Vape i putovanje avionom

3

Ukoliko ste vaper, zasigurno ćete htjeti ponijeti svoju omiljenu e-cigaretu i e-tekućinu na put gdje god išli. Međutim, kako zakoni o vape opremi diljem svijeta postaju stroži, postoje neka razmatranja koja trebate uzeti u obzir prije nego spakirate svoju opremu za nadolazeće putovanje.

Koja su pravila za letenje s e-cigaretom?

Poznavanje pravila za putovanje s vape opremom može vam pomoći da izbjegnete čitav niz problema. Mogu postojati stroga pravila o putovanju s vašom parilicom, od veličine baterija koje možete spakirati, do čak mjesta i načina na koji pakirate svoj uređaj. Uvijek je dobra ideja izravno se posavjetovati sa zrakoplovnom tvrtkom s kojom ste odabrali let kako biste bili sigurni da ispunjavate sve njihove zahtjeve.

Ta se pravila mogu razlikovati ovisno od aviokompanije, ali opće pravilo je da uređaj mora biti u vašoj ručnoj prtljazi. U suprotnom, vaša će e-cigareta najvjerojatnije biti zaplijenjena ukoliko je pronađu u predanoj prtljazi.

Razlog zašto vape oprema nije dopuštena u predanoj prtljazi je povećana vjerojatnost da će litijeve baterije eksplodirati ili se zapaliti u teretnom prostoru kao rezultat smanjenog tlaka zraka.

Možete li ponijeti e-tekućinu u avion?

Da, e-tekućina je dopuštena u avionu, a možete je spakirati i u predanu i u ručnu prtljagu. Ipak, još uvijek postoje propisi o e-tekućinama koje morate znati kada pakirate svoju opremu.

Kao i sa svim tekućinama, zrakoplovne tvrtke provode stroga pravila o količinama vape soka s kojima možete putovati. Neka vaše tekućine budu u bočicama koje nisu veće 100 ml. Ukupno možete ponijeti 1 litru tekućine ili 950 ml za ručnu prtljagu. Međutim, to računa za sve tekućine, uključujući stvari poput krema, parfema i tako dalje.

Preporučamo da vašu e-tekućinu zajedno s e-cigaretom spakirate u ručnu prtljagu kako bi izbjegni eventualno prolijevanje zbog promjena u tlaku zraka.

Savjeti za pakiranje vape opreme

Evo nekih od najboljih savjeta za putovanje sa svojim zalihama za vape:

 • Pakirajte se lagano – najbolje je ostaviti svoje komplete zavojnica i nepotrebne predmete kod kuće jer se mogu izgubiti ili uzrokovati nepotrebne komplikacije sa sigurnošću
 • Odlučite se za jednokratni ili pod sustav – za poznavatelje vapea ovo bi vam moglo biti manje ugodno iskustvo, ali će vam uštedjeti neke od briga na kratkom putovanju.
 • Stavite baterije u ručnu prtljagu
 • Osigurajte da se vaš uređaj ne može slučajno aktivirati
 • Ostavite svoje THC i CBD tekućine kod kuće – putovanje s THC-om, pa čak i CBD-om može biti rizično ili čak protuzakonito
 • Izbjegavajte pakirati neotvorene ili jako prepunjene bočice vape soka – mogu se proširiti i curiti ili puknuti zbog pritiska u kabini
 • Dajte prednost svom vape soku – kupite stvari poput dezodoransa, paste za zube i drugih toaletnih potrepština na odredištu. To će vam omogućiti da spakirate više e-tekućine ukoliko smatrate da vam je to potrebno

Kako putovati s baterijama

Baterije su posebna stavka o kojoj morate razmišljati kada pakirate svoje e-cigarete.

 • Najvažnije pravilo od svih njih – spakirajte sve baterije u svoju ručnu prtljagu
 • Znajte svoja ograničenja veličine – 2 grama litija po bateriji za nepunjive baterije i manje od 100 Wh po bateriji za punjive baterije
 • Ponesite samo dovoljno baterija za sebe. Inače bi vas vlasti mogle ispitivati ​​o distribuciji ili prodaji
 • Ostavite baterije u njihovoj ambalaži ili stavite traku preko krajnjih priključaka
 • Nikada nemojte putovati s oštećenim baterijama

Možete li pariti u avionu?

Ne, ne možete pariti u avionu. Ne postoji nikakva zrakoplovna tvrtka koja dopušta upotrebu vapea i e-cigareta. Zapravo, možete biti podvrgnuti pozamašnim kaznama za vaping u avionu, u rasponu od 2 do 4000 dolara.

I za svaki slučaj treba reći: ne pokušavajte nadmudriti sigurnosne sustave. Neovlašteno diranje u detektore dima u zahodima u avionu, što je savezni prekršaj, donijet će vam dodatne novčane kazne do 2000 dolara.

To znači da biste se mogli suočiti s kaznom od 6000 dolara za vaping. Omjer rizika i dobiti definitivno nije vrijedan toga.

Možete li pariti u zračnoj luci?

Odgovor je i da i ne. Neke zračne luke dopuštaju korištenje e-cigarete, ali mnoge ne. Preporuča se unaprijed provjeriti u određenoj zračnoj luci ili pripaziti na znakove oko terminala. Vrlo je vjerojatno da vam neće biti dopušteno pariti unutar zračne luke. U tom će slučaju neke zračne luke imati određena područja za pušenje koja su u skladu s lokalnim zakonima. Ta su područja obično pogodna za vape.

Choose your Reaction!
 • Super koristan članak i jedna od čestih tema na raznim vape grupama i forumima. Ovdje je sve na jednom mjestu, ali “vape sok” – pobogu Simona 😀

Leave a Comment