-
AuthorPosts
-
09/10/2021 at 11:32 #2843
Ljubitelji MTL-a… Ovo je tema u kojoj možete napisati koji je vama najdraži MTL RTA atomizer i par riječi o njemu. Ako se ne možete odlučiti za jedan, slobodno ih navedite više !
09/10/2021 at 11:37 #2844Za sada nisam probao puno atomizera, ali najdraži mi je Ambition Mods Bishop. Veoma jednostavan za složit (što je odlično za početnike u samoizradi), daje solidnu aromu (kažem solodnu jer nisam probao puno drugih attija da bih mogao usporedit) i nikad mi još nije procurio u nekoliko mjeseci svakodnevnog korištenja.
09/10/2021 at 13:33 #2847Dosad sam od tankova na samoizradu imala brunhilde mtl rta,pioneer mtl rta i ex 4.Od navedena tri,pioneer mi je za sad jos uvijek na prvom mjestu sto se tice arome.Nakon njega ex 4.Brunhilde je jako jednostavna za sloziti ali nije ono sto sam ocekivala sto se tice arome.
10/10/2021 at 12:31 #2868Cuo sam o tom pioneeru sve i svasta, kazu da ima dosta mana i da nije toliko jednostavan za slozit, ali kad se navikne na njega da daje odlicnu aromu. 🙂
11/10/2021 at 08:22 #2877Kad ga skuzis nije tezak za slozit,bitno je ustvari kako postavis vatu da ti ne curi tekucina kroz otvor za zrak. Postoji video gdje covjek objasni na koji nacin ga se slaze i ja otkad sam pogledala taj video i slozila ga tako nije mi procurio ni jednom. Aroma mu je super. To mi je prvi atty na samoizradu i jako sam zadovoljna s njim.
11/10/2021 at 08:42 #2879Ja sam inače Vaper početnik, tek je 6 mjeseci Vaperskog staža iza mene.
Do sad sam se susreo sa 2 RTA tanka koja koristim.1.Vapefly Galaxies MTL RTA.
Ovaj tank je jednostavan za rebuild i meni osobno daje finu aromu duhanskih tekućina koje parim u njemu.
I nema curenja tekućine iz istog.2.Augvape Merlin RTA.
Također jednostavan tank i opet daje solidnu aromu, ali ima tendenciju katkad procuriti.
Najčešće ustvari, ako se prigodom punjenja istog tekućinom zaboravi zatvoriti chamber i otvore za zrak.
Na njega je moguće, (iako to do sad nisam radio) postaviti 2 coila vertikalno, ali mi frend koji ga je koristio
rekao da to u biti ne bi dalo nikakve rezultate osim što bi bilo komplicirano za složiti i u biti bi bilo
gubljenje vremena i živaca kojih i tako nemam previše a benefiti bi izostali.
Tako da ostajem na single coil buildu na ovom tanku, kao takav je sasvim solidan za moje skromne potrebe.I frend mi je posudio na neko vrijeme Joyetech Cubis Max Mesh tank, no on ustvari nije MTL tank,
no spomenuti ću ga ovdje jer mi je zanimljiv. Koristi mesh mrežice i pamuk na “kockice”.
Ovo je tank za RDL ili DL način parenja i to preporučuju isključivo za “voćkice” i desertne tekućine.
A, ja bih na njemu rokao MTL duhančine 😛
Hah, šta seljak znade…naučio na nešto i sad mu ovo ostalo neobično 😀11/10/2021 at 11:20 #2880Trenutno eXpomizer v4, imam 2 komada i to je to 😀 ne sline, ne cure, samo da je airflow malo otvoreniji bio bi perfect. Imo sam i Siren v2, al ga nikad nisa znao složit kak se spada, curio i slinio stalno.
13/10/2021 at 11:58 #2913Moja preporuka je Ares 2 pogotovo za neke kremice i superfine claptone. Berserker 2 za duhane i obične žice. Oba imaju opciju namještanja zraka iznutra bez čega više ne mogu ni zamisliti mtl parenje. Ares 2 se namješta kacavidicom, a Berserker 2 sa umecima, i jedno i drugo može se namjestiti bez skidanja vate što je odlično za isprobavanje koja opcija bolje paše. Oba su jednostavna za složiti. Ares zna zafrkavati sa claptonom jer zavrće žicu dok se steže pa može biti malo pimplavo ali nije frka. Berserker je lakši za složiti ali mu je mana što obavezno treba podignuti coil malo dalje od airflow inserta da ga ne rastopi. Nema curenja ni kod jednog ni kod drugog naravno ako je dobro složen, što nije komplicirano za napraviti.
13/10/2021 at 19:20 #2929Odlično ! Ja sam za sada zadovoljan bishopom ali naravno uvijek bi jos nesto novo, pogotovo jer mi ce cesto dok sam kuci ne pari cijelo vrijeme isti likvid. Za posao imam poseban setup da ne smeta u đepu. Za sada ubiti imam jednu zamjerku bishopu, ne znam jel do mene i mojeg slaganja ili je to jednostavno tako… Znaci dok stoji neko vrijeme bez korištenja cini mi se kao da ne natopi dovoljno vatu, prvi puff bude dobar, a drugi bude kao da je malo suha vata, ne bude klasicni dry hit jaki nego osjetim da nije to to… Naravno nakon par puffova tekucina se zagrije i samim time postane rijeđa i onda vise nema problema, znaci dok je atty topli sve je super. Moguce da te njegove rupice za natapanje jednostavno nisu najbolje za tekucinu 70:30, moguce da bi sa 50:50 radio i bez te mane ali jednostavno mi 50:50 ne paše. Bishop je kod mene vec nekoliko mjeseci i za sad bi mu dao ocjenu 8/10. A sad slusam dalje prijedloge da vidim tko bi bishopu mogao raditi društvo.
23/10/2021 at 19:54 #3323Moj prvi i jedini (za sad) MTL RTA kizoku
limit.. njegova prednost je sto ga možeš
koristiti sa pravljenim i sa fabričkim
grejačima. Lako ga je složiti, ne curi, ima
malko veći protok vazduha pa je dobar za
one koji vole labaviji MTL.. inače se vazduh podešava preko AFC prstena i nema
dodatne inserte.. Ko voli siren 2,
Ares 2, bishop odgovaraće mu i ovaj atty..27/10/2021 at 01:46 #4127Mali update, zadnjih par dana se dužim sa Innokin Zlide MTL tankom kapaciteta 2ml na gotove grijače. Grijač je otpora 1 Ohm i iako je preporučeno pariti na 20-25W ja ga koristim na 19, 19,5W.
Otvoren protok zraka na max, parim momentalno u njemu nekakav Cheesecake i to je po meni odličan tank za tu tekućinu. Budem ga kad dođe vrijeme za održavanje oprao i promjenio grijač pa ću isprobati i Dark Delight Strada 8 sa 6mg nikotina, taman će se poklopit nekako vrijeme steepanja DD i trajanje sadašnjeg grijača. Javim dojmove, iako o tom Zlideu već iskusniji Vaperi sve već znaju. No, eto moje neko osobno iskustvo ću napisati kao update. Do tada, LP svim učesnicima teme 🙂03/11/2021 at 14:47 #5675ja recimo ne volim inserte i ne volim plastične tankove (stakla) i za to je kriv Fek0 i priča o limončelu…
ali moram pojasniti gdje ja vidim problem u svemu: razvojno gledano tankovi bi trebali ići u pravcu “što jednostavniji za korištenje” bez da gube na drugim poljima… (izuzev retro tankova koji su štosni i in, ali im to ne daje prednost već stavlja mane kao kul elemente)svi tankovi sa “ali” u opisu ne spadaju u najbolje, mogu oni nekom biti wow, ali u kategoriju najboljih mogu samo oni bez “ali”, i uzet ću za primjer pioneer, aroma super, no, inserti, plastično staklo i “ali” moraš paziti na ovo ili ono jer curi ga spušta u kategoriju: “ok je” (naravno da će se korisnici tog tanka osjećati nafureno ali to je objektivno tako)
vrhunski tank MORA biti jednostavan, trajan, odlična aroma i sa što više opcija da zadovolji širu publiku…
svi tankovi sa insertima su samo “ok je” ukoliko nemaju dodatnog podešavanja zraka kao recimo berserker koji spada u kategoriju “dobar”…
zašto, na primjer, expromizer v5 spada u kategoriju “odličan”?
zato jer nema “ali”04/11/2021 at 11:41 #5767Slažem se sa svime što je Damir rekao, pogotovo da “vrhunski tank MORA biti jednostavan, trajan, odlična aroma i sa što više opcija da zadovolji širu publiku…”.
Ali onda tu nastupa moj osobni ALI….
Pogledao hrpetinu recenzija, pohvatao osobna iskustva o određenim atomizerima i onda dolazi do lomljenja i odluke što uzeti, jer naravno da financijska situacija (mislim)većine ne dozvoljava da si kupiš sve što ti se sviđa i od čega srce zaigra.
Dobra dva tjedna se odlučivao između “nema ali” EX V5 i “curkavog” Pioneera. Naravno da je presudio neki inat u meni i naručio sam “super aromu, ali moraš paziti….”Ne znam ni sam…. ili neka vrsta mazohizma ili sklonost kompliciranju, uglavnom, javit ću dojmove…
26/11/2021 at 19:28 #749226/11/2021 at 19:30 #749327/11/2021 at 22:32 #7549PuKo
Naravno da bih ranije javio dojmove, ali kako me korona uskratila ovaj mjesec za čulo okusa i njuha, ne bi bilo baš produktivno…
Ali, nestrpljivo čekajući Pioneera, poslao sam Hildu dalje i naručio EXa petardu. RTA dosadašnje iskustvo je još jedino na Beri V2 mini tako da mogu baciti samo neku malu usporedbu.
Iako u početku nisam imao okusa i njuha, koji se sad više-manje vratio, ugodno me iznenadio EXov airflow. Nešto sasvim drugačije nego Bero, drugačije nego Hilda. Za razliku od Bere, gdje ponekad kap tekućine kroz pin za zrak ipak dođe do prstena za regulaciju zraka pa tu malo zaslini ili čuješ da ometa protok zraka, Ex je uglađen, ravnomjeran, bez fućkanja. EXov gornji prsten za regulaciju zraka radi savršeno, dok kod Bere ipak treba malo podmazivanja😉 Tek prije nekoliko dana sam počeo osjećati okuse i to sam prvo osjetio na Exu Dark Water, dok na Beri ni D…. Vidjet ćemo sada za koji dan kad se vratim u normalu. Ono što mogu sada zaključiti, da je intenzitet arome izraženiji na EXu…28/11/2021 at 20:09 #7596Eto, i ja sam se danas poigrao Expromizer v5 tankom.
Kako sam izmjenjao jedno 3 tekućine u njemu na istom buildu,
tako je došlo vrijeme da se napravi rebuild.
Bez ikakvih problema ga rastavio, sve što se je moglo.
Oprao ga u toploj vodi i malo deterdženta za pranje posuđa, dobro isprao i onda posušio.
Namotao sam coil od Ni80 0.26GA promjera 2.5mm i ispao je točno 0.75 Ohma.
Namontirao coil, odradio wick i sastavio tank.
Parim Dark Delight u njemu još ovih oko 1/3 longfill bočice što mi je ostalo a onda ću vidjeti što dalje. Uglavnom, Expromizer v5 je do sada najbolji tank koji sam koristio, nema više nikakve dileme. Zanimljivo kako je do najstinijih detalja toliko precizno i kvalitetno izrađen,
da se mogu ništa drugo no diviti tome.
Za klasu je iznad Vapefly Galaxies MTL RTA, Digiflavor Siren 2 i Innokin Zlide 22mm.
Što po kvaliteti izrade, što po aromi koju može izvući iz tekućine.
Ovdje mislim prvenstveno na duhanske tekućine.
Dakako da ću nastaviti koristiti i ove gore nabrojane atomizere,
ali Expromizer v5 je zasigurno moj No.1 izbor za MTL parenje duhanskih tekućina.03/12/2021 at 16:50 #7773Ima jedan totalno glupi problem sa Expromizer V5 a zbog kojega sam vec 2 puta morao narucivati novi.
Naime, V5 ima dimnjak od 2 dijela gdje je “kapica” press fit, tj, upresana tako da se cini da je od jednog dijela (vidjet cete crtu gdje se dimjnak pocinje suzavati).
Naime, ukoliko se dogodi da cijeli set up padne na drip tip, to ce se razletiti (jer je to najslabija tocka kada padne pod takvim kutevima) i nema sanse da to stavite nazad kako je bilo. Probao sam, ali nikada ne sjedne kako treba. Za razliku od V4 gdje je dimnjak od jednog dijela pa je cijelo rjesenje cvrsce.
Ne razumijem ideju iza toga, ali nema smisla da je taj dio odvojen na takav nacin. Normalnom upotrebom i vjerojatno 90% ljudi nece dozivjeti takvo nesto, ali s obzirom na djecu, psa, macku okolo, takve situacije su i vise nego izgledne kod mene:)
Nema sumnje, odlican je RTA, ali takve neke sitnice me totalno razocaraju i da nije tako dobar za svoju cijenu, ne bih se uopce mucio s time.04/12/2021 at 13:08 #7800E, baš dobro da si ovo napisao Gorane,
hvala ti na tome što si podjelio to iskustvo sa Expromizer v5.Meni za sada nije padao atomizer, ali dobro je znati da bi se to moglo dogoditi.
Ono što se meni dogodilo s njime je da nakon zadnjeg rebuilda nekak
čudno “preskače” kad otvaram/zatvaram juice flow.Znači, kad zakrećem taj središnji dio tanka, nekako ne klizi nego kao da napravi klik.
Nije toliko iritantno, nego eto, nije kao što je bilo na početku.
A, možda ga samo trebam ponovo presložiti pa će biti opet kao prije.
Ne znam, vidjet ću nakon sljedećeg rebuilda.
05/12/2021 at 00:10 #7813Gorane, znam točno o čemu pričaš u vezi dimnjaka koji je složen iz dva dijela. Dogodilo mi se da sam fulala džep i Expro V5 je letija na pod i pomaklo se malo ležište tim dijelovima dimnjaka. Uzela sam neki duži tupi predmet, stavila još papira preko toga da ne oštetim dimnjak i tuckala taj predmet o gornji dio dimnjaka dok nije opet sjeo u milimetar gdje treba, tako da je sad kao nov. Nadam se da će pomoć! 🙂
-
AuthorPosts
You must be logged in to reply to this topic.