-
AuthorPosts
-
16/02/2022 at 17:47 #11808
Ovdje može ići rasprava o vrstama vate… pokušat ću prebaciti neke postove iz drugih tema ovdje, a vezane samo o vati…
Ja trenutno koristim Journey i ok mi je – fino natapa, nema prigušivanja arome, sve ok…
Do sad sam u svojem vape stažu isprobao sve od Muji pločica, Fiber Freaksa, Cotton Bacona i Jellyfish-a pa čak i one vate kaj je znala dolaziti sa Demon Killer coilovima/žicom (isto je ok) – također nemam nekih zamjerki za sve navedene, one koje malo slabije natapaju (tipa Jellyfish) treba samo malo bolje razfluffati 🙂ps: iz nekog razloga mi neda prebaciti postove o vati iz druge teme pa slobodno ponovo pišite svoja iskustva samo o vati… cheers
17/02/2022 at 10:47 #11838Dosta sam ih probao i definitivno ima razlike. Probat cu navesti sve i opisati moje iskustvo s njima:
Muji i Puff cotton – jedno te isto, nekako najrasprostranjenije i uvijek imam vrecu sa strane. Daje onaj specifican okus pamuka dok se ne “uhoda”, cca 3-5 ml mora proci dok se ne stabilizira. Nakon toga je sasvim ok. Zlatna sredina.
Cotton Bacon, Cotton Bacon V2, Bacon Prime – nikada mi nisu odgovarali, daju nekakvu laganu off aromu. Pogotovo Prime. Lagano raditi, ok natapa, ali nista posebno
Cellucotton – niti celuloze, znakoviti odmak od pamuka. Lagano za raditi, niti dugacke, izvrsno natapa i provodi tekucinu, nema off taste. Jedini problem je sto se ne siri kada se natopi kao pamuk i samim time je dosta teze pogoditi pravi build u manjim komorama.
Fiber N’ Cottonn – mjesavina niti celuloze i pamuka. Za sada mi se pokazao kao jedan od boljih. Odlicn o natapa i provodi tekucinu, iz prve nema off taste (sto ga cini savrsenim za testiranje tekucina u RDA).
Cotton Candy – isto kao i Cotton Bacon V2, mozda malo manji off taste.Canna Cotton – ovo je jako zanimljivo. 20% niti konoplje sa pamukom. Slicno kao i kod ostalih kombinacija sa pamukom, poanta je “povezati” niti pamuka sa duljim nitima sto dovodi do nekako boljeg protoka tekucina. Nema off taste, izrazito lagano za raditi, ne treba se previse “cesljati” da se niti izravnaju. Pokazao mi se kao najbolja kombinacija u RTA koji zahtijevaju puno protoka tekucine (manja komora, kompleksnija i manja zavojnica), drugim rijecima, podnosi dosta vece temperature dok ne “popusti” natapanje.
Kendo i Kendo Gold – kao da je pamuk premazan sa necime hidrofobnim. Uzasno tesko za raditi, potrebno je strpljenja, paznje, neuobicajeno dugo prtljanja dok pamuk ne pocne “saugat”. Kad proradi, ok je, ali opet, nista posebno. Odustao jer ima boljih opcija.
Mavaton X – tzv. “couch filling”. Cisti pamuk, neizbjeljen. Relativno cudan za raditi jer je odmak od onoga sto je ustaljena navika. Brutalno natapa, nema off taste nikakav. Skup i relativno tesko za naci.
Pertle i raznorazni zniranci (wotofoi, flying eaglovi i ostalo) – ista stvar kao i cotton bacon. Tu i tamo losije, ali nikad nesto bolje od Muji-ja.
17/02/2022 at 15:02 #11843super post, nisam probao sve te vate i “vate”, ali ono što sam probao točno opisano
17/02/2022 at 15:49 #11844Pola tih nisam ni probao
17/02/2022 at 16:42 #11847Odličan post, Goran, vidio sam u Mysteria imaju Canna Cotton pa ću ga možda i probati kada budem nešto kod njih naručivao…
Ja se držim Cotton Bacona već dugo vremena i meni je skroz dobar, ali zapravo i ne mogu reći koliko kada nisam probao puno drugih, prije sam recimo bio na Muji pamuku i Bacon mi je ipak bolji…17/02/2022 at 17:37 #11849Jednu bitno stvar sam zaboravio. Kod kvalitetnije obradjenih pamuka ima jedno zanimljivo svojstvo koje ih razlikuje od ostalih relativno losijih pamuka, a to je svojstvo zadrzavanja fluida.
Ilustrativno, kladim se da vam se dogadjalo da slozite super build, sve u redu prvih dva tri tanka i onda odjednom procuri kao da je netko otvorio pipu ili jednostavno samo iritantno slini. To se dogadja kada pamuk izgubi svojstvo zadrzavanja fluida i jedno je od najiritantnijih stvari ikada.18/02/2022 at 10:30 #11865pa ni ti je ni potriba….journey vata je skroz ok
18/02/2022 at 17:21 #11885Naručio sam Canna Cotton, jedva čekam da mi stigne da ga probam…
23/02/2022 at 16:58 #12128Nakon druženja sa Cotton Bacon v2, prešao sam na Geekvape Organic Japanese Cotton u pločicama.
Mogu samo reći da je ovo nešto sasvim drugačije u odnosu na CB v2.
Dok je Cotton Bacon v2 i kad bih ga dobro raščešljao davao dojam kao da je totalna sintetika,
na Geekvape se baš vidi da je organski pamuk u pitanju.
Značajno bolje upija tekućinu i nema nikakvih problema kad se postavlja u grijač.
Dosta lakše za raščešljati i baš se vidi kako tekućina brže natapa pamuk u buildu,
čak i na dijelu koji prolazi kroz sam grijač.
Sve u svemu puno zadovoljniji cijelim postupkom rebuilda moja 3 atomizera
sa Geekvape pamukom, ali i sa samom aromom koju dobijem 🙂23/02/2022 at 17:01 #12129ajde, nisam jedini kojem taj Cotton Bacon v2 baca na neku sintetiku… onak plastično malo “zapinje” kad se fluffa pincetom… dobar primjet Roberte 🙂
ove pločice (u mom slučaju Koh-gen-do) nisam koristio godinama, a bile su fakat ok i djelovale prirodnije kak i veliš… nekad se znalo u njima nać čak i onih sitnih “sjemenki” unutra među slojevima 🙂23/02/2022 at 21:01 #12138Ja sam isprobao Canna Cotton i hvala Goranu koji ga je preporučio, zbilja je pamuk odličan… Natapa super, nema uopće okus pamuka na početku, iako kako parim u Kronosu jako je bitno pogoditi količinu pamuka, nije dobro ni premalo, a ni previše, ali nakon par puta što sam se igrao, pogodio sam i prezadovoljan sam…
23/02/2022 at 21:07 #12139Prvi cotton mo je bio Kendo Gold, i kako Goran kaže muka ga je fino složit, i tekućina kao da se skliže po njemu dok se ne natopi.
Nakon toga sam koristio Bacon Prime, lakše je bilo raditi s njim, zadnji i trenutni cotton koji koristim je Journey, i tek sad vidim koliko je “prirodniji” od samog Bacon prime-a, pogotovo kod flufanja vate, kao što su Goran i Darko rekli, Bacon je baš nekako čudan.
Za sad od ove tri vate, Journey je definitivno najbolja
24/02/2022 at 11:24 #12170Dobio sam original pakiranja Cotton Bacona i ima male razlike u izgledu sa kopijom, ali valjda sam toliko navikao na kineza da mi je čak bolji… Ja sam čudan
24/02/2022 at 13:21 #12173@darkod
“ajde, nisam jedini kojem taj Cotton Bacon v2 baca na neku sintetiku… onak plastično malo “zapinje” kad se fluffa pincetom… dobar primjet Roberte 🙂
ove pločice (u mom slučaju Koh-gen-do) nisam koristio godinama, a bile su fakat ok i djelovale prirodnije kak i veliš… nekad se znalo u njima nać čak i onih sitnih “sjemenki” unutra među slojevima 🙂”Pa da, ovaj Cotton Bacon v2 djeluje nekako presterilan.
Pamuk je očito izbjeljivan, ne može biti tako bijel prirodno.
Dok je Geekvape Organic Japanese Cotton na prvi pogled mrvicu tamniji a i ima te neke mrvice,
kako ti veliš…tih sitnih sjemenki.
Nije to sve skupa toliko ni bitno, nego je bitna razlika u wickanju.
Geekvape mi je jednostavno dosta bolji u odnosu na Cotton Bacon v2.
BTW, ovaj Cotton Bacon v2 koji ja imam je original made in U.S.A.
Kako god, džaba im što je originalan, koristio sam ga neko vrijeme
i sad je red da se da šansa i drugim proizvođačima.
I baš super da je ovdje tema, zasigurno ću isprobati još neke koje ste vi ovdje preporučili 🙂24/02/2022 at 13:56 #12177Cotton bacon prime mi je bila prva i ujedno najgora vata koju sam dosad imala prilike probat. Na dodir je grozno sinteticki feel, a sitne niti lete posvuda. Mudro sam kupila V2, kao jamačno je bolja. Nope. Treba ful dugo da prestanem osjecat vateni okus. Sad ih stavljam samo kad kanim koristit tekucine koje jako prljaju coil, da se brže potroši xD
Fiber n’ Cotton odlična! Duge i čvrste niti, divno natapanje, od prvog puffa ne utječe na okus. Pokupovala sam sve što je Parilica još imala na stanju.
Muji – prvi ml mi redovito ima okus po mokrim psima, al nekako ne na odvratan način 😀 Solidna vata, easy peasy za dozirat i rascesljat, natapa konzistentno dobro
Zniranci me uglavnom nerviraju. Ako vec kupim to, znaci da sam u tom trenu ekstra lijena i ne zelim se zafrkavat s ikakvom pripremom. Kod slacker cotton i wotofo preloaded vate svaki komad vodi neku svoju politiku, u jednom je previse, u drugom premalo pa opet moram prilagođavat. Slacker doduše mozda čak i kupim jos koji put jer se nađe komada i za 2,5 i 3 mm, a i ovak nije loša vata.
Najdraža za sve mi je dosad Journeyjeva. Najjfluffastija, savršenog upijanja, super se češlja, bez ikakvog okusa
24/02/2022 at 16:37 #12183Morat ću probati tu Journey vatu kad je toliko svi hvale… 🙂
24/02/2022 at 18:32 #12190Pa nije sad ona niš baš toliko special, ali meni je bolja od Cotton bacona definitivno – plus kaj je ima tonu u onoj maloj kutijici (što me u biti iznenadilo jer nisam pojma imao da toliko vate stane u tak malu kutiju 🙂 )
24/02/2022 at 21:11 #12191Plus uber je jeftina, ali ono nije sa trošiš paket vate na mjesečnoj bazi. I da, zbilja je ima puno u toj kutijici.
24/02/2022 at 23:42 #12197cijena joj je brijem kao i Cotton Bacon, a meni Bacon traje valjda godinu dana već (taman mi je pri kraju) – s tim da je koristimo i žena i ja…
25/02/2022 at 08:06 #12201Ja sam je isto nedavno uzeo, očekivao veću kutijicu,ali kako kaže Darko, iznenađujuće koliko stane u nju.Ok mi je,ali probavat ćemo i dalje.
-
AuthorPosts
You must be logged in to reply to this topic.