Geek Vape Zeus Dual RTA – Starkelja u naponu snage

Postoji izreka “Vuk dlaku mijenja, ali ćud nikada”, no to ne vrijedi za ovaj atomizer – naime, ovdje imamo još jedan Zeus, ali Zeus koji je drugačiji od svoje braće. Proveo sam 6 mjeseci sa Sub-ohm Zeusom koji je ostao u lijepom sjećanju iako je izazivao biblijske potope po džepovima, neovisno o tome koliko sam često mijenjao gumice i brtve. Ako ste se susreli sa bilo kojim Zeusom, na prvi ćete pogled znati što s njim – punjenje atomizera od gore, otvori za zrak u gornjem dijelu atomizera – sve je poznato, zar ne?

Anatomija atomizera

Budući da se radi o još jednom uređaju na posudbi, nemam čast otvoriti pakiranje, ali mogu (kao i s Kylinom), reći što to pakiranje sadrži u sebi. Radi se o GeekVape proizvodu te je za očekivati mnogo sitnica u pakiranju. I točno to i dobijete – rezervne brtve, zavojnice, trostrani T odvijač, rezervno Pyrex staklo od 2ml (ponovno ista besmislena zapremina) te tri drip tipa.

Na vrhu je wide bore 810 kojeg preferira vlasnik ovog uređaja i mogu se složiti s njegovim izborom tipa budući da je vrlo ugodan za korištenje. Poklopac u kojem se nalazi drip tip i koji služi za zatvaranje gornje strane atomizera koristi već uhodani Geek vape mehanizam s dva pera koja moraju usjesti u zareze na otvoru za paru kako bi se poklopac zaključao na mjestu. Otvori za ulijevanje e-tekućine su u ravnini sa samom šasijom atomizera i nemaju nikakav odvodni kanalić – što je šteta pošto isti kanalić imamo na sub-ohm verziji uređaja. U gornjem dijelu uređaja su i otvori za ulaz zraka koji su četverokutnog oblika i usmjereni tako da ulaze direktno u komoru za isparavanje. Protok zraka je lagano restriktivan i daje osjećaj da se nešto treba i povući, a to je baš onako kako ja volim.

Spremnik je bubble izgleda i zaprima 5.5 ml e-tekućine što je tek za pola mililitra više od uhodanog standarda za naprednije atomizere. U spremniku se nalazi metalni kavez oko komore za isparavanje, dok je u njemu plašt koji određuje kako zrak putuje kroz komoru. Na metalnom se kavezu nalazi grafika boga Zeusa, kao i na svim uređajima Zeus “obitelji”. Smatram kako je branding na ovom uređaju zaista napadan i na svakom dijelu atomizera piše Geek Vape ili ima detalj koji je povezan sa Zeusom te mi je to neukusno.

Build deck dolazi u konfiguraciji koja nudi jednu ili dvije zavojnice, a način postavljanja zavojnica je u post less izdanju. Kako sam pročitao, u sadržaju kutije ne dobivate alat za mjerenje zavojnice. To bi se trebalo promijeniti zato što posjedovanje takvog alata značajno olakšava slaganja grijača. Nogice zavojnica režu se tako da odmjerite udaljenost (uz vanjski rub) od šasije do vrha decka te tu prerežete nogice kako biste dobili idealnu visinu. Kada zavojnice umetnemo u njihova ležišta, kroz njih se provuče pamuk koji se zatim “nacifra”. Naime, potrebno je taj pamuk saviti u otvore kanala i obavezno razdvojiti vatu. Razdvajanjem vate se dobiva ujednačenost dovoda tekućine te se značajno umanjuje šansa za dry hit ili loše natapanje pamuka, a uz to i lijepo izgleda. Ja sam se odlučio za konfiguraciju s dvije zavojnice vodeći se logikom kako bi zaista bilo šteta testirati uređaj i ne dopustiti mu da se pokaže u punom sjaju

Uz build deck se na dnu nalazi 510 navoj, oznake i simboli koje ovakvi uređaju trebaju imati te, naravno (i bogu i vragu naporni), branding Zeusa.

Dojmovi nakon korištenja i zaključak

Uz dva grijača tijela i dvostruko veću površinu za isparavanje tekućine, dobiveni rezultat ove jednadžbe je više nego jasan – dobro razvijanje okusa. Zbog dobro dizajniranog plašta koji zrak usmjerava na zavojnice dobiva se mnoštvo ukusne i tople pare koja je tu na pritisak okidača. Prešutit ću naporni branding na uređaju, neke nelogičnosti oko sadržaja koji dobijete u paketu i reći kako je ovo dobar atomizer. Jednostavno radi ono što treba na način koji očekujete od Zeusa.

Preporuka za napredne korisnike koji će svojim znanjem i sposobnostima izvući ono najbolje iz ovog atomizera.

Choose your Reaction!
  • Solidna recenzija, bravo 🙂
    Eto, Geekvape Zeus X RTA nema nikakva slova nego samo logo Zeusa na chamberu. No, slova nema osim na dnu kod 510 threada kao i kod drugih atomizera.

  • Živim za dan kad će konačno maknuti ta velika branding slova s raznih modova/tankova i više se posvetiti nekoj originalnosti po kojoj će neki tank/mod biti unique ili prepoznatljiv bez da to mora vrištat i s natpisom naziva na njemu.

Leave a Comment