Kako izgledaju TV likovi čija prava lica nikada nismo vidjeli

Ponekad, kada gledate svoj omiljeni film ili TV emisiju, stvarno se vežete za neke od likova i za glumce koji ih tumače. Ali što ako nemate pojma tko je glumac koji stoji iza određenog lika? To je bio slučaj s mnogim popularnim filmovima i serijama u kojima su glumci stalno nosili maske ili se uopće nisu pojavljivali.

Ako ste ljubitelj znanstvene fantastike ili fantazije, velika je šansa da su lica vaših omiljenih likova toliko dobro skrivena iza maski da ih je nemoguće prepoznati. Ponekad je jedino što je zajedničko glumcu i liku glas glumca, ali u drugim slučajevima čak ni to.

Howardova mama – Teorija velikog praska

Deborah “Debbie” Melvina Wolowitz, najpoznatija jednostavno kao Howardova mama, bila je lik u Teoriji velikog praska koji nitko nikada nije vidio. Nikada se nije pojavila na ekranu, ali svi se sjećamo njenog glasa jer je s ostalim likovima komunicirala tako što su vrištali jedni na druge. Tu i tamo smo ugledali neki dio njenog tijela dok je prolazila, ali njezino lice nikada nije prikazano na kameri.

Carol Ann Susi bila je glasovna glumica iza ovog lika i imali smo je priliku čuti kako viče na Howarda i druge likove u 39 epizoda. Nažalost, 2014. umrla je Carol Ann, a s njom je umro i lik gospođe Wolowitz. Međutim, nakon što je umrla, producenti su njezinu fotografiju stavili na hladnjak u Sheldonovom stanu i od tada je tamo te ako dobro pogledate, možete je vidjeti.

Alien – Osmi putnik

Alien Ridleyja Scotta klasik je i lik po kojem je film dobio ime. Međutim, glumac skriven iza ove ogromne i strašne maske angažiran je sasvim slučajno.

Bolaji Badejo je provodio mirnu večer u pubu u Londonu kada mu je prišao agent Peter Ardram i dogovorio sastanak s Ridleyjem Scottom. Činilo se da je Badejoov tanak, visok izgled nalik kukcu savršeno odgovarao toj ulozi. Ovaj film je ujedno bio i jedina Bajedova uloga te se vratio u Nigeriju nakon što je snimanje završeno. Nekoliko godina kasnije otvorio je umjetničku galeriju i umro 1992.

Ipak, njegov nastup u Alienu ostat će zapamćen još dugi niz godina.

Charlie – Čarlijevi anđeli

Charlie Townsend je lik iz Charliejevih anđela koji se nikada nije pojavio na ekranu. On je tajanstveni šef triju detektivki koje rješavaju zločine i bore se protiv zla.

Priča iza njegovog nepojavljivanja je da ima mnogo neprijatelja jer je i sam davno bio uspješan detektiv, pa ostaje skriven radi vlastite zaštite. Jedini lik koji ga je vidio je njegov pomoćnik Bosley. Njegov identitet ostaje misterij za svakog drugog lika u priči, kao i za cijelu publiku pred ekranom.

Glasovni glumac iza Charliejeva glasa bio je John Forsythe. Možda ste čuli njegov glas u TV seriji Charlie’s Angels (1976-1981), kao i u novijim filmovima Charlie’s Angels (2000) i Charlie’s Angels: Full Throttle (2003).

Ercole DiMeo – Obitelj Soprano

Ercole DiMeo, također poznat kao “Starac”, poznati je šef mafijaške obitelji DiMeo. On služi doživotnu kaznu u zatvoru u Springfieldu i iako smo tijekom serije saznali neke zanimljive detalje o njegovom životu, nikada nismo vidjeli kako izgleda.

Zanimljivost ovog lika je činjenica da se temeljio na stvarnom šefu obitelji Decavalcante Giovanni Riggiju, koji se također zove John the Eagle. Cijela kriminalna obitelj DiMeo zapravo se temeljila na obitelji Decavalcante.

Ercole DiMeo se nikada nije pojavio na ekranu i nijedan od likova ga nije posjetio u zatvoru. Također nije imao previše utjecaja na obitelj iako se službeno nazivao šefom obitelji.

Predator – Predator

Kevin Peter Hall bio je američki glumac koji je tumačio Predatora u prva dva filma ove popularne franšize – Predator (1987.) i Predator 2 (1990.).

Riječ je o znanstveno-fantastičnom trileru o skupini komandosa koje lovi izvanzemaljski grabežljivac u najdubljim dijelovima džungle. Kostim je toliko dobro napravljen da je teško povjerovati da se ispod njega zapravo radilo o stvarnoj osobi, pogotovo ako se uzme u obzir koliko je grabežljivac bio visok.

Ali nije bio potreban nikakav poseban učinak da bi ovaj lik bio tako golem kao što je bio jer je sam glumac bio visok 7 stopa 2 in (218 cm). Ta nevjerojatna visina u kombinaciji s tako strašnim kostimom rezultirala je stvaranjem jednog od najjezivijih TV likova ikada prikazanih na ekranu.

Darth Vader – originalna Star Wars trilogija

“Luke, ja sam tvoj otac.”

Ako ste obožavatelj Ratova zvijezda, vjerojatno se sjećate trenutka kada je Darth Vader izgovorio ovu rečenicu koja se pokazala jednom od najpoznatijih filmskih fraza svih vremena. No jeste li se ikada zapitali kako Darth Vader doista izgleda i postoji li sličnost između njega i Lukea? Zapravo, postoji. Oboje su plavi ako ništa drugo.

Glumac koji je tumačio Dartha Vadera u originalnoj trilogiji Ratovi zvijezda bio je David Prowse. Bilo je mnogo drugih glumaca koji su glumili Dartha Vadera u epizodama koje dolaze, na primjer, mladi glumci koji su glumili Anakina Skywalkera prije nego što je postao Darth Vader, kao i Sebastian Shaw koji je tumačio razotkrivenog Dartha Vadera u Povratku Jedija. Međutim, Prowse je bio onaj iza originalne maske.

Mammy Two Shoes – Tom i Jerry

Mammy Two Shoes je lik iz popularnih crtanih serija i stripova o mačku po imenu Tom i njegovom glavnom neprijatelju, malom mišu po imenu Jerry. Serija prikazuje njihove svakodnevne svađe budući da oboje žive u istoj kući u kojoj Mammy Two Shoes radi kao domaćica. Njezino tijelo se često pojavljuje na ekranu dok ona obično kažnjava Toma zbog njegovog lošeg ponašanja, ali nikad joj nismo vidjeli glavu i lice.

Bile su samo dvije epizode u kojima je njezino lice prikazano jako kratko. Rečeno je da je lik inspiriran Hattie McDaniel, Oscarom nagrađenom glumicom najpoznatijom po ulozi Mammy u filmu Prohujalo s vihorom. Postojala su i neka nagađanja da su Mammyna pojavljivanja u Tomu i Jerryju često izrezana ili ponovno animirana jer se smatrala rasističkim.

Choose your Reaction!
Leave a Comment