Što činiti kada mod pokazuje „Check atomizer/No atomizer“

To je poruka koju nijedan vaper ne želi vidjeti; mali ali strašan natpis na ekranu koji kaže “Check Atomizer” ili “No Atomizer”.

Svi će vaperi iskusiti ovaj problem u nekom trenutku, a može se dogoditi iznenada i bez ikakvog vidljivog uzroka. Srećom, iako pomalo frustrirajuć, ovo je problem koji se lako rješava. “Check Atomizer” ili “No Atomizer” pojavit će se kada vaš vape mod ili pod vape ne očita ispravno vašu zavojnicu.

Jednostavno rečeno, ako vaš mod ne može ispravno očitati vaš otpor, neće moći isporučiti snagu i stoga neće raditi. U ovom kratkom vodiču naučit ćete kako riješiti ovu uobičajenu smetnju i brzo ćete se vratiti parenju!

Probajte zamijeniti atomizer/mod

Ovo je najbolji način da saznate postoji li uistinu problem. Ako imate pri ruci još jedan atomizer, skinite onaj sa vašeg moda i zamijenite ga drugim. Ako mod ispravno očitava novi atomizer, mogao bi biti problem sa zavojnicom na onom prvobitnom.

Ako mod još uvijek kaže “check atomizer” s novim atomizerom, vjerojatno je problem u vašem modom. Također možete vidjeti da li vaš atomizer kaže “provjeri atomizer” na drugom modu. Ako ga stavite na drugi mod i dobijete istu grešku, gotovo je sigurno problem s kontaktima na ili zavojnici unutra.

Očistite kontakte

Tijekom vremena, prljavština, prašina i ejuice mogu se skupiti u vašem 510 konektoru i to može uzrokovati da vaš mod očita Check Atomizer/No Atomizer. Započnite skidanjem atomizera pregledajte navoj da vidite imali prljavštine, prašine ili e-tekućine. Učinite isto s 510 konektorom na vašem modu.

Očistite kontakte papirnatim ručnikom i pričvrstite spremnik natrag na svoj mod. Ukoliko imate pri ruci neko sredstvo namijenjeno čišćenju kontakata, možete ga koristiti u malim količinama. Zatim se uvjerite da je spremnik čvrsto pričvršćen, ali pazite da ga ne zategnete previše. Provjerite rješava li ovo problem. Ako ne, isprobajte naše sljedeće rješenje.

Provjerite 510 pin na atomizeru

Ako je 510 pin na vašem isparivaču oštećen (gdje se spaja na mod), to će uzrokovati pogrešku “Provjeri atomizer” ili “Nema atomizera”. To je zato što vaš isparivač ne uspostavlja ispravnu vezu s vašim modom. Srećom, ponekad je to lako riješiti.

Ako možete odvrnuti podnožje spremnika, učinite to. Unutar donjeg dijela spremnika (obično prsten za kontrolu protoka zraka) treba biti ploča. Gurnite ovu ploču s unutarnje strane tako da 510 pin ponovno viri iz dna spremnika. Ako se ne gurne prema dolje, možda ćete morati okrenuti ploču kako biste ga vratili.

Ponovno sastavite spremnik i provjerite hoće li to riješiti pogrešku.

Provjerite 510 konektor na modu

Baš kao što 510 pin na vašem atomizeru može biti oštećen, oštećeni 510 konektor na vašem modu također će uzrokovati pogrešku “Check atomizer” ili “No Atomizer” iz istog razloga: isparivač nije ispravno povezan s modom.

Pogledajte 510 priključak. Ako se čini da je previše uguran onda bi to mogao biti problem. Većina 510 konektora je opružna i ponekad se mogu zaglaviti.

Uzmite odvijač i lagano pritisnite 510 konektor unutar moda. To može pomoći ‘resetirati’ pin i omogućiti mu da se vrati natrag. Ali ako ovo ne uspije, ne možete ništa drugo učiniti.

U ovom trenutku imate četiri opcije:

  • Pošaljite ga proizvođaču ako ste unutar jamstvenog roka
  • Odnesite ga u svoju lokalnu trgovinu za pomoć
  • Pokušajte ga sami popraviti i riskirajte da još više oštetite mod
  • Kupite novi mod

Ponovo postavite grijač (kod atomizera s kupovnim grijačima)

Ponekad pogrešku može uzrokovati vaša zavojnica. Ako čišćenje kontaktnih točaka nije uspjelo, možete pokušati ponovno postaviti zavojnicu. Morat ćete rastaviti svoj atomizer kao da mijenjate grijač. Nažalost, to može biti malo neuredno i nije uvijek zgodno za napraviti ako vam je u spremniku ostala znatna količina e-tekućine.

Nakon što rastavite atomizer, odvrnite zavojnicu. Sada ćete htjeti očistiti dno zavojnice gdje se uvija u atomizer i dolazi u kontakt. Također ćete htjeti očistiti kontaktnu točku isparivača s modom. Kada završite, ponovno namjestite zavojnicu i ponovno sastavite atomizer. Provjerite ispravlja li ovo pogrešku “Provjeri atomizer”. Ako i dalje očitava istu pogrešku, možda je vrijeme za novu zavojnicu. Ako je zavojnica relativno nova, možda ste dobili tvorničku grešku. Nije ugodno, ali se događa.

Ukoliko sami radite grijače, imate nekoliko opcija:

1. Možda je otpor previše nizak

Ako je otpor vašem RBA prenizak, neki modovi će isporučiti poruku o pogrešci. Ovo je sigurnosna značajka na nekim modovima i tu je da vas zaštiti. Uvijek biste trebali koristiti Ohm čitač ili regulirani mod za izradu zavojnica. Ali što je još važnije, uvijek biste trebali poznavati Ohmov zakon i prakticirati odgovarajuću sigurnost baterije. Uvjerite se da otpor vašeg grijača nije prenizak za mod i pokušajte ponovno.

2. Provjerite ima li komada žice viška

Kod RBA bi mogli ostati komadići žice zaglavljeni u prostoru za izgradnju grijača. Labavi komadi metala uzrokovat će da vaš mod prikaže “Check Atomizer” ili “Atomizer Short”. Čak i vrlo mali komadi ili obrubi žice mogu uzrokovati kratki spoj ili pogrešku raspršivača na RDA/RTA/RDTA.

Najprije pomno pregledajte ima li komada žice ili drugih stranih predmeta. Ako nešto pronađete, uklonite to i testirajte svoj RDA/RTA/RDTA na svom modu. Ako još uvijek čita “Check Atomizer” ili “Atomizer Short”, prijeđite na sljedeći korak.

3. Uvjerite se da su zavojnice ispravno postavljene

Ovo se može činiti očitim, ali uvijek je vrijedno provjeriti. Možda mislite da ste pravilno ugradili svoje zavojnice, ali neki RBA deckovi mogu biti zbunjujući. Možda ste ugradili zavojnice u pogrešne terminale. Provjerite jesu li vaše zavojnice postavljene s jednom nogom u pozitivnom terminalu i jednom nogom u negativnom terminalu. Ovaj mali previd često može uzrokovati strašne pogreške “Check Atomizer”, “No Atomizer” ili “Atomizer Short” poruke.

4. Dodiruju li zavojnice dno ili rubove atomizera?

Ako vaše zavojnice dodiruju sklop za izradu, to može dovesti do poruka o pogrešci na vašem vapeu. Uvjerite se da su vaše zavojnice pravilno postavljene i da su samo noge u kontaktu s platformom. Ponovno namjestite zavojnicu pomoću odvijača ili šipke za namotavanje ako dodiruje drugi dio sklopa.

Ukoliko baš ništa sa naše liste savjeta ne pomaže, vjerojatno je vrijeme za novi uređaj. Sreća pa rijetko koji vaper u kući ima samo jedan.

Tags:
Choose your Reaction!
  • Nocna mora, jos posebno kad kupis atty i posudis mod za probe a natpis iskoci… Sreca do mod-a je bilo 😁

Leave a Comment