-
AuthorPosts
-
01/11/2022 at 15:04 #17744
Pošto sam se konačno dokopao dotičnog, da i tu prepišem kaj sam već napisao na VP Facebook grupi…
pozitivno:
+ kvaliteta izrade i navoji (primjetno je i teži od sličnih tankova koje imam)
+ ekstenzija (+2ml)
+ lagano buildanje i wickanje
+ izgled (subjektivno)
+ top airflow (taman dovoljno prozračan za moje RDL potrebe, ali može biti i jako uzak za nekoga tko voli MTL)
+ smooth i tihi airflow bez “fućkanja” i s jako malo falš zraka kad se zatvori do kraja
+ aroma (ovisi i o buildu naravno)
+ JFC (juice flow control)
+ tzv. “cage” tank (staklo obavijeno metalnom legurom, manja šansa da se razbije ak padne)
+ cijena (oko 280-300kn kod nas, 20-25$ Kina + shipping)
+ u paketu naravno dobijete sve što vam treba za početak (T-šarafciger, malo vate, 2 coila i rezervne dijelove)
————-
mali nedostaci (većina je subjektivna i vrlo vjerojatno nekome neće smetati neke stvari toliko):
+/- topcap koji je i unscrew i slide (bio bi sretniji da je samo unscrew ili samo slide)
+/- malo je teže sipati tekućinu ako imate dulji driptip (tj. ako ne koristite onaj koji dođe s njim već dulji)
+/- volio bi da je ekstenzija rješena tako da je u biti na sredini i da je tekućina vidljiva pri dnu i pri vrhu (da se lakše vidi do kud se toči, nešto kao što ima VXV Soulmate)
+/- phillips šarafi (križni) – vidjet ćemo kakvi će biti s vremenom (jer nemam baš najbolja iskustva s takvima pošto bi se dosta brzo znali izlizati), na prvu izgledaju nešto bolji
————–
nekih pravih minusa i nemam za navesti, bar ne zasad nakon prvog dana korištenja… mislim da ih neće ni biti…
do sad u njemu isprobani Journey Art Indigo, Vendetta i Berliner – sve arome korektne, a kod Berlinera kao da je izvukao još malo one površine krafne (glupo zvuči, znam 😃 )
———–
ps: build koji je trenutno unutra – 28GA kanthal A1, 7 namotaja, 1.46 ohm, 2.5mm promjer – 10-12W01/11/2022 at 16:33 #17745dodatak:
+ rupe za natapanje na gotovo samom dnu (što znači da se tekućina može iskoristiti do kraja prije dotakanja ili zamjene tekućine)
+ vrlo brzi “break-in” nove tekućine ako se toči preko druge (primjer – imao Vendettu, potrošio, dolio Shake Bananu – nakon nekoliko puffova se osjeti Banana bez primjesa ili sa jako malo primjesa Vendette)
—-
uz napomenu da ovaj “break-in” vjerojatno ovisi i o starosti coila/vate, a pošto je kod mene build star dan i pol – moguće da je i “break-in” nešto brži…01/11/2022 at 22:32 #17754ExPro v 1.4 ima jednu ozbiljnu manu – ispod pomičnog prstena za kontrolu protoka zraka nalazi se gumica (o-ring), koju kad se razloka ili pukne treba promijeniti. Promjena je izuzetno teška, da ne kažem nemoguća, jer kako god vraćali prsten, jedan njegov dio uvijek zapne za gumicu i na kraju ju uništi… mislim da sam potrošio sve rezervne gumice upravo na ovu izmjenu. Da ne kažem da je i ogirinal poprilično zapinjao kod pomaka prstena i pokušaja reguliranja dotoka zraka.
Vidim da su rupice za regulaciju kod v5 s gornje strane, ali me zanima da li je ispod njih također o-ring?01/11/2022 at 22:40 #17756-
This reply was modified 10 months, 3 weeks ago by
Aron Mažuran.
-
Aron Mažuran.
-
Aron Mažuran.
-
Aron Mažuran.
-
Aron Mažuran.
01/11/2022 at 23:22 #17762iskreno, pojma nemam dal su gumice ispod 🙂 dosta je smooth taj airflow prsten… btw airflow prsten je ispod čepa (ak te to zanimalo)
—-
počelo me malo nervirati ovo dotakanje jer moram skinut driptip svaki put… a i skužio sam da se ispod driptipa stvara kondenz jer su mamlazi napravili preduboki utor za driptip u koje paše samo originalni flat driptip koji uđe u tu rupu do kraja… čim se koristi bilo koji drugi driptip koji ima bilo kakvu izbočinu iznad gumica – bit će gap u rupi i kondenz galore…05/11/2022 at 13:31 #17816Razmišljam i ja da ga uzmem, ali sad vidim na Fasttechu da je listed još 25.01.2021., tako da pretpostavljam da će uskoro izaći novi model. Osim toga nije ih još puno ostalo, na spomenutoj stranici je ostao samo srebrni sandblast (19.99$), u Wizardlabu samo crni… Ne znam ako uzmem ovoga u Kini za 20 dolara, koliko će mi izaći carina, zna li netko?
05/11/2022 at 14:20 #17819ja sam platio 56kn za paket sa Fasttecha u kojem su bili i Expromizer V5 i onaj Aromamizer Classic MTL + 2 kutijice za baterije + ekstenzija za Ex5. Na paketu je pisalo 20$ pa su valjda po tome zaračunali tih 18kn + 37 i nešto sitno kn (moja greška je što kod kupovine na Fastu nisam označio ono obračunavanje PDV-a pa je lako moguće da bi s tim prošao bez ikakvih dodatnih troškova kod nas).
05/11/2022 at 14:53 #17827btw stavio sam ovaj review i na VP blog kao članak te malo nadopunio cijelu stvar sa još nekim sitnim informacijama o samom tanku nakon par dana korištenja – napravit ću isto i sa recenzijom Aromamizera kad ulovim vremena…
12/11/2022 at 18:43 #17948Ja sam ga danas probao, Ex5 crni, i ukratko nisam se našao sa njime. Lijep je atomizer, iako mene osobno nervira sistem za punjenje, ali to nije toliko bitno, važnija je aroma koja mi je bila prigušena, nisam izvukao iz njega što sam htio… Zraka ima taman za RDL kako ja volim i to je isto bilo u redu, jednostavan za složit, ma sve bi moglo proći kod njega osim onog najvažnijeg, a to je aroma koje nije bilo…
12/11/2022 at 23:42 #17950kaj si probao od arome na njemu? meni je ok sve kaj sam stavio unutra, al možda sam i ja manje zahtjevan po tom pitanju 🙂
13/11/2022 at 08:09 #17953U svaki atomizer koji probam stavljam Spirit of the woods, to mi je neko mjerilo za sve jer znam kakva treba biti aroma sa tom tekućinom…
Inače atomizer je bio kod mene samo na posudbi, posudio mi ga je Krešo iz Osijeka da ga probam, i ovim putem mu javno zahvaljujem… 🙂13/11/2022 at 12:36 #17955a Spirit je baš ono – aroma koja je valjda svima malo drugačija 🙂 neki osjete kokos, neki ne – neki duhan, neki ne 🙂
17/12/2022 at 00:15 #18419Danas stigao, upogonjen prije pola sata, prvi dojmovi odlični… Imam osjećaj da će zamijeniti v1.4 bez problema. Samo kod setupa treba koristiti spaced coil da se prekriju sve tri rupe ispod i staviti dovoljno pamuka prema otvorima za zrak… Sa 4 namotaja SS žice na 0.73 ohma aroma izražena i postojana. Još će bolje biti sa 5-7 namotaja i 1.2-1.5 ohma, ovo je bilo slaganje na brzinu…
17/12/2022 at 04:36 #18420a ja se vratio malo na VXV Soulmate i opet me iznenadio aromom 🙂 i opet mi je žao kaj ih nisam više uzeo dok su bili po 7-8$ na Fasttechu… Ex5 me počeo sve više živcirat s onim čepom za punjenje…
28/12/2022 at 18:29 #18500Od jučer i kod mene “u pogonu”.Prvi dojmovi jako dobri.Aroma jako, jako dobra.Solidna izrada,sve se šarafi fino i lagano.Da,jedino to dotankavanje tekučine je mali problem ,pogotovo iz 120ml bočica.Kod stavljene extenzije,jednostavno ne vidiš dokle trebaš točiti.Kad razmislim,pa ne tankam svakih 10 minuta…Ali tek razvijamo odnos,vrijeme će pokazati sve.
29/12/2022 at 14:01 #18505da, prednost je kaj nemoraš tankat svakih 10-15 minuta s tom ekstenzijom pa se nekak lakše prebrodi ovo kaj si opisao u postu. Pazi samo kad ćeš ga rastavljati i prati da ti se ne zagubi neki dio – jer ih ima milion 🙂 (ja rastavim i build deck kad perem)
-
-
AuthorPosts
You must be logged in to reply to this topic.