USPOREDBA UREĐAJA- KIWI, WENAX I SLIMS

Usporedba uređaja – KIWI, WENAX I SLIMS

6

Tekst napisala Valentina Ž.

Evo pokušaja usporedbe ova tri uređaja. Uz napomenu da je to usporedba početnika koji ne barata “vajperskim” riječnikom, pa ću ja to onako zdravo seljački.
Ovo je moje osobno mišljenje, ne znači da će se svi složiti s njime.

Prvi od ovih uređaja koje sam počela koristiti je Kiwi. Nakon njega Wenax, a od nedavno je u kolekciji i Slims uređaj.

Uletila sam u to, ono, grlom u jagode. Ne znajući ama baš ništa o tome. Mislim si da je dosta takvih u zadnje vrijeme, pa eto, možda im i ovo malo olakša.
Tražila sam nešto jednostavno što se može koristiti bez puno filozofije.

Naravno, najprije sam našla sve pohvale za Kiwi. Digla se hajka oko njega, neki ga hvale, neki ga ne mogu nacrtanog vidjet. A ono, ako je to nešto što će nekome pomoći da prestane pušiti, neka ga. Jednostavan je, to je najbitnije. Zatim sam čačakala po grupi i opet naišla na pohvale za Wenax. Također zgodan mali uređaj, prikladan za početnike. I na kraju, stigao i Slims. Izvirao k’o iz paštete pa rek’o ajde da i to probam.

Ajmo sad redom o svakome od njih pokoju rečenicu.

IZGLED

Kao što većina korisnika navodi, Kiwi ih je privukao izgledom. Ono, mali je, slatki, u različitim bojama. Ima te pamučne filtere što je zgodno jer podsjeća na cigaretu. Za one koji nemaju pojma o svemu što neki dobar uređaj treba imati, ovo je nešto što će ih privući samim izgledom.

Wenax je isto malen, taman za u torbicu i ne treba oružani list imati za njega kao kod nekih uređaja (hehe). Ima ih u različitim bojama, tako da si može izabrat’ tko šta voli. Bilo da želi da mu paše uz torbicu ili boju auta.

Slimsu je, po meni, mana što dolazi samo u jednoj boji. Znači, ili ćeš taj ili nema drugo. Mada, izgledom jako podsjeća na Wiip, s kojim je također dosta ljudi zadovoljno. Nije velik, stane u džep, pa ono pod pauzom potegneš puf-dva. Ima i tu fora vezicu pa ga se može i objesit oko vrata.

ZAMJENA GRIJAČA

Veliki plus kod Slimsa i Kiwija je što nema zezancije oko zamjene grijača. Ono, promijeniš cijeli tank i gotovo. Wenax ima različite vrste grijača. Meni osobno je to bilo malo komplicirano. Nemaš pojma koji je kakav, pa kopaj po grupi, istražuj, mijenjaj, skidaj, stavljaj. Malo zezancije s tim, ali kad se nađe postavka koja odgovara, radi k’o zmaj.
Wenax i Kiwi kod punjenja imaju gumicu koja se makne dok se tank napuni, dok kod Slimsa gurneš vrh bočice napuniš i to je to,nema nikakve zezancije.

BATERIJA

Onako, odokativno, bez spominjanja wata i ostalih stručnih izraza, rekla bih da su po trajanju baterije tu negdje. Naravno, ovisno o tome koliko ih se koristi. Kao što već i ptice na grani znaju, Kiwi ima taj powerbank pa se može puniti bilo kada i bilo gdje, dok ostala dva uređaja imaju USB kablove za punjenje. Sigurna sam da postoji i neko logično rješenje za to, ali nekome tko tek počinje s tim se sigurno neće dati još i to istraživati, uz hrpu ostalih novih informacija. Zgodno je kad si s ekipom na kavi pa samo staviš uređaj na punjenje i dalje pariš, a ne trebaš žicat konobara da ti stavi uređaj na punjenje i čekati dok se napuni. Osim ako nemaš još koji uređaj sa sobom.

AROMA

Po mom skromnom mišljenju, Slims daje najviše pare i aroma se najbolje osjeti. Wenax također nije loš, samo treba kemijat s grijačima i otkriti kakva jačina najviše odgovara kome. Naravno, ima tu još nekih komponenata o kojima to ovisi (baza, omjer VG/PG, vrsta tekućine i slično), ali ovo je moje zapažanje za korištenje istih tekućina u sva tri uređaja. Kod Kiwija treba onako malo više vući da se izvuče najbolje od tekućine. Na Kiwiju najviše koristim duhanske tekućine, dok u ova dva većinom kremaste, nekako mi tako najviše odgovara.

CIJENA

Najjeftiniji je Wenax, oko 160kn. (Osim ako ga kupujete na nekoj akciji ili slično). Cijena Slims-a je 189 kn, fiksna je, nema akcije. Cijena Kiwija je 499kn, također fiksna, bez akcije.

Glavni argument onih koji su protiv Kiwija je da je preskup i da za te novce se može kupiti puno bolji uređaj, Naravno, ima tu istine, to pogotovo znaju oni koji su duže u ovome. Ali, ako netko umjesto cigareta kupi Kiwi, brzo će se ispostaviti da i ova najskuplja verzija je jeftinija od kupovanja cigareta. Od ostalih troškova, osim tekućina koje su potrebne sa sva tri uređaja, tu su još grijači i tankovi kod Wenax-a , punjive patrone kod Slimsa i punjivi atomizeri kod Kiwija. Cijena grijača za Wenax je cca 20-30 kn, atomizera isto tako. Cijena punjive patrone za Slims je 39 kn ili 2+1 78kn. Cijena atomizera za Kiwi je 79kn za 3 komada. Kiwi ima garanciju 2 godine, Slims 6 mjeseci, Wenax 3 mjeseca.

ZAKLJUČAK


Kad bih trebala izabrati koji od ovih mi je najbolji, stavila bih Slims na prvo mjesto (ovo nije ulizivanje đrnijevcima), Kiwi na drugo,a Wenax na treće. Naravno, sto ljudi, sto ćudi, svatko ima svoje mišljenje i nešto što je meni super nekome će biti bez veze. Kod Slimsa bih istaknula prihvatljivu cijenu i jednostavnost upotrebe. Kod Kiwija bih istaknula privlačan izgled i također jednostavnost upotrebe. Kod Wenaxa bih istaknula prihvatljivu cijenu i privlačan izgled.
Ali ono što bih istaknula kod sva tri uređaja je da su puno bolja, zdravija i jeftinija opcija od cigareta.

Hvala na čitanju!

Choose your Reaction!
  • Evo ja imam slims nekih 20 dana i jako sam zadovoljan, koristim ga isključivo za kremaste i voćne arome.

  • Slažem se kako je SLIMS tu u prednosti, željan sam jednog dana probati Wenax jer mi možda neće smetati i dodatni trošak za punjive patrone i stres pri baratanju s istima.
    Hvala na objavi, dosta korisnih informacija je napisano.;)

  • Palac gore za napisani osvrt na ova 3 uređaja.
    Nisam koristio ni jedan od opisana tri, ali sam koristio Uwel Caliburn G i nisam mogao vjerovati koliko je ustvari to dobar uređaj.
    Da se iz tako malog i jednostavnog uređaja može izvući i količinu pare i što je još i bitnije, odličnu aromu.

  • Super napisan početnički osvrt. Samo bi se nadovezao da fakat ne vidim u čemu je problem ako neki uređaj dolazi samo sa USB kablom? Pa valjda svi danas doma imamo bar jedan mobitel i adapter, ako već ne i komp/laptop preko kojih se tak nešto može puniti. Uostalom, bar ja, sigurno neću ići na kavu/cugu sa potpuno praznom baterijom 🙂

Leave a Comment