SMOK Nfix

Podešavanje snage (w) kod e cigareta

Mnoge e cigarete na tržištu danas omogućuju vam da prilagodite snagu prema vašim osobnim željama. Sve to zvuči otmjeno, ali na što utječe snaga i kako pronaći svoju idealnu wattažu?

„Ali, čekaj, snaga? Ja podešavam napon na svom uređaju!“

Ne brinite, napon i snaga su povezani. Snaga ostaje ista na svim uređajima, spremnicima i zavojnicama, tako da će 10 W s jednom zavojnicom za vape ispaliti 10 W na drugoj zavojnici za vape.

Međutim, ako koristite napon, stvarna isporučena snaga varirat će ovisno o otporu vašeg grijača. Na primjer, 5v na grijaču od 1,8 ohma bit će oko 13,5 W snage, dok će 5v na grijaču od 0,5 ohma biti oko 48 w.

Temperatura

Ako više volite topliji oblak pare, povećajte snagu. Volite hladnije? Smanjite ga.

To se događa jer što je veća snaga, to se više vata daje vape zavojnici, a što je više snage, to je zavojnica toplija.

Throat Hit

Kada vape zavojnica radi s većom snagom, može stvoriti više pare, dajući vam tako više nikotina po udisaju. To također znači da je pojačan i throat hit od vašeg nikotina i PG-a. Ako volite lijep, jak „udarac u grlo“, tada koristite veću snagu, ali ako više volite da vaš vape bude malo glatkiji i blaži, upotrijebite nižu snagu.

Okus pare

temperatura vašeg vejpa utjecat će na okus vaše e tekućine, a korištenje određenih okusa na određenim temperaturama može im stvarno pomoći da dođu do izražaja.

Na primjer, okusi mentola bolje djeluju na nižim snagama, a time i na nižim temperaturama, jer to upotpunjuje osjećaj hlađenja mentola.

S druge strane, kremaste ili desertne e tekućine imaju tendenciju da rade bolje na višim snagama i temperaturama, ponekad čak i dopuštajući vam da osjetite suptilne note okusa koje možda niste primijetili prije.

Količina e tekućine

Ako vaš grijač radi s većom snagom i proizvodi više pare, potrebno je koristiti više e-tekućine za stvaranje te pare.

To je razlog zašto vaperi koji koriste zavojnice niskog otpora na 40, 50 ili više vati mogu potrošiti i 10-20ml tekućine u jednom danu. Ako biste radije sačuvali svoju e tekućinu, držite se niže snage.

Životni vijek grijača

Slično tome, pokretanje vaših zavojnica na višim granicama njihovih preporučenih raspona snage može skratiti njihov ukupni životni vijek i možda ćete otkriti da izgaraju brže nego kada ih koristite na nižim snagama.

Ako počnete primjećivati ​​izgorjeli okus na zavojnici pri većoj snazi, ponekad se smanjenjem snage može riješiti tog okusa i dati vam dodatnih nekoliko dana korištenja vape zavojnice.

Način parenja

Ako volite jako dugo ili duboko udisati kada parite, tada ćete možda otkriti da ne možete doseći veće raspone snage a da vam zavojnica ne izgori.

To je prilično normalno jer, iako se zavojnica može ispaliti velikom snagom, uglavnom ne može izdržati takvo paljenje dugo vremena. U tom slučaju samo smanjite snagu, ali ako kraće udahnete, možete pokušati povećati snagu.

Baterija

Kao što ste možda već pretpostavili, pokretanje zavojnice s višom snagom također će smanjiti vijek trajanja vaše baterije jer vape mod mora izvući dodatnu snagu iz baterije kako bi opskrbio te visoke vate zavojnici.

Na primjer, IMR baterija od 2600mAh na oko 15W trajat će oko jedan dan, dok će se ista baterija na 40W isprazniti nakon samo nekoliko sati. Ako želite uživati ​​u neprekinutom parenju pri velikoj snazi, svakako uložite u nekoliko rezervnih baterija.

Protok zraka

Konačno, vrijedno je razmisliti o tome koliko želite imati zatvoren ili otvoren prsten za protok zraka na spremniku dok parite. Budući da veće snage uzrokuju zagrijavanje zavojnica, korisno je da vam protok zraka bude otvoreniji jer će ovaj dodatni zrak spriječiti da se zavojnica pregrije i izgori.

Ako volite da je protok zraka prilično zatvoren, onda pazite da svoju snagu održite malo nižom.

Grijači

Dakle, sada znate kako snaga utječe na vaš vape, ali kako znati koju snagu koristiti? Svaka zavojnica je procijenjena za određeni raspon snage. Na primjer, neke 1.0 Ohm MTL zavojnice su procijenjene za između 14-22w, ali 0.5 Ohm DL zavojnice su ocijenjene između 20-30W. Ove ocjene obično možete pronaći na web stranici, pakiranju ili na samoj zavojnici.

Nakon što saznate ocjenu snage zavojnice, počnite od najniže snage. Zatim ga postupno pojačajte za vat ili dva odjednom, uzimajući udah između. Ako vaš vape postane preoštar ili vruć ili ima okus izgorjelog, znate da je snaga malo previsoka. Eksperimentirajte na ovaj način dok ne pronađete svoju savršenu vatažu.

Što se tiče ljudi koji sami motaju svoje grijače, opet nemamo savršen odgovor jer je podešavanje snage vrlo individualno. Najbolje je da pokušate eksperimentirati počevši od nižih snaga – ukoliko se grijač zagrijava previše sporo te imate osjećaj da skoro da i ne radi, vjerojatno vam je snaga preniska. S druge strane, ako je para previše vruća, morat ćete smanjiti par vati.

Ponekad različite tekućine na istom grijaču neće tražiti istu snagu jer ćete otkriti da je potrebna mala prilagodba kako bi postigli savršenu aromu. Igrajte se i eksperimentirajte dok ne ubodete ono što se u vejpu naziva „sweet spot“.

Pratite nas i dalje na Vaper Pub YouTube kanalu svaki petak s početkom u 21:00!

Choose your Reaction!
  • Kako nisam prije pročitao ovu objavu, izgubila se nekako između ostalih.
    Da, uglavnom sam sve ovo znao i prije (a, jesam napredan Vaper početnik 😉 😛 )
    no, baš informativno i razumljivo i početnicima u Vape svijetu.
    Barem mislim da je tako. Ako znaš osnovne pojmove onda je lako stvoriti sliku u glavi o čemu je ovdje bila riječ.

Leave a Comment