-
AuthorPosts
-
02/11/2022 at 20:28 #17775
Steamcrave Aromamizer Classic MTL RTA recenzija…
pozitivno:
+ kvaliteta izrade i navoji
+ kompaktan (oko 35mm visine bez driptipa, a i dalje ima 3.5ml kapacitet)
+ opcije airflow-a (više različitih umetaka različitih promjera koji se daju kombinirati)
+ široke rupe za dotakanje tekućine (lako se “dump”-a i iz bočice bez pipca)
+ diskretan branding na tanku (na crnom jedva vidljiv Steamcrave logo)
+ jako mala komora, solidna aroma
+ dosta uzak protok zraka za pravi MTL (s najužim 0.8mm umetcima) ili solidan RDL sa najširim umetcima (2mm) ili čak i bez njih za još veći propuh 🙂
+ u paketu dobijete sve za start (2 coila, T-šarafciger, rezervno staklo, šarafi i gumice)
————-
manje pozitivno (ili negativno, ovisi o subjektivnosti):
– jako duboki utor za driptip (ako se ne koristi driptip koji je flat iznad gumica, dolazi do skupljanja kondenza zbog mini komore koja nastane ispod driptipa i iznad vrha dimnjaka)
– klasični Steamcrave postless build deck, ali ovaj, iako je sličan kao onaj na kojeg sam već navikao na Aromamizeru v1.5 lite, zahtjeva motanje coil-a obratno od “smjera kazaljke na zidu” pa se treba naviknuti, ovisno kako ste do sad motali coilove (meni su valjda svi tankovi do sada bili s deckovima na kojima se mota kontra od ovog)
– nakon što se ubace airflow inserti po želji – štelanje zraka više nije moguće osim ako se isti ne zamijene (za što vam je potreban klasičan “flat” šarafciger)
– čini mi se da nisam u paketu dobio jedan zatvoreni umetak (iako bi trebao biti u kutiji, bar koliko sam vidio po raznim recenzijama)
– staklo tanka je s gornje strane dok je s donje strane metal zbog čega se ne vidi dobro kad je tekućina pri kraju
————-
preporuke za build:
– kanthal 28GA na 2.5mm promjeru, nekih 7-8 namotaja, lagano razmaknuti navoje (dakle neka klasika)
– visinu nogica coila treba točno pogoditi kako bi coil stajao taman u ravnini rupa za zrak (nekih 4-4.5mm duljina nogica, korisno bi bilo imati onaj tool za rezanje nogica – ja ga nemam pa to odokativno odrežem)
– kad se provuče vata, saviti krajeve prema vanjskom dijelu build deck-a i odrezati je negdje oko deck-ovog o-ringa/gumice (s obje strane naravno), lagano razčešljati vrhove vate i iste ubaciti u build deck da dobro pokriju rupe za natapanje (za detalje si pogledajte bilo koji youtube video o ovom tanku)
————-
Fun fact što se driptipa tiče i gore navedene primjedbe – tu upravo idealno paše driptip sa Expromizera v5 jer je ravan i skroz upadne do kraja u rupu na poklopcups: idealno paše na Pico 75 i još ima 1-2mm lufta do čepa baterije 🙂
Nije baš za početnike u buildanju coila (tu bi prije preporučio ranije recenzirani Expromizer v5), ali ako ste navikli na Steamcrave deck – onda je ovo ok za popuniti Steamcrave kolekciju…
02/11/2022 at 22:07 #17778Ja san dobija blind pin, ali nisan malo vate 😀 Mogu se složit sa svime šta si napisa, stvarno je lak za buildanje, nema curenja, lip protok zraka…ali još nisan uspia pogodit da mi dobijen dobru aromu, prova san klasični round wire a1 28ga na 6 i na 7 namotaja 2.5mm, arome slaba prigušena, sad san stavia superfine fused clapton a1 na 6 namotaja 2.5mm, aroma malo bolja ali pretopla radi veće snage i to mi ne paše nešto extra. Svim coilovima je bila zajednička visina od 4.5mm, možda je do toga neznan. Očekiva san puno bolju aromu tako da san ovako na prvu razočaran.
04/11/2022 at 13:34 #17791samo da se ispravim – nije bilo vate u paketu, pomiješao sam sa Expromizerom v5 u kojem je bilo 😀
10/11/2022 at 14:21 #17927evo rezencija pretočena u članak s mrvicu više informacija…
-
AuthorPosts
You must be logged in to reply to this topic.