Vandy Vape Kylin M2 RTA – Srednja žalost

0

Posuđeni uređaj koji mi je došao na recenziranje bio je gateway za rebuild te ujedno i glavni krivac zašto sam i krenuo u rebuild vode. Probati neku aromu na tvorničkom grijaču i na rebuildu je iskustvo koje otvara oči, a u tom trenutku se rađaju zamisli kako ući u taj svijet. No, sada nakon određenog vremena kada neki drugi rebuild postane daily drive i saznate s kakvom zvijeri ste se upustili u borbu, počnu izranjati nedostaci uređaja koji se koriste.

Anatomija atomizera

Pošto se radi o posuđenom uređaju koji je već napravio određeni broj radnih sati, ne mogu opisati iskustvo otvaranja kutijice i dizajn iste, ali pregledat ću popis sadržaja kutijice. U kutijici dobijete sam uređaj, imbus ključ koji koristite na decku, rezervne brtvice i vijke, rezervno Pyrex staklo 2 ml (koje je apsolutno besmisleno na uređaju s ovakvim režimom rada), Fused Clapton zavojnicu 0.3 ohma, malo vate i plastični okvir za rezanje nožica na zavojnici.

Na vrhu se nalazi 810 wide bore drip tip koji je zaista ugodan za korištenje, no i poprilično masivan. Na vrhu je poklopac, a tank se zatvara putem navoja što je vrlo jednostavan sustav zatvaranja koji radi iznimno dobro. Ispod poklopca nalaze se otvori za utakanje tekućine i otvor za izlaz pare. Kanali za tekućinu genijalno su dizajnirani i vode direktno u spremnik atomizera. Oduševljen sam ovakvim jednostavnim i efektivnim rješenjima te je ovo je za svaku pohvalu.

Protok zraka je dizajniran u saćastoj konfiguraciji, a kavez koji se nalazi oko build decka taj zrak usmjerava prema zavojnici. Spremnik od Pyrexa zaprima 5ml tekućine što predstavlja određeni standard u ovoj kategoriji uređaja, dok se unutar spremnika nalazi kavez u kojem je deck. Branding je za svaku pohvalu, tiskani natpis “Kylin Mini 2” nije napadan i to je jedino što imate od logoa i sličnih stvari.

Build deck je jednostavan za slaganje i ima mogućnost free floata (odnosno moguće ga je zakretati kako vam paše). Oko zavojnice se nalazi plašt s otvorima za zrak koji ga usmjeravaju direktno na zavojnicu. Stege za prihvat nožica od zavojnice su post less i čine da cijela zavojnica ulazi u sredinu tog plašta. Nožice zavojnice se režu na propisanu dužinu uz pomoć alata za mjerenje. Vatu se reže malo izvan cijele šasije zato što vatu treba saviti prema dolje i namjestiti na zubić koji se poravna s otvorima na kavezu kako bi se tekućina mogla dovoditi do grijača.

Na dnu se nalazi 510 navoj i dno od samog atomizera, a na vanjskoj strani dna je grafika s oznakama proizvođača te simboli koje ovakvi uređaji moraju imati na sebi.

Dojmovi nakon korištenja i zaključak

Dosadan je. Okus koji razvija je stvarno monoton, zatupljen i tu je ostavio osrednji dojam. Relativno je jednostavan za slaganje i korištenje zbog build decka koji je dobro osmišljen i poprilično pristupačan za izgradnju grijača. Funkcionalni dio atomizera je fantastično osmišljen, no to i dalje nisu dovoljno jaki plusevi koji bi prevladali ovako prosječnu izvedbu što se tiče okusa.

Osobno ne bih preporučio ovaj atomizer, postoje puno bolji uređaji u ovom cjenovnom rangu. Toliko prosječno i slabašno razvijanje okusa nema što raditi u rangu atomizera od 300HRK

Choose your Reaction!
Leave a Comment