TOP 5 najpopularnijih knjiga 2021

TOP 5 najpopularnijih knjiga 2021. godine

2

Ukoliko duge zimske večeri volite provoditi u toplini svoga doma uz zanimljivu knjigu, svakako će vam biti zanimljivo čuti koje su najpopularnije knjige ove godine te možda neku od njih dodate na svoju listu.

Evo top 5 najpopularnijih knjiga 2021. godine:

Copenhagen Triologija (Tove Ditlevsen)

COPENHAGEN TRILOGIJA (Tove Ditlevsen)

Tehnički, Ditlevsenini memoari prvi put su se pojavili na danskom kasnih 1960-ih i ranih 70-ih — tri kratka, živahna upada u autoričin mladi život u Danskoj prije i poslije Drugog svjetskog rata, gdje je pokušavala preživjeti radeći nekoliko tajničkih poslova, uklopila se s osjetljivim starijim mentorima, te se naposljetku istaknula i postala uspješna. Ovogodišnja publikacija trilogije na engleskom jeziku (u jednom prikladnom svesku) izazvala je zaluđenost Tove. Autorica je iskrena o svemu, od neuspješnih pobačaja do zaglušujuće prirode života pod nacističkom vlašću. Kopenhaška trilogija je neugodan šarmer koji izbjegava najgoru zamku žanra odbijajući se pretvoriti u priču o iskupljenju.

Klara i sunce (Kazuo Ishiguro)

U nedavnom razgovoru za 92nd Street Y, Ishiguro je tvrdio da njegov rad postaje sve vedriji kako stari. To je teško povezati s Klarom i Suncem, pričom koja prati “Umjetnu prijateljicu” po imenu Klara – djelomično samosvjesnu, osjetljivu humanoidnu roboticu – od njenog vremena u trgovini, čekanja da bude kupljena, do godina koje provodi pored Josie, bolesne tinejdžerke koja se s njom sprijatelji, kupuje je i vodi kući. Smješten u malo izmijenjenu Ameriku gdje je automatizacija ljude učinila suvišnima u njihovim poslovima, a genetsko petljanje je intelektualno “podignulo” neku djecu, Ishiguro ulazi još dublje u znanstveno-fantastični teritorij od Never Let Me Go, ali postavlja slična pitanja o tehnologiji i tijelu, poput pitanja je li samosvijest određujuća značajka čovječanstva. Njegova mirna proza ​​je hladna i zavodljiva kao i uvijek – to jest, do jezivog obrata. Vesela? To ovisi o tome koliko vam svijet danas izgleda mračno.

Pariška knjižara (Janet Skeslien Charles)

PARIŠKA KNJIŽARA (Janet Skeslien Charles)

Ovaj povijesno-fantastični roman temelji se na malo poznatoj, ali istinitoj priči o knjižničarima iz Drugog svjetskog rata u Američkoj knjižnici u Parizu. Počinje 1939. godine, gdje se mlada knjižničarka Odile suočava sa strahom da će izgubiti svoju knjižnicu kada nacisti napadnu njezin grad. Godine 1983. Lily je tinejdžerica u Montani čiji je školski projekt vodi da intervjuira svog susjeda Francuza, otkrivajući svoju tajanstvenu prošlost i tajnu koja ih može povezati. Ovo nije ratni roman, već opisno i duboko intrigantno djelo povijesne fikcije koje će povući srce svih ljubitelja knjige.

Malibu Rising (Taylor Jenkins Reid)

MALIBU RISING (Taylor Jenkins Reid)

Romani Taylora Jenkinsa Reida poznati su po tome što vam u potpunosti zaokupe pažnju i samo okreću stranice, a “Malibu Rising” nije ništa drugačiji. Ova knjiga balansira između dvije priče – epske zabave koja će nekome promijeniti život tijekom 24 sata i obiteljske povijesti četvero poznatih braće i sestara. Oni su ustvari djeca legendarne rock zvijezde Micka Rive. Svi se vesele svojoj godišnjoj zabavi iz različitih razloga osim Nine, koju je nedavno napustio suprug i ogorčena na svjetla reflektora. Do jutra će kuća biti u plamenu, ali prije toga zabava će potpuno izmaći kontroli i obiteljske će tajne isplivati ​​na površinu.

The Rose Code (Kate Quinn)

THE ROSE CODE (Kate Quinn)

Godine 1940. tri vrlo različite žene okupile su se tijekom rata kako bi pomogle u razbijanju njemačkih vojnih kodeksa, stvarajući duboke veze koje su razbijene pritiskom tajnovitosti i boli gubitka kroz rat. Sedam godina kasnije, žene se ponovno ujedine na kraljevskom vjenčanju misterioznim pismom i moraju se ponovno osvrnuti na prošlost izdaje i slomljenog srca kako bi razbili posljednju šifru i zaustavili neuhvatljivog neprijatelja. Ovo je briljantno i zadivljujuće štivo, bestseler sa savršeno iscrtanim pričama koji je brzo postao neosporan favorit 2021.

Tags: ,
Choose your Reaction!
Leave a Comment