TOP 5 VAPE-FRIENDLY ZEMALJA

TOP 5 Vape frendly zemalja

Zanimljivo je kako se svijet podijelio kada su e cigarete u pitanju; s jedne strane imamo zemlje u kojima je parenje zabranjeno poput kakvih otrovnih supstanci, dok s druge strane neke zemlje smatraju da su im upravo elektronske cigarete jedno od najboljih sredstava za odvikavanje ljudi od duhanskog dima. Ipak, ukoliko mislite putovati, svakako je korisno znati koje su to zemlje u kojima možete slobodno i bez straha puffkati vašu e cigaretu uz jutarnju kavu na javnom mjestu.

Engleska

Ne samo da Engleska dozvoljava upotrebu i prodaju e cigareta i prateće opreme, već je zapravo i podržava. National Health Service of England je organizacija koja je uložila velike količine novca kako bi istražila dugoročni učinak e cigareta na ljudski organizam te su nakon nekoliko provedenih studija utvrdili da su one 95% manje štetne od klasičnih cigareta. Kako je Engleska napustila Europsku Uniju ove godine, rade na novom zakonu glede regulacije duhanskih proizvoda i ozbiljno razmišljaju o tome da se e cigarete preporučuju aktivnih pušačima kao bolja alternativa kako bi se u narednih desetak godina ostvario projekt Engleska bez dima. Naravno, parenje na javim mjestima je dozvoljeno, a veliki broj vape shopova i dalje radi punom parom.

Rusija

Ako je Rusija oduvijek bila na vašoj listi zemalja koje želite posjetiti, imamo sjajne vijesti za turiste vapere! Ova je zemlja poznata po prihvaćanju duhana i e cigareta. Pušenje je veliki dio njihove kulture, pa kada se pojavio vaping u posljednjih desetak godina, mnogi su se Rusi zaljubili u ovu sigurniju alternativu. Budući da je ruska savezna vlada vrlo otvorenog uma kada je u pitanju parenje, možete slobodno koristiti vaše osobne isparivače u javnosti i unutar poslovnih objekata. S povećanjem popularnosti parenja, diljem Rusije nastavit će se otvarati sve više vape trgovina jer trenutno nema zakona koji bi ih ometali u radu.

Švedska

Ova je prelijepa zemlja još je jedno sigurno utočište za ljude koji vole vape. Švedska je vlada uvijek bila opuštenija kada je u pitanju vaping od cigareta i drugih tradicionalnih proizvoda za pušenje jer vjeruju da je to zdravija alternativa. Također vam je dopušteno sa sobom ponijeti proizvode za parenje tako da se nećete morati brinuti da će vas carina zaustaviti nakon što stignete i oduzeti vam vašu omiljenu e cigaretu.

Novi Zeland

E cigarete i prateća oprema mogu se legalno prodavati na Novom Zelandu, no 2020. godine novi je zakon uveden kako bi se tržište malo reguliralo na pozitivan način. Prema Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o okolišu bez pušenja i reguliranim proizvodima reklamiranja ovih proizvoda zabranjeno je i nezakonito ih je prodavati ljudima mlađim od 18 godina. Zakonom o izmjenama i dopunama uspostavlja se ravnoteža između osiguravanja da proizvodi za vaping budu dostupni pušačima koji žele prijeći na manje štetnu alternativu i osiguravanja da se ti proizvodi ne prodaju mladima. Ipak, ukoliko ste punoljetni korisnik osobnih isparivača, na Novom Zelandu nećete imati nikakvih problema.

Njemačka

Iako je Njemačka podložna zajedničkim zakonima koji se donose na nivou cijele Europske Unije, broj vapera u ovoj zemlji poprilično je velik i pozitivna strana je što vas nitko neće čudno gledati ako izvadite vaš osobni isparivač na ulici. Unatoč nedavnim zakonskim regulativama, Njemačka je i dalje izuzetno vape frendly država.

O ovakvim i drugim zanimljivostima možemo uvijek raspraviti na live streamu petkom koji možete pratiti na Vaper Pub Youtube kanalu.

Choose your Reaction!
Leave a Comment