Što je IQOS VEEV i zašto je zabranjen u SAD-u

IQOS VEEV je e-cigareta tvrtke Phillip Morris čije su specifikacije nešto bolje od Juula koji je i dalje vrlo popularan u SAD-u. Logično bi bilo da VEEV preduhitri Juul, no to se neće desiti jer se IQOS više ne može prodavati u Americi.

IQOS zabranjen u SAD-u — Gdje će PMI prodavati svoje uređaje?

Phillip Morris International (PMI) neće moći prodavati ovaj novi uređaj u SAD-u.

British-American Tobacco (BAT) podnio je tužbu protiv PMI-a u svibnju 2020. Tvrdili su da tehnologija korištena u PMI-jevim uređajima krši njihovo intelektualno vlasništvo.

BAT je podnio dvije različite tužbe u SAD-u, navodeći da je PMI prekršio njihove patente. Ovim se tvrdnjama nastojalo natjerati PMI da plati odštetu zbog kršenja BAT-ovih patenata.

U rujnu 2021. Komisija za međunarodnu trgovinu SAD-a odlučila je da PMI više ne može prodavati IQOS u Sjedinjenim Državama. Međutim, to nije spriječilo PMI da ove uređaje prodaje negdje drugdje.

IQOS je doživio izniman uspjeh na Novom Zelandu i Japanu, a planiraju ih uvesti u Trinidad i Tobago kasnije. Ljudi bi trebali moći pronaći te proizvode bilo gdje osim u Sjedinjenim Državama.

Što je IQOS VEEV?

To je vape na baterije, baš kao i ostale e-cigarete. Koristi IQOS VEEV MESH tehnologiju grijanja koja se sastoji od sićušnih rupica što zagrijavaju napunjenu kapsulu koja se ne može ponovno puniti. Aktiviraju se izvlačenjem i imaju uređaj za detekciju količine tekućine koji dosljedno održava visoku kvalitetu pare.

Ovaj je e-cigareta ljudima posebno privlačna zbog svog oblika i dimenzija jer je veličine malo većeg upaljača.

Kapsule koriste duhanske e-tekućine dobivene od listova duhana, a proizvode se u europskim proizvodnim pogonima koji koriste više standardne tehnike montaže.

Tu je i IQOS VEEV aplikacija koja korisniku omogućuje zaključavanje uređaja i uparivanje.

U čemu je razlika između ovoga i prethodnih IQOS proizvoda?

Prethodni IQOS vape uređaji nisu koristili tekućine za e-cigarete. Umjesto toga, bili su više poput isparivača suhih biljaka.

Sastojali su se od baterije i cigarete. Cigareta je stavljena u udubljenje koje je sadržavalo komoru za grijanje koja je isparavala duhan. Kada su se duhanski proizvodi zagrijali na odgovarajuću temperaturu, korisnik je udahnuo kraj te cigarete.

VEEV ipak nije prvi PMI vape proizvod koji koristi nikotinsku e-tekućinu. Imaju i IQOS Mesh, ali bilo je nekih problema u radu ovog uređaja te nije bio naročito popularan.

VEEV je značajno poboljšanje u odnosu na Mesh, iako i dalje na tržištu možemo pronaći puno bolje vape POD-ove za početnike od ovoga.

Koliko košta VEEV uređaj?

Ovisno o dobavljaču, ovi proizvodi se kreću od 25 do 30 dolara, a zamjenske kapsule koštaju oko sedam dolara.

Ova bi se cijena mogla činiti malo visokom za proizvod koji koristi kapsule koje se ne mogu ponovno puniti, pogotovo s velikim izborom sličnih uređaja na tržištu.

Ukoliko netko od vas koristi VEEV, bilo bi na drago čuti vaša iskustva i mišljenja o ovom proizvodu.

Ako vas zanima naša recenzija VEEV-a, možete je pronaći na Vaper Pubu.

Choose your Reaction!
  • Prvi IQOS sam isprobao i to je toliko odvratno da nema ni teoretske šanse da bih to stalno koristio.
    Da ne govorimo o blesavoj cijeni onih umetaka koji bi jednom kad ih “startaš” izgorili bez obzira jel ti vučeš ili ne.
    Svejedno bi izgorilo i ajd’ bok!
    Tako sam i ja tome rekao, ajd’ bok!

Leave a Comment