična i ako se redovno cisti, izgura mjesec dana i vise bez zamjene.
25/09/2021 at 14:07 #1737Ima puno dobrih coilova za DL, teško je izdvojiti ali ipak, meni osobno, svaki Clasy Coils koji sam probao do sad za “dvije dužine žice” najmanje šije ostale 👍
25/09/2021 at 21:21 #1752Ja za MTL radim coil od geekvape ss316L zice,2.5 promjer,7-8 namotaja.Za sad mi to najvise pase na obadva atomizera,a koristim pioneer i ex4.Probala sam i kantal ali mi ova zica vise odgovara
26/09/2021 at 10:44 #1763Radim svoje coilove i ovisno o tome gdje ih stavljam puno. Tokom godina sam vec razvio preference sto mi odgovara gdje tako da ukratko:
Za RDA otvorenog tipa (tipa Goon, TM24, Apocalypse) koristim masivne tipa staple staggered fused ili framed staple aliens. Ni80 ili u zadnje vrijeme Ni90. Razlog tomu je sto sa masom i kompleksnoscu zelim kontrirati kolicini zraka koja dolazi do coila.
Za RDL i manje komore (Reload, dvarw DL FL, VG V6S, Tripod) koristim staggered fused u manjim dimenzijama – 28*3/40 i opet Ni80. Ili SS316L ako mi se bas drma Temp mode. Ko sam jako lijen ili nemam vremena onda fused clapton (28*2/38). Razlog je sto zelim sto guscu paru sto mi ovakav odabir omogucava sa kolicinom zracnih dzepova koje, recimo, staggered fused pruza.
Za MTL, koji koristim strasno rijetko, preferiram manje kompleksne tipa jednostavni clapton (28/40) ili fused clapton (30/40). Iz istih razloga kao i za RDL.
Oni koji su procitali, primjetili su da nisam klasicne aliene spomenuo. Razlog bi bio to sto ih jednostavno ne preferiram, mada su najbolji izbor za RTA/RDTA cisto zbog “self-wicking” efekta. Prije sam ih koristio u svemu, kada sam ih ucio raditi, pa je to mozda imalo i utjecaja :-). Ne koristim Kanthal nikako jer ima puno boljih opcija.
-tko je uspio doci do kraja, predlazem da mu Hrvoje da 1 puff 😂
26/09/2021 at 11:12 #1765uglavnom u zadnje vrijeme najčešće koristim VandyVape SS316L (28GA) – samo zato jer sam bio debil i ubo 4 role prije godinu i pol koje nikako ne mogu potrošit 😀 (još imam 2 cijele role)
Parim uglavnom mtl/rdl – motam 5-6 namotaja na 2,5mm promjeru, 10-13W (ovisno o zraku), a 90% vremena koristim VXV Soulmate tank.
Bilo koji solidan Kanthal A1 mi je isto dobar na 28GA.
26/09/2021 at 11:20 #1766Parim isključivo MTL na Sireni v2 i Berserkeru v2.
Koristim Kanthal A1, 28 GA, 5-6 namotaja, spaced coil, na Sireni id 3.0mm, na Beri id 2.5mm.30/10/2021 at 09:27 #4877Od nedavno sam počela samostalno da moram grejače i na kozoku limit mi najbolje paše geekvape kantal A1 28ga.. promer 2.5mm spaced coil 5/6 namotaja.. dobijem 1.2 oma i parim na nekih 13W
Isprobavala sam i fused clapotone na ovom atomizeru ali mi ne paše..14/11/2021 at 22:59 #6876pitanje za znalce: postoji alien i postoji “alien”. dakle jedan je vanzemaljac a drugi je ET! 😀
dakle ono što ja smatram slienom ima minimum 2 jezgre i omotnu žicu u s shape (decored razvučeni clapton), a ono što kinezi prodaju je flat clapton, recimo dimenzija jezgre 0,3*0,8 mm + 32 GA. pitanje je, ko ima pravo na naziv alien?
15/11/2021 at 01:43 #6879Moj zadnji coil koji sam izradio za Augvape Merlin RTA je ispao odličan, sam sebe sam iznenadio.
Kako koji, ali uglavnom mi modovi pokazuju između 0,95 i 1.00 Ohm.
NiChrome 80 žica promjera 0.26 GA, a sam coil je 2,5mm promjera i 9 namotaja.
Još sam i više pamuka nego inače stavio. Parim Dark Delight na tom setupu.
Moram isprobati još Dark Delight i na Galaxies MTL RTA i na Zlideu,
pa onda ocjeniti na kojem tanku od ta 3 je najbolja aroma i na tom tanku izrokati bočicu do kraja 😉15/11/2021 at 17:39 #6915S obzirom da odgovor u newsfeed-u nije sinkroniziran sa forumom u kojem je originalni post, evo prepiske, evidencije radi:
Goran:
Prvi alien je napravio Blueeyedgoon83. Imao je 1 core, a omot je bio slican kao mohawk danas. Nakon toga je zajednica preuzela i dodavala jezgre po formuli ukupna sirina jezgre podijeljena sa 3 za bazni clapton omot, koji se decore-a i omota oko visestrukih jezgre da se dobije valoviti alien.
Ono sto kinezi rade je uzmu ribbon 0.3×0.8 (ili jos neku goriju kombinaciju) i to omotaju na ili clapton nacin ili alien nacin. I jedno i drugo je katastrofa jer je masni, debeli ribbon kao jezgra.
U zadnje vrijeme ima solidnih aliena, po konvenciji izrade, ali i dalje su upitne legure. Isto tako nesuvisle kombinacije legura.
…i nisam odgovorio na pitanje…dakle, sve sto ima valoviti omot (wrap) po “konvenciji izrade alien wrapa, moze dobiti pridjev “alien” – 2 core alien, 3 core alien, stapled alien, fused staple alien, uzmes braid i omotas na alien nacin – braid cored alien variation, i tome slicno.Puko:
dakle kad bi navedeni flat bio omotan alienom – bio bi to alien, okej, ali to nije ono što kinezi prodaju pod alien jer bude obični clapton…Goran:
Potpuno si u pravu. Mogu svasta omotati i nazvati kako hoce. S obzirom da nije nigjde “pravno” regulirano i zasticeno sa copyright-om sto se kako moze zvati, samo je zajednica odredila kako ce se sto zvati, Kinezima ne smeta da nazovu sto god hoce kao alien, nazalost 🙂
U svakom slucaju, svasta oni prodaju pod svakakvim nazivima, pogotovo oni scammeri iz “Demon Killer”. Sjecam se davno davno da sam od njih uzeo “alien” 03×0.8 wrap 32 (i sve Kanthal sto je jos gorije) i stavio ga u RBA bazu Smok-a TVF8 😀 Da bi ga upogonio u dualu treba ti cca 100-120W, i kad povuces jedan dim em ti se prekuha sva tekucina u tanku i spale se svi oni jeftini PC odjeljivaci izmedju + i – pola, isto kao i gumice u blizini 😀 😀
Ostaje samo na ljudima da se nekako educiraju da ne budu navuceni na lazne proizvode.17/11/2021 at 00:11 #6977Goran je rekao, citiram: “Ostaje samo na ljudima da se nekako educiraju da ne budu navuceni na lazne proizvode.”
istina i tu se slažem, ko god je dovoljno dugo u vape svijetu i druži se u vape zajednicama tipa face ili ovakvi portali i forumi – s vremenom će se educirat. na žalost, uvijek će bit početnika koji će nasjest!18/11/2021 at 16:09 #7015Pozdrav svima,
Ja uzimam Classy coils, žica Kanthal, otpor oko 1 ohma, ja prezadovoljan, fenomenalan coil.
Inače sam isprobao masu toga ali i spomenuti Vandy vape Clapton Kanthal isto 1 ohm i vrlo su dobri, ali već neko vrijeme koristim samo Classy i ne mislim ih više mijenjati za ništa…07/01/2022 at 08:24 #8920U zadnje vrijeme sam prestao experimentirati sa izradom coila i izradim uvijek “iste”.
A to bi bili od Ni80 26 GA žice, promjera 2,5mm i 7 namotaja.
Ispadnu između 0.7-0.8 Ohma i parim na snagama između 15W i 18W max.
Isprobao sam izrađivati coile od Ni80 Fused Clapton žice 28 GA x3 + wrap 36 GA
i Clapton 26 GA + 32 GA i nije mi baš najbolje sjelo pariti na tim coilima.
Obična Ni80 26 GA žica je od te 3 na kraju ostala kao moj prvi izbor.05/02/2022 at 08:52 #10459Uzeo sam zadnji put Classy coils Clapton od 0,85 ohma i sve je bilo super ali prošlo je malo više od mjesec dana i idem ih promijeniti jer mi nekako više nije toliko dobra aroma… Stalno sam pario na njemu u Kronosu ali ovaj put mi je trajao kraće nego inače jer inače mi Classy coils traje preko dva mjeseca…
11/02/2022 at 09:37 #10959Odlučio sam naručiti ove grijače: https://www.fasttech.com/p/5586300
Primjetio sam da mi Kronos malo češće troši grijače pa mi je Classy postao preskup, a ove Kanthal grijače sam već imao i skroz su dobri…11/02/2022 at 10:23 #10967@Hrvoje, vjeruj mi, bolji rezultat ces dobiti sa obicnom Ni80 24g sa zivipf. Naravno, 24g se ne moze usporediti sa rucno napravljenim fused clapton ili 3core alien ili cak obicnim claptonima.
Osim toga, zivipf ima vec gotove kompleksne zice isto tako koje su neusporedivo bolje kvalitete od bilo cega kineskog.11/02/2022 at 13:49 #10985Ja trebam savjet što naručiti….. Čekam Centaurus BF kit, pa me zanima koji coil staviti u Solo..?? Oduvijek sam MTL pa tu kužim sve, ali ovi otpori sa 0.1, 0.2 me prilično zbunjuju. Što bi vi preporučili za RDA single coil??
12/02/2022 at 00:16 #10996Goran, hvala na savjetu, ok, onda neću naručiti ništa kinesko… 🙂
12/02/2022 at 10:38 #11006Good boi! 😁
Osobno smatram da ima uvijek puno boljih opcija prije nego se okrenuti Kinezima 🙂 -
AuthorPosts
You must be logged in to reply to this topic.