Opće informacije

o e-cigaretama i e-tekućinama

E cigarete nisu proizvodi bez rizika. E cigarete su 95% manje štetne od standardnih cigareta no unatoč tome nose određeni dio rizika kao tehnologija koja još nije dovoljno istražena.

Pušenje cigareta uzrokuje teške bolesti i izazivaju ovisnost. Najbolja odluka osobe koja puši cigarete je da u potpunosti prestane pušiti u bilo kom obliku.

E cigarete su proizvodi koji su namijenjeni prvenstveno pušačima i osobama koje nastavljaju pušiti i koristiti cigarete ili druge oblike duhana (motani duhan, lule, cigare i slično).

E cigarete nisu namijenjene maloljetnicima. E cigarete su namijenjene punoljetnim osobama.

E cigarete također nisu namijenjene osobama koje do sada nisu koristile cigarete ili neke druge duhanske i nikotinske proizvode.

Također nisu namijenjene osobama koje su prestale pušiti.

Nikotin, koji je sastavni dio nikotinskih e tekućina, izaziva ovisnost. Za smanjenje zdravstvenih rizika preporuka je potpuni prestanak korištenja duhanskih i srodnih proizvoda.

E cigarete i e tekućine mogu izazvati alergijske reakcije, vrtoglavice, bol u trbuhu, kašalj, mučninu, nadraženost usta i grla.

E cigarete i e tekućine ne bi trebale upotrebljavati osobe koje su trudne ili doje ni osobe koje boluju od srčanih bolesti, dijabetesa ili epilepsije.

Proizvode e cigareta, a pogotovo e tekućina, kupujte isključivo u specijaliziranim trgovinama vape opremom.