Svjetski VAPE dan 2022.

1

Danas, 30. svibnja 2022., zajednice vapera diljem svijeta proslavit će svoje napore za prestankom pušenja i globalnim smanjenjem štete uzrokovane duhanom.

Odabir datuma nije slučajan i pada samo jedan dan prije Svjetskog dana bez duhana koji je proglasila SZO – upravo kako bi se pokazalo da su vaping i drugi alati za smanjenje štete jedan od najučinkovitijih načina pomoći pušačima da prestanu pušiti.

“Zajedno želimo reći svijetu da su milijuni pušača već prešli na vaping i na bolji život te pozivamo zagovornike i potrošače da dignu svoj glas, promiču vaping i pomognu sadašnjim pušačima da se prebace. Vidjeli smo mnoge neutemeljene napade na vaping od strane SZO-a i Svjetskim danom vapea želimo se suprotstaviti ovim dezinformacijama”, rekao je direktor World Vapers’ Alliancea, Michael Landl.

World Vapers’s Alliance, organizacija se bori za prava vapera, danas će s početkom u 18:00 održati live stream u kojem će s brojnim gostima raspravljati o vapingu kao načinu prestanka pušenja te o svim razlozima zašto politička propaganda protiv vejpa mora čim prije biti zaustavljenja.

Ukoliko želite pratiti ovaj stream, možete to učiniti na ovom linku.

Što je World Vaper’s Alliance?

World Vapers’ Alliance pojačava glas strastvenih vapera diljem svijeta i osnažuje ih da doprinesu pozitivnim promjenama za svoje zajednice. Ovaj savez uključuje grupe koje predstavljaju vapere – partnere saveza – kao i pojedinačne vapere iz cijelog svijeta.

Vlade diljem svijeta sve više ograničavaju vaping putem mjera poput poskupljenja i zabrane okusa. Unatoč sve većoj količini neovisnih međunarodnih dokaza koji dokazuju da je vaping puno manje štetan od pušenja, zakonodavci nastavljaju s tim mjerama.

World Vapers’ Alliance osnovan je 2020. za obranu vapinga pružanjem jedinstvene platforme koja čini da glasove vapera čuju oni u hodnicima moći.

Predugo su se političke odluke o vapingu donosile u vakuumu. Vaping je već promijenio živote milijuna pušača na bolje i može se promijeniti još nebrojeno ako regulatori poslušaju one kojima je vaping poboljšao život.

Jedan od glavnih ciljeva svake kampanje ovog saveza je povezati vapere s kreatorima politike i pridobiti medijsku pozornost. Šira javnost zaslužuje znati prednosti vapinga. Neki od projekata koje je ovaj savez pokrenuo uključuju borbu protiv izravnih zabrana vapinga i vape proizvoda, diferenciranog oporezivanja i dezinformacija o vapeu.

Choose your Reaction!
Leave a Comment