Najbolji atomizeri

Najbolji atomizeri (2021)

Koji su to najbolji atomizeri i zašto su neki bolji od drugih?

Zamislite na trenutak sljedeću situaciju koja se svakom dugogodišnjem korisniku osobnih isparivača sigurno dogodila jednom ili više puta.

Pozvao vas je u obližnji kafić prijatelj koji je također vaper i taman kad ste promiješali kavu i srknuli prvi gutljaj, nešto vam je zamirisalo iz njegove e-cigarete. Ne prepoznajete miris, ali odmah vam je jasno da je u pitanju neka nova e tekućina koju još niste stigli probati. Zamolite prijatelja za jedan puff, zamijenite usnike (jer ste odgovoran čovjek) i povučene najbolju duhansku aromu koju ste ikada probali. Naravno, čim dođete kući, naručujete istu i radujete se kao malo dijete kada je prvi puta natočite u svoj atomizer. Ali… Nešto nije u redu. To nije ista aroma kao ona koju pamtite. Ova nije ni približno jednako intenzivna i ne osjećate one iste note koje su vas tada u kafiću kupile na prvu.

O čemu se radi? Naime, iako je ista tekućina u pitanju, vaš se doživljaj značajno promijenio jer ne koristite isti atomizer kao vaš prijatelj. To ne mora nužno značiti da je vaš atomizer lošiji, ali činjenica je da ako želimo izvući maksimalnu aromu i uživati u tekućinama na način kako su to zamislili njihovi tvorci, morali bi uložiti u atomizer koji će nam to i omogućiti.

Kako smo birali proizvode za titulu najbolji atomizeri?

Naravno, samo se nameće pitanje koji je atomizer onda najbolji i kako znati jesmo li odabrali onaj pravi te smo upravo iz tog razloga odlučili istražiti popularne atomizere u 2021. godini i napraviti malu top listu onih s kojima bi svaki prosječan korisnik elektronskih cigareta trebao zadovoljiti svoje vape potrebe.

Ipak, prije nego krenemo s nabrajanjem, važno je naglasiti da smo u obzir uzeli samo atomizere dostupne širokom tržištu te da se limitirane edicije i takozvani high-end proizvodi danas neće naći na ovoj listi.

Koji tankovi spadaju u kategoriju najbolji atomizeri 2021 pogledajte u rubrici recenzija atomizera.

Svakako nas interesira i vaše mišljenje koje možete ostaviti u komentarima ili prilikom live streama na Vaper Pub Youtube kanalu.

Top 3 DL Atomizera

Ukoliko vas zanimaju atomizeri koji daju najviše pare za najveće oblake, DL (direct lung) tankovi su pravi izbor za vas. Evo onih koji su ušli u naš uži izbor:

Geekvape Zeus SUB-OHM Tank
Horizontech Falcon 2
FreeMax M Pro 2

Top 3 MTL Atomizera

Ako oblaci nisu ono što vas zanima te preferirate količinu pare sličniju količine dima koju daju klasične cigarete, M2L (mouth to lung) atomizeri su bolji odabir za vas. Evo naših favorita:

Innokin Zlide
Aspire Nautilus 2S
Ares 2 MTL RTA

TOP DL 3 RTA I RDTA

Ova je lista, kao i one nakon nje, namijenjena iskusnijim korisnicima koji žele sami raditi svoje grijače kako ne bi morali kupovati one gotove. Pogledajmo najbolje dl rta tankove u 2021. godini.

VANDY VAPE KYLIN MINI V2
GEEKVAPE ZEUS X
STEAMCRAVE AROMAMIZER SUPREME V3

Za kraj treba naglasiti da je doživljaj parenja prije svega individualan i da to što vam je netko nešto preporučio kao najbolje, ne mora nužno značiti da će to uistinu biti najbolje rješenje za vas. Zapitajte se što želite od vašeg uređaja, kave performanse očekujete, koja vam se cijena uklapa u budžet te onda pođite od toga.

Sretan izbor i vape on!

Svakako bi voljeli čuti i vaše mišljenje o listi – jesmo li izostavili koji atomizer? Napišite u komentarima!

S.T.

Choose your Reaction!
 • Sto se MTL atomizera tiče za mene najbolji vapeflay Nicolas, čak bolji od Nautilusa i zlide-a.. fabrički grejači kvalitetni i lako se menjaju, jednostavno dosipanje tečnosti, podešavanje vazduha na prstenu u 9 koraka..

 • Ja se neko vrijeme već družim sa Zenith II koji sam dobio uz mod. OK mi je tank, samo je malo nezgodnih dimenzija ako ga se pokuša koristiti na nekim SbS modovima. Konkretno mislim na Kizoku Techmod, zbog proširenog prstena za regulaciju zraka navedeni tank nije moguće namontirati na taj mod. Inače, daje odličnu aromu i nema problema s curenjem, ima jednostavno riješen top fill za tekućinu kao i jednostavno podešavanje količine zraka. Ipak, on mi je druga opcija jer Galaxies MTL RTA mi je sad 1.

 • HIV (Hrvoje,Ivana i Viktor ) Svaka vam čast ljudi !!!! nisam nikad vidio da si netko od proizvođača dao toliko truda, strpljenja od edukacije, informacija ,zabave za krajnje korisnike u ovom slučaju nas vejper. Drago mi je što sam Vas upoznao i što Vas znam. Dečki i cure Journy skidam kapu SVAKA ČAST !!!!

 • Šta se tiče MTL na gotove grijače ja dajem glas za Innokin Zlide,zenith/Pro,zenith 2 jer nemožes fulat i to ja preporučujem svima koji počinju parit radi jednostavnosti.

 • Drago mi je vidjeti Freemaxa m pro još uvijek na vrhu neke ljestvice..
  Trenutno ga imam sa quad grijačem na 105W… nije mi omiljen, ali definitivno među boljima… rađe parim njega nego bilo koji rda ili rta.
  Expromiserom sam pozitivno iznenađen.. on će mi uvijek ostati za duhane..
  Ares2 ću zbog ovih rezultata ponovno složiti, dati mu još jednu šansu 🙂

  Izostavili ste Walyrian 2 i Blotto mini. To je samo moje mišljenje 😉

 • zeus sub-ohm, apsolutni vrh.
  imam 3 komada. freemax je već
  godinama među top 3 ali nisam ga probao. imam od freemaxa
  fireluke 3 i odličan je

 • Da li bi mogli kategorizirati najbolje atye za tipa duhanske,voćkice,tijesta etc…mislim da bi to bilo fora i omogućilo ekipi da izabere na osnovi atoma koje vole parit

 • Ares 2 je ljubav, jednom kad ga se prokuži ❤

  Za Zeus sub ohm sam cula svasta nesto dobro, no bje mi prosjecan i brzo sam ga se rijesila 🤷‍♀️

 • Mislim da bi bilo dobro naznaciti u kojoj kategoriji su najbolji, recimo, ne bih Kylina nikada svrstao u najbolji RDTA, jer ima preko nekoliko u high end kategoriji koji su superiorniji.
  Prema tome, Kylin bi bio najbolji po autorovom misljenju u budget kategoriji (do nekih €30)

 • ares je samo za napredne korisnike, daleko bolji je expromizer v4/v5, noob friendly, jer kod njega nema ALI…
  još se nisam susreo s nijednim drugim atijem kod kojeg nema taj ALI, kao odličan ALI moraš ovako ili onako…
  stavio bih ja tu i bishopa i pioneera i beru, odlični, ali imaju ALI…
  🙂
  zatim nautilus gt (mini) ili 3 a ne 2s…
  zlide je kao golf duja, tu nemam prigovora… 😀

 • Mtl jedino taifun gt2, nakon 7 godina jos nisam nasao bolji, a probao sam ih hrpu

Leave a Comment