Koju e cigaretu kupiti?

Koju e cigaretu kupiti?

0

Odlučili ste se prestati pušiti i uči u svijet e cigareta, no koju e cigaretu kupiti? Jesu li svi uređaji identični?

Ne nisu. Kratko i jasno.

Tržište e cigareta postoji unazad nekoliko godina i već imamo puno različitih izmišljotina od kojih su neke bile samo trend, modni dodatak i nikada nisu u cjelosti niti zaživjele.

Primjer je problem kod jako malih uređaja i sistema kao što su PODovi na patrone te činjenica da oni jednostavno ne generiraju dovoljnu količinu pare. Možda čak nije u pitanju niti količina nikotina u tim tekućinama već jednostavno činjenica da više “cuclate” plastiku nego što dobivate pare van, a para je upravo to što bi vas trebalo zadovoljiti i pomoći vam da se skinete s cigareta. Mali POD uređaji na kupovne patrone s e tekućinom u njoj jednostavno rijetko koga mogu zadovoljiti. Više su šminka i modni dodatak.

Daleko od toga da ti uređaji nisu kvalitetni, jesu. No nisu nešto što će većini pomoći da prestane pušiti.

Koju e cigaretu kupiti?

Osnovni uređaj odnosno e cigareta koja će vam uspješno pomoći u odvikavanju od cigareta je po nama AIO ili najbolji mogući POD, koji praktički ponovo izgleda kao AIO.

Dakle uređaj debljine i veličine olovke (flomastera) koji radi na “autopilot” – sve što morate raditi je puniti bateriju, nadopunjavati tekućinu i mijenjati coilove. Ti uređaji generiraju dovoljno pare da zadovolje potrebe osoba koje prestaju s pušenjem.

Koji model konkretno kupiti – savjetujte se sa članovima zajednice Vaper Puba. Često izlaze novi uređaji i u momentu čitanja ovog teksta, nekakav savjet bi mogao biti krivi, loš ili zastarjeo.

Zašto baš te AIO e cigarete?

Ako uređaj ne generira dovoljno pare nećete dobiti dovoljnu količinu nikotina. Ukoliko ne dobijete u startu dovoljnu količinu nikotina nećete se moći odviknuti od cigareta. To je konkretno slučaj sa POD uređajima koji koriste gotove punjene patrone.

Postoje neke sitnice na koje možete utjecati kada su u pitanju ti POD uređaji na kupovne patrone, tipa:
– pojačati količinu nikotina u tim patronama – što potencijalno može izazvati nelagodu prilikom korištenja te eventualno još jedan razlog zašto ga ne koristiti.
– ili pojačati konzumaciju – što će uslijediti ponovo nezadovoljstvom, višim troškovima i na kraju krajeva negativnim ishodom.

No kako bi si olakšali život – preporučujemo AIO odnosno kvalitetnije POD uređaje.

Interpretacija i izbor okusa

Zadnje što bi naveo je možda to da ukoliko počnete sa nekakvim tim zatvorenim POD sustavima gdje morate kupovati punjene patrone je činjenica da nemate toliki izbor okusa. Bit ćete zakinuti na jedan čitav spektar okusa koji su dostupni kupcima normalnih uređaja. S druge strane ćete biti primorani kupovati generičke okuse.

Izuzetno mala komora i minijaturni grijači tih POD sistema na kupovne patrone ne mogu reproducirati dovoljnu količinu pare niti okusa. Ti uređaji uglavnom iskrivljuju okus i ne daju adekvatnu prezentaciju što bi okus trebao biti.

Imate nekakve svoje preporuke i mišljenja – napišite to u komentarima!

A ako ne, vidimo se u live streamu na Vaper Pub Youtube i Twitch kanalu!

Choose your Reaction!
Leave a Comment