Kako popraviti jednokratni vape uređaj koji ne radi

0

U ovom članku pomažemo vam saznati zašto vaš jednokratni vape uređaj ne radi i što možete učiniti da ga popravite.

Što je jednokratna e-cigareta?

Ovo su vape uređaji za jednokratnu upotrebu koji se ne mogu ponovno puniti i koji se nakon upotrebe moraju baciti. Rade čim ih izvadite iz pakiranja i nije ih potrebno dodatno podešavati, a upravo ih je ta jednostavnost i lakoća korištenja učinila najpopularnijim oblikom e-cigareta danas. Ipak, oni danas dolaze u različitim oblicima i veličinama, često sa značajkama kao što su otvori za punjenje i mogućnost podešavanja protoka zraka.

Kako jednokratni vape uređaji rade?

Jednokratni vape najčešće će biti u obliku male olovke ili uređaja u obliku USB-a. Međutim, uređaji iz dana u dan postaju sve veći i sada mogu nalikovati većim vape-ovima u stilu “box moda” s brojem udisaja od preko 10 000. Unatoč različitim oblicima, veličinama i broju udisaja, jednokratni proizvodi sastoje se od istih pet ključnih komponenti:

  • Vanjsko kućište i nastavak za usta
  • Zavojnica/raspršivač
  • Tank ili pamuk
  • Baterija
  • E-tekućina
  • Priključak za punjenje (samo na jednokratnim uređajima koji se mogu ponovno puniti)

E-tekućina pohranjuje se u spremnik ili unutar visokokvalitetnog filamentnog materijala koji se koristi za držanje e-tekućine dok se spirala ne zagrije, čime se proizvodi para koja se zatim udiše kroz usnik. Većina jednokratnih e-cigareta ne može se ponovno puniti, ali to ne mora nužno biti slučaj.

Zašto vaš potpuno nov uređaj ne radi?

Postoji nekoliko razloga zašto novi jednokratni vape možda neće raditi odmah nakon vađenja iz kutije.

  • Uređaj ima tvorničku grešku
  • Baterija je prazna
  • Tekućina je iscurila nema je više u spremniku
  • Prekrivate otvore za protok zraka na dnu uređaja kada udišete

Tvornička greška – Nažalost, ako e-cigareta za jednokratnu upotrebu ne radi odmah nakon vađenja iz kutije, često ne možete puno učiniti u vezi s tim. Ako kada udahnete kroz nastavak za usta, a nema pare niti trepćućeg svjetla, tada je uređaj nažalost vjerojatno neispravan. Ako je to slučaj, odnesite vape natrag tamo gdje ste ga kupili i zatražite povrat novca ili zamjenu. Kako biste smanjili šanse za kupnju neispravnog uređaja, svakako kupujte od renomirane marke i/ili trgovine koja pruža dobru korisničku uslugu.

Baterija je prazna – Ako nakon što ste pritisnuli dugme za paljenje ili pokušali udahnuti, LED dioda treperi crveno ili narančasto, to znači da je baterija prazna. Iako rijetko, postoje slučajevi kada baterija nije pravilno napunjena ili se baterija ispraznila nakon transporta iz tvornice. Opet, ako je to slučaj, trebate odmah zatražiti povrat novca i odnijeti uređaj tamo gdje ste ga kupili.

Curenje e-tekućine– Ako je vaša nova e-cigareta masna ili potpuno prekrivena tekućinom, to je znak da je tekućina iscurila posvuda i to je vjerojatno razlog zašto uređaj ne radi. To je relativno neuobičajeno za nove uređaje jer je većina zapečaćena, ali može se dogoditi.

Pokrivanje otvora za protok zraka – Ako teško udišete, moguće je da pokrivate otvore za protok zraka koji se obično nalaze na dnu uređaja. To su jedan ili dva mala utora na dnu kućišta koji moraju biti otvoreni i ne smiju biti blokirani kako bi zrak mogao ući u uređaj prilikom udisanja.

Što učiniti ako jednokratna e-cigareta odjednom prestane raditi?

Blokiran usnik – Ponekad je nešto moglo ući u nastavak za usta i blokirati protok zraka. Provjerite je li slobodan, a ako nije, uklonite i odčepite sve ostatke koje vidite kako biste oslobodili protok zraka.

Problemi s baterijom – Kada parite na jednokratnom vapeu, obično će se na uređaju pojaviti neko svjetlo dok udišete. Ako lampica stalno svijetli i ne treperi, to znači da uređaj radi i da je u bateriji ostalo dovoljno kapaciteta. Ako baterija treperi, to je pokazatelj da je baterija prazna ili da će se uskoro isprazniti. Ako imate jednokratni vape koji se može puniti, vrijeme je da ga ponovno napunite, a ako nemate, vrijeme je da svoj vape kao i druge uređaje s litij-ionskim pogonom odložite u određeno mjesto za recikliranje elektronike.

Izbjegavajte preduge i duboke udisaje – Jednokratni proizvodi najčešće će imati automatsko isključivanje od 8-10 sekundi iz sigurnosnih razloga. Ako prekoračite ovo vrijeme, uređaj će se automatski isključiti.

Izbjegavajte pregrijavanje tako da dopustite uređaju da se odmori – Pazite da ne ostavljate jednokratni pribor na izravnoj sunčevoj svjetlosti ili u ekstremno vrućim okruženjima. Također, prilikom vapinga izbjegavajte agresivno, lančano povlačenje koje bi moglo uzrokovati pregrijavanje vašeg jednokratnog uređaja.

Zašto tekućina ima zagorjeli okus?

Zagorjeli okus na jednokratnoj e-cigareta znači da je tekućina završila prije baterije—ako nije ostalo tekućine, možete udahnuti paru poprilično gadnog okusa s kojim se svaki vaper prije ili kasnije susretne. I kad smo već kod toga, ne, ne možete popraviti zagorjeli okus kada se radi o jednokratnom uređaju koji se ne može dopunjavati.

Choose your Reaction!
Leave a Comment