Još 5 neobičnih poslova kojima su se bogati i slavni nekada bavili

Ako vam je bilo zanimljivo čitati o krotitelju lavova, punk trubaču i vozaču striptizeta u našem prošlom članku, evo još 5 neobičnih poslova kojima su se bogati i slavni bavili prije nego što su postali svjetski poznate zvijezde.

Matthew McConaughey: Lovac na oklopnike, majstor za pješčane zamke

Kad je Matthew McConaughey bio mlad, radio je u Oak Forest Country Clubu u Longviewu u Teksasu, gdje je morao grabljati pješčane zamke. Klub je imao 77 pjeskolovaca, a McConaughey je radio noćnu smjenu, počinjavši dan oko 3 sata ujutro i obilazeći stazu uz pomoć svjetiljke.

Ali najzabavniji dio – prema McConaugheyu – bilo je lovljenje oklopnika. Budući da su životinje uništavale zelenilo, čuvar je dao McConaugheyu pušku kalibra .22 kako bi štetočine nestale.

Joe Pesci: Frizer

Joe Pesci se nije počeo baviti glumom sve do svoje 33. godine, a onda je to bilo samo za ulogu u niskobudžetnom kriminalističkom filmu pod nazivom “The Death Collector”. Potpuno je napustio glumu sve do 1979., kada ga je nazvao Martin Scorsese i ponudio mu ulogu u “Raging Bull”.

Prije nego što je legendarni čvrst momak to postao, Pesci je bio brijač. Radio je u Mike’s Barber Shopu u Bellevilleu, New Jersey, gdje je šišao kosu 1960-ih i 1970-ih.

Čak je imao i vlastiti salon u Nutleyju, koji je nazvao Studio 548. Često bi prestao šišati kosu kako bi pričao viceve ili odglumio priču.

Samuel Jackson: Socijalni radnik

Samuel Jackson je odrastao u Washingtonu, D.C., i Chattanoogi u Tennesseeju. Mučilo ga je mucanje te ga je vremenom naučio zamijeniti psovkama.

Pohađao je Morehouse College u Atlanti, Georgia, gdje je pronašao ljubav prema glumi. To je također bilo mjesto gdje su on i nekoliko drugih studenata držali neke članove odbora koledža kao taoce, zahtijevajući da se zaposli više obojenih ljudi. Morehouse je bio i jest pretežno crnački koledž, iako su na njemu radili uglavnom bijelci.

Uhićen je i suspendiran na dvije godine. Tijekom suspenzije radio je kao socijalni radnik u Los Angelesu.

Whoopi Goldberg: Kozmetičarka u mrtvačnici, zidarka

Prije nego što je Whoopi Goldberg bila vidovnjakinja u filmu “Ghost” ili glumila Guinana u “Star Trek: The Next Generation”, radila je kao kozmetičarka u mrtvačnici.

“Frizirala sam i šminkala mrtve ljude”, prisjetila se. “Bio je to težak posao. Morate biti određena vrsta osobe i morate voljeti ljude kako biste ih učinili dostojnima velikog ispraćaja.”

Goldberg je radila i kao zidarka. “Trebala sam novac i trebala sam raditi. Pa sam zaključila da bih radije polagala cigle nego muškarce za novac”, rekla je jednom prilikom.

Morgan Freeman: Mehaničar američkog ratnog zrakoplovstva

Danas je legendarni glas Morgana Freemana odlučujući čimbenik mnogih holivudskih blockbustera. Freeman se pojavio u desecima filmova ili ih je pripovijedao, osvojio nagrade i stekao sve vrste prestiža. Ali u mladosti, Freeman nije bio toliko siguran da želi biti glumac.

Unatoč tome što je dobio djelomičnu stipendiju za glumu, Freeman je odlučio preskočiti fakultet i pridružiti se američkom ratnom zrakoplovstvu, sanjajući da će postati borbeni pilot. Zračne snage su, međutim, imale druge planove, a Freemanov prvi pravi posao bio je radarski tehničar i mehaničar na zemlji.

Nije prošlo dugo dok je shvatio da ne radi posao koji stvarno voli, te je otišao u Hollywood i ponovno pokušao glumiti.

Tags:
Choose your Reaction!
  • “Joe Pesci: Frizer” Vidi se da je bio frizer, uvijek je imao predobre frizure u filmovima i serijama 😉 😛 😀

Leave a Comment