-
AuthorPosts
-
05/11/2021 at 19:58 #5890
Pozdrav ekipa 🍻
Kao što možete i sami zaključiti, moje ime je Robert.
Imam 48 godina i živim u Karlovcu, Hrvatska.Dimnjačar sam bio još od vremena dok su se druga djeca igrala s autićima i lutkama
Ja sam si pronašao drugi hobby, a to je bila krađa cigareta od Gospođe Majke te skrivanje
u neke mračne zakutke po susjedstvu, te konzumiranje istih.Nakon nekog vremena gore spomenuta Gospođa Majka me je prokužila,
pa mi je uz nešto galame te malo zavrnutih ušiju, nakon nekog vremena i sama počela davati cigarete a onda i kupovati iste.Imao sam i odgojni razgovor sa Gospodinom Ocem jer me je sasvim slučajno uhvatio da dimim cigaretu,
par kvartova dalje od našeg kvarta, no kako sam bio u društvu par curica i frenda iz kvarta, tako je to ostavio za poslje.Pa sam i od njega dobio “odgojne” mjere” koje su uključivale nezaobilazni vojnički remen.
No, sa mojih 13 godina ja sam već bio fakinčina, većinu vremena provodio izvan kuće s ekipom
i tako sam se oglušio na razgovore koje sam vodio s Majkom I Ocem a vezano uz rokanje cigareta.Fast forward… nakon 35 godina dimnjačarskog staža,
07.04. ove godine sam donio odluku koja je vodila tome da se ostavim duhana.Da, nazovi duhan zadnjih 15 godina, od toga dobrih 10 kako sam bio na švercanim duhanima
koji su sadržavali sve drugo, samo duhana najmanje u tom čušpajzu je bilo.Posljedično, počelo mi se sve skupa odražavati na zdravlje.
Prvo čega sam se igrom slučaja dohvatio je bio Wiip.
Dobio sam uređaj na poklon te isprobao u tih manje od 2 mjeseca korištenja i sve te podove koje Wiip nudi,
no pošto nisam ljubitelj voćkica, najduže sam se zadržao na Virginiji i USA Mixu i to od 18mg, kako oni to već označavaju.To mi nije baš nešto extra pomagalo, ali uz dosta truda sam se nekako držao podalje od cigarete.
Imao sam povremene krize jer sam bio ograničen budgetom pa sam te Wiip podove rastezao često i na po dan i pol,
nekadi na 2 dana. No, nakon toga bi se dogodilo da bih cijeli pod roknuo isti dan.I onda se dogodilo čudo.
Najbolje što mi se je moglo dogoditi s tim Wiipom, je bilo da uređaj otkaže suradnju.
01.06. je ispustio dušu i preselio na vječna lovišta a ja uz malu krizu uspio izdržati od ujutro
do navečer uz samo 2 zapaljene cigarete i onda se ukazao Jimmy.Jimmy, spasitelj moj.
Prvo mi je ustupio Geekvape Frenzy Pod i bočicu The Čorbe sa 6 mg nikotina,
ali na moje inzistiranje mi je dao i Nicshot 18 mg pa kad sam napravio mjesta
u longfill bočici onda sam to dosipao u istu i tu bočicu The Čorbe rokao sljedeća 3 mjeseca.Tu sam već negdje uspio potpuno razmišljati o cigaretama,
povremeno bih zapalio poneku tek toliko da sam sebe uvjerim da mi cigarete ne predstavljaju ništa više.I onda, početkom mjeseca sam uspio konačno doći do svojeg prvog Moda.
Kćer mi je na karticu kupila Coolfire Z80 sa Zenith II tankom na gotove grijače i 1x LG HG2 bateriju.
Nažalost, nisam odmah imao još jednu bateriju a niti externi punjač pa sam tu “LG Čokoladu” neko vrijeme punio u samom Modu.
I tako, od Wiipa preko Geekvape Frenzyja (koji me je ustvari spasio, sasvim solidan mali uređaj s izmjenjivim grijačima i tankom od 2ml) pa do prvog pravog Moda, Z80.
Nakon toga mi je frend posudio Vapefly Galaxies MTL RTA i Sigelei 213W TC Carbon kad sam uspio još 2 baterije kupiti.
Pa ponovo uleti Jimmy sa Augvape Merlin MTL RTA, žicama i pamukom, keramičkom pincetom i još nakon toga i s Coil Master alatom za izradu grijača.
E, da…ovo sam umalo zaboravio.
Znači, preferiram duhanske tekućine sa orašastim plodovima,
možda malo Vanilije ili Karamele. Tako, u tom stilu.
Probao sam i neke desrtne i voćne, ali duhanske su mi još uvijek No. 1Onda, nakon toga na nekom druženju izvadi iz džepa i Joyetech Cubis Max Mesh DL Atty i pokloni mi i to.
Pa uzmem Pico 25 i Zlide tank, ponovo od Jimmyja…ovaj put s namjerom da mojoj ljepšoj polovici pokušam omogućiti da se makne od duhana.Al’ ova komplicirana, kakve već žene jesu…pa joj to ne odgovara, ružno, ovo ono.
Pa smo probali sa second hand Caliburn G, ajd’ to je prihvatila, značajno je smanjila cigarete i nadamo se da će uspjeti do kraja odbaciti tu naviku.I onda neki dan mi je Kristijan Crnek poklonio Asmodus Lustro 200W.
(još jedared hvala Kiki, stvarno si ljudina i pol!
Obavezno se vidimo u Zg na pivčini, kako smo i dogovarali).Sad vraćam dio opreme frendovima, kako je i red ali ostajem sa solidnim brojem attomizera i 2 uređaja.
Za moje potrebe i više no dovoljno. Bitno da sam se riješio smrdljive duhančine, da su mi problemi sa zdravljem u značajnoj mjeri nestali.Nema više ni kašlja ni borbe za dah, nema ni lošeg raspoloženja.
Nekad bih se umarao i na najmanje fizičke napore, sad ni ne osjetim da sam prehodao par kilometara.
Nema ni neugodnog mirisa u prostoriji gdje boravim, neki bi to nazvali smardom 😉Nema ni progorene odjeće, mrvica duhana i pepela na radnom stolu i u tipkovnici.
Nema ni žutih zidova ni zmazane PVC stolarije.
Za sada osjetim samo benefite u odnosu na vrijeme kad sam bio dimnjačar.I to je to, malo poduži tekst.
Ako mi se potkrala kakva pogreška, gdjekoji tipfeler… ne zamjerite.Nisam baš do kraja pismen, no eto, trudim se 😛
Lijep pozdrav svima koji će ovo pročitati.
Živjeli! 🍻
05/11/2021 at 22:22 #5901Čestitam! A ovo “Nekad bih se umarao i na najmanje fizičke napore, sad ni ne osjetim da sam prehodao par kilometara.” to je nevjerojatno, barem meni koliko mi se valjda plućnog kapaciteta vratilo od kad sam se riješila dimnjačarenja.
Uvijek mi je bilo čudno kako me veliki debeli striček prešiša na stepeništu, na primjer.
10 stepenica i ja hoću crknut, pušem hvatam dah, užas. Kad tamo rendom čiko, 200 kila, s trbuhom od po metra proleti pored mene ko avion.A ovisnost je stvarno gadna stvar. Cigarete mi sada odvratno smrde. baš odvratno. I ne vuče me da bi zapalila, fuj. Aliiiiiii kad vidim neku lijepu kutiju cigareta, dođe mi da je zgrabim. 😀 wtf.
06/11/2021 at 00:22 #5903Ovo kaj sam napisao, je živa istina. Vezano uz to kako sam se bio umarao i na najmanje fizičke napore.
Kad bih se spustio po stubama dole sa drugog kata i onda ponio svega par vrećica nazad u stan, već bi se tako jako zapuhao da sam morao brzo negdje sjesti i onda bih “dolazio k sebi” sljedećih 15-ak minuta.
Znalo mi se dogoditi da krenem negdje pješke i nakon svega stotinjak metara bih već u glavi počeo proklinjati…”aaaaaargh, koliko još ima do tamo”.
Nakon samo mjesec dana kako sam prestao dimiti su mi se potpuno makli problemi sa disanjem. Značajno manje sam kašljao. Popravilo mi se raspoloženje i općenito puno više energije sam imao
nego dok sam glumio dimnjačara. A pogotovo sad, izađem van, opalim tempo i osim što bih se znao oznojiti, pogotovo dok je bilo ljeto…ne bih se uopće uspuhao. I tak, ima tu stvarno promjena, nemoguće da je placebo efekt. Dakako, to što sam se maknuo od cigarete mi nije vratilo davno izgubljenu kondiciju, no značajno mi je popravilo općenito zdravstveno stanje. Čak osjetim da mi se vid na daljinu poboljšao, nekad sam znao izaći van pa mi se kad bih pogledao u daljinu objekti udvajali, ne bih vidio ni na onim velikim panoima reklamnim pročitati sav tekst, a na njima slova od “pol metra”. Sad puno bolje vidim, nema te neke falš slike. I tak… idu dani, sutra će mi biti punih 7 kalendarskih mjeseci kako ne dimim cigarete, iako sam po broju dana to već prešao. A, najbolje od svega mi je što sam ne tako davno od frendova znao uzeti cigaretu ili zamotati jednu, ispušim i doslovno mi ne znači ništa. Sad mi čak i ne smrde i ne smetaju cigarete. I to je ono što sam htio, to je moja mala ali istovremeno i najveća pobjeda. Najbolje što sam sam za sebe učinio za sve ove godine 🙂07/11/2021 at 01:21 #5966Sinoć razgovarao sa jednim dobrim prijateljem preko video chata.
On je nedavno prebjegao s duhana na Vape, pa me tu i tamo upita za neke savjete.
Ok, nisam ja još uvijek nekakav expert, ali dosta toga sam upio u ovih 7 mjeseci,
pogledao puno tutorijala, recenzija i dokumetaraca a i pročitao štošta.Uglavnom, u odnosu na njega sam ipak u poziciji da mu mogu ponešto i prenijeti,
podijeliti nekakve info i tak.Pohvalio mi se kako već par dana uopće ne puši, ali da ga love povremene krize,
pa sam mu davao moralnu podršku 😉
Kao, gle mene…koji antikarakter pa uspio, nemoj frende miješati Vape s pljugama, tak nećeš ništa postići, bolji si ti od toga i tak…I u jednom momentu mu pokazujem na pol metra, metar od mene što stoji.
Ono, vrećica smrdljivog duhana visi s naslona stolca u kuhinji ( nije moje 😉 ),
a na stolu kutija Marlbora.I onda mu idem još pokazati kako mi pljuge više ništa ne znače,
“frajerski” uzmem jedan Marlboro i zapalim.Jbt, koja je to banana od pljuge.
Otpuhnuo par bezličnih dimova cigarete, nit mirisa nit arome.
Kao drot kefu da sam zapalio.
Još mi isti tren ispadne pepeo onak u komadu na stol, odmah mi tlak podiglo 😛I tako, hrabro udarim do kraja (bilo mi žao bacit pljugu kad sam već zapalio),
dovršim ju i prokomentiram koji mi je osjećaj bio.A u ustima ostao okus tako odvratan da sam se jedva dobio.
Spasila me Apple Soda u Cubis Max attyju 😀Što htjedoh reći, zanimljivo koliko se ustvari toga promjenilo u ovih nekoliko mjeseci.
Prije kad bih zapalio Marlboro, to mi bio “doživljaj”,
a sada sam sebi ne vjerujem da sam toliko ravnodušan prema tome.Mislim, ne ravnodušan, nego uredno zapalim pljugu, izdimim ju i ostane samo blesav, bljutav okus u ustima.
I odmah pada u zaborav čim isperem nečime taj drek (pardon for my French) iz usta.
Eto, tako neka mala crtica iz mojeg života.
Nek ostane ovdje zabilježeno.
LP pozdrav svima koji će ovo pročitati, živjeli! 🍻
07/11/2021 at 09:38 #5980Bravo Roberte,bilo ja zanimljivo pročitati!
08/11/2021 at 18:31 #6060Ovih par dana razgovaram s Mladenom.
Dugogodišnji frend i bivši radni kolega, neko vrijeme nismo bili u kontaktu,
ali nekih mjesec dana unatrag baš često se čujemo.Počelo je tako što mi se javio da ima frku s pljugama i da bi se htio maknuti od istih i to pomoću Vejpa.
Pa smo mu tražili uređaj, a u skladu sa visinom budegeta koji je predvidio za isti.
Dakako, pošto je bio sumnjičav, nije htio odmah investirati neke veće novce, za početak.Pa je propao deal za Nord 4 koji sam mu ugovorio tu preko oglasnika,
i onda je otišao u Wizardlab i kupio Vaporesso Zero 2 Pod – 3ml.I tako se svako toliko čujemo, razgovaramo o Vapeu,
pa mi se pohvali katkad koliko dana nije zapalio cigaretu ali i požali kad ga opere kriza.
Pa mu ja dajem moralnu potporu tako što zapalim Marlboro 😛I onda pronađe ELeaf iStick 20W u sasvim dobrom stanju koji ima od 2014. ali ga je bio zametnuo,
jedino mu je atty malo u banani, trebalo bi ga dobro počistiti i presložiti.No, uređaj ima i 510 thread pa može na njega i drugi tank staviti.
I tako on meni govori kako je on Vejpao još tamo 2014. i da mu je bilo bezveze iskustvo.
I nakon nekog vremena mi veli, “vjerovatno zato što sam rokao nic shotove na njemu”.Rekoh, WTF!?
Kako to misliš!?Veli “pa tako kako sam rekao, nisam znao ništa o tome i ja pario čisti nikotin na tome”.
A, jesmo se nasmijali…do suza. 😂
Jbg, čovjek nije imao nikoga da ga pouči a on nije znao pronaći info o svemu i eto,
dogodilo mu se to da je sljedećih skoro pa 7 punih godina ostao dimnjačar umjesto
da je kvalitetno startao i davnih dana bi prošao ovo s čime se bori.No, nema veze, idemo dalje 🙂
Vidim da je čvrst u odluci da se makne s cigareta, sad već razmišlja i o kupovini
ili boljeg Attyja za taj iStick ili o kupovini kompletnog moda.Još važe što će i kada, računa s nekim popustima možda za BF ili oko Božića,
nadamo se da ćemo mu pronaći nešto kvalitetnije a da ga neće koštati previše.Pozdrav svima, Vape On!
Živjeli 🙂 🍻11/11/2021 at 02:00 #6195Sinoć sam rebuildao Vapefly Galaxies MTL RTA.
Promjenio staklo na tanku, umjesto ravnog stavio bulb te mu tako povećao kapacitet.
Bilo je malo zezanja sa skidanjem stakla, malo je “zapeklo” za gumeni ring sa gornje strane,
ali sam uspio bez nekih većih problema i bez štete na dijelovima tanka to odraditi.
I coil mi je solidno ispao, dobio sam 0.75 Ohma a Coil sam izradio od obične Ni80 0.26 GA žice.
Sad parim High Rider Black Jack sa 12 mg nikotina, na 12,5W i to radi k’o mašina 😉
Sve u svemu zadovoljan sam odrađenim poslom 🙂13/11/2021 at 02:23 #6310Da se malo požalim 😉
Problemi sa Augvape Merlin RTA tankom.
Znači, procurio mi je iz nekog razloga, dole na dnu kod spoja na 510 Thread zna zacuriti.
Ne kod vijka, tu je sve ok nego na onom spoju komore sa donjim ringom kojim se regulira protok zraka.I sad me to baš fino zeza u mozak.
Da fora bude jača, imam 2 istovjetna Merlina.
Drugi je baš raštiman, fali mu i onaj vijak to jest,
vijak je prisutan ali mu je navoj otišao k vragu
i ne može se tank normalno koristiti.Taj pak curi drito tuda, uz vijak taj.
I sad mi je to baš blesava situacija, računao sam da bih od ta 2 tanka
mogao složiti jedan pouzdan, no očito to nije slučaj.Istina, dobio sam oba za 100Kn pa i nije neka pretjerana šteta,
ali eto…nekako mi prirastao srcu taj Merlin,
inače solidan tank koji daje poprilično dobru aromu.Srećom, nije jedini kojeg imam, no ako ga ne uspijem nekako dovesti u red, falit će.
Eh, ne’š ti Vaperskih problerma 😛
13/11/2021 at 13:21 #6481dobrodošao u svijet Merlin curenja 🙂
jedino s čim možeš malo ublažiti to je smanjiti dotok tekućine, ali nema neke pretjerane pomoći… ja sam svoj pokušao totalno rastaviti svojedobno, mislim da je neka greška u proizvodnji gdje im build deck nije kako spada ušarafljen u airflow dio i tu nakon nekog vremena dolazi do skupljanja tekućine pa bog-isus to više ne može popraviti kad jednom krene…14/11/2021 at 18:04 #6867Pozdrav, ekipa 🙂
Problemi u Vaperskom Raju 😉
Znači, Asmodus Lustro mi je počeo krivo očitavati otpore grijača u tankovima.Prvo mi neće uopće očitati grijač u Zlideu, Z Coil koji je 1.00 Ohma,
ne pomaže ni “ručno” očitavanje, jednostavno mi svaki put izbaci poruku “check atomizer”,
dok taj isti Zlide s tim istim Z-Coilom bez ikakvih problema uredno radi na ostala 3 moda.Danas mu je počeo divljati chip i na Merlinu.
Inače, grijač koji sam u Merlina složio je otpora od 1.00 Ohm.
I to je bilo sve ok, sve do maloprije kad je chip počeo divljati i pokazivati otpor
između 1.10 Ohma pa preko 1.35 Ohma pa sve do 1.87 Ohma,
što je nemoguće da je takav otpor na grijaču.Prebacim Merlina na Pico 25, pokazuje da je otpor 0.99 Ohma.
Na Coolfire Z80 je 1.05 Ohma, a na Sigelei 213W otpor grijača je točno 1.00 Ohma.I sad, tko je tu lud osim mene?
Dakako da sumnja pada na Lustro kad ostala 3 moda pokazuju,
ajmo reći vrijednosti otpora sa umjerenim odstupanjem.Možda je zacurila tekućina iz tog istog Merlina, koji jest procurio, dole po chipu.
Ništa, ostaje mi sad rastaviti Asmodus Lustra i provjeriti to.
Baš je zanimljiv ovaj Vaperski život, nikad dosadno 😉
16/11/2021 at 18:37 #6965Problem sa Asmodusom riješen.
Istina, nisam ništa ja prčkao oko njega, to jest…pokušao sam rastaviti mod,
ali sam odustao jer ili ja neznam ili nije jednostavno to učiniti.
A, nisam htio riskirati da ležište za baterije koje je plastično, nedajbože pukne.
Malo pobrisao 510 Thread i okolo njega, ponovo namontirao Merlina
(koji je u međuvremenu “magično” prestao curiti 🙂 )
i sad uredno pokazije otpor grijača.
Točno 1.00 Ohm 🙂No, kako nisam noćas spavao a bilo mi bome i dosadno, tako sam ponovo
rastavio Vapefly Galaxies te izradio novi coil.
Ispao je istog otpora kao i ovaj u Merlinu, znači 1 Ohm.
Pa sam odlučio usporedo testirati aromu Dark Delighta u Merlinu i Galaxiju.
Uzevši u obzir da su coili od istog materijala.
NiChrome 80, 0.26 GA, isti broj namotaja, isti spacing i promjer oba grijača od 2,5mm.
Znači, svi parametri “podjednaki”, baš me zanimalo koji tank daje bolju aromu.Merlin se može sakriti iza Galaxies po svemu.
Jednostavno je puno izraženija aroma te glađa para i u većoj količini je kod Galaxies.
Merlin mi je stvarno drag tank, neću ga sigurno škartati dokle god je ispravan.
Njega ću vjerovatno koristiti za neke desertne ili voćne tekućine,
jednostavno nije adekvatan za duhanske, ako ga usporedim s Galaxijem.Lijep pozdrav svima koji će ovo eventualno pročitati, Vape On! 🍻💨
17/11/2021 at 13:38 #6990Pozdrav još jedared svima 🙂
Onaj osjećaj kad izradiš “perfect” coil,
kad si zadovoljan wickanjem pamuka,
kad ti je sve ispalo najbolje ikad do sad
i onda kad sastaviš atty do kraja,
mod ti pokaže low resistance.Pa mozgaš kako sad to, sve je bilo u najboljem redu dok nisi sastavio tank.
Pa rastaviš i pogledaš a ono opet perfektnih 1.00 Ohma, sastaviš a ono ponovo low res.I onda prije nego otkriješ o čemu se radi, najradije bi bacio sve u 3pm
i uhvatio se attyja na gotove grijače al’ normalno, ne možeš samo tako pustiti 😉Pa ponovo rastavim atty, normalno nisam bazu dirao ništa.
Coil i pamuk i dalje uredno stoje.I onda shvatim, Eureka!
Jbt, uredno sam odrezao višak žice coila,
no ostalo je na jednom dijelu za možda 1/2 mm više
i tu je dodirivala zid komore i stvarala sve te probleme.I propisno me izezala u mozak, da se pristojno izrazim 😛
Riješio taj višak žice, sastavio Galaxyja i sad radi kao prava zvijer 🙂
Ah, baš je zanimljiv ovaj vaperski život, osim kad nije 😀
19/11/2021 at 14:14 #7057Hah, nakon što nas je propisno izgnjavio sa traženjem preporuke za novi mod,
frend Mladen se odlučio na kraju za Innokin Kroma R Black.Naručio je i sad čeka dostavu.
U igri su bili Ursa Quest i Aegis Solo 2.
No Ursa iako kvalitetna, ne bi mu odgovarala jer dolazi sa DL i RDL Pod Tankovima.
Aegis bi mu pak zahtjevao dodatnu investiciju još i za Atomizer.
A, Kroma R dolazi sa Zlide Tankom koji i jest za MTL, a što on preferira jer je
nedavni prebjeg sa duhančine na Vape.Po tome, mislim da je ipak odabrao ono što ustvari njemu najbolje odgovara,
jer je ipak ograničen budegetom za combo.Da se pred mjesec dana nije zaletio i kupio onaj Zero2 podić za 200 Kn,
(nije me poslušao, ali to je njegov problem)
mogao je odmah dodati na ove novce koje je sad potrošio na Kromu R
i imati kompletnu opremu za kvalitetan start u Vaping svijet.No, nema veze, sad će barem imati pravi uređaj sa solidnim tankom.
Još da mu pronađemo neku kvalitetnu duhansku čorbu i da si kupi
još jednu bateriju i vanjski punjač i bit će to sve 5.Nemrem dočekati da mu stigne uređaj, kao da sam ga ja kupio sebi hahahah 😉
19/11/2021 at 15:13 #7060ovo lagano prerasta u osobni blog 😀
20/11/2021 at 11:26 #7080Pa, eto. Imam skoro svaki dan nešto vezano uz moja osobna iskustva za napisati.
Ne vidim gdje bih mogao to objaviti a da ostane sve na istom mjestu.Na primjer, jučer mi se dogodilo na Buonvapour stranici da sam konačno uhvatio i ubacio u košaricu, ispunio sve potrebne podatke te završio narudžbu i dobio potvrdu da se ista obrađuje te i da je obrađena, a onda dobijem mail da je otkazano te odem provjeriti i vidim da je taj Aspire Mixx Quick Silver
koji sam naručio još uvijek tamo, ali ovaj put po punoj cijeni.Znači, nije baš ispalo fer s njihove strane.
Em sam izgubio dosta vremena da bih konačno uspio to odraditi,
a na njihovoj ne baš tako responzivnoj stranici, em im je to ispao baš šupački potez.Prvo staviš na popust, a onda kad skužiš da idu k’o “vruće kifle”… se predomisliš.
I to se baš prelomilo preko mojih leđa, pa koliki baksuz moraš biti da ti se baš to tak dogodi.Nedaj Bože većeg zla.
No, dobro…to smo apsolvirali, idemo dalje.
Frend Mladen je dobio Kromu R + Innokin Zlide D24 i bateriju, super je zadovoljan uređajem.
Ali mu je čovjek zamješao bočicu Fulira u omjeru 50/50 Vg/Pg i zeznuo ga u biti.Jer mu taj omjer Vg/Pg nikako ne odgovara i sad mora raditi popravak a nije iskusan,
tek je startao sa Vapingom.
Problem je što mu se nitko neće s time zezati a on je u Zg doma,
a ja u Karlovcu i ne vidim kako ćemo to u dogledno vrijeme riješiti,
a da ga ta ista bočica ne košta dodatnog troška za primopredaju iste.Kao što rekoh prije, uvijek nešto novo i zanimljivo u Vaperskom svijetu.
Težak je ali i sladak, taj Vaperski život 😉20/11/2021 at 16:20 #7089Koji bezobrazluk..baš su prasci 🤬
21/11/2021 at 15:00 #7114Eto ga, kad je već postalo osobni blog, pa da nastavimo u tom stilu 😉
Znači, prvo da se nadovežem na prošlu objavu i na komentar koji je Vedrana ostavila.
Zvao sam čovjeka, bio je sasvim uljudan i objasnio mi zašto je tako ispalo.
Naravno, ja sam mu prvo objasnio svoje neugodno iskustvo.
A, on veli da je prodao na desetke tih uređaja (Aspire Mixx Quick Silver)
po toj sniženoj cijeni od 195 Kn sa uključenom dostavom i da je taj zadnji povukao
jer je ispraznio stash.E, pa jbg, kud baš na meni da se prelomi.
I onda mi je nakon drugog mojeg poziva, gdje sam bio impulzivno naručio jedan drugi mod, a tek onda vidio da ima čudan 510 Thread, koji izgleda estetski neprihvatljivo.
Kad se skine njegov originalan tank, bilo koji drugi atty koji bi se stavio bi stršao, kao na štapiću…
da se tako izrazim.Dakle, ponudio mi je Quick Silver Mixx po cijeni od 266 Kn, što isto nije baš tako loša ponuda ako se uzme u obzir da mu je redovna cijena 480-490 Kn, u kako kojem shopu.
No, problem je što mi je po onoj prvoj cijeni ulazio u budget, dok mi tih 70-ak Kn više jednostavno prelazi u ovom momentu budget koji imam za zabavu.
Tako da, osim što sam 2x ostajao bez uređaja po toj super cijeni i što sam pri tome izgubio vrijeme,
ostalo je bilo sve fer s njegove strane. Pristojan i uljudan, informativan i stekao sam utisak da je čovjeku žao što je tako završilo sve skupa, pa onda nema smisla blatiti ga dalje.Jbg, ispalo je kak je ispalo, ajmo onu pionirsku “mir, mir, mir nitko nije kriv” ovdje primjeniti 🙂
Chapter 2:
Bio mi je maloprije Danijel na druženju.
Drugi prijatelj kojeg pokušavam prebaciti na Vape, za sad to ide nekak šepavo.
Ima on nešto stare Vape opreme, ima Joyetech Cube 150W Dual Battery mod, koji je ispravan ali ga treba nahraniti parom 18650 baterija i to je u procesu, dok momentalno koristi Eleaf iStick 30W i na njemu Zenith II tank koji sam mu posudio.I tako danas sjedimo, razgovaramo o Vapeu (između ostalog) i odlučim mu pokloniti Augvape Merlin RTA (ustvari imam 2 ali je drugi poluispravan, no može poslužiti za dijelove).
I postavi on Merlina na Eleafa, proba pariti, ovaj skoro pa mrtav.
Velim mu da ga proba staviti na 20 ili više Watti, na kraju ni na 24W nije mogao izvući ništa iz njega.
I tako, vratim Merlina na Pico 25, na 20W šljaka k’o veliki (twisted NiChrome 80 0.6 Ohma).
I eto, ode Pico k njemu na neko vrijeme, dok ne osposobi Joyetech Cube.I tako… moja knjiga ponovo spade na 2 slova 😉
Jučer vratio trećem frendu, Mr. Satiru, Sigelei 213W TC Carbon koji je bio kod mene skoro 2 mjeseca.
Super stari mod, koji uredno radi i ima dovoljno snage i za ozbiljnije atomizere.
Falit će, no jbg, nije moj i red je bio da ga vratim frendu:)Meni ostao sad Innokin Coolfire Z80 + Zlide 22mm 2ml i
Asmodus Lustro 200W + Vapefly Galaxies MTL RTA.I Joyetech Cubis Max Mesh atty,
kojeg tek povremeno koristim, nestalo voćkica 😉Nekako se sad osjećam, kao da sam ostao u kupaćim gaćama 😀
Jbg, na raskoš se brzo čovjek navikne, a kad ostaneš bez toga onda ti bude nekak bezveze 😉
No, preživjet ću, bitno da se ima na kaj pariti.
Nema smisla da ja imam na bacanje a da frend nema ništa.
Lijep pozdrav onome tko je odlučio pročitati ovo do kraja 🙂
(ako uopće ima takvih 😉 )22/11/2021 at 18:56 #7192Eto ga, stigao je Expromizer V5 2ml SS Brushed, by ExVape.
Odlična cijena za odličan atomizer.
Spasio me sin, uletio i počastio, jer moja crkavica sjeda tek 01.12.
Nije bilo nikakvih problema sa buildom istog, sve fino klizi, ne zapinje niti jedan dio atomizera.
Stavio sam coil i pamuk koji sam dobio s njime.
Coil je Ni80, otpora nekakvih 0.80 Ohma, promjera 2,5mm.Isprobao sam Dark Delight by Journey Liquilds i izvlači odličnu aromu iz te tekućine.
Mada, moram priznati da mi je na Zlide 22mm 2ml sa Z-coilom otpora 1 Ohma, DD još i bolji.
Ipak, Expromizer je u odnosu na Zlidea puno bolji jer ne moram kupovati gotove grijače,
pa će to sjesti sve na svoje mjesto s vremenom.
Eto, danas neću gnjaviti previše.
Pozdrav svima koji su ovo pročitali 🙂
Živjeli!22/11/2021 at 20:35 #7194Ovo tvoje Robert, kako te kćer i sin počaste pi*darijama, nadam se da će i mene moji tako jedan dan kad se osamostale…. Bar za početak, poslije mi mogu platiti ljetovanje i tako…😆😆
24/11/2021 at 13:52 #7337Pozdrav ekipa 🙂
Mislim da sam se malo zatrčao sa procjenom koji atomizer daje bolji okus.
Expromizer V5 je definitivno bolji tank od bilo kojeg drugog kojeg sam imao do sad prigodu koristiti.Danas je treći dan kako ga koristim i sve je bolji i bolji.
Valjda je trebalo vremena da se uštima setup, ne znam kako bih to drugačije rekao.Jučer mi je stigla Siren 2 22mm MTL RTA.
Bila je malo zapuštena no ništa strašno što dobar rebuild ne bi mogao popraviti.
Ovdje ću zastati i zahvaliti Gospođi L.N. koja mi ju je poslala na poklon,
nemam dovoljno riječi kako bih zahvalio na svemu 🙂Nakon što sam ju okupao, obrisao i natrackao joj guzu kremom i puderom…
Ovaj, htjedoh reći nakon što sam joj udahnuo život u obliku novog coila i vate,
šljaka k’o velika.I stvarno daje finu aromu, ali za sad je Expromizer V5 na prvom mjestu.
I eto, nakon što sam se oprostio od Augvape Merlina (x2),
ponovo se je ergela rasnih atomizera obnovila.Ovaj put nećemo reći “svako zlo za neko dobro”,
nego “svako dobro za neko dobro”.Kao i uvijek, lijep pozdrav svima koji su ovo pročitali.
Živjeli!
Vape On! -
AuthorPosts
You must be logged in to reply to this topic.