Tekućine za e cigarete - cijena

Tekućine za e cigarete – cijena

Tekućine za e cigarete – cijena, te koliko je u stvari vape povoljniji od standardnog pušenja.

Na što se dijele tekućine za e cigarete

Tekućine za e cigarete možemo podijeliti u dvije kategorije: gotove e tekućine i arome.

Gotove tekućine za e cigarete

Gotove tekućine za e cigarete sadrže već nikotin te ih se može koristiti odmah. Prodaju se u zakonski propisanoj bočici od 10 ml i cijena im se kreće od 20 do 30-35 kn.

Koliko kutija cigareta mijenja jedna bočica tekućine za e cigarete od 10ml?

Jednostavan odgovor: 10ml e tekućine mijenja dvije kutije cigareta.

Komplicirani odgovor: Jedna bočica e tekućine od 10 ml mijenja od prilike dvije kutije cigareta. Tu nema točne brojke iz razloga što svatko pari na svoj način. To je recimo kao da vas netko pita koliko dugo traje jedna cigareta, nekom 5 minuta nekom 7 a nekom 10.

Korisniku koji tek ulazi u vape svijet tekućine za e cigarete od 10ml će mu trajati vjerojatno kraće jer će češće posezati za uređajem.

Na potrošnju ima utjecaj i koju količinu nikotina imaju te tekućine za e cigarete koju kupujete. Ukoliko parite e tekućinu s premalo nikotina, vrlo vjerojatno će potrošnja biti veća jer čete češće posezati za uređajem.

Arome za e cigarete

Arome za e cigarete se prodaju u obliku: aroma 10ml, Longfill aroma u 120ml. Postoje još razne među kombinacije tipa longfill u 30ml, 60ml itd.

Aroma za e cigarete 10ml

Arome se prodaju u staklenim ili plastičnim bočicama najčešćeg kapaciteta 10ml. Tu aromu ne možete pariti neposredno bez razrjeđivanja. Dakle prije korištenja je morate razrijediti sa ostalim komponentama e tekućine. Od čega se sastoji e tekućina smo pisali u zasebnom članku.

Dakle da bi dobili od arome gotove tekućine za e cigarete morate dodati propilen glikol, biljni glicerol i nikotinsku bazu. Sve to morate u preciznom postotku pomiješati u zasebno kupljenoj bočici. Kako točno pristupiti izradi e tekućine ćemo napisati u članku za sebe.

Same arome za e cigarete možemo podijeliti na jednostavne i kompleksne. Jednostavne arome za e cigarete uglavnom imaju jedan okus tipa jagoda, limun, duhan. Kompleksne arome za e cigarete imaju više okusa odjednom, napravljene su od probranih komponenti i često predstavljaju nešto najbolje što možete kupiti na tržištu.

Jednostavne arome se miksaju u postotku od 0.5 do 15% ovisno od arome do arome. To je sve individualno, postoje smjernice vapera koji miksaju sami stoga bi bilo najbolje da se posavjetujete u Public Chatu Vaper Puba ili na Vape Forumu.

Cijena arome za izradu e tekućine za e cigarete se kreće od 20 do 45 kn.

Kompleksne arome obično imaju preporuku proizvođača. Za Journey i SHAKE proizvode to je 10%. Miksaju se na identičan način a cijena se kreće od 40 do 150 kn, ovisno koju želite.

Longfill

Longfill je pojednostavljen sistem izrade e tekućine. U ovom slučaju je već predodređen postotak arome jer je u samoj bočici već određena količina arome. Ono što vi trebate je dodati Propilen glikol, Biljni glicerol i nikotinsku bazu.

Kako bi proces izrade e tekućine maksimalno pojednostavili te kupcima omogućili jednostavno i brzo miksanje bez previše razmišljanja – stvorili smo “DIY setove”. DIY set za izradu e tekućine znatno olakšava proces izrade e tekućine iz longfila. Jednostavno kupite longfill (željeni okus) te uz njega kupite DIY set za izradu e tekućine prema količini nikotina koju želite dobiti na kraju.

Otvorite bočicu longfila, u nju usipate sadržaj DIY seta i to je to.

Cijena longfila se kreće od 29 (60ml) do 49-100 kn (120ml).

Da rezimiramo

Korišenje e cigareta postaje značajno isplativije ukoliko sami miksate e tekućinu. Možda zvuči zastrašujuće, no ako znate napraviti cedevitu ili kavu – miksanje e tekućine je negdje u tom rangu.

Koliko kutija mijenja jedna bočica e tekućine od 10ml?

Jedna bočica e tekućine od 10ml mijenja dvije kutije cigareta.

Koja je cijena e tekućine?

Gotova e tekućina od 10 ml košta od 20 do 30 kn.

Kakve arome za izradu e tekućina postoje?

Postoje 10ml arome i longfill

Cijena arome za izradu e tekućina

Jednostavne arome koštaju do 30-40 kn, kompleksne do 85-90 kn pa i više.

Cijena longfilla e tekućine

Od 29kn 60ml, do 49-100 kn za 120ml.

Koliko dugo traje jedna longfill bočica

Za početnika koji pari mouth to lung (MTL) jedan longfill može potrajati i do mjesec dana.

Što je isplativije kupovati, gotovu e tekućinu ili raditi sam?

Gotova e tekućina košta 30kn 10ml, trebate od prilike 15 mjesečno = 450 kn
Jedan longfill + jedan DIY set koštaju ukupno oko 160 kn, koristite jedan mjesečno.
Dakle 450 kn gotove e tekućine spram 160 kn longfill.

Vjerujemo da smo pokrili veliki dio o samim e tekućinama i njihovim oblicima. Ukoliko imate bilo kakvih pitanja svakako postavite pitanje u komentaru.

Ne zaboravite nas pratiti na live streamu petkom koji možete pratiti na Vaper Pub twitch i Vaper Pub Youtube kanalu.

Choose your Reaction!
  • da je ljudima miksanje tekućina jednostavno kao miješanje cedevite, ne bi stalno imali pitanja tipa “koliko čega u 120ml da dobijem x-nikotina” 🙂

    ili ljudi jednostavno ne čitaju…

Leave a Comment