-
AuthorPosts
-
27/01/2022 at 13:00 #10017
Naslov je malo pretenciozan, ali neki naslov mora postojati.
Moj prvi susret s vapeom počeo je još prije više od 10 godina, kad sam trebao ići u bolnicu na operaciju pa da imam što “pušiti” 🙂
Ta avantura nije dugo trajala, a niti iskustvo u to vrijeme nije bilo bogzna kakvo .. okus je bio uvijek blago zagoren, izbor Dekang tekućine i nije bio bogzna kakav …
I zatim sam prije nekih 5-6 godina (loše mi ide percepcija vremena, pa je ovo sve +/- 2godine) odlućio ponovo probati s “vejpanjem”. Otišao u Vape-shop, nabavio neki jednostavni pen uređaj (pojma više nemam koji), par tekućina i to je bilo već nešto.
Ubrzo sam nabavio napredniji uređaj, pa još napredniji, počeo nabajati arome i nic-bazu i sam si slagati tekućine, pa zatim i rebuildable.
Probah i DL, iako to nije moj “cup of tea”. U jednom trenutku sam imao 5-6 atomizera i 3 moda, žicu kliješta, vatu i sve što ide uz to. Moram priznati da mi je rebuildable uvijek bio nužno zlo, nisam baš spretan s tim stvarima, pa sam odahnuo kad sam “upoznao” Zlide atomizer i prestao motati žicu. Taj trenutak kad su tvornički grijači postalo dovoljno dobri, meni je bila super stvar. Da ne kažem da kad negdje putuješ ne moraš nositi još i alat.
I onda su došli podovi, u prvi mah sam s prezirom gledao na te stvarčice, ali sam odlučio i to probati … uglanom me nisu oduševili dok nisam nabavio Caliburn, i rekoh to je to .. nije vrhunsko gurmansko iskustvo ali meni je sasvim u redu. I dan danas imam Caliburn i Mini Pico mod sa Zlide atomizerom i sasvim me dobro služe (iako bi se Mini Picu moglo prigovoriti da nije baš otporan na padove, ali zato postoji izolir traka za obljepljivanje 🙂 .
Što se tekućina tiče, tu sam svašta isprobavao, čak i neke egzotične poput roštiljnih okusa … ne bih preporučio 🙂 Ljudi se često žale na male zapremine tankova, a meni što manji to boli jer mogu često mijenjati tekućine (nikad ista dva puta za redom u tank .. naravno danak plaćaju grijači ali što je tu je).
Što se okusa tiče, nakon isprobavanja puno toga, ipak su mi duhanske s nekim dodatkom najbolje i neke voćne s dodatkom arome pića. Kremaste, kako koja ali su mi puno bolje na DL-u kojeg sam rijetko prakticirao.
I od brandova sam probao razne … od najjeftinijih do najskupljih, od PinkyVapea do Black Note-a.
I trenutno sam suzio ibor na tri koje imam doma i koje koristim … Beard Jabuka cimet, Journey Shroedinger i Journey Jinx. To su sve još iz starih zaliha, još nisam probao ove novije.
Jačina, počeo s 12, pa spustio na 6, pa sam shvatio da mi treba više nikotina .. tako da su ove koje koristim i dobre su mi na 18+ nikotina.
Što se cigareta tiče, nažalost tu borba i dalje traje, tako da još kombiniram vape i cigarete.29/01/2022 at 08:51 #10069Joj sjećam se tih Dekang tekućina, ja sam isto počeo mislim 2012. godine, znači prije točno 10 godina, prvu sam E-cigaretu kupio preko Oglasnika, kasnije sam te prve modove-penkale nabavljao u jednom dućanu na Knežiji, mislim da se zove E-cigareta, a atomizere iz Heaven gifts, oni su bili prvi Kinezi od kojih sam nabavljao… Kasnije sam se prebacio na Fasttech i Gearbest…
29/01/2022 at 13:41 #10094Dućan na Knežiji postoji dan danas 🙂 vlasnik je bio par puta u streamu Vaper Pub-a… u svojem 8 godina dugom stažu na pari imao sam sreće kaj sam zaobišao Dekang i nikad ga nisam probao – koliko vidim po komentarima u tih 8 godina – na moju sreću 🙂
29/01/2022 at 18:13 #10123Jel to onaj dućan na kraju Knežije, kraj željezničkog nasipa?
Prolazio sam tamo neki dan .. nisam imao vremena zaći29/01/2022 at 21:05 #10140yep, koliko znam – nema drugog vape dućana na Knežiji 🙂
29/01/2022 at 21:32 #10145svi se obrušili na Dekang tekućine, to nikad nisam probao jer je i 2011. godine bilo DIY tekućina, npr. Feko je mućkao, možda je i onda bilo nekih tekućina koje su sada u Journey ponudi
bio je i Stefano, mislim da danas drži Momoa tekućine30/01/2022 at 08:29 #10161Vape dućan na Knežiji je jedan jedini, samo što se selio, sad je kralj željeznice, a prije je bio više unutar kvarta…
30/01/2022 at 11:03 #10180Pa nije Dekang tak katastrofalno loš ak se uzme u obzir da je to e tekućina za početnike. Kao i kod većine brandova ima solidnih i manje solidnih 😀
31/01/2022 at 12:28 #10239Pozdrav @gordan, dobro došao na vaper-pub.com 🙂
Pico je zvijer od moda, ja doduše imam Pico 25.
Iako sad već izgleda kao da je preživio svjetski rat,
još uvijek radi ono za što je namjenjen i to radi i više nego dobro.
Zaslon mu je izgubio jasnoću prikaza i fali mu komad plastike gore na mjestu ispod battery capa.
A, lagano se i boja počela guliti s njega. No, sve to nije toliko ni bitno.
Još uvijek radi nakon dobrih godina koliko je u uporabi, ja sam ga nabavio second hand.
Zlide je odličan atomizer s pouzdanim Z-Coil,
moj je završio kod frenda koji je nedavno počeo pariti jer meni atomizeri
na gotove grijače nisu više zanimljivi.
Jinx sam baš prekjučer po prvi put uopće isprobao i čini se odličnom tekućinom,
ipak odlučio sam ga pustiti da još odsteepa.31/01/2022 at 12:41 #10241@Qark naravno, iako je kod nekih proizvođača lakše naći dobru tekućinu 🙂
@Robert .. “Običan” Pico je neko vrijeme bio jako popularan što me odbijalo. Na kraju sam nabavio Mini verziju u nekoj razmjeni i sasvim je dobar iako je konstrukcija slaba (pao mi je sa stola na tepih i otpao mu donji zatvarač).
Imam i Smoant Charon mod, ali on je više za DL .. ne treba mi takva snaga za MTL, a i prevelik je za nositi u džepu.
Što se atty-a tiče. meni je bilo obrnuto, kad sam probao Zlide, prestao sam motati žicu. Imam još doma neki Chtulhu atty, ali nisam ga koristio već jako dugo.
Jinx je meni najbolje tekućina općenito … da, treba odstojati bar mjesec dana.01/02/2022 at 08:14 #10278I moj pokušaj prelaska s cigareta na e cigarete prije +-10 godina je bio pen sa dekang tekućinom i kratko trajalo.
01/02/2022 at 12:44 #10302Dobro dosao. Prvi korak defintivno okuraziti se i potpuno prijeci na vape. Cigareta ima utjecaja u dozivljaju tekucina, ali eto, sto manje cigareta to bolje; i to je napredak.
01/02/2022 at 14:18 #10304Serbus!
Prvi susret s vapeom sam imao i ne tako davne 2014. s pen style igračkom iz Pufkalice i Virginiom od Lique i trenutno se dogodila ljubav. Tko zna, da mi nije tako dobro legla aroma, možda bi odustao odmah. Uređaj je bio očajan pa sam ubro prešao na nekakvu podesivu Egicu i to je već bio step up ali isto tako nije dugo potrajao. Idući skok je bila nekakava Fasttech King nešto mehanika i Taifun dvojka klon. Kako ambiciozno. Dobro da nije završilo kobno jer mi se jednom prilikom toliko ugrijao nezaključan mod i još s totalno krivom baterijom, da sam mogao biti reš pečen da nisam primjetio na vrijeme. Naravno završio je na tepisonu u uredu dok se nisam odvažio ultrabrzim trzajima izvaditi bateriju. Uglavnom, tada sam naučio svoju prvu lekciju što ne raditi u vapeu, gdje leže opasnosti, te kojim putem ne krenuti dok si još newbie. Tda aje krenuo pohod po bespućima Kineskih dobavljača i godinama preovedenih u isčekivanju vape maila. Prošlo brdo toga kroz ruke. Naravno uz sav alat, điđe, arome, vatice itd. Da ne razvlačim litanije, danas ostalo par setupa uglavnom jedan za RDL, par drippera i obavezno par tankova za MTL koji je i najzastupljeniji dio dnevnog parenja. Ne mogu da se ne dotaknem i onog ne manje bitnog dijela ove priče – tekućine i arome. Da skratim, od mora aroma što domaćih što uvoznih miksera ipak se jedno izdiglo daleko od ostalih. Pretpostavljate o kome bi se moglo raditi. Journey ekipa je uglavnom one of a kind. Toliki trud i entuzijazam, uložena energija i trud moraju se na kraju i reflektirati u vrhunskoj kvaliteti. Nararvno ukusi su različiti ali nekako sve njihove tekućine odišu punoćom i zaokruženom pričom koja nikako nije miksana bez mozga i puno testiranja. Ekipa, keep up the good work!
Novima u ovome želim puno strpljenja i zabave jer se na kraju itekako isplati po pitanju zdravlja i možebitnog zanimljivog hobija, te terapije za živce.Živjeli!
06/02/2022 at 11:52 #10521Ne znam što su se svi obrušili na Dekang. Imali su 2 vrhunske tekućine u tadašnje doba – Tobacco iz start paketa je bio odličan za skidanje sa smrdulje i to će vam priznati svatko tko je tad krenuo pariti (2009-2011). Druga je njihov menthol – ne prejaki spearmint ili freezy menthol od kojeg bole zubi, več taman pogođen okus mente, kojeg smo rado dodavali u tobacco a mogao se i sam pariti, bio je odličan ADV. Naravno, kasnije je sve krenulo s naručivanjem sa milion drugih stranica, pojavili su se i neki drugi igrači. A onda se desio prelomni trenutak u parenju, kad je sve otišlo u vra.ju mater – sub ohmski setupi koji simuliraju parenje na većoj voltaži, poplava elektronike i natjecanje u wattima. Umjesto da se diže napon i koriste atty-ji otpora do 3, a ponekad i više ohma na 5.5-6 volti…
I dalje smatram da je 2.9 ohmski 901 atty u svoje 2-3 sekunde na 5.5 V davao takvu količinu pare i arome da bi pola današnjih paritelja ostalo zabezeknuto…
Eto, just my 5 cents… -
AuthorPosts
You must be logged in to reply to this topic.